|
Post by gtziaf on Nov 11, 2024 23:08:30 GMT 2
Τίτλος Group Build: Old School - Posters from our youth
Το Group Build αφορά όλα τα (πολιτικά) αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και τράκτορες που σημάδεψαν τα παιδικά - νεανικά μας χρόνια. Θρυλικά οχήματα που οι αφίσες τους κοσμούσαν τα εφηβικά μας δωμάτια...
Group Build Synopsis - Υπεύθυνοι του Group Build: Alex78 - Κλίμακες: Όλες - Οχήματα: Πολιτικά Αυτοκίνητα, Μοτοσυκλέτες και Τράκτορες - Προϋποθέσεις Συμμετοχής : Μπορεί να συμμετάσχει οποιοδήποτε μοντέλο ικανοποιεί τα παραπάνω κριτήρια. - Συμμετοχή κιτ : Ημιέτοιμα, μισοτελειωμένα λαμβάνουν μέρος αρκεί αυτή τη στιγμή να είναι τουλάχιστον άβαφα ή απλά ασταρωμένα. - Χρονική περίοδος θεματολογίας : 1955-2005 - Κατασκευαστική διάρκεια : 15/11/24 - 30/04/25
Εδώ βάζουμε γενικά σχόλια και θέματα για το Group Build, εκφράζουμε απορίες για τη συμμετοχή μας, ανεβάζουμε φώτο για έμπνευση, δημοσιεύουμε κατάλληλα κιτ και φυσικά... ανακοινώνουμε τη συμμετοχή μας.
|
|
|
Post by nektarios on Nov 13, 2024 22:52:44 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Ως ένας από τους... γεροντότερους της παρέας, δηλαδή από αυτούς που κατά κύριο λόγο καλύπτει το συγκεκριμένο GB, σπεύδω να δηλώσω πρώτος τη συμμετοχή μου! Πρώτα όμως μια ερώτηση προς τους αρμόδιους του GB: Μπορώ να συμμετάσχω με το φορτηγό που έχω υπό κατασκευή; (Kenworth K-100 "B.J. and the Bear"). Όπως φαίνεται και στο μοναδικό update που έχω αναρτήσει, έχουν γίνει όλα τα βαψίματα του σασί και ορισμένα από το εσωτερικό τής καμπίνας, ενώ κατά τα λοιπά η καμπίνα καθαυτή είναι όπως βγήκε από το εργοστάσιο της ΑΜΤ. Αν είναι επιτρεπτό, παρακαλώ το θέμα να μεταφερθεί στο GB. Πλην εξαιρετικού απροόπτου, θα υπάρξει και δεύτερη συμμετοχή μου, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμη με ποιο κιτ, καθώς οι υποψήφιες "αναμνήσεις από το μακρινό παρελθόν" που περιμένουν στο ντουλάπι μου είναι αρκετές...
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 13, 2024 23:17:28 GMT 2
Ως λάτρης των GB,θα σπευσω και εγώ να δηλώσω την συμμετοχή μου.Οταν μιλάμε για προσωπικό poster car,μόνο ένα πληροί τις προϋποθέσεις: Lamborghini Diablo! Χρόνια υπήρχε πάνω από το κρεββάτι μου σε τεράστια αφίσα! Η έκδοση που θα φτιάξω βέβαια θα είναι διαφορετική της αφίσας,αλλά δεν πειράζει! Άπειρα κομμάτια και ανοιγομενα πάνελ και κινητήρας συνθέτουν το παζλ ενός απαιτητικού Κιτ. Με τις υποχρεώσεις με τα υπόλοιπα Κιτ,το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αργήσει να πάρει μπρος και ακόμα περισσότερο να ολοκληρωθεί.Θα δείξει! Καλές κατασκευές σε ολους
|
|
|
Post by alex78 on Nov 14, 2024 2:02:16 GMT 2
Καλημέρα παίδες, εύχομαι σε όλους πολλές συμμετοχές και απροβλημάτιστους τερματισμούς και το κυριότερο απ' όλα να περάσουμε ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο μας. Ελπίζω το θέμα να αρέσει, να θυμίσει σε όλους όμορφες στιγμές και να μας βάλει σε διαδικασία αναζήτησης και νοσταλγίας.
* Νεκτάριε οι όροι είναι σαφείς φίλε μου, ωστόσο ποιός μπορεί να αρνηθεί μια μικρή παρασπονδία, είπαμε το παν είναι να περάσουμε καλά. Αρκεί φυσικά να μας υποσχεθείς και 2η συμμετοχή.... Ειλικρινά θα ήθελα να έμπαινα στην χρονοκάψουλα και να μπορούσα να δώ από μια μεριά τις αφίσες που συντρόφευαν τα νεανικά σου όνειρα.....
* Δυνατή επιλογή Σπύρο, από τις πιό ''γήινες'' και συμπαθητικές Lambo ever, αν και δεν σου κρύβω ότι σε είχα για κάποιο λόγο πιό πολύ για Φερραρικό F40, F50 κλπ....
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 14, 2024 8:54:34 GMT 2
Κ Ειλικρινά θα ήθελα να έμπαινα στην χρονοκάψουλα και να μπορούσα να δώ από μια μεριά τις αφίσες που συντρόφευαν τα νεανικά σου όνειρα..... Θα σε πω εγώ τι είχε... Φορντ μοδελ Τ... ΥΓ. Νεκ είσαι τυχερός που είναι ο Αλέξης μοντ. Εγώ θα σε έριχνα πόρτα και ποινή μαζί, μόνο για τη σκέψη.
|
|
|
Post by nektarios on Nov 14, 2024 9:24:37 GMT 2
Καλημέρα!
Πράγματι, αυτό ακριβώς υπήρχε στον τοίχο μου (τότε είχε πρωτοκυκλοφορήσει), 😆 σε λιθογραφία φυσικά, αφού τα φωτοτυπικά και οι εκτυπωτές εφευρέθηκαν πολλές δεκαετίες αργότερα!
Όσο για τη συμμετοχή του φορτηγού, αν υπάρχει θέμα παράβασης κανονισμών, το αφήνουμε εκεί που είναι, και συμμετέχω με κάτι άλλο.
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Nov 14, 2024 10:41:00 GMT 2
Καλημέρα στην παρέα. Επειδή το συγκεκριμένο GB έχει ξυπνήσει όμορφες αναμνήσεις τις προάλλες που πήγα στο χωριό έψαξα να βρω στοιχεία και ντοκουμέντα από το νεανικό μου δωμάτιο, χονδρικά 30 χρόνια πίσω.... Λοιπόν αρχικά βρέθηκε η φωτογραφία αυτή...
όπου συμμαθητής μου ποζάρει στον μικρό μοντελιστικό μου χώρο. Και για δες σύμπτωση, υπάρχει ένα τρέιλερ κοντέινερ στον πάγκο σαν αυτό που έφτιαξα τελευταία για το Volvo. Και τα πειστήρια στον τοίχο, ένα Kenworth μοντέλο της εποχής και η ST205 Celica του ιπτάμενου Φιλανδού Juha Kankkunen από τους αγώνες του 1995. Στην έτερη πλευρά του δωματίου υπήρχε και η ST185 Celica του Sainz...
και μια αφίσα της Leeds United της σεζόν 1993-94 όταν είχαν τερματίσει στις ψηλές θέσης της νεοσύστατης Premier League! (Αυτοί οι κύριοι ήταν στην αφίσα)🙂🙂🙂
Δυστυχώς φωτογραφία της συγκεκριμένης πλευράς του δωματίου δεν βρέθηκε. Βρέθηκε όμως ένα ημερολόγιο του 1996 που υπήρχε πίσω από την πόρτα με φορτηγά αμερικάνικα. Έβγαλα μια-δυο φωτογραφίες αφού το βρήκα.
Επίσης βρέθηκε αυτό το μικρό βανάκι.
Ένα απλό μικρό βαν, το είχε φέρει ο πατέρας μου από έκθεση ηλεκτρικών συσκευών και για ένα περίεργο λόγο παρέμεινε στο δωμάτιο δίπλα από τον χώρο μελέτης. Για χρόνια ήταν εκεί αγέρωχο και με συντρόφευε! Τώρα για το τι θα φτιάξω, ακόμη δεν έχω αποφασίσει. Ίσως να είναι το πρώτο φορτηγό που μυήθηκα στον μοντελισμό, ακόμη πιο πίσω μαθητής δημοτικού, ίσως η Celica του Sainz γιατί η ST205 αργεί να κυκλοφορήσει από την DModelkits ή κάτι άλλο. Θα δείξει. Συγχωρέστε με για την πολυλογία, αλλά οι αναμνήσεις είναι πολλές και το GB που ανακοινώθηκε ευθύνεται γι'αυτό! Καλημέρα!
|
|
|
Post by Sakis on Nov 14, 2024 13:28:33 GMT 2
Αντώνη δεν είναι καθόλου πολυλογία. Αυτός ακριβώς ήταν ο σκοπός όταν μου ήρθε η σκέψη για GB και χαίρομαι που επιτελείται. Να ξυπνήσουν αναμνήσεις και να μας παρακινήσουν να μοντελάρουμε με το ίδιο πάθος όταν πρωτοαγοράσαμε κιτ και ανυπομονούσαμε να τελειώσει. Σπύρο η επιλογή σου είναι άριστη. Εννοείται πως τη χάζευα με τις ώρες από μικρός. Νεκτάριε βάλε κανένα καινούριο ρε φίλε, μη μου πεις ότι είχες αυτό το μοντέλο σε αφίσα και με τρελάνεις... Εγώ αμφιταλαντεύτηκα αρκετά. Η F50 ήταν η πρώτη μου επιλογή καθώς και η Countach. Σκέφτηκα και τη McLaren F1 αλλά έχω βαρβάτο βελτιωτικό συν ότι θέλει πολλή δουλειά να έρθει στα ίσια της. Οπότε κατέληξα στον κρυφό άσσο. Ψιλο-άκυρο θα πει κανείς, αλλά ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που με ενθουσίασε πέραν των Ferrari κλπ. καθώς και το πρώτο αυτοκίνητο επιδόσεων που είδα από κοντά εν έτει 1991 όταν πήγαμε να παραγγείλουμε καινούρια κουζίνα και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος το είχε παρκαρισμένο μπροστά στο μαγαζί. Σκέψου τώρα παιδάκι 1ης Δημοτικού να βλέπει για πρώτη φορά τέτοιο αυτοκίνητο (με τέσσερα τελικά παρακαλώ), όταν κυκλοφορούσαν αυτοκίνητα - κουτιά στους δρόμους. Μεγάλος έρωτας καθώς το επέλεγα μόνιμα στο Test Drive 4 στο PS1. Αυτά τα ολίγα!
|
|
|
Post by alex78 on Nov 14, 2024 14:23:28 GMT 2
* Νεκ μην ακούς κανέναν φίλε, ακολούθα μονάχα την καρδιά σου....
* Αντώνη μας έριξες κατευθείαν στα βαθιά και χωρίς σωσίβιο, τι εισαγωγάρα ήταν αυτή ρε φίλε, ξύπνησες τρελές αναμνήσεις.....Επίσης ως υπενθύμιση, αν τελικά καταλήξεις στις Celica θα πρέπει να τις κάνεις πολιτικές χωρίς decals....Κάπου εκεί στα '90s πολύς κόσμος υποστήριζε ''καναρίνια'', όπως και την τότε θρυλική Γοιμπλεντον....
* Μεεακλής ο μαγαζάτορας Σάκη, αλλά είμαστε σίγουροι ότι πουλούσε ηλεκτρικά είδη και δεν ήταν η όλη φάση ''βιτρίνα'', τότε για να έφερνες 300zx δεν ήταν και ότι πιό εύκολο και συνηθισμένο, άσε που ήθελες και ένα σκασμό λεφτά.... Όπως και να 'χει πάντως....αμαξάρα....
Υ.Γ. Κάτι που ξέχασα να αναφέρω και για να ''απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ'' η ιδέα του παρόντος g.b. προέκυψε από τον Σάκη σε μια τηλεφωνική κουβέντα μας και ανάμεσα σε 3-4 επιλογές που είχαν ήδη προταθεί....
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Nov 14, 2024 18:58:57 GMT 2
# Αλέξη,"Παγώνια" σε διορθώνω, ή για τους πιο μπασμένους "Dirty Leeds"!!!
# Σάκη, πανέμορφη η επιλογή σου! 😍
# Γιώργο, όντως Ford Model T ήταν ή τρολάρεις τον Νεκτάριο;
# Σπύρο, πες μας και τι χρώμα σκέφτεσαι;
|
|