|
Post by ViL27 on Oct 25, 2024 20:41:22 GMT 2
Και πάμε σε άλλο ένα από αυτά που λέω "side projects", το SC430 της Tamiya.Ενα κιτ που περιεργως δεν το έχουμε δει να φτιάχνεται πολύ στα ιντερνετ Το 2006 το SC430 αντικατέστησε την Supra στο Super GT.Η παρθενική χρόνια του δεν αποδείχτηκε και πολύ περυχημενη για την team Cerumo,με την πρωταθλήτρια της προηγούμενης χρονιάς να μην κατακτά τον τίτλο αυτή τη φορά.Αλλωστε ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος στον τρομερό θεσμό του Super GT. Η φάση που το ξεκίνησα είναι ότι ο φίλος Japanezos λέει να το ξεκινήσει με άλλο livery,οπότε λέω και εγώ "αα οκ,έλα πάμε να τα ξεκινήσουμε μαζί😂😂" και έτσι απλά λιτά και απεριττα ξεκίνησα να το περιεργάζομαι δίχως να το σκεφτώ και ιδιαίτερα. Το Κιτ είναι μέτριας δυσκολίας και με diecast underpanel.Το livery και ο διαχωρισμός των 2 χρωμάτων μεταξύ τους θα είναι μια πρόκληση θα έλεγα,καθώς δεν είναι χωρισμένα σε γραμμή αλλά σταδιακά όπως θα δείτε και στο κουτι.Detail set δεν έχω προμηθευτεί οπότε oob η φαση. Η κατασκευή θα προχωρήσει αργά καθώς προηγείται το Yaris.Παρεπιπτοντως θα είναι το 4ο Γιαπωνέζικο αγωνιστικό που φτιάχνω φέτος,το πρώτο Lexus γενικά και το 2ο Tamiya για φέτος. Τα περιεχόμενα:
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 25, 2024 21:22:11 GMT 2
Καλή επιτυχία, Σπυράκο. Όντως κάτι διαφορετικό.
|
|
|
Post by alex78 on Oct 26, 2024 11:51:24 GMT 2
Τελικά αυτά τα ''side projects'' κρύβουν όμορφα και ενδιαφέροντα ''διαμαντάκια'' που αξίζει να τα βλέπουμε συχνότερα στα φόρα. Όσο για την οριοθέτηση της διχρωμίας μέσω σβησίματος, μου έρχονται ήδη στο μυαλό μερικά παιδιά εδώ μέσα που θα μπορούσαν να σε κατευθύνουν επιτυχώς. Καλή αρχή φίλε.
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 26, 2024 14:05:12 GMT 2
Θενκς παιδιά,πολλή Ιαπωνία φέτος!! Άλεξ έχω ήδη στο μυαλό μου τι θα κάνω με τη διχρωμία,και δεν περιλαμβάνει τα decals της Tamiya.Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα,φυσικά θα την ακούσω!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 26, 2024 17:57:29 GMT 2
Πολύ ενδιαφέρουσα η διχρωμία Σπύρο... Περιμένω να δω την τεχνική και το αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία!
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 26, 2024 23:09:57 GMT 2
Ευχαριστώ Κωνσταντίνε!Υπάρχουν τα αναλογα decals της Tamiya που οριοθετουν την διχρωμία αλλά έχω δει από άλλους ότι δεν δείχνουν σωστά λόγω διαφορά στην τονικότητας μεταξύ κόκκινης βαφής και decal.Οποτε έχω στο μυαλό μου να το κάνω βαφτο και θα σας δείξω πως όταν θα έρθει η ώρα.Καλο βράδυ!
|
|
|
Post by Sakis on Oct 28, 2024 20:43:21 GMT 2
Σπύρο δες αυτη την κατασκευή εν έτει 2013. Θυμάμαι ότι κι εγώ αντίστοιχα παρέκαμψα τις χαλκομανίες με τα χοντροκομμένα pixels και πήγα στη λύση του αερογράφου. Το μόνο που μπορώ να πω σαν βοήθεια είναι ότι είχα 2 αερογράφους γεμισμένους με πράσινο και λευκό αντίστοιχα ώστε να προχωρώ επιτόπου στις διορθώσεις. Αν έχεις 2 καλώς, αν όχι πάλι δεν σε φοβάμαι. Απλά ρίχνε απαλά, ψιλο-στεγνά χέρια από κοντά ελέγχοντας το χρώμα ώστε να μην πιτσιλίσει. scalewheels-gr.com/thread/1553/takata-dome-nsx-2005-tamiya
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 30, 2024 7:34:58 GMT 2
Θα το έχω υπόψη Σάκη,προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο έναν αερογραφο αλλά κάπου υπάρχει και ένας δεύτερος,σε περίπτωση που χρειαστεί.Ευχαριστω
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 30, 2024 9:00:23 GMT 2
Σπύρο δες αυτη την κατασκευή εν έτει 2013. Θυμάμαι ότι κι εγώ αντίστοιχα παρέκαμψα τις χαλκομανίες με τα χοντροκομμένα pixels και πήγα στη λύση του αερογράφου. Το μόνο που μπορώ να πω σαν βοήθεια είναι ότι είχα 2 αερογράφους γεμισμένους με πράσινο και λευκό αντίστοιχα ώστε να προχωρώ επιτόπου στις διορθώσεις. Αν έχεις 2 καλώς, αν όχι πάλι δεν σε φοβάμαι. Απλά ρίχνε απαλά, ψιλο-στεγνά χέρια από κοντά ελέγχοντας το χρώμα ώστε να μην πιτσιλίσει. scalewheels-gr.com/thread/1553/takata-dome-nsx-2005-tamiyaΠάντως βλέποντας το όχημα,επειδή η γραμμή μεταξύ των δύο χρωμάτων φαίνεται ξεκάθαρα και μετά υπάρχει η άχνα,είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει πρώτα να γίνει η διχρωμία με κανονικό μασκαρισμα,και μετά ένα νέο μασκαρισμα μεψεκασμα αχνό κόκκινο,για να επιτευχθεί το πιστοτερο αποτελεσμα
|
|
|
Post by Sakis on Oct 30, 2024 9:19:10 GMT 2
Εδώ αλλάζει το πράγμα. Επίσης βλέπω την άχνα να είναι και διαφορετικό χρώμα από το κόκκινο καθώς δεν κάνει ποτέ blending με το υπόλοιπο κόκκινο. Θα έκανα δοκιμές και με clear red πάντως να δω πως φαίνεται.
|
|
|
Post by nektarios on Oct 30, 2024 9:25:01 GMT 2
Σπύρο, καλή αρχή κι από μένα! Το βάψιμο στο συγκεκριμένο σημείο θα είναι σίγουρα μια πρόκληση, αλλά είμαι σίγουρος οτι θα τα καταφέρεις! Αν όμως παρ' ελπίδα βρεθείς σε αδιέξοδο, θα μπορούσα να σου προτείνω κι εγώ μια ιδέα, που είναι - φυσικά - ανορθόδοξη, αλλά εμένα με έχει βολέψει. Καλή επιτυχία!
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 30, 2024 12:09:30 GMT 2
Το ακούω το clear red Σακη,ίσως ταιριάζει καλύτερα. Νεκτάριε είμαι ανοιχτός στην ιδέα σου από τώρα,δεν είναι ανάγκη να φτάσω σε αδιέξοδο! Καλημερα
|
|
|
Post by Sakis on Oct 30, 2024 12:20:18 GMT 2
Έτσι πιστεύω, δεν θα σου κρύψει τη διακριτή γραμμή και επίσης έχει την τάση στα πρώτα ελαφριά χέρια πάνω από ασημί να φέρνει προς το κεραμιδί που είναι και το χρώμα της άχνας που βλέπω στη φωτό.
|
|
|
Post by nektarios on Oct 30, 2024 16:36:50 GMT 2
Για να μην γράφω πολλά και σε μπερδέψω, η ιδέα μου είναι αυτή: Με αυτόν τον τρόπο, και ψεκάζοντας κάθετα, το χρώμα διαχέεται και δημιουργεί το σβήσιμο, ενώ το πλάτος τού σβησίματος το ρυθμίζεις με το ύψος των στηριγμάτων και την πίεση του αερογράφου. Χρειάζεται μόνο λίγη προσοχή στα στηρίγματα, να είναι τουλάχιστον 5-6 χιλιοστά πιο μέσα από την άκρη του μασκαρίσματος, ώστε να μην τα φτάσει το σβήσιμο. Μακάρι να σου φανεί χρήσιμο!
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 31, 2024 16:03:09 GMT 2
Πολύ ωραία τεχνική Νεκτάριε,θενκς που την μοιραστηκες!Δείχνει πολύ χρήσιμη στις περιπτώσεις που θέλουμε κανονικό σβήσιμο του χρώματος!Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο νομίζω δεν είναι αυτό που ψάχνω γιατί υπάρχει διακριτή γραμμή που χωρίζει τα χρώματα,και μετά το αχνό κοκκινο.Νομιζω κλίνω προς το κανονικό μασκαρισμα για διχρωμία,και μετά το clear redπου πρότεινε ο Σάκης με νέο μασκαρισμα. Ευχαριστώ για τις ιδέες!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Oct 31, 2024 18:08:38 GMT 2
Σπύρο,
Για να παραμείνει η γραμμή θα πρότεινα πρώτα να βάψεις το κόκκινο,μασκαρισμα για το ασημένιο κ πάνω στο ίδιο μασκαρισμα σβήσιμο ώστε να μείνει η διακριτή γραμμή. Και βάψιμο όπως είπε ο Σάκης πολύ ελαφριά χέρια στο σβήσιμο, σχεδόν dry ώστε να το χτίσεις ελεγχόμενα
|
|