|
Post by Φάνης on Oct 22, 2024 18:32:56 GMT 2
Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα, κυρίως λόγω ενός μαθηματικού συγγράματος το οποίο μου παίρνει πολύ από τον χρόνο μου, και τελευταία λόγω σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων υγείας (που ευτυχώς σχεδόν ξεπεράστηκαν), επέστρεψα πριν περίπου 1 εβδομάδα στο μοντελιστικό μου πάγκο. Ήθελα να δουλέψω σε κάτι διαφορετικό. Εμπνευσμένος από μια βινιέτα του Jorge Port, άρχισα να δουλεύω την δική μου εκδοχή. Η κλίμακα είναι 1:35, λόγω ότι η αντλία που είναι από το κιτ της Ammo-Mig «Modern Gas Pumps» είναι στην 1:35, τα καπάκια είναι από το κιτ «Street Accessories» της Miniart και οι μικροί μας φίλοι από την C3D Miniatures, φυσικά όλα στην 1:35.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 22, 2024 18:35:13 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 22, 2024 18:37:42 GMT 2
Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για την τελική ρύθμιση… αλλά λίγο πολύ θα είναι κάτι τέτοιο….. θα υπάρξει και ένα δίκυκλο στο σκηνικό, απλώς δεν έχω αποφασίσει ποιο ακριβώς από αυτά που έχω στο στοκ. Φυσικά, δεν έχω βάψει ποτέ στην ζωή μου ούτε φιγούρες ούτε ζώα, οπότε δεν ξέρω τι θα προκύψει στο τέλος. Πάντως, μέχρι στιγμής, το ευχαριστιέμαι και αυτό μετράει …. Το όνομα της βινιέτας θα είναι: Catch me if you can! Το σκηνικό της βινίετας, απλά λείπει το δίκυκλο. Ξεκινήσα αστάρωμα και διόρθωμα ατελειών από ραφές, στοκαρίσματα, κτλ…
Ελπίζω περισσότερη πρόοδος σύντομα. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 22, 2024 19:03:40 GMT 2
Τελικά επέστρεψες στην 1/35 Πολύ ωραία προετοιμασία και ενδιαφέρον θέμα. Καλή επιτυχία.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 22, 2024 20:12:46 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο Σχετικά με τις κλίμακες, πότε δεν με απασχολούσαν ιδιαίτερα, γιατί δεν κάνω συλλογές, απλά μου αρέσει να κατασκευάζω. Έχω στο μυαλό μου και ανάλογα πράγματα στην 1:43 και 1:24, όσο ακόμη μπορούμε να βλέπουμε - και αφήνουμε τις μεγαλύτερες κλίμακες για τα γεράματα, αν είμαστε καλά. Πολλά πράγματα που θα ήθελες να συνδυάσεις είτε πρέπει να τα σχεδιάζεις και να τα τυπώνεις σε resin printer σε οποία κλίμακα θέλεις, είτε να πηγαίνεις old school και να τα φτιάχνεις μόνος σου με τις ατέλειες που υπάρχει σε αυτή την διαδικασία, αλλά έχει την χάρη της δημιουργίας. Δυστυχώς ή ευτυχώς μπορείς να βρεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα σε 1:35 που δεν τα βρίσκεις σε άλλες κλίμακες ή κοστίζουν αρκετά σε μεγαλύτερες κλίμακες, και επειδή έχω μεγάλο στοκ σε 1:35 από παλιά, είπα να αξιοποιήσω κάποια από αυτά! Καλό βράδυ!
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Oct 22, 2024 22:18:00 GMT 2
Πολύ ενδιαφέρον θέμα Φάνη! Θα σε παρακολουθώ ανελλιπώς! Βάλε και το κουτι με τα παγάκια πουθενά! Χαχα! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 23, 2024 6:07:41 GMT 2
Ευχαριστώ Βαγγέλη, Δυστυχώς δεν ταιριάζει στο συγκεκριμμένο. Κάπου άλλου όμως θα την βολέψουμε. Καλημέρα!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 23, 2024 16:46:26 GMT 2
Ωραιότατη επιλογή για την επιστροφή σου Φάνη! Εύχομαι πολλή απόλαυση κατά την κατασκευή και καλή επιτυχία τελικώς! Αν και το σχόλιό σου περί μεγάλων κλιμάκων - γεραμάτων είναι λίαν άτοπο, το αντιπαρέρχομαι. Ευτυχώς υπάρχουν Τζιαφάς και Νάσος που κατεβάζουν τον μέσο όρο των μαγαλοκλιμακιστών...
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 24, 2024 5:09:22 GMT 2
Ωραιότατη επιλογή για την επιστροφή σου Φάνη! Εύχομαι πολλή απόλαυση κατά την κατασκευή και καλή επιτυχία τελικώς! Αν και το σχόλιό σου περί μεγάλων κλιμάκων - γεραμάτων είναι λίαν άτοπο, το αντιπαρέρχομαι. Ευτυχώς υπάρχουν Τζιαφάς και Νάσος που κατεβάζουν τον μέσο όρο των μαγαλοκλιμακιστών... Καλημέρα Κωνσταντίνε, Ευχαριστώ πολύ. Θα δούμε τι θα βγει στο τέλος. Σχετικά για το σχόλιο μου, αναφερόταν μόνο στον εαυτό μου και μόνο στην όραση μου την συγκεκριμμένη χρονική στιγμή. Ούτως ή άλλως και εγώ σύντομα θα ασχοληθώ με μεγαλύτερες κλίμακες.
|
|
|
Post by nektarios on Oct 24, 2024 23:36:07 GMT 2
Πολύ ωραίες οι πατέντες, Φάνη! Έξυπνες ιδέες και επιμελώς κατασκευασμένες! Καλή συνέχεια, την οποία περιμένω με ενδιαφέρον!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 25, 2024 19:16:04 GMT 2
Ευχαριστώ φίλε. Είμαι στα βαψίματα αλλά χρειάζομαι να φτιάξω έξτρα decals γιατί φυσικά υπάρχουν decals μόνο για την αντλία στο κιτ του Mig. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by alex78 on Oct 29, 2024 14:47:53 GMT 2
Το ευτύχημα Φάνη είναι πως ''επέστρεψες'' δριμύτερος γεμάτος κέφι και δημιουργικότητα και το βασικότερο με λιγότερες σκοτούρες που θέλοντος και μη αποτελούσαν τροχοπέδη. Στα δευτερεύοντα πεζά τώρα, πολύ ενδιαφέρον projrct με ωραίο στήσιμο, καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 29, 2024 20:56:19 GMT 2
Να σαι καλά φίλε.! Ήταν μια δύσκολη περίοδος αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος για την συνέχεια. Για το συγκεκριμμένο project, η πρόκληση για μένα (που δεν έχω ξαναβάψει φιγούρες/ζώα) είναι το ικανοποιητικό βάψιμο της μικρής παρέας, παρόλη την μικρή κλίμακα, γιατί διαφορετικά η όλη βινιέτα θα χάνει αρκετά. Προς το παρόν αντιμετωπίζω πρόβλημα με το resolution των έξτρα decals που θέλω τυπώσω, όταν τα καταφέρω, θα ανεβάσω και την πρόοδο μου γιατί τα βασικά κομμάτια έχουν ήδη βαφτεί. Οψόμεθα λοιπόν. Καλό βράδυ!
|
|