|
Post by gtziaf on Nov 3, 2024 11:35:39 GMT 2
Ευχαριστώ, Κωνσταντίνε. Χρειάζεται πολύ δουλειά, αλλά το παλεύω.
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Nov 7, 2024 19:11:45 GMT 2
Μπραβο ρε φιλε Αψογο!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 8, 2024 8:52:13 GMT 2
Να είσαι καλά, Παναγιώτη. Καλημέρα
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 15, 2024 20:37:10 GMT 2
Επιστροφή στην F40, με το εσωτερικό κι όχι τα μηχανικά μέρη όπως είχα προλογίσει. Δυστυχώς η Tamiya δίνει τη μπανιέρα της πολιτικής με 2-3 επιπλέον κομμάτια, οπότε οι εκτεταμένες επεμβάσεις, είναι απαραίτητες για την αναπαράσταση της πραγματικής. Ξεκινώντας, η μεγαλύτερη έλλειψη του κιτ είναι το roll bar, το οποίο είναι χρονοβόρο να φτιαχτεί απ΄ το μηδέν. Μετά από 2-3 δοκιμές και τροποποιήσεις του αρχικού σχεδιασμού, οι δοκιμές με το αμάξωμα δεν έδειξαν σοβαρές ανορθογραφίες, οπότε συνέχισα στο επόμενο. Αυτό ήταν το μακέλεμα της μπανιέρας του κόκπιτ και η δημιουργία του νέου πατώματος από φύλλο πλαστικού. Με αυτό, αφού πρώτα έκανα χώρο για το παξιμάδι, θα καλυφθεί η εκκρεμότητα από τα πρώτα στάδια της κατασκευής. Μαζί έφτιαξα και κάποια περιφερειακά (κιβώτιο, τούνελ μετάδοσης, βάση χειροφρένου, βάση καθίσματος συνοδηγού, βάση συστήματος πυρόσβεσης). Ακολούθησε το μασκάρισμα για το ψέκασμα των texture επιφανειών και η κόλληση των κάρμπον χαλκομανιών, από μάσκες που είχα φτιάξει πριν.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 15, 2024 20:41:04 GMT 2
|
|
gigi
Kart Driver
|
Post by gigi on Nov 15, 2024 21:14:20 GMT 2
very good job my friend
the seat is blue or black?
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Nov 15, 2024 23:21:27 GMT 2
Πολύ ωραία προχωράει Γιώργο. Όντως πολλές οι μετατροπές που έπρεπε να γίνουν.
Μπρούτζινο είναι το κομμάτι του Roll Bar; Πως το κουρμπάρεις χωρίς να το τραυματίζεις; Εκτός εάν είναι από κάτω και δεν φαίνεται. Είναι υλικά που χρησιμοποιούν στα ξύλινα καράβια; Από που τα βρίσκουμε;
Πίστευα πως η Fujimi έκανε τις "λαμογιές" με τα πολιτικά μέρη σε αγωνιστικά θέματα αλλά να που το συναντάμε και στην Tamiya.
Καλό βράδυ
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 16, 2024 10:11:50 GMT 2
Καλημέρα στην παρέα The seat is blue or black? The seat is painted blue over black textured paint. Thanks for your support, Giraldi. Πολύ ωραία προχωράει Γιώργο. Όντως πολλές οι μετατροπές που έπρεπε να γίνουν. Μπρούτζινο είναι το κομμάτι του Roll Bar; Πως το κουρμπάρεις χωρίς να το τραυματίζεις; Εκτός εάν είναι από κάτω και δεν φαίνεται. Είναι υλικά που χρησιμοποιούν στα ξύλινα καράβια; Από που τα βρίσκουμε; Πίστευα πως η Fujimi έκανε τις "λαμογιές" με τα πολιτικά μέρη σε αγωνιστικά θέματα αλλά να που το συναντάμε και στην Tamiya. Ναι, τα κομμάτια του roll bar είναι brass rods της trumpeter και τα βρίσκεις στα μοντελιστικά καταστήματα. Όσα είναι τρυπημένα από μέσα, τσακίζουν, τα μασίφ όχι (δες την 1η φωτογραφία). Όσο για τη Tamiya, ναι δυστυχώς, αλλά το κιτ είναι η βάση για την κατασκευή ενός ιστορικού αυτοκινήτου. Για την ιστορία, ούτε η fujimi στο 1/16 δίνει roll bar, ενώ απαιτεί τις ίδιες περίπου μετατροπές στη μπανιέρα του κόκπιτ. Να έχετε ένα όμορφο Σάββατο.
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 17, 2024 12:20:24 GMT 2
Της ιδιοκατασκευης το κάγκελο,αλλά και παλιά σου τέχνη κόσκινο Γιώργο!Καλημερα
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 17, 2024 18:09:38 GMT 2
Της ιδιοκατασκευης το κάγκελο,αλλά και παλιά σου τέχνη κόσκινο Γιώργο!Καλημερα Ευχαριστώ, Σπύρο. Ήθελε λίγη δουλίτσα. Στο επόμενο θα μονταριστεί για να αναδειχθούν όλες οι εργασίες που έγιναν.
|
|
|
Post by nektarios on Nov 17, 2024 18:55:45 GMT 2
Πολύ ωραία η μετασκευή του εσωτερικού φίλε, με μπόλικες σκρατσοδουλειές από τις αγαπημένες μου! Μου άρεσε ιδαίτερα το cage! Επίσης η χρήση συμπαγών μεταλλικών ράβδων σίγουρα θα μπορούσε να μου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 18, 2024 10:24:14 GMT 2
Πολύ ωραία η μετασκευή του εσωτερικού φίλε, με μπόλικες σκρατσοδουλειές από τις αγαπημένες μου! Μου άρεσε ιδαίτερα το cage! Επίσης η χρήση συμπαγών μεταλλικών ράβδων σίγουρα θα μπορούσε να μου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη! Καλή συνέχεια! Να είσαι καλά, Νεκ. Ενημερωτικά η χρήση των brass ράβδων, είναι όντως χρήσιμη σε πολλές περιπτώσεις αλλά χρειάζεται καλό αστάρι (ιδανικά για μέταλλα) πριν το βάψιμο, γιατί έχουν την τάση να ξεφλουδίζουν εύκολα. Καλημέρα
|
|
|
Post by alex78 on Nov 18, 2024 13:09:30 GMT 2
Εξαιρετική η δουλειά στο cage Γιώργο, αλήθεια γιατί δεν το πήγες save με πλαστικό υλικό που πιό εύκολα διαμορφώνεται κιόλας και στο τέλος της ημέρας (ειδικά μετά το βάψιμο ) δεν θα φαίνεται η διαφορά του υλικού? ''Αυτό είχα, αυτό έβαλα'' θα μου πείς βέβαια και δεν θα έχεις άδικο, αλλά έτσι κουβέντα να γίνεται.... Καλή συνέχεια φίλε.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Nov 18, 2024 16:48:26 GMT 2
Ωραίος Γιώργο.
Το cage ερωτας
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 18, 2024 17:31:44 GMT 2
Να πω την αλήθεια, ούτε γω περίμενα αυτού του είδους τις ελλείψεις από την Tamiya, αλλά απ' την άλλη δεν έχω και μεγάλη εμπειρία από το ποιο πρέπει να είναι το αναμενόμενο επίπεδο λεπτομέρειας στα 24άρια... Όπως και να 'χει, εντυπωσιακές τόσο οι μετατροπές, όσο και η καθαρότητα της δουλειάς (κάτι που επαναλαμβάνεται διαρκώς αλλά δεν παύει να με αφήνει με το στόμα ανοιχτό κάθε φορά...). Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 19, 2024 10:23:30 GMT 2
Αλεξ, Αγάπιε και Κωνσταντίνε, ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Άλεξ, η επιλογή του brass δεν έγινε τυχαία. Αν το cage πατούσε κάτω (κλασσικού τύπου) τότε ναι με το πλαστικό είναι πιο εύκολο. Στο ιδιόμορφο cage της F40, το brass προσφέρει καλύτερη σταθερότητα και ακρίβεια. Κωνσταντίνε, εδώ η tamiya έπαθε fujimi ή hasegawa. Δεν έχει να κάνει τόσο με θέμα λεπτομέρειας, αλλά σωστής αναπαράσταση του πραγματικού. Και επειδή η μελέτη κοστίζει, είπαμε να βγάλουμε μερικά εύκολα χρήματα με βάση ένα καλούπι (πολιτική f40), που το είχαμε σκίσει στις επανεκδόσεις (μέχρι να χάσουμε την άδεια). Καλημέρα
|
|