|
Post by gtziaf on Jul 10, 2024 17:25:02 GMT 2
Όσοι προλάβατε τη δεκαετία του '80, σίγουρα έχετε παίξει ένα το arcade παιχνίδι οδήγησης με πρωταγωνιστή μια ξεσκούφωτη κόκκινη Testarossa, το θρυλικό OutRun. Στην πραγματικότητα η Ferrari κατασκεύασε μια και μοναδική Spider ειδικά για τον Gianni Agnelli, είχε διαφορετικό πίσω καπό και δεν ήταν κόκκινη. Αυτό δεν εμπόδισε πολλούς λάτρεις της θρυλικής testarossa να απευθυνθούν είτε στον ίδιο τον Pininfarina, είτε σε μικρότερους ανεξάρτητους κατασκευαστές για να μετατρέψουν την δική τους κλειστή κοκκινοκέφαλη, σε convertible. Από αυτές λέγεται ότι εφτά βρισκόταν στα χέρια του σουλτάνου του Μπρουνέι, κυρίως ως στατικά εκθέματα. Για την αναπαράσταση του αυτοκινήτου στην 1/24 χρησιμοποιήθηκε το σαράντα ετών κιτ της Monogram. Το κιτ αναπαριστά την Αμερικάνική έκδοση, οπότε έγιναν σοβαρές τροποποιήσεις κυρίως στο αμάξωμα, για την μετατροπή του σε Ευρωπαϊκό. Κατά τα λοιπά, έγιναν οι κλασσικές βελτιώσεις σε κινητήρα και εσωτερικό, χωρίς υπερβολές στις λεπτομέρειες. Ιδιαίτερα δύσκολή είναι η τελική συναρμολόγηση, που θέλει προσοχή και δημιουργικότητα (μην κολλήσετε τη μπανιέρα του εσωτερικού στο αμάξωμα, αλλά προσπαθήστε να την τοποθετήσετε ταυτόχρονα με το πάτωμα στη θέση της). Συνολικά φτιάχτηκαν 2 αντίτυπα, από τα οποία το ένα θα μείνει στη βιτρίνα μου και το άλλο θα ταξιδέψει για συλλέκτη στη χώρα του Μακρόν και του Εμπαπέ. ΥΓ. Μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στον Νίκο, για τις 3d ζάντες (τις χρησιμοποίησα στο 1 κιτ) κ τα δισκόφρενα. Να είσαι καλά Νικολή. Ανυπομονώ να πιάσω το skyline με τα καλουδια που μου έστειλες. Θα ακολουθήσουν κάποιες φωτογραφίες από την κατασκευή...
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 10, 2024 17:26:22 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 10, 2024 17:26:53 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 10, 2024 17:28:18 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 10, 2024 17:30:48 GMT 2
|
|
|
Post by ViL27 on Jul 10, 2024 19:43:56 GMT 2
Πολύ ωραίες Γιώργο!Πέτυχα μια πριν 3 μέρες(κλειστή προφανώς) στο κέντρο της Αθήνας.Πολυ κλασσικό σχήμα,δεν θα πω ότι είναι από τις ομορφότερες Ferrari αλλά είναι ιδιαίτερη,ειδικά τα οπίσθια της δεν μοιάζουν με τίποτα άλλο!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jul 11, 2024 21:46:32 GMT 2
Πολύ όμορφες και οι δύο Γιώργο. Ποια από τις δύο θα κρατήσεις; Αυτήν με τις κλασικές ζάντες που φορούσε; Όπως είχαμε συζητήσει το έχω το κιτ και θέλω να το κατασκευάσω με την πρώτη ευκαιρία. Θα έχω σαν οδηγό την παρουσίαση αυτή. Έχω επικοινωνήσει και με τον Νίκο και όταν έρθει η ώρα θα τον "ενοχλήσω" για τα δισκόφρενα κτλ... Πολύ όμορφη η μαύρη υφή της κουκούλας. Πολύ ρεαλιστική! Εξαιρετικό το γυάλισμα τους! Δύσκολη η οδήγηση του πάντως!!! Χαχαχ Στο Out Run έφευγαν τα δεκάρικα από τους πρώτους γύρους!! 🤣🤣🤣🤣
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jul 12, 2024 0:02:13 GMT 2
Super οι Ιταλίδες Γιώργο!!
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Jul 12, 2024 16:40:22 GMT 2
Πολύ ωραίο Γιώργο, όντως η κουκούλα ειδικά πολύ ρεαλιστική.
Το τελευταίο χέρι αστάρι εδώ ήταν λευκό ή ροζ;
|
|
|
Post by alex78 on Jul 12, 2024 20:01:03 GMT 2
Ένα τεράστιο για το υπέροχο αποτέλεσμα και μάλιστα εις διπλούν και μάλιστα Monogram και μάλιστα μεσούσης καύσωνα.
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jul 13, 2024 19:12:13 GMT 2
Πολυ ωραιες ρε Γιωργη μπραβο
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 16, 2024 16:11:23 GMT 2
Πανέμορφες οι Ιταλίδες Γιώργο! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 18, 2024 18:11:54 GMT 2
Ευχαριστώ για τα σχόλια σας κύριοι. @Σπύρο, είπα να σας ξυπνήσω αναμνήσεις... παλαιές, όχι προχθεσινές. Η Testarossa έχει πολύ ενδιαφέρον σχήμα, ακόμη και σήμερα. Στο μουσείο στην Αθήνα, είχε μία από ότι θυμάμαι για όποιον θέλει να την περιεργαστεί. @Αντώνη, όταν την ξεκινήσεις να μιλήσουμε. Έχει 2-3 σημεία που θέλουν προσοχή. Εγώ θα κρατήσω αυτή με τις ζάντες τις 512TR, αλλά έχω και ένα σετ φτιαγμένες από τις 3D του Νίκου, για να τις αλλάζω αν θελήσω. Επίσης, σε αυτή με την παραγγελία, χρησιμοποίησα λάστιχα από ένα κιτ της tamiya για την μεταφορά κι όχι τα 3D του Νίκου, που είναι ρητίνη και άρα πιο σκληρά για τον φόβο της ζημιάς στη μεταφορά. Ο πελάτης αν θέλει τις αλλάζει. @Χρήστο, λευκό αστάρι χρησιμοποίησα. @Άλεξ, η αλήθεια είναι ότι η ζέστη δεν βοηθάει. Χθες αργά επιστρέψαμε από ολιγοήμερες διακοπές και τρέμω ότι πρέπει να κάτσω στον πάγκο, για να βγουν οι επόμενες μοντελιστικές υποχρεώσεις. @Βαγγέλη - @Παναγιώτη - @Φάνη, ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by nektarios on Jul 29, 2024 22:23:12 GMT 2
Κούκλες, όπως και όλες οι Testarossa! Και οι μετατροπές εξαιρετικές! Μπράβο φίλε, εις διπλούν!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 30, 2024 17:07:26 GMT 2
Κούκλες, όπως και όλες οι Testarossa! Και οι μετατροπές εξαιρετικές! Μπράβο φίλε, εις διπλούν! Ευχαριστώ, Νεκ. Ένα καλιακούδι μου έχει μαρτυρήσει ότι έχεις βάλει στον πάγκο ανοιχτή φερράρι, με καριέρα στο χόλιγουντ... Θα δούμε τίποτα;
|
|
|
Post by nektarios on Jul 31, 2024 20:55:28 GMT 2
Το καλιακούδι το είχα δει που τριγύριζε έξω από το παράθυρο, αλλά δεν φαντάστηκα οτι εκτελούσε χρέη κατασκοπευτικού drone. 😄 Σύμφωνα λοιπόν με τις αξιόπιστες πληροφορίες του, μια πολύ κομψή και διάσημη - και κινηματογραφική - Ferrari (που όμως δεν ήταν Ferrari!) 😉 έχει απλώσει τα 236 κομμάτια της [ούτε ο παραδιπλανός της τράκτορας δεν έχει τόσα!] σε ένα μεγάλο μέρος τού πάγκου, και έχει ξεκινήσει ένας αγώνας για να βρεθεί ποιο κομμάτι πάει πού, τι χρώμα θα γίνει το καθένα, η αναζήτηση των κατάλληλων φωτογραφιών αναφοράς, και άλλα τέτοια χαριτωμένα και απαραίτητα. Ασφαλώς και θα υπάρξει η παρουσίαση που της αρμόζει, μόλις σταθεροποιηθεί κάπως το πρόγραμμά μου, που λόγω καλοκαιριού μοιάζει με γνωστού περιπλανώμενου καουμπόι από κόμικ των νεανικών μου χρόνων... 😃
|
|