|
Post by gtziaf on Apr 14, 2024 10:32:52 GMT 2
Όμορφες εργασίες, Κώστα αλλά το κιτ πολύ μέτριο (και σε αποτύπωση των λεπτομερειών και σε εφαρμογές). Καλημέρα και καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 14, 2024 16:42:04 GMT 2
Συμφωνώ μαζί σου Γιώργο για την ποιότητα του κιτ σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή - το έχω άλλωστε επισημάνει εξαρχής. Ο χρόνος που περνάω διορθώνοντας την χύτευση, είναι σημαντικός, ιδίως πάνω στα μεταλλικά κομμάτια... Η απόδοση των λεπτομερειών αντίθετα, και βάσει αυτών που βλέπω σε φωτογραφίες αναφοράς, κατά τη γνώμη μου δεν είναι τόσο κακή και μερικές ελλείψεις που έχω ήδη αναφέρει διορθώνονται. Αν πέσει στην αντίληψή σου κάποια λεπτομέρεια που θα έπρεπε να βελτιωθεί, είμαι ευχαρίστως αποδέκτης! Με όλα τα παραπάνω, τουλάχιστον έχω την σχετική ικανοποίηση, ότι για τα λεφτά του το κιτ προσφέρει μπόλικη ενασχόληση και δεν ξεπετιέται σε μια βδομάδα! (που κι αυτό γίνεται, αλλά δεν ξέρω με ποιο αποτέλεσμα...)
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Apr 15, 2024 2:02:17 GMT 2
Προσεγμένες οι εργασίες στο μοτέρ Κωνσταντίνε. Πολύ μου αρέσει. Επίσης η εισαγωγή στο θέμα ειναι κατατοπιστική.
Καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 15, 2024 6:33:28 GMT 2
Να ΄σαι καλά Αντώνη, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by nektarios on Apr 19, 2024 13:08:22 GMT 2
Πολύ όμορφος ο κινητήρας Κωνσταντίνε, με μπόλικη δουλειά! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 20, 2024 11:16:21 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου και κατ' αρχήν πολλά ευχαριστώ στο Νεκτάριο! Όπως προεβλέπετο, η εβδομάδα ξεκίνησε με το κεντρικό πλέγμα του πλαισίου. Καθώς φωτογραφίες αναφοράς δείχνουν το πλέγμα εξίσου μαύρο ή ανοιχτόχρωμο, αποφάσισα να υιοθετήσω την ανοιχτόχρωμη εκδοχή και το έβαψα (όπως και όλα τα πρόσθετα κομμάτια που συναρμολογούνται σε εύθετο χρόνο) με TS-81:
Επόμενο βήμα ήταν η συναρμολόγηση του κινητήρα πάνω στο πλαίσιο και η προετοιμασία του φίλτρου βενζίνης, στο οποίο προστέθηκε πάτος, και των σωληνώσεών του:
Στη συνέχεια ασχολήθηκα με την μπροστινή ανάρτηση. Εδώ επίσης τα κομμάτια βάφτηκαν για να ξεφύγω από τη μαυρίλα, ενώ στο πάνω μέρος των ελατηρίων ανοίχτηκαν τρύπες, όπως δείχνουν μερικές φωτό αναφοράς:
Συναρμολογημένη, η μπροστινή ανάρτηση παρουσιάζεται έτσι:
Αυτά για σήμερα. Σειρά παίρνουν ο πίσω άξονας και διάφορα επιμέρους συστηματάκια. Να έχετε όλοι ένα καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 20, 2024 15:24:50 GMT 2
Ωραίες οι προσωπικές πινελιές σου Κωνσταντίνε, φαίνεται ότι το ευχαριστιέσαι, καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 21, 2024 15:48:12 GMT 2
Παρόλα τα γ@μοστ@υρίδι@ κατά την αφαίρεση ραφών και βαφών που εμποδίζουν την καλή συναρμογή, όντως το φχαριστιέμαι! Να 'σαι καλά Αλέξη!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 22, 2024 8:36:16 GMT 2
Κώστα, δεν έχω δει ποτέ κάποια 300SL παραγωγής με ανοιχτόχρωμο πλαίσιο. Στην πρώτη φωτογραφία, το πλαίσιο είναι μαύρο, απλά είναι (πολύ) σκονισμένο. Η 2η είναι από το μουσείο, όπου για προφανής λόγους παρουσίασης των μηχανικών μερών είναι βαμμένο λευκό, όπως ήταν κατά την πρώτη επίσημη παρουσίαση του σασί (πριν παρουσιαστεί το ίδιο το αυτοκίνητο). Αλλά, εντάξει, είναι πολιτικό αυτοκίνητο, μπορεί να ανακατασκευάστηκε και το κάνεις ότι θέλεις. Καλημέρα και καλή συνέχεια. Περιμένουμε το ολοκληρωμένο σασί με τα μηχανικά μέρη.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 22, 2024 19:15:48 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο Γιώργο! Συμφωνώ μαζί σου αναφορικά με την "ποιητική άδεια"... Πάντως είχα δει κάποια στιγμή μια φωτογραφία που έδειχνε το πλέγμα από το εσωτερικό του σαλονιού (είχε αφαιρεθεί το πίσω πάνελ) και έδειχνε ανοιχτόχρωμο. Δυστυχώς δεν την ξαναβρίσκω, αλλά μπορεί και πάλι να ήταν μόνο πολύ σκονισμένο. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 27, 2024 11:19:19 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 28, 2024 18:30:28 GMT 2
Πολύ ωραίο, το σασί Κώστα. Που θα καταλήξει το καλώδιο από την μπαταρία; Καλή μεγάλη εβδομάδα
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 29, 2024 6:45:07 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο κι ευχαριστώ πολύ! Καθώς δεν έχω βρει διάγραμμα της καλωδίωσης για την SL, το καλώδιο της μπαταρίας καταλήγει κάτω απ' το πυρόφραγμα, πάνω στο οποίο υπάρχει αφενός ο πολλαπλασιαστής και αφ' ετέρου το κουτί με τις ασφάλειες. Λογικά κάπου εκεί πάει... Καλή Μεγαλοβδομάδα επίσης!
|
|
|
Post by ViL27 on Apr 29, 2024 21:30:02 GMT 2
Πάντα προσεγμένες και καθαρές οι εργασίες σου Κωνσταντίνε,και πολύ γρήγορες! Καλή μεγάλο βδομάδα με υγεια
|
|
|
Post by alex78 on Apr 30, 2024 17:08:15 GMT 2
Κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελεί μηχανολογικό σεμινάριο, να μαθαίνουμε και πέντε πράγματα κιόλας, καλή συνέχεια Κωνσταντίνε.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 30, 2024 17:24:55 GMT 2
Πάντα προσεγμένες και καθαρές οι εργασίες σου Κωνσταντίνε,και πολύ γρήγορες! Καλή μεγάλο βδομάδα με υγεια Να 'σαι καλά Σπύρο, ευχαριστώ πολύ και αντεύχομαι!
|
|