|
Post by palatlok-ilias on Sept 22, 2023 12:55:22 GMT 2
Ελπίζω να προλάβω την ημερομηνία(το πήρα είδηση λίγο αργά) Η 962 ήρθε να αντικαταστήσει την 956 μιας και η τελευταία δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στους Αμερικάνικους (αγώνες IMSA GTP) κανονισμούς ασφαλείας. Έτσι μεγάλωσε μερικά εκατοστά και μπόρεσαν τα πόδια του οδηγού να ρθουν πίσω από τον μπροστινό άξονα καθώς και να φτιάξει ένα νέο roll cage. H Kremer Porsche Racing με χορηγία "Leyton House"(εταιρία ακινήτων στην Ιαπωνία) έτρεξε το αυτοκίνητο αυτό. Το 2008 την αγόρασε ο Tom Malloy και τρέχει σε διάφορους vintage αγώνες. Το κιτ το γνωστό της hasegawa.Μακάρι να είχα την γνώση και να αγόραζα παλιότερα το κιτ της Tamiya.Ελπίζω να το επανεκδώσει κάποια στιγμή
|
|
|
Post by palatlok-ilias on Sept 22, 2023 13:09:36 GMT 2
το αστάρωσα επιτέλους με το σωστό αστάρι.(μαυρο και ασπρο).Στην συνέχεια έτριψα με σφουγγαρένιο ντουκόχαρτο και όλα καλά. Τα στεφάνια με ζόρισαν λίγο με το μασκάρισμα,αλλά για πρωτη φορά κάτι έγινε. Το χρώμα αφου δίαβασα και το σχετικό άρθρο το μετάγγισα σε μπουκαλάκι και έβαψα τις μικρές επιφάνειες στο σασί.(την φιάλη την έχω απο το 1990,ταμιγιάρα αθάνατη) Χρειάστηκε όμως μια μικρή αραίωση με laquer διαλυτικό,έστρωσε καλά ,να δω τι θα γίνει όταν βάψω το καπάκι.
|
|
|
Post by palatlok-ilias on Sept 22, 2023 13:13:08 GMT 2
|
|
|
Post by ViL27 on Sept 22, 2023 16:54:46 GMT 2
Καλή κατασκευή να έχεις Ηλία!Μην αγχώνεσαι δεν πειράζει να ξεπεράσεις το χρονοδιάγραμμα,και εγώ το ίδιο θα κάνω με το δεύτερο όχημα με το οποίο συμμετέχω. Πολύ ενδιαφέρουσα η 962,θέλω και εγώ να αποκτήσω και να φτιάξω μια κάποια στιγμη
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 22, 2023 19:22:24 GMT 2
Καλή αρχή και καλή κατασκευή Ηλία! Όπως είπε και ο Σπύρος, μην αγχώνεσαι με τα χρονοδιαγράμματα! Είμαστε αρκετά χαλαροί σε αυτόν τομέα εδώ στο ScW! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by alex78 on Sept 22, 2023 21:55:21 GMT 2
Τα χρονοδιαγράμματα είναι για να σπάνε Ηλία....
Τίμια, αγαπημένη και προσιτή Hasegawa, ειδικά στα group C, και ας είναι curbside.
Θα βάψεις κατευθείαν από φιάλη ή θα μεταγγίσεις σε αερογράφο?
Καλή επιτυχία.
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 23, 2023 8:24:30 GMT 2
Καλή επιτυχία, Ηλία. Το Leyton είναι από τα αγαπημένα μου λίβερι, για την 962. Καλημέρα
|
|
|
Post by palatlok-ilias on Sept 23, 2023 10:45:03 GMT 2
καλημέρα φίλοι,μετά το χθεσινό κούρδισμα έβαψα μέσα στην μαύρη νύχτα.Περιμένω τώρα να στεγνώσει με ησυχία. Κάτι όμως που με στεναχώρησε είναι σκόνη σε δυο σημεία....λες και τίναζα κουβέρτες μέσα στο εργαστήριο...χαχαχα Λέω μολις στεγνωσει να τρίψω λίγο και να ξανά βάψω. Υπάρχει απο την εμπειρία σας κάποια τεχνική για τέτοια προβλήματα ? Αλέξανδρε το έχω μεταγγίσει σε μπουκαλάκι οπως φαίνεται στις παραπάνω φωτό, Η hasegawa βγαζει μερικά ωραία livery αλλά πιστεύω πως ειναι λίγο ακριβουρτσικα για κιτ χωρίς μοτερ. Ασχετα αν έχω 4 άφτιαχτα.Περιμένω πως και πως την tamiya να επανεκδώσει κάτι.
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 23, 2023 11:51:13 GMT 2
Ωραίο το βάψιμο Ηλία. Είχα φτιάξει και εγώ παρόμοιο σκηνικό για το στέγνωμα, τώρα τα βάζω απευθείας σε ένα ντουλάπι που έχω κοντά εκεί που βάφω. Εγώ συνήθως, οποιεσδήποτε ατέλειες στο βάψιμο, αφού στεγνώσει αρκετά, ακόμη και μεταξύ χεριών, τρίβω ελαφρά με διαφορά σφουγγαράκια χρησιμοποιημένα, τοπικά στα σημεία, και μετά ξαναβάφω (αν χρειαστεί ξαναασταρώνω τοπικά πριν το βάψιμο) όλα με ελαφρά χέρια μέχρι να γεμίσουν, και στο τέλος περνάω ένα έξτρα χέρι σε όλο το μοντέλο. Αλλά δοκιμάζοντας, μαθαίνεις τι δουλεύει καλύτερα για εσένα. Καλό μεσημέρι!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Sept 23, 2023 12:10:15 GMT 2
Καλη κατασκευη Ηλια
|
|
|
Post by alex78 on Sept 23, 2023 19:51:59 GMT 2
Εκ πρώτης όψεως δείχνει ωραίο και στρωτό το βάψιμο, αν και η φωτό δεν βοηθάει και πολύ. Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα μεγάλο και βαθύ κουτί (επενδεδυμένο μάλιστα με τσόχα που βοηθάει να παραμένει σταθερό μέσα το περιεχόμενο του), που κλείνονται όλα τα φρεσκοβαμμένα/φρεσκοβερνικωμένα κομμάτια και έτσι μειώνεται αισθητά το πρόβλημα. Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by czt on Sept 25, 2023 11:38:23 GMT 2
Καλο ξεκινημα! Γενικα με τη σκονη ολοι μας εχουμε θεμα .Λυσεις υπαρχουν τωρα μια ειναι αυτη που αναφερει ο Φανης μια πολυ ωραια ειναι του αλεξ (προσωπικα κανω και τις 2) μια αλλη ειναι να παρεις μια ομπρελα που ειναι για προστασια φαγητου και να το καπακώσεις. Επισης ενα μεγαλο κουτι αποθηκευσεις βολευει για πολλους λογους.
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Sept 25, 2023 19:37:00 GMT 2
Πολύ ωραίο θέμα Ηλία, θα έχει ενδιαφέρον. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by palatlok-ilias on Mar 11, 2024 10:43:16 GMT 2
καλησπέρα φίλοι Μετα απο μια μεγάλη αποχή ..(εχω όμως τα ΤΚ και ξεδίνω λίγο) ..είμαι εδώ πάλι. Σε συνέχεια του τελευταίου ποστ Για την σκόνη έτριψα με πολύ ψιλό ντουκόχαρτο,όλα καλά. Μεταγγίζω το χρώμα απο την φιάλη και ψεκάζω με αερογράφο και να τα προβλήματα,λεκέδες σε διάφορα σημεία..... Ξανά τρίψημο και ψέκασμα κατευθείαν απο την φιάλη. Επιτέλους μετά πο 3 βαψίματα κάτι καταφερα. Τα decals στα λάστιχα τα κετάστρεψα λόγο κακής τεχνικής
|
|
|
Post by palatlok-ilias on Mar 11, 2024 20:26:26 GMT 2
Τα χρονοδιαγράμματα είναι για να σπάνε Ηλία.... Τίμια, αγαπημένη και προσιτή Hasegawa, ειδικά στα group C, και ας είναι curbside. Θα βάψεις κατευθείαν από φιάλη ή θα μεταγγίσεις σε αερογράφο? Καλή επιτυχία. Αλέξανδρε έχω να πω μόνο στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα (μάλλον υπήρχε αέριο στο χρώμα μετάγγισης και έκανε λεκέδες)
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 11, 2024 20:52:07 GMT 2
Ηλία καλησπέρα. Μια χαρά το βάψιμο. Όταν μεταγγίζουμε από σπρέι, καλό είναι να αφήνουμε να ξεθυμαίνει το προωθητικό υγρό για 3-4 ώρες, με ανοιχτό το καπάκι, και να βάφουμε την επόμενη μέρα. Καλή συνέχεια
|
|