|
Post by palatlok-ilias on Aug 22, 2023 11:32:17 GMT 2
καλησπέρα φίλοι ξεκινάω να φτιάχνω την bmw group 5 του Markus Höttinger. Το κιτ είναι το παλιό της esci με περιτύλιγμα italeri. Τα κομμάτια είναι σχετικά λίγα με σχετικά καλή λεπτομέρεια.Αυτό με βοηθάει μιας και ο χρόνος μου είναι περιορισμένος. Ο Markus Höttinger σκοτώθηκε σε ένα ατύχημα στις 13 Απριλίου του 1980 στο Hockenheim.Εχουν γραφτεί πολλά για το περιστατικό,πιστευω αξίζει να τα διαβάσει κανείς. Κατασκευή τώρα. Καθαρισμός των κομματιών και έτοιμα για το αστάρι.
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 22, 2023 16:25:45 GMT 2
Ηλία, καλωσόρισες στο κατασκευαστικό κομμάτι του φόρουμ. Καλή επιτυχία με τη BMW
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 22, 2023 17:23:57 GMT 2
Καλή αρχή και καλή επιτυχία Ηλία!
|
|
|
Post by ViL27 on Aug 22, 2023 22:26:57 GMT 2
Καλώς ήρθες Ηλία,καλή κατασκευή εύχομαι! Εντυπωσιακό όχημα αν μη τι άλλο,αν ήταν πιο σύγχρονο το καλούπι θα το είχα σίγουρα στη συλλογή μου
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Aug 23, 2023 11:19:55 GMT 2
Καλωσόρισες Ηλία, με την BMW που φτιάχνεις είναι η αλήθεια πως θέλω να ασχοληθώ και εγώ κάποια στιγμή. Εύχομαι καλή επιτυχία στο project σου. Θα το βάψεις με τα σήματα όπως λένε οι οδηγίες ή θα κάνεις κάποια δική σου παραλλαγή ;
Καλή συνέχεια !!
|
|
|
Post by alex78 on Aug 23, 2023 14:56:21 GMT 2
Ηλία να έχεις μια ευχάριστη και απροβλημάτιστη κατασκευή, ωραία θεματολογία τα Gr.5.
|
|
|
Post by palatlok-ilias on Sept 1, 2023 9:03:13 GMT 2
καλημέρα φίλοι, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και το καλωσόρισμα. Το αμάξι Μηνά θα βαφεί με το μπλε χρώμα,ο λόγος είναι ότι έτσι έτρεξε στο Norisring στην Νυρεμβέργη. Στο διαδίκτυο ανακάλυψα δυο τύπους απο κινητήρες.Ο Markus έτρεχε με αμάξι προηγούμενης χρονιάς και έτσι κράτησα τον κινητήρα της italeri όπως είναι. Τον έβαψα όμως με τα χρώματα που είδα στο ιντερνετ.Πρόσθεσα μπουζοκαλώδια και μερικά σωληνάκια. Το κιτ μια φορά έχει τα προβληματάκια του ,αξίζει να το φτιάξει κανείς μόνο σαν σκρατς.
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 1, 2023 17:14:08 GMT 2
Καλώς όρισες Ηλία και καλές κατασκευές. Η δουλειά σου μέχρις εδώ δείχνει προσεγμένη. Μπράβο και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 1, 2023 17:45:06 GMT 2
Ωραία προχωράει Ηλία. Καλά βαψίματα. Οι φιγούρες δείχνουν πολύ όμορφες. Είναι 3D resin printed? Τις τύπωσες εσύ; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by palatlok-ilias on Sept 2, 2023 12:31:15 GMT 2
Κώστα -Φάνη ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Οι φιγούρες είναι απο το σετ της tamiya (Figure-Set Rally Mechanics).H αριστερή είναι μετατροπή με διάφορα κομμάτια και την έκανα καθιστή. Κάτι τι που ξέχασα να πω είναι για το αστάρι της ak (ak microfiller primer) που μετά απο δυο μέρες άφησε μια κολλώδη υφή πάνω στις επιφάνειες.
|
|
|
Post by palatlok-ilias on Sept 5, 2023 9:38:13 GMT 2
καλημέρα φίλοι. Δευτέρα απόγευμα πάντα χρόνος για ωραία πράγματα. Αφού αστάρωσα με λευκό mr finishing 1500 σε αραίωση (1 αστάρι 1,5 leveling thinner) έτριψα με σφουγκαρένιο ντουκόχαρτο. Το mr hobby έστρωσε άψογα,τι να πω καμία σχέση με το μαύρο ak (ak microfiller primer). Το μπλέ που ακολούθησε είναι το Χ 14 της tamiya το οποίο τα αραίωσα σε αναλογια 1/1 και έβαψα πολλά χέρια. Την επόμενη φορά τα δύσκολα (λάστιχα παραθύρων)
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Sept 6, 2023 12:32:31 GMT 2
Πολύ ωραίο το βάψιμο Ηλία και από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι το χρώμα δεν έχει πουθενά ανωμαλίες, τα σήματα θα τα κολλήσεις στο χρώμα ή θα περάσεις βερνίκι και μετά τα σήματα ; Επίσης την γλοιώδης υφή του ΑΚ το έβγαλες με τρίψιμο ;
Καλή συνέχεια στην κατασκευή σου και χωρίς πολλά προβλήματα !!
|
|
|
Post by thierry on Sept 7, 2023 11:57:08 GMT 2
welcome and good job
, it started well, beautiful painting
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 7, 2023 17:31:23 GMT 2
Μια χαρά το βάψιμο, Ηλία. Μπράβο. Το καπό, μπορείς να το εφαρμόζεις σε ένα γλωσσοπίεστρο από το φαρμακείο, ή ένα ξυλάκι παγωτό για να το χειρίζεσαι εύκολα. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 7, 2023 21:15:58 GMT 2
Πολύ ωραίο τα βάψιμο Ηλία! Το X-14 της Tamiya μου αρέσει και εμένα, αν και προτιμώ να βάφω με ματ χρώματα. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by palatlok-ilias on Sept 12, 2023 9:20:42 GMT 2
καλημέρα φίλοι. Με το AK PRIMER έβαψα μόνο το σασί ,δυστυχώς η κολλώδης υφή και μετά απο 3 μέρες ήταν εκεί.Δεν τόλμησα να ξεβάψω ,πέρασα μόνο ένα ματ βερνίκι απο πάνω και κάπως το σταθεροποίησε. Το αμάξωμα έχει βαφεί με γυαλιστερό χρώμα και έτσι τα decals τοποθετήθηκαν κατευθείαν πάνω.Εδώ να πω ότι η italeri έκανε απίθανη δουλειά στα σήματα. Λεπτό φίλμ,πολύ κόλα και τέλεια εφαρμογή.(μπράβο της).Το micro sol το έβαλα καθαρά για ψυχολογικούς λόγους. Τέλος να πω ότι το μαύρο ak (ak microfiller primer) το ξαναδοκίμασα σε μια πλαστική επιφάνεια και παρουσίασε το ιδιο πρόβλημα.(το έχω 2 χρόνια και το άνοιξα τώρα). Επόμενο βήμα τζάμια και λεπτομέρειες στα λαστιχα τους
|
|