|
Post by nektarios on Jun 26, 2023 21:53:08 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Σαν σήμερα, πριν από 20 χρόνια, απέκτησα το πρώτο μου Jazz! Σήμερα, μετά από 260.000 απροβλημάτιστα χιλιόμετρα, και όντας – προφανώς – πολύ ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο, ξεκινάω μια «επετειακή» κατασκευή, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι το Jazz τής Tamiya ήταν το πρώτο μου πολιτικό όχημα, που κατασκευάστηκε στο μακρινό 2005, είναι - σχεδόν - ΟΟΒ, βαμμένο με το αυθεντικό χρώμα τού αυτοκινήτου και αποτελεί ανελλιπώς το avatar μου στο φόρουμ από τότε που αυτό δημιουργήθηκε… Επίσης, είναι και το πρώτο μου μοντέλο (ανεξαρτήτως κατηγορίας) που διακρίθηκε σε διαγωνιστική έκθεση… [Η τούρτα είναι δώρο της αντιπροσωπείας, όταν αγόρασα το δεύτερο Jazz, το 2007, και η πρώτη μου σκέψη όταν είχε έρθει στο σπίτι με courier - και πριν την ανοίξω και δω το λογότυπο της αντιπροσωπείας - ήταν ότι επρόκειτο για τρολάρισμα από τον Αντμίν (που τότε βέβαια δεν ήταν ακόμη Αντμίν…)] Το επετειακό μοντέλο θα είναι το ίδιο κιτ της Tamiya (δεν έχει κυκλοφορήσει άλλωστε άλλο…), όμως θα είναι «ελαφρώς πειραγμένο», αφού θα μετατραπεί σε “Spoon” και μάλιστα αγωνιστικό, με το – αρκετά σπάνιο και ιδιαίτερα προσεγμένο – transkit της ZoomOn. Το κιτ της Tamiya είναι αυτό… …και το transkit της ZoomOn είναι αυτό: Η κατασκευή θα αργήσει λίγο να αρχίσει, καθώς προηγούνται οι εκκρεμότητες των 2 GB (LM και Porsche), αλλά και τα βαψίματα του περιβόητου Simba… Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 27, 2023 7:49:28 GMT 2
Πρέπει ταπεινά να παραδεχτώ ότι ο Νεκτάριος, σε μια εποχή που όλος ο κόσμος αγόραζε δίλιτρες μπεμβέ και μερσεντέ, κοίταζε μπροστά και επέλεξε ένα μικρό και οικονομικό αυτοκίνητο. Επίσης, πρέπει να ζητήσω συγνώμη γιατί τον κορόιδευα για κόκκινα χαλιά κλπ (εντάξει μόνο τούρτα σε στείλανε, δεν έπεσα και τόσο έξω), όταν πήρε κι ένα 2ο ίδιο. Οπότε απλά θα πω καλή επιτυχία. Αξίζει λόγω της επετείου να προσέξεις την κατασκευή, όσο γίνεται περισσότερο. ΥΓ. Ωραία ιδέα το jazz ανιβέρσαρι, λες να κάνω κάτι ανάλογο με την αλφίτσα του χρόνου Καλημέρα
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jun 27, 2023 11:07:26 GMT 2
Άντε ρε Νεκ και την περιμένω πως και πως αυτή την κατασκευή !!!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 27, 2023 22:17:42 GMT 2
Γιώργο η αλφίτσα κλείνει κιόλας 10ετία; Αυτό το κιτ θα το προσέξω πολύ! Μέχρι που θα τρίψω και τις γραμμές από τα καλούπια! Αγάπιε, τέτοιο διάσημο όχημα και με τόσο ένδοξη αγωνιστική ιστορία, είναι φυσικό να το περιμένεις με ανυπομονησία!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 28, 2023 7:29:17 GMT 2
Καλή επιτυχία Νεκτάριε και να σου ζήσει, να το δεις όπως επιθυμείς (σε μουσείο δηλαδή)!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 28, 2023 8:31:10 GMT 2
😂😂
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 28, 2023 10:23:11 GMT 2
Φανταστική ιδέα Νεκτάριε το επετειακό build!! Για δώσε λίγα info ακόμα,τα έχεις και τα 2 Jazz ακόμα??Τα πήρες και ίδιο χρώμα? Πως και ξαναπηρες το ίδιο αμάξι ενώ το είχες ήδη?Τι σε έκανε να το αγαπήσεις τόσο πολύ? Το spoon Jazz σιγουρα θα έχει πλάκα,είναι τόσο παράταιρο το όχημα με "αγωνιστικό" livery που το κανει πιο ενδιαφέρον! Καλή κατασκευή!
Γιώργο δεν θυμάμαι να έχω δει την Αλφιτσα να κυκλοφορεί σε κιτ,κάνω λάθος?
|
|
|
Post by nektarios on Jun 28, 2023 18:59:18 GMT 2
Χαίρε! Το "κόλλημά" μου με τη Honda ξεκινάει πολλά χρόνια πριν, στο μακρινό 1983, τότε που ο πατέρας μου απόκτησε - μεταχειρισμένο - ένα hatchback Civic 1,2 (2nd gen.). Με εκείνο έμαθα (υποτίθεται) να οδηγάω, αρκετά χρόνια αργότερα. Το 1997 (μετά από 300.000 χλμ. χωρίς κανένα θέμα) αντικαταστάθηκε με ένα νέο Civic, που συνεχίζει μέχρι σήμερα, έχοντας "γράψει" 350.000+ χλμ... Έκανα και με εκείνο αρκετά χιλιόμετρα... Όταν το 2003 έψαχνα για το πρώτο δικό μου αυτοκίνητο, ναι μεν έκανα έρευνα αγοράς για όλη την κατηγορία τού Jazz (+ test drives κ.λπ.), αλλά η απόφαση ήταν ουσιαστικά ειλημμένη από την αρχή, παρά το οτι κόστιζε 2.000 € παραπάνω από οποιοδήποτε άλλο, από το οτι δεν ήταν διαθέσιμο για test drive (!) αλλά και από το οτι στο δρόμο έβλεπες ένα κάθε περίπου 2 μήνες (αν και είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1999). Αντιθέτως, όταν το 2007 "έψαχνα" για δεύτερο, το μόνο που έκανα ήταν να τηλεφωνήσω στην αντιπροσωπεία για να τους πω ποιο χρώμα ήθελα... Τα 2 οχήματα είναι ουσιαστικά όμοια, απλώς το "καινούριο" είναι facelift του "παλιού". Επίσης, έχουν ουσιαστικά και το ίδιο χρώμα, μόνο που στο facelift το σιέλ-προς-μωβ αντικαταστάθηκε με ένα λίγο πιο ανοιχτόχρωμο σιελ. Αμφότερα είναι τα πλέον "σούπα" χρώματα του Jazz 1ης γενιάς. Σήμερα υπάρχουν φυσικά και τα 2 οχήματα, και έχουν "γράψει" 260.000 και 270.000 χλμ. αντίστοιχα. Το μόνο πρόβλημα που μου έβγαλαν όλα αυτά τα χρόνια ήταν η αντικατάσταση ενός εξαρτήματος στην "πεταλούδα" του γκαζιού τού "καινούργιου" - το 2017 αν θυμάμαι καλά... - [που δυσκολεύτηκαν να το προσδιορίσουν στην αντιπροσωπεία ακόμη και με το tester, γιατί δεν τους είχε ξανατύχει σε Jazz!], και πραγματικά δεν θα τα άλλαζα με κανένα άλλο όχημα, όχι μόνον άλλης εταιρίας ή έστω με κάποιο άλλο τύπο τής Honda, αλλά ούτε καν με κάποιο νεότερο μοντέλο Jazz! Εκτός από την απαράμιλλη αξιοπιστία, άλλα πολύ σημαντικά θετικά στοιχεία - τουλάχιστον για εμένα - είναι η ευρυχωρία για όλους τους επιβάτες, οι απίστευτοι αποθηκευτικοί χώροι (εφάμιλλοι μεγαλύτερης κατηγορίας) και οι πολλές δυνατότητες εναλλακτικής διαμόρφωσής τους, καθώς και η εξαιρετική οικονομία σε καύσιμα. [Mode "Έκθεση ιδεών: Γιατί μου αρέσει το Jazz μου" off]
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 28, 2023 19:38:31 GMT 2
Γιώργο δεν θυμάμαι να έχω δει την Αλφιτσα να κυκλοφορεί σε κιτ,κάνω λάθος? Άκου, μετά την ανάλυση του Νεκτάριου για το jazz, είμαι τόσο συγκλονισμένος, που αδυνατώ να γράψω το οτιδήποτε... H GT δεν κυκλοφορεί σε κιτ αλλά υπάρχει σε diecast. Αν και αυτό που πραγματικά σκεφτόμουν ήταν η κατασκευή, για τα 20χρονα της δική μου καψούρας, να ήταν ένα πραγματικά επετειακό θέμα, MFH, 12άρι, κουπέ, με τα διακριτικά stradale...
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 29, 2023 8:11:44 GMT 2
Ωραία η ιστορία Νεκτάριε,από αυτές που μου αρέσει να μαθαίνω!Το θυμάμαι το Jazz πρώτης γενιάς για όλα αυτά που είπες,δηλαδή την ευρυχωρία μεγαλύτερου αυτοκινήτου αλλά και τη φήμη αξιοπιστίας που έχει(αλλά και την τσιμπημενη τιμή).Το έχει και ο πεθερός του αδερφού μου,νομίζω το πρώτης γενιάς. Μακάρι να τα χαρείς για πολλά ακόμα χρόνια!Καλή κατασκευή!
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Jun 30, 2023 13:34:14 GMT 2
Πολύ ωραία και πρωτότυπη ιδέα Νεκτάριε, ειδικά το ότι θα το μετατρέψεις σε αγωνιστικό νομίζω θα του προσθέσει μία ιδιαιτερότητα. Έχω σκεφτεί κι εγώ κάποια στιγμή να φτιάξω κάτι επετειακό αλλά το μοντέλο που ψάχνω δεν έχει βγει σε κιτ.
Καλή επιτυχία στην σημαντική αυτή κατασκευή, και πάντα με προσοχή και χωρίς βιασύνες που είναι μία από τις "αρρώστιες" των μοντελιστών .
Καλό ΠΣΚ !!!
|
|
|
Post by nektarios on Jul 1, 2023 12:15:40 GMT 2
Σπύρο και Μηνά, σας ευχαριστώ για τα θετικά σχόλια! Μηνά, θέλει πολλή προσοχή ούτως ή άλλως, όπως και κάθε transkit. Ελπίζω οι εφαρμογές των κομματιών να είναι καλύτερες από την προηγούμενη προσπάθειά μου... (Spoon S2000)
|
|
|
Post by nikostheo on Jul 26, 2023 12:13:55 GMT 2
Καλή αρχή και ελπίζω όλα να πάνε όπως τα θες, ενδιαφέρον build ! Αν ήθελες να είναι τελείως τρελό θα σου έλεγα να βάλεις και ένα k24 με τούρμπο αλλά δεν θέλω να σου βάζω ιδέες 🤭
|
|
|
Post by nektarios on Jul 30, 2023 11:19:47 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ, φίλε! Με τον κινητήρα δεν θα ασχοληθώ καθόλου, αφού δεν θα φαίνεται... Ίσως όμως σε κάποιο επόμενο...
|
|
|
Post by alex78 on Jul 30, 2023 15:40:44 GMT 2
Οι πρώτες μας αγάπες μένουν ανεξίτηλες στην καρδιά μας όσα χρόνια και αν περάσουν. Είσαι ''ορκισμένος'' Χοντάκιας Νεκτάριε και μου αρέσει που έχεις ''ταυτότητα'' φίλε μου. Λατρεμένη εποχή Tamiya που έβγαζε σωρηδόν πάσης φύσεως καθημερινά ''απλά'' κιτ, σεβόμενη αν μη τι άλλο τον καταναλωτή, προσφέροντας αριστεροτίμονη επιλογή, μάσκες κλπ. Εξαιρετικό πρότζεκτ, θα παρακολουθώ ανελλιπώς.
|
|
|
Post by nektarios on Aug 7, 2023 21:05:07 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε, αν και με... εβδομαδιαία καθυστέρηση... Ακολουθεί εντός λίγων λεπτών η πρώτη ενημέρωση...
|
|