minas
Kart Driver
|
Post by minas on Jun 17, 2023 18:28:41 GMT 2
Μία κατασκευή η οποία δεν θα έχει πολλά updates καθώς δεν θα επέμβω σε όλα τα μέρη του αυτοκινήτου παρα μόνο σε ότι έχει να κάνει με την εξωτερική του εικόνα η οποία από αυτό το πεθαμενατζίδικο μαύρο θα μετατραπεί σε ένα εντυπωσιακό (στα μάτια τα δικά μου) κίτρινο muscle car. Η αρχική του εικόνα αλλά και ο χρωματισμός που θα ακολουθήσω:
Για αρχή ξεκίνησα με το καπό, Vallejo άσπρο Primer, μετά Silver και τέλος κίτρινο Ferrari Gialo Modena:
Ακολούθησε η μία πόρτα όπου για την ώρα έχει περαστεί τρία στρώματα άσπρο Primer:
Αυτά τα λίγα για σήμερα, ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας !!
Καλό υπόλοιπο ΣΚ !!!!
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 17, 2023 23:42:54 GMT 2
Μήνα καλησπέρα και καλή κατασκευή! Μου αρέσει το κίτρινο που έχεις επιλέξει και η αντιθεση με τα μαύρα μέρη του οχήματος. Το Giallo Modena δίνει μια αίσθηση ότι βγαίνει πιο σκούρο από ότι οι φωτογραφίες αναφοράς,αλλά δείχνει όμορφο.Τις ρίγες στο πίσω μέρος θα τις κάνεις με μασκαρισμα και βάψιμο υποθέτω ε? Καλή συνεχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 18, 2023 12:17:05 GMT 2
Καλό ξεκίνημα Μηνά και καλή επιτυχία! Προχωράς τεύχος-τεύχος ή έχεις συγκεντρώσει ολόκληρο το κιτ;
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Jun 18, 2023 12:17:22 GMT 2
Μήνα καλησπέρα και καλή κατασκευή! Μου αρέσει το κίτρινο που έχεις επιλέξει και η αντιθεση με τα μαύρα μέρη του οχήματος. Το Giallo Modena δίνει μια αίσθηση ότι βγαίνει πιο σκούρο από ότι οι φωτογραφίες αναφοράς,αλλά δείχνει όμορφο.Τις ρίγες στο πίσω μέρος θα τις κάνεις με μασκαρισμα και βάψιμο υποθέτω ε? Καλή συνεχεια Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο! Λόγω του φωτισμού γίνεται πιο σκούρο, θα προσπαθήσω στις επόμενες φωτογραφίες να το αποδώσω καλύτερα.
Ναι, αφού βάψω κίτρινο τα φτερά μετά θα ακολουθήσει μασκάρισμα και μαύρο
Καλή Κυριακή !!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 18, 2023 12:29:34 GMT 2
Καλή κατασκευή και από εμένα, σε ένα πολύ αγαπημένο μου όχημα! Προσωπικά θα προτιμούσα το πεθαμενατζίδικο μαύρο (προφανέστατα επηρεασμένος από το Fast & Furious...), αλλά και με τη διχρωμία σίγουρα θα είναι πολύ εντυπωσιακό! Επίσης, για τις μαύρες γραμμές εγώ θα χρησιμοποιούσα λωρίδες μαύρης χαλκομανίες, καθώς θεωρώ οτι είναι πολύ πιο γρήγορο και εύκολο στην εφαρμογή, ενώ έχει και πολύ λιγότερες πιθανότητες να γίνει καμιά στραβή... Καλή συνέχεια!
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Jun 18, 2023 16:52:18 GMT 2
Καλό ξεκίνημα Μηνά και καλή επιτυχία! Προχωράς τεύχος-τεύχος ή έχεις συγκεντρώσει ολόκληρο το κιτ; Μέχρι το τεύχος 60 που δεν υπήρχαν εξωτερικά κομμάτια τα συναρμολογούσα, τώρα που για να συνεχίσω χρειάζομαι και αυτά, τα μαζεύω μέχρι να τελειώσω όλα τα κομμάτια που θα αλλαχτούν.
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Jun 18, 2023 16:57:07 GMT 2
Καλή κατασκευή και από εμένα, σε ένα πολύ αγαπημένο μου όχημα! Προσωπικά θα προτιμούσα το πεθαμενατζίδικο μαύρο (προφανέστατα επηρεασμένος από το Fast & Furious...), αλλά και με τη διχρωμία σίγουρα θα είναι πολύ εντυπωσιακό! Επίσης, για τις μαύρες γραμμές εγώ θα χρησιμοποιούσα λωρίδες μαύρης χαλκομανίες, καθώς θεωρώ οτι είναι πολύ πιο γρήγορο και εύκολο στην εφαρμογή, ενώ έχει και πολύ λιγότερες πιθανότητες να γίνει καμιά στραβή... Καλή συνέχεια! Νεκτάριε σε ευχαριστώ για το σχόλιο ! Όντως οι χαλκομανίες είναι μία καλή λύση αλλά σε μία έρευνα που έκανα στα μοντελιστικά site δεν βρήκα λωρίδες για την συγκεκριμένη κλίμακα. Πάντως αν βρω κάτι σχετικό κατα πάσα πιθανότητα θα το προτιμήσω ώστε όπως λες να αποφευχθούν κάποια λάθη.
Καλό υπόλοιπο Κυριακής !!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 18, 2023 17:07:59 GMT 2
Καλησπέρα, Μηνά. Ενδιαφέρον πρότζεκτ και καλή επιτυχία με τις επεμβάσεις σου. Γιατί έβαψες Silver πριν το κίτρινο Gialo Modena; Έτσι χαλάει η φωτεινότητα του χρώματος. Επίσης, στο τέλος ένωσε προσωρινά όλα τα τμήματα του αμαξώματος και ρίξε ένα χέρι ακόμη κίτρινο για να ομογενοποιήσεις το αποτέλεσμα και να μην έχεις διαφορές τονικότητας. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by nektarios on Jun 18, 2023 18:20:30 GMT 2
Δεν είναι απαραίτητο να βρεις τις χαλκομανίες έτοιμες, παίρνεις ένα φύλλο μαύρης χαλκομανίας, φτιάχνεις πατρόν με χαρτοταινία (ούτως ή άλλως μια αντίστοιχη διαδικασία θα κάνεις κι αν τελικά το κάνεις με μασκάρισμα) και τις κόβεις κατευθείαν από το φύλλο. Επειδή πρόκειται για ευθείες λωρίδες, θεωρώ οτι δεν θα δυσκολευτείς καθόλου! 😉 Καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις!
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Jun 19, 2023 12:02:57 GMT 2
Καλησπέρα, Μηνά. Ενδιαφέρον πρότζεκτ και καλή επιτυχία με τις επεμβάσεις σου. Γιατί έβαψες Silver πριν το κίτρινο Gialo Modena; Έτσι χαλάει η φωτεινότητα του χρώματος. Επίσης, στο τέλος ένωσε προσωρινά όλα τα τμήματα του αμαξώματος και ρίξε ένα χέρι ακόμη κίτρινο για να ομογενοποιήσεις το αποτέλεσμα και να μην έχεις διαφορές τονικότητας. Καλή συνέχεια Καλημέρα Γιώργο, σε ευχαριστώ για το σχόλιο.
Το Silver το έβαψα διότι σε κάποιες τεχνικές στο Youtube είδα ότι πριν από χρώματα ανοιχτά όπως το κίτρινο περνάνε πρώτα Silver ώστε να δώσει μία φωτεινότητα στο χρώμα. Τώρα όσο για τις διαφορές της τονικότητας στα κομμάτια λίγο δύσκολο να τα ενώσω γιατί τα κομμάτια δεν ενώνονται μεταξύ τους αλλά σε κομμάτια πάνω στο εσωτερικό του μοντέλου, άρα το να προσπαθήσω να τα ενώσω θα είναι χρονοβόρο και πολύ ογκώδες οπότε θα προσπαθήσω απλά να τα κάνω όλα με τον ίδιο τρόπο ώστε να αποφύγω τις διαφορές.
Καλημέρα
|
|
|
Post by alex78 on Jul 30, 2023 18:38:11 GMT 2
Μόνο και μόνο που μπήκες στην διαδικασία να πειραματιστείς και να προσθέσεις την προσωπική σου πινελιά , αν και προσωπικά το προτιμώ μαύρο κατράμι.
Το Silver το έβαψα διότι σε κάποιες τεχνικές στο Youtube είδα ότι πριν από χρώματα ανοιχτά όπως το κίτρινο περνάνε πρώτα Silver ώστε να δώσει μία φωτεινότητα στο χρώμα. Τώρα όσο για τις διαφορές της τονικότητας στα κομμάτια λίγο δύσκολο να τα ενώσω γιατί τα κομμάτια δεν ενώνονται μεταξύ τους αλλά σε κομμάτια πάνω στο εσωτερικό του μοντέλου, άρα το να προσπαθήσω να τα ενώσω θα είναι χρονοβόρο και πολύ ογκώδες οπότε θα προσπαθήσω απλά να τα κάνω όλα με τον ίδιο τρόπο ώστε να αποφύγω τις διαφορές.
Από κάτι λίγα που θυμάμαι και γώ, τότε που ήμουνα ''ενεργός'' ακόμα στο άθλημα , αν θέλεις να αποκτήσεις μια επιπλέον φωτεινότητα σε χρώματα όπως κίτρινο & κόκκινο, επιδιώκεις να έχεις λευκό ή ροζ υπόστρωμα.
|
|
|
Post by czt on Aug 25, 2023 2:25:04 GMT 2
Καλό ξεκίνημα κι από μένα, θα συμφωνήσω με τους φίλους που θα το θέλανε μαύρο πιστεύω Είναι το χρώμα που του πηγαίνει.
|
|