|
Post by ViL27 on Jun 7, 2023 23:58:30 GMT 2
Η Carrera GT κυκλοφόρησε στην αγορά από το 2003 μεχρι το 2006 και κυκλοφόρησαν περί τα 1270 οχήματα στους δρόμους του πλανήτη.Ηταν ένα από τα τελευταία "αναλογικά" supercars,χωρίς πολλά βοηθήματα και ηλεκτρονικά και με 6ταχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.Επισης ήταν το flagship supercar της Porsche εκείνη την εποχή,με τον V10 κινητηρα της να αποδίδει περί τα 600 άλογα. Η Carrera GT έγινε ακόμα πιο "διάσημη"-διαβοητη το 2013 όταν μέσα σε μια από αυτές σκοτώθηκε ο Αστέρας του Hollywood και των ταινιών Fast/Furious,ο Paul Walker,όντας συνοδηγός. Πολλα ακούστηκαν για τις αιτίες του δυστυχήματος αλλα επίσημα το πόρισμα είναι η απροσεξία του (πολύ έμπειρου) οδηγου και η υψηλή ταχύτητα(περίπου 160km/h).Προσωπικά ενστερνίζομαι μια άποψη που διάβασα που μιλάει για την ακαταλληλότητα των ελαστικών του συγκεκριμένου οχήματος,τα οποία δεν είχαν αλλαχτεί ποτέ(είχαν μόλις 3.500 km αλλά ήταν 9 χρονων...). Στο προσκήνιο κάπως επανήλθε πρόσφατα η GT καθώς την απέκτησε ο πολύ γνωστός youtuber Doug DeMuro,όντας το αγαπημένο του αυτοκίνητο ever(ο τύπος έχει οδηγήσει σχεδόν τα πάντα) Το κιτ παρότι είναι το δωδέκατο Κιτ της Tamiya που ξεκινάω,είναι το πρώτο από αυτά που φτιάχτηκε μετά το 2000!Παρόλο που είναι σχεδόν 20 ετών η ποιότητα κατασκευής του μοιάζει εξαιρετική. Περιλαμβάνει μπόλικα και προσεγμένα κομμάτια,και μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται window masks,metal transfers,κινητήρας,βαμμένα πίσω φώτα καθώς και επιλογή να μπει hard top.Το εσωτερικό επίσης αποτελειται από μπόλικα κομμάτια,διευκολύνοντας έτσι το βάψιμο.
Χρώματα δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα αλλά δύσκολα θα πάω σε κάποιο από τα χρώματα της Porsche,λογικά θα βάλω ότι έχω έμπνευση😆 Ξεκιναω σήμερα με βραδινό στη δουλειά με μελέτη και λίγα καθαρισματακια αλλά μετά θα περιμένει λίγο στην άκρη μέχρι να τελειώσει η CLK-GTR. Καλό βραδυ
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 8, 2023 7:22:28 GMT 2
Καλή επιτυχία, Σπύρο. Πολύ ωραία επιλογή
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 15, 2023 12:40:37 GMT 2
Είναι αμαξαρα,Γιώργο.Και αυτός ο ήχος της δεν υπάρχει,βάλτε κάνα βίντεο να την ακούσετε... Η "widow maker" Carrera Gt πέρασε το στάδιο της προετοιμασίας του αμαξώματος,και ύστερα περάστηκε με 2 χέρια AK grey primer και 2 χέρια alclad gloss black base.Αυτη τη φορά τα χέρια μου στο alclad ήταν πιο βαριά(σε σχέση με την CLK GTR για να δω πως συμπεριφέρεται.Πιο glossy επιφάνεια αλλά και αναμενόμενα με orange peel,χωρίς αυτό να με ενοχλεί ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση. Τα επόμενα steps θα έχουν ενδιαφέρον καθώς θα χρησιμοποιήσω για πρώτη φορά candy paint της alclad πάνω από το bright silver base της ίδιας εταιρίας.Επισης debatαρω αν θα επιστρέψω στο 513 η θα μείνω στο 2k.Ιδωμεν. Α επίσης αγόρασα το Paint stand της tamiya λόγω του κορμιού της GT που δεν έδινε καλά σημεία για πάτημα σε spray can.Δεν έχω εντυπωσιαστεί σε πρώτη φάση και δείχνει κάπως ασταθες στη βάση του η οποία πιθανόν πρέπει να κολληθεί. Χαιρεται
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 16, 2023 8:27:11 GMT 2
Καταιγιστικός, Σπύρο.
Γιατί δεν κόλλησες τις "πόρτες" στο αμάξωμα πριν το αστάρωμα;
Καλημέρα
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 16, 2023 9:03:26 GMT 2
Καταιγιστικός, Σπύρο. Γιατί δεν κόλλησες τις "πόρτες" στο αμάξωμα πριν το αστάρωμα; Καλημέρα Καλημέρα Γιώργο! Καλα μη νομίζεις,αργά κινούμαι πλέον. Τις πόρτες δεν τις κόλλησα για να μπορώ να γυαλίσω πιο εύκολα όταν και άμα το αποφασισω.Διαφωνεις ε?
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 16, 2023 11:30:57 GMT 2
Ναι, αν και καταλαβαίνω το λόγο για πιο εύκολο βερνίκωμα - γυάλισμα, δημιουργείται ένα βασικό θέμα. Αυτό αφορά ότι η ένωση του πάνελ με το υπόλοιπο αμάξωμα σε κάποια σημεία (βασικά όλα πέρα από το κινούμενο τμήμα της πόρτας) δεν είναι εμφανής. Θα πρέπει να κολληθεί, τριφτεί και αν χρειαστεί να στοκαριστεί, για να αποδοθεί το χυτό του πράγματος. Δεν χάθηκε ο κόσμος φυσικά. Το αξιοποιείς στα επόμενα.
|
|
|
Post by czt on Jun 16, 2023 11:37:24 GMT 2
Καλό ξεκίνημα Σπύρο και βλέπω άκρως δυναμικό με ένα πανέμορφο Porsche!
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 16, 2023 12:58:37 GMT 2
Γιώργο έχεις απόλυτο δίκιο και το γνωρίζω αυτό που λες,απλά το ξεπέρασα για κάποιους λόγους. Ο χρόνος είναι πρόβλημα για μένα αυτή την περίοδο και αυτή είναι μια χρονοβόρα εργασία με πολύ στοκαρισμα τρίψιμο ασταρωμα και ξανά κυνήγι ατελειών κλπ .Επισης κυνηγάω πιο πολύ την ευχαρίστηση μου και όχι την απόλυτη πιστότητα αυτη τη στιγμή. Επισης είδα ότι οι περισσότεροι που έχουν φτιάξει το συγκεκριμένο δεν στοκαρουν εκεί,οπότε λέω δεν βαριεσαι Το σωστό είναι αυτό που λες προφανώς,αλλά επειδή μοντελαρω for fun δεν έχω το κίνητρο να επέμβω σε κάτι τέτοιο στη δεδομένη φάση κ κατασκευή. Ευχαριστώ για την επισήμανση!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jun 16, 2023 14:22:48 GMT 2
Καλή αρχή φίλε. Ωραίο αυτοκίνητο
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 16, 2023 20:26:33 GMT 2
Φίλε Σπύρο και πολύ καλά κάνεις. Κι εγώ τα περισσότερα μοντέλα που φτιάχνω μέσα στον χρόνο δεν τα πολύψειρίζω για την απλή μοντελοδιασκέδαση. Κάποια βέβαια τα προσέχω περισσότερο και είμαι πολύ πιο συγκεντρωμένος όταν τα δουλεύω. Αλλά, είναι πολύ σημαντικό στον μοντελισμό, να μπορείς ανάλογα με τη διάθεση και τον χρόνο να προσαρμόζεις τις απαιτήσεις σου και το dedication ώστε να ολοκληρώνεις τα μοντέλα. Οπότε πολλά μπράβο για αυτή την δεξιότητα. Καλή συνέχεια και πάλι
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 16, 2023 21:20:32 GMT 2
Κώστα και Αντώνη ευχαριστώ! Γιώργο κάπως έτσι είναι τα πράγματα για μένα,κάθε μοντέλο λαμβάνει διαφορετικό level φροντίδας,ανάλογα τα κέφια πάντα και τις συνθήκες.Υπαρχει και η τεμπελιά και η τσαπατσουλια βέβαια που με χαρακτηρίζουν κάτι φορες Στο CLK ας πούμε έκανα ένα τσαπατσουλικο στοκαρισμα που φαίνεται στο τελικό αποτελεσμα Σου υπόσχομαι στην 911 που περιμένουμε να μην κόψω δρομο
|
|
|
Post by nektarios on Jun 16, 2023 23:31:56 GMT 2
Καλή αρχή κι από μένα φίλε, ή μάλλον καλή συνέχεια! Αυτό που συζητάτε με τον Γιώργο είναι πράγματι πολύ σημαντικό, δηλαδή ο μοντελισμός να παραμένει χόμπυ και τρόπος χαλάρωσης και να μη μετατρέπεται σε καταναγκαστικό έργο. Εννοείται οτι, όποτε κρίνουμε οτι θέλουμε να ασχοληθούμε περισσότερο, το κάνουμε, όμως επειδή αυτό μας ευχαριστεί και όχι γιατί έτσι "πρέπει". (Σ.Σ. Είπε τώρα ο φιλόσοφος, που εδώ και 3+ χρόνια παιδεύει και παιδεύεται με ένα κομμάτι φύλλου πλαστικού...].
|
|
|
Post by czt on Jun 21, 2023 1:59:11 GMT 2
Καλό ξεκίνημα κι από μένα Σπύρο με ένα πολύ ωραίο και ιδιαίτερο θέμα. Η απόλαυση να είναι μαζί σου!
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 21, 2023 12:56:15 GMT 2
Ευχαριστώ Κωστη!! Νεκταριε κάπως έτσι είναι τα πράγματα! Πέρα από το θέμα του τι μας ευχαριστεί είναι και ο χρόνος ένα μεγάλο πρόβλημα στον μοντελισμού επίσης,πολλές εργασίες είναι αρκετά χρονοβόρες.Οικογενεια,δουλειά,κοινωνικές υποχρεώσεις και οι άλλες μας απολαύσεις και χόμπι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια. Επίσης για μένα ένα καλό μοντέλο που βγήκε σε ένα μήνα είναι πιο διασκεδαστικό από ένα άψογο μοντέλο που βγήκε στους 6 μήνες! Αυτές ήταν μερικές σκόρπιες σκέψεις μου και πάμε στην Carrera και τα βαψιματα με bright silver candy base και μετά candy cobalt blue.Και τα δύο χρώματα αδικουνται λίγο στις φωτογραφίες,το μεν silver είχε ένα έντονο chrome feeling ενώ το μπλε έχει μια ιδιαίτερη απόχρωση που δεν απότυπωνεται ιδιαίτερα στον δικό μου φακο.Επισης με carbon τυλίχτηκε η αποσπώμενη οροφή. Το candy paint είναι enamel και έχει μεγάλο χρόνο στέγνωματος. Επίσης το κομμάτι του roll bar αποκολλήθηκε από την βάση βαψιματος και πάει για ξεβαμμα και ξαναβαψιμο οπότε θα έχω αρκετή καθυστέρηση μέχρι το βερνικωμα.
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Jun 21, 2023 17:15:59 GMT 2
Έτσι όπως τα λες είναι φίλε μου, οι συνεχείς υποχρεώσεις μας κρατάνε κάποιες φορές ακόμα και μήνες μακριά από το hobby. Όμως ευτυχώς στο τέλος μένει η ανυπομονησία της επιστροφής, η δημιουργικότητα και η χαρά ώστε να ολοκληρωθεί το project του καθενός από εμάς.
Τώρα όσο για την Porsche σου πολύ ωραία επιλογή χρώματος αφού πιστεύω ότι το αναδεικνύει, ίσως και ένα ποιο ανοιχτό μπλε θα έγραφε ακόμα καλύτερα αλλά αυτά είναι γούστα και βλέπω ότι δεν έχουν παρουσιαστεί και σκουπίδια στο αυτοκίνητο, βάφεις σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ; Πολύ καλή η επιλογή κατά την γνώμη να βάλεις carbon στην οροφή επίσης !
Καλή συνέχεια στην κατασκευή σου !!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 21, 2023 21:16:30 GMT 2
Πολύ όμορφη η απόχρωση, και η carbon οροφή πολύ ταιριαστή! Καλή συνέχεια!
|
|