|
Post by konstantinf on Feb 27, 2023 10:39:08 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο κι ευχαριστώ πολύ για τα πάντα ευπρόσδεκτα σχόλιά σου!
Σχετικά με τα σωληνάκια, ομολογώ ότι το σκέφτηκα, ωστόσο επειδή η πίσω σιαγόνα δίνεται μονοκόμματη και σε μέταλλο μαζί με τον κατακόρυφο άξονα στροφής, μια πλήρης αντικατάσταση θα σήμαινε παρέμβαση σε μέταλλο, με όλες τις πιθανές συνέπειες... Έτσι περιορίστηκα σε διορθώσεις του μέρους που παραμένει εμφανές μετά την τοποθέτηση των τροχών. Γενικά, παραξενεύτηκα από το concept της Pocher που δίνει τις πίσω δαγκάνες με λεπτομέρειες και σχετικά σωστές, και ταυτόχρονα τις μπροστινές πιο χοντροκομμένες και με λάθη. Όσο για τις λεπτομέρειες που πρόσθεσα στις δαγκάνες ("αυτάκια, ελατήρια, ελάσματα κλπ.) που επίσης δεν θα φαίνονται πίσω από τους τροχούς - ε, αυτές έγιναν για την προσωπική μου ευχαρίστηση και για να τσεκάρω τις δυνατότητές μου. Και για να κλείσουμε με τις δαγκάνες, τι εννοείς διαφορετική απόχρωση; Διαφορετικό χρώμα από την καρότσα; Όλες οι φωτογραφίες που έχω δει, τις δείχνουν ασορτί...
Όντως, στο τελειωμένο μοντέλο, θα αφήσω να φαίνεται το σασί, ενώ το μπρος και πίσω μέρος του αμαξώματος θα στηθούν πλήρως συναρμολογημένα (δηλ. με τα καπό τους, φώτα, κλπ.) στο πλάι. Σκέφτομαι να φτιάξω δύο παλέτες και ένα γερανάκι συνεργείου για να δώσω μια ατμόσφαιρα μίνι διοράματος. Οι κακοτεχνίες στο βάψιμο των μεταλλικών δοκών του σασί είναι "ηθελημένες". Οι φωτό αναφοράς από το εργοστάσιο δείχνουν ότι η βαφή αυτών των κομματιών του σασί γίνεται "από σπόντα" και χωρίς πολλή επιμέλεια καθώς βάφεται με την δέουσα προσοχή το εμφανές μέρος του αμαξώματος. Έτσι ψέκασα ενάμισι χέρι χρώμα πάνω από τα προβαμμένα ασημί μέταλλα - εξ ου και η μη χρήση ασταριού για μέταλλα.
|
|
|
Post by alex78 on Feb 27, 2023 18:19:45 GMT 2
Τρομερή δουλειά Κωνσταντίνε! Για τις δαγκάνες θα συμφωνήσω με τον Γιώργο, μαύρες ή κόκκινες νομίζω θα έδειχναν καλύτερα, καλή συνέχεια και καλή Σαρακοστή!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 27, 2023 22:42:31 GMT 2
Μαύρες μπορεί Άλεξ, κόκκινες με τίποτα! Κόκκινες μπήκαν στο κόκκινο. Και οι κίτρινες επιβάλλονταν από το κιτ: δίνονται προβαμμένες κίρινες μ' αυτό το σπέσιαλ περλέ και δεν ήθελα να το χαλάσω. Εξ άλλου, μαύρες θα είναι οι ζάντες - το ασημί του κίτ μου φάνηκε πολύ άτονο. Οπότε μαύρες ζάντες, μαύρες δαγκάνες πολύ μαυρίλα θα 'πεφτε! Ευχαριστώ πολύ πάντως για τα καλά σου λόγια και το συνεχές ενδιαφέρον!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 28, 2023 10:41:20 GMT 2
Καλημέρα, Κωνσταντίνε. Η πρόταση μου για διαφορετική απόχρωση στις δαγκάνες, βασιζόταν στην αποφυγή της διχρωμίας των δύο μισών τους (τρελή αστοχία για μένα). Επίσης στα σημεία που παρενέβεις, υπάρχουν σημάδια και όχι καθαρό αποτέλεσμα. Το βάψιμο τους και πάλι θα σου έδινε τη δυνατότητα να τα διορθώσεις. Όσο αφορά, το metal primer, δεν αναφερόμουν στην ποιότητα του βαψίματος στο πλαίσιο, αλλά στα διάφορα ξεφτίσματα από τα βιδώματα και στη συναρμολόγηση. Αυτά υπάρχουν ακόμη και στο ελατήριο και τα έχω δει και σε άλλες κατασκευές σου (π.χ. Τ35 παρεμπίπτοντος το metal primer δουλεύει και στη ρητίνη.)
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 28, 2023 16:37:18 GMT 2
Άλλη μια φορά ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις Γιώργο και θα ληφθούν υπ'οψιν όπου είναι δυνατον! Τα ξεφτίσματα στα βιδώματα είναι προγραμματισμένα για ρετουσάρισμα. Οι δαγκάνες θα μείνουν ως έχουν - όταν μας δοθεί η ευκαιρία θα σου εξηγήσω το σκεπτικό.
|
|
|
Post by kyriakos on Mar 2, 2023 20:25:42 GMT 2
Τρομερή λεπτομέρεια φίλε μου μπράβο!
|
|
|
Post by nektarios on Mar 2, 2023 23:56:37 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά, τον οποία ομολογώ οτι δεν την είχα παρακολουθήσει εδώ και αρκετές μέρες... Για εμένα που φτιάχνω μόνο τα βασικά, όλες αυτές οι λεπτομέρειες (είτε πρόκειται για ιδιοκατασκευές είτε απλώς για ανάδειξη των στοιχείων που δίνει το κιτ) με εντυπωσιάζουν, σε συνδυασμό και με την αναλυτική μηχανολογική περιγραφή που σχεδόν πάντα συμπεριλαμβάνεται στις παρουσιάσεις! Καλή συνέχεια, και καλή Σαρακοστή κι από μένα!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 12, 2023 14:00:16 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου - πίσω στον πάγκο! Κατ' αρχήν ευχαριστώ σε Κυριάκο και Νεκτάριο για τα καλά λόγια! Στο 15θήμερο που πέρασε ετοιμάστηκαν αρχικά οι τροχοί. Όπως είχα πει, θέλησα να βάψω τις ζάντες μαύρες. Γι, αυτό δοκίμασα πρώτα σε κομμάτια των sprues αφενός ξέβαμμα με Fornet και αφ' ετέρου βάψιμο κατ' ευθείαν πάνω στο εργοστασιακό ασημί:
Μετά από μιάμιση μέρα στη σακούλα με Fornet, το χρώμα είχε προσβληθεί μόνο ανεπαίσθητα, οπότε, καθώς το απ' ευθείας βάψιμο (2 χέρια TS-14) έδειχνε ικανοποιητικό, αποφάσισα να μην παιδευτώ άλλο με ξέβαμμα. Στις ζάντες αντικαταστάθηκαν οι προβαμμένες (!) βαλβίδες του κιτ με βελτιωτικά της Top Studio, όπου προστέθηκε καπάκι από θερμοσυστελλόμενο:
Στη συνέχεια ξανασκέφτηκα το πρόβλημα με την διχρωμία στις μπροστινές δαγκάνες. Στην απόφαση να προχωρήσω σε επιδιόρθωση (βάψιμο της προβαμμένης εξωτερικής σιαγόνας στο ίδιο χρώμα (TS-34) με την μεταλλική εσωτερική) συνέβαλε αφενός η συνειδητοποίηση ότι διέθετα έξτρα χαλκομανίες με το λογότυπο από την κατασκευή της κόκκινης εκδοχής (κάθε κιτ περιέχει 4 λευκές και 4 μαύρες τέτοιες χαλκομανίες, και στην κόκκινη είχαν χρησιμοποιηθεί οι λευκές), και αφ' ετέρου το ότι οι σιγόνες δεν είχαν ακόμα οριστικά κολληθεί. Αμ έπος αμ έργον λοιπόν, και ιδού η κάπως βελτιωμένη εκδοχή:
Μετά απ' αυτά πέρασα στο σύστημα ψύξης. Εδώ προστέθηκαν καλωδιώσεις στους ανεμιστήρες... ... κατασκευάστηκαν εκ του μηδενός οι συμπυκνωτές του συστήματος κλιματισμού που βρίσκονται στο πρόσθιο μέρος των πλευρικών ψυγείων νερού...
... και προστέθηκαν κολάρα και μπουλόνια όπου μ' έπαιρνε:
Έπεται η συναρμολόγηση όλων των ανωτέρω και η συμπλήρωση του συστήματος AC στο μπροστινό πλαίσιο. Να είστε όλοι καλά!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 13, 2023 9:40:54 GMT 2
Καλημέρα, Κώστα. Προς τη σωστή κατεύθυνση το βάψιμο των φρένων. Εξαιρετικές και οι ζάντες! Λίγο εκτός κλίμακας μου φαίνονται οι φίσες των ψυγείων, αλλά μικρό το κακό. Μπορεί να κάνω και λάθος φυσικά, αφού δεν έχω την εμπειρία της κλίμακας. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 13, 2023 22:08:00 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο, να 'σαι καλά! Τα φις είναι σχετικά εντός κλίμακας, αυτό που μου βγήκε εκτός είναι το καλώδιο. Αλλά δεν με πειράζει και πολύ...
|
|
|
Post by alex78 on Mar 15, 2023 16:50:42 GMT 2
Έχω την εντύπωση ότι το ''πάς'' σαφώς καλύτερα από το πρώτο και το ευχαριστιέσαι περισσότερο....
|
|
|
Post by thierry on Mar 15, 2023 18:24:05 GMT 2
VERY IMPRESSIVE
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 16, 2023 7:42:51 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη, merci beaucoup Thierry!
Σίγουρα δεν είναι απλά μαζοχισμός αυτή η κατασκευή, και όταν πετυχαίνει μια σκρατσιά υπάρχει ικανοποίηση. Πάντως υποτίμησα τον αναγκαίο χρόνο για να το τελειώσω...
|
|
|
Post by nektarios on Mar 17, 2023 23:40:38 GMT 2
Πολύ όμορφες οι προσθήκες, ειδικά οι συμπυκνωτές! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by kyriakos on Mar 18, 2023 10:03:40 GMT 2
Συνεχίζονται οι εξαιρετικές εργασίες μπράβο σου φίλε μου
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 19, 2023 0:15:52 GMT 2
Νρκτάριε και Κυριάκο ευχαριστώ πολύ, να 'στε καλά! Περισσότερα αύριο...
|
|