minas
Kart Driver
|
Post by minas on Dec 11, 2022 17:54:16 GMT 2
Πιο BAD TO THE BONE δεν γίνεται από αυτό το θέμα !!!
Πίσω στο 2016 όταν μετά από 815 φορές που είδα την ομώνυμη ταινία "CHRISTINE" του 1983 (ειδικά αυτή τη σκηνή με την γραμμή παραγωγής και το κομμάτι του George Thorogood....) από τον John Carpenter βασισμένη στην νουβέλα του Stephen King με το ίδιο όνομα αποφάσισα να κατασκευάσω το kit της AMT.
Για το αμάξι δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες ( σημαντικές τουλάχιστον ) μόνο ότι χρησιμοποιήθηκαν 23 αυτοκίνητα για την ταινία εκ των οποίων τα περισσότερα είναι κατεστραμμένα στην έρημο, ένα σώθηκε από έναν συλλέκτη στην Φλόριντα και ένα πουλήθηκε σε δημοπρασία το 2020. Ένα είναι σίγουρο, πως οι Αμερικάνοι είχαν μπερδέψει τα αεροπλάνα με τα αυτοκίνητα... μαούνες με χρώμια και φτερούκλες αλλά η αλήθεια να λέγεται, έχουν και αυτά την χάρη τους. Κάποιες φωτογραφίες από τον κόκκινο ελέφαντα:
Για την κατασκευή τώρα:
1. Το μοντέλο σε θέμα οδηγιών ήταν πολύ καλό, σε θέμα εφαρμογής όμως βράστε τα. Ειδικά όταν το αμάξωμα κούμπωσε με το σασί με έσωσε η δύο-συστατικών , και η μάσκα με το καπό δυστυχώς τα ίδια χάλια.
2. Μετά από όλα αυτά τοποθετήθηκαν 4 led, τα οποία έβαψα clear blue για να φαίνονται όπως στην ταινία, με τα καλώδια να περνάνε από το πίσω μέρος των μπροστινών φτερών και οι μπαταρίες κάτω από την βάση.
3. Το χρώμα είναι Chrysler Red της Standox και τα χρώμια με την τεχνική του αλουμινόχαρτου.
Λάθη σίγουρα υπάρχουν από απειρία, πάντως το kit το ευχαριστήθηκα μέχρι το τέλος.
Φωτογραφίες από τα μέσα της κατασκευής δεν υπάρχουν δυστυχώς
Ακολουθεί το αποτέλεσμα (φιλική συμμετοχή Goblin Truck που θα αναφερθεί σε άλλη ενότητα) :
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας !!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 11, 2022 22:44:40 GMT 2
Ωραίο θέμα! Μου άρεσαν οι εσωτερικές λεπτομέρειες, τουλάχιστον όσες κατάφερα να δω από τις φωτό. Κατά τα λοιπά, το οτι είναι κιτ της ΑΜΤ είναι από μόνο του τεράστια πρόκληση για κάθε μοντελιστή! Φαίνεται όμως οτι το πάλεψες και το αποτέλεσμα είναι αξιοπρεπέστατο! Συν οιτ έχεις ένα ιδιαίτερο θέμα στη βιτρίνα σου! Τη μέθοδο του αλουμινόχαρτου την έχω εφαρμόσει κι εγώ, έχει το πλεονέκτημα οτι δεν χρειάζεται μασκαρίσματα, αλλά κακά τα ψέματα, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να συγκριθεί με το βάψιμο με αερογράφο... Επίσης, θα ήθελα να έβλεπα και μια φωτό με αναμμένα τα LED... Με το καλό και στα επόμενα!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 12, 2022 12:50:01 GMT 2
Αξιοπρεπές αποτέλεσμα για ΑΜΤ Μηνά. Ίσως μερικά dry fit πολύ νωρίς να είχαν επιτρέψει χειρουργικές επεμβάσεις προς διόρθωση της κακής συναρμογής. Γιατί δεν χρησιμοποίησες απευθείας μπλε LEDάκια; Και στα επόμενα με το καλό!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Dec 12, 2022 20:51:25 GMT 2
Ωραίο θέμα Μηνά.
Το ξέρω πολύ καλά πόσο ζόρικα και "στο περίπου" μπορούν να είναι τα κίτ της AMT αλλά, όπως στα είπε και ο Κωνσταντίνος θα επιμείνω κι εγώ στο ίδιο. Δώσε λίγη βαση στις δοκιμαστικές εφαρμογές πρίν αρχίσεις να βάφεις/κολλάς. Πχ τα φώτα έχουν μεγάλα κενά με τα φτερά και με τα led τονίζονται ακόμα περισσότερο.
Με το καλό και στα επόμενα!
Αγάπιος
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 13, 2022 8:46:21 GMT 2
Ωραία προσπάθεια, Μηνά και καλή ιδέα η χρήση των led. Σίγουρα με το καιρό θα βελτιωθείς και το ScW ελπίζω να βοηθήσει στη διαδικασία αυτή. Γενικά, όπως γράφω σε όλους εδώ προσπάθησε να κάνεις καθαρή δουλειά, ακόμη και στο πιο απλό τμήμα του κιτ, μια πινακίδα, ένα υαλοκαθαριστήρα, τα πάντα. Όλα τα άλλα έρχονται στη συνέχεια.
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Dec 13, 2022 22:16:44 GMT 2
Ωραίο θέμα! Μου άρεσαν οι εσωτερικές λεπτομέρειες, τουλάχιστον όσες κατάφερα να δω από τις φωτό. Κατά τα λοιπά, το οτι είναι κιτ της ΑΜΤ είναι από μόνο του τεράστια πρόκληση για κάθε μοντελιστή! Φαίνεται όμως οτι το πάλεψες και το αποτέλεσμα είναι αξιοπρεπέστατο! Συν οιτ έχεις ένα ιδιαίτερο θέμα στη βιτρίνα σου! Τη μέθοδο του αλουμινόχαρτου την έχω εφαρμόσει κι εγώ, έχει το πλεονέκτημα οτι δεν χρειάζεται μασκαρίσματα, αλλά κακά τα ψέματα, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να συγκριθεί με το βάψιμο με αερογράφο... Επίσης, θα ήθελα να έβλεπα και μια φωτό με αναμμένα τα LED... Με το καλό και στα επόμενα! Σε ευχαριστώ Νεκτάριε για το σχόλιο, όντως η μέθοδος του αλουμινόχαρτου δεν φτάνει το βάψιμο, επίσης ένα πολύ ρεαλιστικό επίσης χρώμιο είναι και η απόχρωση από τους μαρκαδόρους molotow
Μία φώτο από τα led:
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Dec 13, 2022 22:34:41 GMT 2
Γιώργο, Αγάπιε και Κωνσταντίνε σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Η γνώμη μου με τη δοκιμή είναι ότι εάν κάτι πηγαίνει πολύ λάθος η επέμβαση που πρέπει να γίνει θα είναι δύσκολη και μπορεί να το κάνει και χειρότερο εκτός αν κάποιος είναι πολύ έμπειρος σε αυτά και ψύχραιμος (που κάποιες φορές εγώ δεν είμαι ), εαν η εταιρία έχει κάνει τόσο λάθος όπως η AMT σε αυτό το μοντέλο με το καπό που δεν κάθεται κατα εμένα ή το φτιάχνεις όπως είναι με μικρές όσες "μη επίπονες" επεμβάσεις γίνεται ή το πετάς. Παρόλα αυτά φυσικά και ακούω τις συμβουλές σας και όσο γίνεται τις εφαρμόζω στα επόμενα μοντέλα μου.
Καλή συνέχεια !!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 13, 2022 23:55:58 GMT 2
Really creepy... Thanks για τη φωτό!
|
|