minas
Kart Driver
|
Post by minas on Jul 6, 2023 12:52:11 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου, οι εργασίες συνεχίζονται και σε αυτή την δημοσίευση θα σας παρουσιάσω την μικρή πρόοδο της Martini Racing:
1. Αρχικά κολλήθηκαν τα decals στο κράνος και περάστηκε στη συνέχεια όλο με αυτοκινητιστικό βερνίκι,
2. Ακολούθησε ένα σημαντικό step, το βάψιμο της μπροστινής κόκκινης γραμμής με Red X-7 της Tamiya (πολύ masking) και στην συνέχεια ένα στρώμα βερνίκι ώστε να κολληθούν τα σήματα σε γυαλιστερή επιφάνεια,
Τώρα σε αυτό το σημείο θα ήθελα να παραθέσω μία ερώτηση που χρειάζομαι την γνώμη σας, το βερνίκι έχει περαστεί το βράδυ Τρίτης που μας πέρασε και σήμερα που το κοίταξα έχει παρουσιαστεί ένα πολύ ελαφρύ peeling ( τι πιο σύνηθες , σε αυτή την περίπτωση τί κάνω, κολλάω σήματα μετά βερνίκι, τρίψιμο και μετά κρέμες ή τρίβω με γυαλόχαρτο γύρω στο 6.000 κολλάω σήματα και μετά βερνίκι και κρέμες. Σε προηγούμενο μοντέλο έκανα την δεύτερη τεχνική και πήγε καλά αλλά τα σήματα δεν ήταν τόσο μεγάλα.
Ευελπιστώ αε αυτό το ΠΣΚ & στο επόμενο update να έχω ολοκληρώσει το εσωτερικό και τα σήματα (αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε κανα απρόοπτο )
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και καλή συνέχεια !!!
|
|
|
Post by ViL27 on Jul 6, 2023 13:42:51 GMT 2
Καλησπέρα Μηνα,ωραία η πρόοδος! Ότι και από τα δύο να κάνεις μια χαρά θα είναι,προσωπική μου επιλογή(αφού το orange peel είναι λίγο) θα ήταν να μην τρίψω για να μην είναι υπερβολικά λεία η επιφάνεια και να έχει πρόσφυση το βερνίκι που θα πέσει μετά τις χαλκομανιες. Αν θελήσεις να τρίψεις,εννοείται να πλύνεις το μοντέλο σου καλά πριν βάλεις χαλκομανιες! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 6, 2023 17:00:36 GMT 2
Μηνά, αυτό που βλέπω είναι πάρα πολύ βερνίκι. Δεν το χρειάζεσαι για να τοποθετήσεις χαλκομανίες. Ενημερωτικά εγώ στο 95% των περιπτώσεων τοποθετώ χαλκομανίες χωρίς καν βερνίκι. Σκέψου, όταν ρίξεις τα τελικά χέρια, πόσο πάχος θα έχει το βερνίκι σου και πως θα αλλοιώνονται οι λεπτομέρειες του αμαξώματος από το μπουκωμένο βερνίκωμα. Στόχος γενικά είναι να έχουμε μια γυαλιστερή επιφάνεια με όσο το δυνατό λεπτότερο φιλμ βερνικιού. Για αυτό, στην συγκεκριμένη περίπτωση εγώ θα έτριβα πριν και θα έπλενα καλά, όπως σου είπε και ο Σπύρος. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 6, 2023 22:01:42 GMT 2
Ωραίες και προσεκτικές εργασίες Μηνά. Για τα του βερνικώματος συμφωνώ με τους προλαλήσαντες... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nikostheo on Jul 26, 2023 12:21:24 GMT 2
Ωραία ιδέα και ωραίο μοντέλο, καλή δύναμη με τόσες χαλκομανιες.😵 Εγώ πάλι θα έλεγα ότι τα αγωνιστικά δεν ήταν ποτέ καλό γυαλισμένα αλλά αυτό είναι στο πόσο ρεαλιστικό θες να γίνει
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Sept 9, 2023 1:26:21 GMT 2
Καλησπέρα και πάλι φίλοι μου, σήμερα σε αυτό το update ,μετά από κάμποσο καιρό, θα σας παρουσιάσω την πρόοδο που έχει γίνει στην Porsche Martini Racing: 1. Στα μέσα του καλοκαιριού λοιπόν κολλήθηκαν τα σήματα της Martini όπου μπορώ να πω ότι ούτε δυσκολεύτηκα πολύ αλλά σε κάποια σημεία ήταν ο ορισμός του "μου έσπασαν τα νεύρα" όπως τα ογκώδη σήματα των πίσω φτερών αλλά ευτυχώς πιστεύω πως ανταποκρίθηκα έτσι ώστε το αποτέλεσμα να βλέπεται . Τα σήματα είναι αγορασμένα από το site Indycals, μπορώ να πω ότι σε γενικές γραμμές έμεινα ευχαριστημένος, μόνο τρεις σύντομες παρατηρήσεις: - Μόλις τα βουτήξεις στο νερό ξεκολλάνε σχεδόν αμέσως, οπότε θέλουν προσοχή
- Έχουν πολύ ισχυρή κόλλα όταν κολλήσουν οπότε το διόρθωμα είναι αρκετά δύσκολο και θέλει υπομονή (όπου κάποιες φορές εμένα μου τελείωνε )
- Ξεχειλώνουν εύκολα οπότε θέλουν προσοχή στον χειρισμό
Στη συνέχεια περάστηκε το βερνίκι και τέλος τρίψιμο με 3000,6000,8000 και κρέμες της Meguiar σε κάποια σημεία όπου εμφανίστηκε peeling. Το αποτέλεσμα:
2. Σειρά είχε η τελειοποίηση των μανικιών και το πρόσωπο του οδηγού, η τοποθέτηση των οργάνων στο ταμπλό και στο να εμπλουτήσω λίγο τον εσωτερικό χώρο καθώς μου φαινόταν κάπως "φτωχός". Με την βοήθεια λοιπόν φωτογραφιών (υπάρχει φώτο στην αρχή αυτού του project) αποφάσισα να φτιάξω από το μηδέν με φύλλο πλαστικού την βάση του χειρόφρενου και με περισσευούμενο πλαστικό που ζέστανα και τέντωσα τον μοχλό. Επιπλέον τοποθέτησα δύο σωληνάκια από χαλκόσυρμα, τα έβαψα, και κάπως έτσι ολοκλήρωσα το εσωτερικό του αυτοκινήτου,
3. Ήρθε η ώρα για τις ζάντες και τα λάστιχα. Με την βοήθεια του detail up βάφτηκαν τα "Dunlop" στα λάστιχα και μετά ακολούθησαν οι ζάντες όπου μασκαρίστηκαν, βάφτηκαν χρυσό της Revell (Nb.94) και περάστηκαν με μαύρο paneline.
4. Προχωρώντας σε λεπτομέρειες βάφτηκαν οι επιπρόσθετες σίτες, άσπρες, κόκκινες και μαύρες. Οι πλαστικές εξατμίσεις αντικαταστάθηκαν από μεταλλικές, τα μπροστινά φώτα αντικαταστάθηκαν από universal 3D από το Spotmodel και τα ψεύτικα καπάκια στα "μάγουλα" του αυτοκινήτου αλλάχτηκαν και στο ένα τοποθετήθηκε από κάτω άσπρο τούλι όπου στην συνέχεια βάφτηκε μαύρο και από την άλλη το κομμάτι τρυπήθηκε ώστε να μείνει η βάση και να περαστεί και εκεί τούλι όπου για να σταθεί σε αυτή τη θέση περάστηκε ξυλόκολλα και βάφτηκε μαύρο. Φωτογραφίες από αυτές τις περιπετειώδεις εργασίες παρακάτω....
5. Τέλος βάφτηκαν τα λάστιχα γύρω από τα παράθυρα με vallejo matt black, τοποθετήθηκαν τα τζάμια, τα φώτα, κολλήθηκαν κάποιες από τις μεταλλικές σίτες και κούμπωσα το εσωτερικό και το σασί με το αμάξωμα.
Αυτά για σήμερα, ελπίζω στο επόμενο update να ολοκληρώσω την Martini και να επικεντρωθώ στην άλλη Porsche όπου και εκεί τα πράγματα όπως φαίνονται θα απαιτήσουν σκληρή παραγωγικότητα
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και σας εύχομαι ένα καλό και παραγωγικό ΣΚ !!
|
|
|
Post by alex78 on Sept 12, 2023 12:38:57 GMT 2
Μπόλικη δουλειά Μηνά με όμορφο αποτέλεσμα, ειδικά στο decaling και τις σκρατσιές. Προσωπικά δεν θα τοποθετούσα την φιγούρα, παρόλαυτά δείχνει εντυπωσιακή με το βάψιμό της. Με το καλό να μπεί βιτρίνα και μην ξεχάσεις το επόμενο Πορσικό να το ξεκινήσεις στο τρέχον g.n.
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 13, 2023 7:31:38 GMT 2
Μηνά, θα συμφωνήσω και εγώ με τον Άλεξ για την φιγούρα αν και αυτά είναι προσωπικά γούστα. Κάποια καλοπροαίρετα σχόλια για τα επόμενα μοντέλα : (1) Το βερνίκι δείχνει στις φωτό κάπως τραχύ, αναρωτιέμαι, έχεις τρίψει-γυαλίσει το αμάξωμα; (2) το κόκκινο χρώμα μπροστά στην μάσκα ήθελε καλύτερο μασκάρισμα γιατί στις φωτό είναι εμφανής η ένωση, και (3) τα σκριμπαρισματα φαίνονται ανομοιογενή και εκτός κλίμακας σε κάποια σημεία, ειδικά στο μπροστινό καπό. Καλή ολοκλήρωση και καλή συνέχεια!
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Sept 13, 2023 10:56:53 GMT 2
- Alex σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου, όντως θα προσπαθήσω να ολοκληρώσω και το δεύτερο αν και τώρα που ξεκινάνε οι φοιτητικές υποχρεώσεις ο χρόνος μου στο hobby ίσως μειωθεί για την ώρα αλλά θα το προσπαθήσω αν και το livery που επέλεξα να κάνω είναι απαιτητικό και θα χρειαστεί χρόνο.
- Φάνη σε ευχαριστώ για τον σχολιασμό, το αμάξι η αλήθεια είναι ότι τρίφτηκε σε μεμονωμένα σημεία, όπως στην οροφή, το μπροστινό "καπό", και στα μάγουλα στα πίσω φτερά, γι αυτό και σε κάποια σημεία φαίνονται οι επιφάνειες με κάποιο peeling, διότι σε κάποια σήματα και καμπύλες δίστασα να το τρίψω μην δημιουργήσω άλλα προβλήματα. Όσο για το μασκάρισμα όντως η ταινία που χρησιμοποίησα για δεύτερη φορά μου έκανε κάποια θεματάκια με το τίμημα να είναι αυτό. (δεν πειράζει, το πάθημα να γίνεται μάθημα ). Τώρα για το schribing όντως σε τόσο κοντινή απόσταση όσο στις φωτογραφίες ίσως φαίνονται κάποια μειονεκτήματα αλλά πιστεύω ότι όταν μπει το paneline κάπως τα πράγματα θα διορθωθούν όταν θα κοιτιέται από μεγαλύτερη απόσταση.
Καλή συνέχεια εύχομαι !!!
|
|
|
Post by palatlok-ilias on Sept 14, 2023 12:17:47 GMT 2
μπράβο Μηνά,πανέμορφη η Porsche και αγαπημένο το MARTINI BIANCO.Έυχομαι να βρείς χρόνο για να φτιάξεις πολλές ακόμα.(πρέπει και γω να ξεθάψω την 917 σε ζήλεψα)
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Sept 22, 2023 19:39:18 GMT 2
μπράβο Μηνά,πανέμορφη η Porsche και αγαπημένο το MARTINI BIANCO.Έυχομαι να βρείς χρόνο για να φτιάξεις πολλές ακόμα.(πρέπει και γω να ξεθάψω την 917 σε ζήλεψα) Σε ευχαριστώ Ηλία, το χρώμα είναι Porsche 908 White Grand Prix της Standox. Έχω κι εγώ κάποιες 917 της Fujimi τις οποίες ευελπιστώ στο "Βαθύ Μέλλον" να φτιάξω !!
Καλή συνέχεια !!
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 23, 2023 11:29:23 GMT 2
Έντιμο αποτέλεσμα Μηνά, τα όποια λάθη είναι πολύτιμα, διότι τώρα ξέρεις τι να αποφύγεις στον εκάστοτε τομέα όταν θα αρχίσεις με το καλό το επόμενο! Για τη φιγούρα συμφωνώ με τους προλαλήσαντες - άσ' την για τους φιγουράδες...
|
|
|
Post by czt on Nov 29, 2023 13:17:50 GMT 2
Ωραιες εργασιες και καλα κλεισιματα!
|
|