minas
Kart Driver
|
Post by minas on Dec 7, 2022 23:01:12 GMT 2
Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να φρενάρω το μεγάλο Project που ήθελα να ξεκινήσω αφού μέχρι το καλοκαίρι οι υποχρεώσεις θα είναι κάμποσες και δεν θα είχα τον χρόνο και την συγκέντρωση που απαιτείται αλλά φτάνει με τα μελλοντικά σχέδια ( υγεία να υπάρχει και όλα θα γίνουν ) και ας μπούμε στο ψητό. Αποφάσισα να ξεκινήσω αυτό το εγχείρημα αφού ένα πράγμα που μου αρέσει είναι να ανασταίνω πράγματα και ιδιαίτερα μοντέλα ( η BMW 535i 1989 στην φετινή έκθεση ήταν ένα τέτοιο εγχείρημα ). Σε αυτό το μικρό project θα συμμετέχουν, μία άφτιαχτη και μία "φτιαγμένη" Porsche όπου η πάροδος του χρόνου ( καθώς είναι φτιαγμένη χρόνια πριν ) δεν της φέρθηκε καλά αφού τα σήματα και το άσπρο κιτρίνισαν. Ακολουθούν φωτογραφίες του "φτιαγμένου" : και το άφτιαχτο : Του κουτιού θα γίνει κλασσικό Matini Racing με οδηγό τον θρυλικό Jacky Ickx ως μεγάλος θαυμαστής του ιδίου (οι γραμμές στα μανίκια του θα είναι δύσκολη εργασία αλλά με υπομονή νομίζω πως το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό ) και τον ασθενή πολιτικό αλλά δεν έχω καταλήξει σε χρώμα, προτάσεις δεκτές. Τέλος κάποιες φωτο από την αληθινή και τους οδηγούς της ομάδας Ickx/Mass: Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζω σε ένα γρήγορο update
Καλό βράδυ
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 8, 2022 7:48:31 GMT 2
Καλή αρχή και καλή επιτυχία Μηνά! Καλημέρα!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 8, 2022 9:42:31 GMT 2
Καλή επιτυχία, Μηνά. Η πολιτική 935, είναι πολύ what if, αλλά ΟΚ. Ούτως η άλλως με την έκδοση του συγκεκριμένο κιτ της Tamiya, δεν έχεις πολλές επιλογές σε livery. Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 8, 2022 19:16:39 GMT 2
Καλό ξεκίνημα κι από μένα Μηνά!
|
|
|
Post by alex78 on Dec 9, 2022 15:20:13 GMT 2
Ωραίο project Μηνά, καλή επιτυχία. Το κιτ είναι το πρώτο 24άρι που κυκλοφόρησε η Tamiya στην αγορά, άλλη τεχνογνωσία, τότε έμοιαζαν τα kits περισσότερο με παιχνίδια.... Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε στην πράξη την σύγκριση δύο γενεών, τόσο κατασκευαστικά όσο και σε επίπεδο εξέλιξης τεχνικής και υλικών.
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Dec 11, 2022 14:55:33 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια παιδιά
*alex όντως άλλη τεχνογνωσία, το kit γράφει στο εσωτερικό της οροφής Tamiya 1979 το οποίο δεν θα το τρίψω, έτσι για να το θυμίζει !!!
|
|
|
Post by kyriakos on Dec 11, 2022 18:32:33 GMT 2
Ωραίο κομμάτι καλη αρχή φίλε μου εύχομαι !
|
|
|
Post by nektarios on Dec 11, 2022 23:17:06 GMT 2
Καλή αρχή κι από μένα φίλε!
|
|
|
Post by czt on Dec 22, 2022 13:56:10 GMT 2
Καλη αρχη και να τη προσέξεις περισσότερο σε σχέση με τη προηγούμενη που ειχες κανει!
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Jun 17, 2023 17:54:12 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου, μετά από καιρό απουσίας από την σελίδα και από το hobby λόγω υποχρεώσεων επέστρεψα για να συνεχιστούν οι εργασίες στις δύο αυτές Porsche !!!
1. Για αρχή και στις δύο εμβάθυνα με schriber τις εσοχές, στοκάρισμα όπου χρειαζόταν και τέλος τρίφτηκαν με γυαλόχαρτα των 600, 800, 1000:
2. Ανοίχτηκαν οι τρύπες στους αεραγωγούς στα πίσω "μάγουλα" του αυτοκινήτου:
3. Ακολούθησε Primer:
4. Στην συνέχεια ασχολήθηκα με τον οδηγό περνώντας τον Primer και μετά Matt White την φόρμα και Royal Blue της Pactra:
5. Σειρά είχαν τα καθίσματα και τα ταμπλό με Semi Gloss Black (Tamiya) μαζί με κάποιες "πινελιές" ώστε τα καθίσματα και το πάνω μέρος του ταμπλό να αποκτήσουν αυτή την υφασμάτινη υφή:
6. Τέλος ακολούθησε το βάψιμο των εσωτερικών χώρων:
Αυτά για σήμερα, σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την προσοχή σας
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 18, 2023 12:20:19 GMT 2
Ωραίες και προσεκτικές εργασίες! Στις τελευταίες 2 φωτογραφίες, θα προτιμούσα να είναι η κατασκευή σε πρώτο πλάνο και όχι οι βαφές. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 18, 2023 12:31:44 GMT 2
Χαρά στο κουράγιο σου φίλε, να ξηλώσεις όλο το μοντέλο και να το ξαναφτιάξεις... Είμαι όμως σίγουρος οτι το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει! Καλή συνέχεια!
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Jun 18, 2023 16:48:16 GMT 2
Σας ευχαριστώ Κωνσταντίνε και Νεκτάριε για τα σχόλια σας !!
Κωνσταντίνε όντως οι δύο τελευταίες φώτο μου βγήκαν μακριά αλλά το έκανα για να φαίνονται και τα χρώματα που χρησιμοποίησα.
Καλή συνέχεια !!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 18, 2023 17:14:49 GMT 2
Πάντα έχω σε εκτίμηση όσους δουλεύουν με επιτυχία, αυτά άθλια βαλέχο πράιμερ . Αν σε προλάβαινα θα σου πρότεινα να αφαιρέσεις τον ανάγλυφο υαλοκαθαριστήρα, και να τον αντικαταστήσεις με έναν από τα spare. Μπορείς να το κάνεις στο άφτιαχτο, αν δε το προχώρησες κι εκείνο. Καλή συνέχεια
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Jun 19, 2023 12:09:07 GMT 2
Πάντα έχω σε εκτίμηση όσους δουλεύουν με επιτυχία, αυτά άθλια βαλέχο πράιμερ . Αν σε προλάβαινα θα σου πρότεινα να αφαιρέσεις τον ανάγλυφο υαλοκαθαριστήρα, και να τον αντικαταστήσεις με έναν από τα spare. Μπορείς να το κάνεις στο άφτιαχτο, αν δε το προχώρησες κι εκείνο. Καλή συνέχεια Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την κατασκευή μου έκανε κάτι ξεφλουδίσματα το primer αλλά ευτυχώς διορθώθηκαν.
Τον υαλοκαθαριστήρα στο άφτιαχτο τον έτριψα και τον αφαίρεσα καθώς έχω αγοράσει detail up για το συγκεκριμένο μοντέλο.
Εσύ τί primer χρησιμοποιείς ή προτείνεις ;
Καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 20, 2023 8:14:17 GMT 2
Εσύ τί primer χρησιμοποιείς ή προτείνεις ; Καλημέρα Μήνα, χρησιμοποιώ lacquer όπως alcad, ZeroPaints και Surfacer της Mr Hobby. Επίσης, χρησιμοποιώ πολύ ένα σπρέι εμπορίου για λόγους ταχύτητας και καλυπτικότητας, ιδίως σε ρητίνες-μέταλλα κλπ
|
|