minas
Kart Driver
|
Post by minas on Nov 18, 2022 20:34:13 GMT 2
Εδώ τα πράγματα γίνονται λίγο περίπλοκα καθώς μεταξύ της αληθινής Ferrari και το αμάξι της TV υπάρχει ''μεγάλη'' διαφορά. Μία σύντομη ιστορία για όσους δεν την γνωρίζουν. Η Daytona που φαίνεται στην σειρά δεν είναι πραγματική αλλά φτιαγμένη από έναν μηχανικό με το όνομα Tom McBurnie ο οποίος μετά από διάφορες συγκυρίες, που δεν είναι της παρούσης, του ζητήθηκε να φτιάξει μία ρέπλικα μίας Daytona διότι το κόστος μίας αληθινής δεν μπορούσε να διατεθεί από την παραγωγή.
Το αμάξι είχε κινητήρα, σαλόνι και σασί από Corvette του 76 και το κουφάρι από fiberglass.
Σε σχέση με το kit τώρα υπάρχουν διαφορές με το πραγματικό όπως θα προσέξετε, π.χ. τα φώτα είναι στρογγυλά και ο κινητήρας του μοντέλου φυσικά είναι Ferrari γιατί προτίμησα να μην το κατακρεουργήσω όπως το πραγματικό. Προτίμησα να φτιάξω ότι μου έδινε η Fujimi καθώς το αυτοκίνητο της σειράς έχει βγει και από την Revell και μετά από ψάξιμο είδα πως τα σχόλια δεν ήταν καλά, όχι πως γλίτωσα τα χειρότερα καθώς και αυτό της Fujimi ήταν ένα από τα τρία χειρότερα μοντέλα που έχω φτιάξει, ενώ έχει τόσο καλή λεπτομέρεια είναι ο ορισμός του ''όλα στραβά και ανάποδα" στην κυριολεξία.
Παρατηρήσεις/Σχόλια/Πληροφορίες: 1. Το χρώμα του αμαξώματος είναι ένα διπλής αυτοκινήτου Standox. 2. Το σαλόνι είναι βαμμένο με Ferrari Leather-Beige της Zero.
3. Το plexiglass στο μπροστινό μέρος είναι φτιαγμένο από διαφανές πλαστικό από αυτά που βάζουν στο λαιμό των πουκαμίσων γιατί το δικό του ήταν τόσο άσχημο και φαινόταν ''ξένο σώμα'' επάνω του οπότε..... 4. Χρησιμοποιήθηκαν Photoetched από το Ebay για σαλόνι και σασί. 5. Οι ωραιότερες πλαστικές ακτινωτές ζάντες που έχω δει να δίνονται σε kit.
6. Δυστυχώς σε θέμα εφαρμογής το σασί και η κουκούλα ήταν θεόστραβα και η μπάρα διεύθυνσης ήταν κοντή με αποτέλεσμα οι ρόδες όταν κοιτάνε ίσια, που λέει ο λόγος, να γέρνουν προς τα μέσα. 7. Φιλική συμμετοχή Sonny Crockett & Rico Tubbs από ScaleProduction.
Ακολουθούν φωτογραφίες της κατασκευής:
Σχόλια και ερωτήσεις ευπρόσδεκτα.
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Nov 18, 2022 21:43:26 GMT 2
Ωραίο Μηνά, και οι ζάντες όντως είναι όμορφες.
Πολύ μεγάλη ανακάλυψη το κολάρο από τα πουκάμισα για τζάμι! Δεν το είχα ξανά ακούσει και φαίνεται σαν μέρος του κιτ!
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Nov 18, 2022 23:25:54 GMT 2
Ωραίο Μηνά, και οι ζάντες όντως είναι όμορφες. Πολύ μεγάλη ανακάλυψη το κολάρο από τα πουκάμισα για τζάμι! Δεν το είχα ξανά ακούσει και φαίνεται σαν μέρος του κιτ! Σε ευχαριστώ πολύ !!! Όντως φανήκαν πολύ χρήσιμα
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 19, 2022 9:41:12 GMT 2
Ωραία προσπάθεια Μηνά και καλό αποτέλεσμα. Φυσικά με λίγο περισσότερη προσοχή στο φινίρισμα και κάποιες λεπτομέρειες (π.χ. μασκαρίσματα στα καθίσματα) θα ανέβεις επίπεδο. Θεωρώ ότι η παρουσίαση σου στο scalewheels θα σε βοηθήσει, με τη βοήθεια των συναδέλφων. Και για να μην μείνουμε στη θεωρία, αλλά να πάμε στην πράξη, ναι οι ακτινωτές ζάντες της Φουτζίμι είναι πολύ καλές, αλλά γίνονται ακόμη καλύτερες και λεπτότερες, αν τις αποχρωμιώσεις με χλωρίνη (πριν τη συναρμολόγηση τους) και τις βάψεις. Τέλος τα enthusiast της Φουτζίμι είναι λεπτομερή κιτ, αλλά θέλουν πολύ προσοχή και καλή προετοιμασία με δοκιμαστικές εφαρμογές και δοκιμές. Καλημέρα
|
|
|
Post by alex78 on Nov 19, 2022 11:14:18 GMT 2
Ομολογώ πως δεν είχα ιδέα για την ιστορία του αυτοκινήτου της σειράς που μας περιέγραψες Μηνά, αν και νομίζω ότι το ''πάντρεμα'' με τα επιμέρους της Corvette θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εφικτό εφαρμοστικά.
Η ζελατίνα για το τζάμι, αν και παλιά, πανέξυπνη, σίγουρα θα πρόκειται για τεχνική του φάδερ....
Εν κατακλείδι και μόνο που αποφάσισες να καταπιαστείς με Entusiast στην ηλικία σου σημαίνει πολλά!
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Nov 19, 2022 18:44:13 GMT 2
Ωραία προσπάθεια Μηνά και καλό αποτέλεσμα. Φυσικά με λίγο περισσότερη προσοχή στο φινίρισμα και κάποιες λεπτομέρειες (π.χ. μασκαρίσματα στα καθίσματα) θα ανέβεις επίπεδο. Θεωρώ ότι η παρουσίαση σου στο scalewheels θα σε βοηθήσει, με τη βοήθεια των συναδέλφων. Και για να μην μείνουμε στη θεωρία, αλλά να πάμε στην πράξη, ναι οι ακτινωτές ζάντες της Φουτζίμι είναι πολύ καλές, αλλά γίνονται ακόμη καλύτερες και λεπτότερες, αν τις αποχρωμιώσεις με χλωρίνη (πριν τη συναρμολόγηση τους) και τις βάψεις. Τέλος τα enthusiast της Φουτζίμι είναι λεπτομερή κιτ, αλλά θέλουν πολύ προσοχή και καλή προετοιμασία με δοκιμαστικές εφαρμογές και δοκιμές. Καλημέρα Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και όντως έχει κάποια λάθη όπως στα καθίσματα λόγω μη εμπειρίας καθώς το κιτ έχει φτιαχτεί 1 χρόνο και πριν.
Τώρα όσο για τις ζάντες νομίζω είναι θέμα προτίμησης, πίστευα ότι φαίνονται καλύτερα εργοστασιακά από ότι αν βαφόντουσαν ξανά αλλά αν τις ξέβαφα τί χρώμα να τις έκανα, ξανά χρώμιο και τί είδους καθώς το μόνο που πλησιάζει και ξέρω είναι το molotov που έχει βγει τα τελευταία χρόνια ; και αν έλιωναν; γιατί μου έχει τύχει και αυτό.
Επίσης τώρα για την εφαρμογή τα προβλήματα δεν ξέρω αν μπορούσαν να λυθούν γιατί δεν ήταν θέμα κοψε-ράψε αλλά θέμα στραβού καλουπιού το οποίο δεν ήξερα πως μπορούσε να λυθεί, αν δεν κάνω λάθος είχα δοκιμάσει το ζέσταμα με πιστολάκι αλλά δεν απέδωσε και επίσης αποφάσισα να μην το συνεχίσω καθώς αν έσπαγε η ζημιά θα ήταν μη αναστρέψιμη και ήταν και σπάνιο κιτ το όποιο κόστισε κάμποσο.
Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές, σίγουρα θα φανούν χρήσιμες στο επόμενο.
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Nov 19, 2022 18:54:10 GMT 2
Ομολογώ πως δεν είχα ιδέα για την ιστορία του αυτοκινήτου της σειράς που μας περιέγραψες Μηνά, αν και νομίζω ότι το ''πάντρεμα'' με τα επιμέρους της Corvette θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εφικτό εφαρμοστικά.
Η ζελατίνα για το τζάμι, αν και παλιά, πανέξυπνη, σίγουρα θα πρόκειται για τεχνική του φάδερ....
Εν κατακλείδι και μόνο που αποφάσισες να καταπιαστείς με Entusiast στην ηλικία σου σημαίνει πολλά! Ευχαριστώ πολύ για τον σχολιασμό, όντως είναι μία ιστορία που δεν την ξέρουν πολλοί και επίσης εκείνη την εποχή δεν υπήρχε και το ιντερνετ για να διαδοθεί.
Όσο για την ζελατίνα δυστυχώς ή ευτυχώς η ιδέα εμπνεύστηκε από εμένα σε μία άκυρη εργασία που έκανα.
Πραγματικά το Entusiast ήταν μια καλή εμπειρία αν και η σύγχυση που περνούσα ώρες ώρες ήταν.....
|
|
|
Post by nektarios on Nov 21, 2022 23:55:17 GMT 2
Όμορφη δουλειά, που σίγουρα θα μου δώσει ιδέες για το αντίστοιχο κιτ που περιμένει υπομονετικά στο ντουλάπι μου... (Το ανοίγω, βλέπω τα εκατοντάδες κομμάτια και το ξανακλείνω...) Η διαφάνεια που χρησιμοποίησες είναι σίγουρα μια πολύ καλή λύση για διάφορα προβλήματα, ενώ εξίσου χρήσιμες είναι και πιο λεπτές διαφάνειες, όπως λ.χ. από εξώφυλλα βιβλιοδεσιών σπιράλ ή από διάφορες συσκευασίες προϊόντων... Για τις μαύρες λεπτομέρειες των καθισμάτων, θα δοκίμαζα λωρίδες μαύρης χαλκομανίας, αλλά προφανώς τώρα δεν μπορεί να γίνει αυτό. Ίσως σαν ιδέα για το μέλλον. Με το καλό και στα επόμενα!
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Nov 24, 2022 13:34:42 GMT 2
Όμορφη δουλειά, που σίγουρα θα μου δώσει ιδέες για το αντίστοιχο κιτ που περιμένει υπομονετικά στο ντουλάπι μου... (Το ανοίγω, βλέπω τα εκατοντάδες κομμάτια και το ξανακλείνω...) Η διαφάνεια που χρησιμοποίησες είναι σίγουρα μια πολύ καλή λύση για διάφορα προβλήματα, ενώ εξίσου χρήσιμες είναι και πιο λεπτές διαφάνειες, όπως λ.χ. από εξώφυλλα βιβλιοδεσιών σπιράλ ή από διάφορες συσκευασίες προϊόντων... Για τις μαύρες λεπτομέρειες των καθισμάτων, θα δοκίμαζα λωρίδες μαύρης χαλκομανίας, αλλά προφανώς τώρα δεν μπορεί να γίνει αυτό. Ίσως σαν ιδέα για το μέλλον. Με το καλό και στα επόμενα! Η αλήθεια είναι ότι έχω δύο κούτες γεμάτες από πράγματα που έχω μαζέψει από διάφορα προϊόντα ή αντικείμενα ( συσκευασίες κ.α.) γι τέτοιες χρήσεις.
Καλή συνέχεια και με το καλό να αρχίσει και το δικό σου με ηρεμία και όχι βιασύνες γιατί, τουλάχιστον σε εμένα, το κιτ ήταν κάμποσο κακό λόγω και παλαιότητας όποτε ήθελε υπομονή.
|
|