|
Post by gtziaf on Dec 31, 2022 9:27:17 GMT 2
Καλημέρα και Χρόνια πολλά, Φάνη
|
|
|
Post by Sakis on Dec 31, 2022 12:51:18 GMT 2
Φαίνεται τουλάχιστον τρομακτικό να πρέπει να φέρεις "πρόσωπο" 2 διαφορετικά και δύσκολα υλικά σε τέτοια μεγέθη. Εύγε Γιώργο, εξαιρετικό το αποτέλεσμα!
|
|
|
Post by alex78 on Dec 31, 2022 14:15:44 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους, για το τελευταίο update μιας γεμάτης μοντελιστικής σεζόν, με 11 ολοκληρωμένα μοντέλα από τα οποία 2 full detail 12άρια και την περί ου ο λόγος Άλφα, στα χασομέρια πριν την ολοκλήρωση της, ή κάπου εκεί τέλος πάντων.
Γιώργο θα μου επιτρέψεις να σταθώ σε αυτό το σημείο της ανάρτησής σου και να σου πώ ότι πέραν του αξιοθαύμαστου του πράγματος, γίναμε όλοι σοφότεροι μέσα από τα τρομερά σου πρότζεκτ και διδακτικά σου wip's.
Εύχομαι ολόψυχα ότι καλύτερο με υγεία για το νέο έτος και αν ανεβαίνει ακόμη περισσότερο ο πήχης (αμφιβάλλω), να τον ξεπεράσεις.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 31, 2022 17:46:18 GMT 2
Σάκη και 'Αλεξ, σας ευχομαι τα καλύτερα σε προσωπικό και μοντελιστικό επίπεδο, για το 2023. Σάκη, δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη δυσκολία, για να λέμε την αλήθεια, αφού απλά τρίβεις, έστω και με προσοχή. Ίσως μόνο λίγο θράσος κυρίως γιατί πίσω από το αμάξωμα υπάρχει δουλειά μηνών που είναι εύκολο να την πάρεις στο χέρι. Για να είμαι ειλικρινής στο τέλος αναρωτιόμουν τι χαζός που είμαι να μην έχω εφαρμόσει μέχρι τώρα. Άλεξ, υγεία να έχουμε και τα υπόλοιπα θα έρθουν. Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν τεράστια, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό αλλά για μένα πρώτα μετράει η απλή χαρά του μοντελισμού. Αν τώρα τα WIPs μου είναι ακόμη χρήσιμα και ενδιαφέροντα, όπως λες, πραγματικά και ειλικρινά είμαι πολλαπλά χαρούμενος. Καλό βράδυ και Καλή Χρόνια
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jan 2, 2023 0:10:25 GMT 2
Καλή χρονιά με υγεία και πολλά συγχαρητήρια για την όμορφη κατασκευή. Το κόκκινο χρώμα είναι το ίδιο σε απόχρωση με αυτό που χρησιμοποίησες στην Countach; Ίσως να το έχεις αναφέρει αλλά μου έχει διαφύγει. Χρονιά πολλά.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 2, 2023 12:15:19 GMT 2
Καλή χρονιά να έχουμε, Αντώνη. Τις καλύτερες και θερμότερες ευχές μου. Χαίρομαι που σου αρέσει η Άλφα. Το κόκκινο χρώμα είναι το ίδιο σε απόχρωση με αυτό που χρησιμοποίησες στην Countach; Όχι, το χρώμα της Countach το πήρα από Ιταλία και υποτίθεται - σύμφωνα με τους γείτονες - ήταν αυθεντικό για Λαμποργκίνι. Της Alfa είναι zero paints, ειδικό για τις αγωνιστικές 33, το οποίο είχα χρησιμοποιήσει στην 33 Fleron 1/24, παλιότερα. Καλημέρα
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 5, 2023 17:46:30 GMT 2
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jan 5, 2023 19:12:17 GMT 2
Καλα τελειωματα Ζωρζ !!
Περιμενω να την δω πλεον ολοκληρη!!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 5, 2023 21:00:16 GMT 2
Πολύ όμορφο βάψιμο Γιώργο και με το γυάλισμα θα δείχνει super. Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by Sakis on Jan 5, 2023 22:31:20 GMT 2
Έχεις φτιάξει την καλύτερη βάση για ένα υποδειγματικό γυάλισμα. Εύχομαι να γίνει απροβλημάτιστα και το μοντέλο να λάμψει στην κυριολεξία. Speaking of which, μιλάμε για μουσειακό γυάλισμα ή θα πας σε κάτι πιο μουντό σε περίπτωση που είναι πιο δόκιμο ιστορικά;
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 6, 2023 0:15:53 GMT 2
Παναγιώτη, Φάνη και Σάκη ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Σάκη καλή παρατήρηση. Προσωπικά ξεκινώ από το αξίωμα ότι κανείς δεν (πρέπει να) θέλει τα μοντέλα του κακογυαλισμένα και προσαρμόζομαι ανάλογα στο τι αναπαριστώ κάθε φορά. Έτσι, για κάθε περίπτωση (πολιτικό, κλασσικό αγωνιστικό, σύγχρονο κλπ) έχω τη μεθοδολογία μου, που έχει να κάνει με τη διαφοροποίηση στο πάχος του βερνικιού, τα στάδια βερνικώματος (2 ή 3) και το βαθμό των micromesh από όπου αρχίζω το γυάλισμα, για να πετύχω το εφέ που θέλω. Όπως και να έχει ο στόχος για την Άλφα είναι η ελάττωση του πάχους του βερνικιού, η λεία επιφάνεια ενώ δεν θα το πήξω στις αλοιφές και τα κεριά για να μην μοιάζει με Λάμπο σε έκθεση της Γενεύης και να δίνει την αίσθηση της κλίμακας και της πραγματικότητας. Μερικές φώτο του αυτοκινήτου, για να βοηθήσουν την συζήτηση. Καλό βράδυ και χρόνια πολλά.
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Jan 6, 2023 21:21:52 GMT 2
Πολύ όμορφο αποτέλεσμα Γιώργο!
Υποθέτω και τα αγωνιστικά μπορεί να έχουν γυάλισμα όταν παρουσιάζονται πρώτη φορά ή για κλασικά μοντέλα σε κάποιο μουσείο.
Για το σκαλοπάτι στις χαλκομανίες τι νούμερο ντουκοχαρτο χρησιμοποιείς; Επίσης, χρειάζεται να "ανέβεις" μετά σε ψηλά νούμερα (10000-12000) πριν τα επόμενα χέρια ή δεν έχει σημασία (λόγω "υγρών" χεριών που ακολουθούν);
Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 8, 2023 18:17:25 GMT 2
Χρήστο καλησπέρα και ευχαριστώ για τον σχολιασμό και τα καλά λόγια. Τα αγωνιστικά φυσικά μπορεί να είναι καλογυαλισμένα και ανάλογα το είδος, την χρονολογία ή την κατάσταση άλλα είναι περισσότερο και άλλα λιγότερο. Για το σκαλοπάτι στις χαλκομανίες τι νούμερο ντουκοχαρτο χρησιμοποιείς; Επίσης, χρειάζεται να "ανέβεις" μετά σε ψηλά νούμερα (10000-12000) πριν τα επόμενα χέρια ή δεν έχει σημασία (λόγω "υγρών" χεριών που ακολουθούν); Συνήθως χρησιμοποιώ, σφουγγαράκι (π.χ. 3Μ) ultrafine ή 4000 micromesh ή 2000 ντουκόχαρτο. Τα σφουγγαράκια είναι τα πιο βολικά πάντως. Φυσικά δεν χρειάζεται να να "ανέβεις" μετά σε ψηλά νούμερα αφού δεν επηρεάζεται το αποτέλεσμα, ακολουθήσουν 3-4 χέρια (προσοχή για 2Κ βερνίκι τα χέρια είναι υποπολλαπλάσια) βερνίκι, μετά. Εξαίρεση είναι αν ακολουθήσεις την τεχνική να γυαλίσεις κανονικά το βερνίκι με ψηλά νούμερα για να ρίξεις ένα πολύ αραιωμένο wet χέρι βερνίκι για να κλείσεις το φινίρισμα. Γενικά, δεν υπάρχουν κανόνες - ευαγγέλια γιατί τα "χέρια" μας, αεργράφοι, υλικά, καιρικές συνθήκες, κλπ είναι διαφορετικές στον καθένα μας οπότε όλοι οι παράμετροι ψιλό-μεταβάλλονται και έτσι είναι απαραίτητη η εφαρμογή της ακολουθίας βημάτων που τελικά μας εξυπηρετεί, αρκεί να βασίζονται στην κοινή μοντελιστική λογική. Καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 13, 2023 20:34:16 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 13, 2023 20:44:28 GMT 2
Οπότε πλέον ήμουν έτοιμος να ολοκληρώσω και με τη βούλα το σασί, συναρμολογώντας τη δομή στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, στην οποία στηρίζετε το καπό, τα φωτά και το ψυγείο του κιβωτίου. Στην ουσία το συγκεκριμένο τμήμα, είναι το μόνο που δεν είχα καταφέρει να τεστάρω, κατά τις δοκιμές. Έτσι με πολύ προσοχή και βήμα - βήμα ή σωλήνα - σωλήνα καλύτερα, κατάφερα στο τέλος να το στηρίξω. Αφού άφησα την εποξική να σταθεροποιηθεί 24 ώρες, πρόσθεσα τα φώτα και το ψυγείο, με τις ανάλογες σωληνοκαλωδιώσεις. Η τελική πινελιά ήταν ο σωλήνας ανακούφισης των υγρών του κιβωτίου. Στο επόμενο, που αν όλα πάνε καλά θα είναι το τελευταίο update, θα τοποθετηθούν οι τροχοί, αφού όπως έδειξαν οι δοκιμές, πρέπει να προηγηθούν των υπόλοιπων τμημάτων του αμαξώματος. Καλό ΣΚ
|
|
|
Post by alex78 on Jan 13, 2023 21:05:14 GMT 2
Έλα εντάξει μιλάμε για έπος, με το καλό στο φινάλε!
|
|