|
Post by m@ster k@frer on Aug 16, 2022 13:18:22 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους, Η africa εχει ολοκληρωθεί και ενώ αναμένω κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες για το κλείσιμο, σκεφτόμουν τι να αρχίσω για ξεσκούριασμα πριν πιάσω ένα μεγάλο Project. Η συγκεκριμένη μου τράβηξε το ενδιαφέρον. Αν και δεν είμαι μεγάλος οπαδός της κλίμακας, είπα να δοκιμάσω ένα κιτ της meng καθώς δεν μου τράβηξε το ενδιαφέρον κάτι άλλο. Ήθελα να φτιάξω κάτι απλό και γρήγορο, χωρίς πολλά πολλά (χμμ ναι... αυτό θα το δούμε) Μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα ένα πολύ γεμάτο σετ με PE λεπτομέρειες της hobby design, μεταλλικό πιρούνι καθώς και ενα σετ της meng με μερικά κομμάτια σε ρητινη για την εκδοση 719. και πάμε να δούμε τι έχουμε αυτή τη στιγμή. Το κίτ: Τα έξτρα: H πρώτη μου εντύπωση μετά από το καθάρισμα των κομματιών είναι πολύ θετική. Το πλαστικό μου αρέσει πολυ και είναι πολυ εύκολο στο καθάρισμα. Ελπίζω να μην δυσκολέψει στο βάψιμο. Επίσης η σχεδίαση των κομματιών (που πιάνουν στα sprues) και το πως ταιριάζουν μεταξύ τους είναι εκπληκτική, εφάμιλλη με tamiya αν όχι καλύτερη!! Τα περισσότερα κομμάτια έχουν καθαριστεί και περιμενουν βαψιματα. Οι ρητινες έχουν καθαριστέι. Έχω κάποιες ιδεες για αναβαθμίσεις, μετατροπές και προς το παρόν ππεριμένω να καλυτερέψει λίγο ο καιρός για να προχωρήσουμε σε βαψίματα. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 16, 2022 13:39:19 GMT 2
Καλή επιτυχία, Αγάπιε. Αναμένουμε άλλο ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα, ιδίως με τις αφτερμαρκετ προσθήκες.
|
|
|
Post by alex78 on Aug 19, 2022 13:51:49 GMT 2
Έχεις τον τρόπο να μας κρατάς πάντα στην τσίτα ρε μπαγάσα! Μακράν ο καλύτερος πρεσβευτής της κλίμακας σε ποιότητα και λεπτομέρεια. Θα σε παρακολουθώ στενά φίλε, έχω να μάθω πολλά.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Aug 29, 2022 2:05:56 GMT 2
Καλησπέρα από τον δροσερό βορρά, Δυστυχώς ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος και δεν πράλαβα να ανανεώσω το θέμα. Ας κάνω μια μεταμεσονύκτια προσπάθεια να δουμε τι εχει γίνει και που βρισκόμαστε. Δεν σκόπευα να κάνω πολλές μετατροπές αλλά δεν με αφήνει το μυαλό μου σε ηρεμία. Αρχικά, το ρητινένιο σετ ήρθε με έκπληξη: Κάτι το οποίο βέβαια δεν με ενόχλησε και πολύ, καθώς κόπηκε το κομμάτι, ανοίχτηκαν τρύπες και θα μπούν μεταλλικά σωληνάκια και πειράκια στις ανάλογες θέσεις. Αρχικά ασχολήθηκα με το ψαλίδι. Τα δισκόφρενα προσαρμόστηκαν σε ταχυτροχό και με λίμα έγιναν οι ανάλογες γραμμές. Έγιναν και τα τρία, εδώ βλέπουμε το πίσω: Το πίσω κέντρο με τη δαγκάνα αποτελεί μια καλή βάση με χώρο για πολλές προσθήκες. Η αναμονή για τη ντίζα του φρένου κόπηκε, φτιάχτηκε καινούρια από σύρμα και προστέθηκε η ντίζα του φρένου απο σύρμα πάλι. Οι διάφορες βίδες είναι μίξη βαμμένων και pe. Βάφτηκαν κάποια τμήματα με chainmail της citadel, εγιναν μερικά wash, προστέθηκε η χαλκομανία με το λογότυπο, προστέθηκε ο ασημένιος πείρος που ενώνει τα 2 τμήματα της δαγκάνας και φαίνεται απο πίσω, βάφτηκε το καπάκι της εξαέρωσης με rubber black και νομίζω αυτά.... Στο ψαλίδι, ο λασπωτήρας του αμορτισέρ έγινε carbon, βάφτηκαν κάποιες λεπτομέρειες στους ρυθμιστές της ανάρτησης με μαρκαδόρο, το ψαλίδι βάφτηκε με metallic black για να σπάσει η πολλή μαυρίλα και πήρε σχήμα: Συνεχίζοντας, ασχολήθηκα με τη μπαταρία. η meng δίνει τη μπαταρία σε 2 κομμάτια (πολυ ευκολο κ ενδιαφέρον για το βάψιμο) αλλά μέχρι εκεί. Οπότε ασχολήθηκα με το να τη ζωντανέψω λίγο. Προστέθηκαν χαλκομανίες από τα spares, καλώδια, βίδες στους πόλους, το έλασμα συγκράτησης και έγιναν κάποια wash για να δέσουν όλα μαζί: Επίσης όλο το airbox μαζί με την μπαταρία προσαρμόστηκε πάνω στο μοτέρ. Εδώ προστέθηκαν κάποιες φωτοχαραγμένες βίδες, βάφτηκαν κάποιες λεπτομέρειες με ασημί και βάφτηκε η το χρώμα του λαδιού στο παραθυράκι. Το λάδι έγινε με ανορθόδοξο τρόπο που όμως δούλεψε. Ανέμειξα βερνίκι marabu με χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να πάρω τον επιθυμητό τόνο. Δεν έγινε προσπάθεια να βαφτεί η στάθμη καθώς το μηχανάκι θα γέρνει στον πλαγιοστάτη οπότε θα καλύπτεται όλο το τζάμι απο λάδι. Το φίλτρο λαδιού επίσης απέκτησε χαλκομανία από τα spares. Έχει ακόμα δουλειά ο κινητήρας, αλλά οι τελικές προσθήκες και wash θα γίνουν με το σκελετό στη θέση του για αποφυγή ζημιών: Φυσικά ετοιμάστηκαν οι τροχοί, τα λάστιχα κάνανε burnout να φύγουν οι γραμμές, οι βαλβίδες βάφτηκαν και συναρμολογήθηκαν. Επέλεξα να αφήσω το χρώμιο του κίτ εδώ. Δεν μπορώ να πώ ότι με ενοχλεί στο τελικό αποτέλεσμα: Τα 2 μισά του σκελετού βάφτηκαν και προστέθηκαν πάνω τους διάφορα κομμάτια για διευκόλυνση τώρα που υπήρχε άνεση χώρου. Προστέθηκε το ελατήριο του πλαγιοστάτη και καλωδίωση της κόρνας που λείπανε από το κίτ: Ταυτόχρονα κάποια περιφερειακά φτιάχτηκαν σε διάφορους χρόνους. Στο καπάκι του κινητήρα προστέθηκαν κάποια φωτοχαραγμένα κομμάτια, η χαλκομανία με την έκδοση, βάφτηκαν οι βίδες και θα γίνουν wash μαζί με τον υπόλοιπο κινητήρα. Στις εισαγωγές, προστέθηκε καλωδίωση και κάποιες συρμάτινες ασφάλειες, τα φωτοχαραγμένα κολλάρα και βάφτηκαν κάποιες βίδες. Και καποια ακόμη κομμάτια πήρανε σειρά για carbon και βαψίματα. Η εξάτμιση νομίζω είναι το χειρότερο κομμάτι του κίτ. Κακή εφαρμογή και πολλή δουλειά για να εξαλειφθούν οι γραμμές των ενώσεων: Για τελευταίο άφησα τον αγαπημένο μας Μπάμπη. Δεν έχει τελειώσει, μόλις σήμερα έβαψα τα κομμάτια. Δεν είχα σκοπό να πειράξω το σταμπιλιζατέρ, αλλά με μεράκλωσε ο Γιώργος με το δικό του οπότε θα γίνει και εδώ δουλίτσα: Το πλάνο λέει μελλικό σωλήνα, κεφάλι καρφίτσας για τη μία άκρη, χρήση του κομματιού του κίτ για την άλλη, μεταλλικές ροδέλες στα 2 άκρα του κυλίνδρου, ασημένια βάση, κάλυψη βιδών, χαλκομανία έξτρα και μερικά ακόμη ψιλολόγια. Αυτά προς το παρόν. Ελπίζω να σας αρέσει και να είστε όλοι καλά. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 29, 2022 17:15:00 GMT 2
Ωραίες λεπτομέρειες Αγάπιε, προφέσιοναλ αντιμετώπιση στα δισκόφρενα και φυσικά δεν μπορεί παρά να είμαι πολύ χαρούμενος με τον Μπάμπη... Go on, mate!
|
|
|
Post by czt on Aug 30, 2022 22:06:12 GMT 2
Πανεμορφες εργασιες Αγαπιε ! Η μπαταρια με εχει παρει τα μυαλα αλλα και η ολη κατασκευη!ΘΑ περιμενω το νεο ποστ πως και πως! Ολα οπως τα βλεπω στη σωστη κλιμακα!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Aug 31, 2022 2:44:34 GMT 2
Ευχαριστώ για το χρόνο σας παλικάρια. Σήμερα είχα ρεπό και αφιέρωσα αρκετές ώρες στην bmw. Μόλις βρώ λίγο χρόνο θα βγάλω φωτογραφίες. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα καθώς πρέπει να κρυφτούν πάλι οι αντιαισθητικές βίδες αλλά την ευχαριστιέμαι πολύ. Έτοιμος ο Μπάμπης σου φίλε Γιώργο. Εγιναν και έξτρα προσθήκες μετά από μια φωτό του πραγματικού που είδα. Στο επόμενο θα τα δούμε όλα.
Καλή σας νύχτα
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Sept 19, 2022 15:37:37 GMT 2
Καλησπέρα και πάλι, σήμερα όντας ακόμα σε άδεια βρήκα χρόνο να βγάλω μερικές φωτο και να τις οργανώσω λίγο ώστε να σας δείξω που κινούμαστε. Δυστυχώς δεν έχω όσο χρόνο θα ήθελα για να εμβαθύνω πολύ με τι φωτογραφίες αλλά μια ιδέα θα την πάρετε. Πάμε να δούμε τι έχει γίνει από το τελευταίο. Αρχικά το μοτέρι μπήκε πάνω στον σκελετό και αρχισαν οι προσθήκες βιδών από τα σετ της meng αλλά και από τα pe της Hobby Design, επίσης προστέθηκε το ψυγείο και η βάση του μπάμπη: Εδώ ο φίλος μας ο Μπάμπης με την προσθήκη χαλκομανιών από τα spares και διάφορων υλικών: Συνεχίζοντας, ετοιμάστηκαν τα καπάκια των κυλίνδρων, βάφτηκαν με Nato Black για να κάνουν λίγη αντίθεση με το βασικό μαύρο και προστέθηκαν λεπτομέρειες σε pe, χαλκομανίες και βαψιμο: Ετοιμάστηκε το μεταλλικό πιρούνι της meng, βάφτηκαν οι τσιμούχες, προστέθηκαν πάλι pe βίδες και¨κάποια wash: και ετοιμάστηκε να δεχτεί τη ρόδα. Προστέθηκαν οι γραμμές των φρένων πάλι σε μεταλλικό όπως πίσω, φτιάχτηκε ο αισθητήρας του abs, η βάση για το καλώδιο, μπήκε καλώδιο, βάφτηκαν αρκετές λεπτομέρειες στις δαγκάνες και προστέθηκαν διάφορες βίδες πάλι. Νόμιζα ότι είχα βγάλει φωτο τις δαγκάνες πριν την τοποθέτηση αλλά δυστυχώς όχι: Εν συνεχεία, η καρατιμόνα πήρε δρόμο (ήθελε καθάρισμα έτσι κ αλλιώς απο γραμμές καλουπιού) καθώς δεν μου άρεσε μαζί με το γενικότερο στυλ της μοτοσικλέτας. Αντικαταστάθηκε με μήκος πλαστικού, και βάφτηκε μαζί με τις μανέτες και τα ρεζερβουάρ των υγρών: Οι εξατμίσεις τυλίχτηκαν και βάφτηκαν, δυστυχώς ξέμεινα από υλικό οπότε είναι λίγο άσχημα κάποια σημεία αλλά δεν φαίνονται αφού μπουν πάνω: Τέλος, μπήκαν οι εξατμίσεις, το πιρούνι, το τελικό, το φως και στήθηκε στα πόδια της. Εγιναν πολλά wash περιμετρικά, βίδες βιδες βιδες καλύφθηκαν με pe και παξιμάδια. Ακόμα βλέπω σημεία που θέλουν κάλυψη αλλά σιγά σιγά θα γίνουν όλα. Το τελικό της εξάτμισης επίσης πήρε βιδάκια κτλ και χαλκομανία για να ξεχωρίσει λίγο από τα υπόλοιπα (ήταν ανάγλυφο το λογότυπο, θα μπορούσε να παραλειφθεί αλλά μου άρεσε περισσότερο). Και εκεί που νόμιζα ότι πήγαινε καλά δυστυχώς τη φάγαμε τη στραβή μας. Προσπαθώντας να δώσω λίγη γυαλάδα και ένα πιο ημισφαιρικό σχήμα στα λογότυπα, και ενώ οι χαλκομανίες είχαν τοποθετηθεί πάνω απο 2 εβδομάδες πρίν, η μία από τις 2 αντέδρασε με το βερνίκι και ξεβαψε οπότε τώρα πρέπει να βρώ το φύλλο χαλκομανιών πάλι: Αυτά από μένα. Να είστε όλοι καλά. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 20, 2022 7:49:42 GMT 2
Ωραίος, Αγάπιε. Εξαιρετική η μόντα στην τιμονιέρα. Καλημέρα
|
|
|
Post by czt on Sept 25, 2022 16:59:31 GMT 2
Παρα πολυ ομορφο το αποτελεσμα Αγαπιε!!! Ελπιζω να βρεις συντομα λυση στο θεμα με τις χαλκομανιες!
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 26, 2022 6:44:08 GMT 2
Έχω μείνει πίσω λόγω παρατεταμένης απουσίας, αλλά έτσι απήλαυσα το σίριαλ αυτής της κατασκευής σε binge! Πολύ ωραία δουλειά Αγάπιε (όπερ εξ άλλου και ανεμένετο) Καλά τελειώματα και λύση στο θέμα των χαλκομανιών!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Oct 4, 2022 11:07:19 GMT 2
Καλημέρα παίδες,
Η μηχανή έχει στηθεί και πάει για κλείσιμο. Δυστυχώς με τις εκτεταμένες ώρες δουλειάς και με το λίγο τρελό μου πρόγραμμα δεν έχω προλάβει να βγάλω φωτογραφίες από τα άπειρα στάδια της κατασκευής. Ελπίζω να μπορέσω αύριο στο ρεπό μου να προχωρήσω λίγο ακόμα την κατασκευή και να δούμε που έχει φτάσει καθώς και να γράψω τις εργασίες που έχουν γίνει αν και κάθε φορά που κάθομαι όλο και κάτι καινούριο βλέπω, προσθέτω κάποια βίδα, αλλάζω κάτι, οπότε σίγουρα κάποια θα τα ξεχνάω κι εγώ.
Οι χαλκομανίες αναμένονται από κίνα. Τώρα το πότε είναι καλή ερώτηση και θα δούμε.
Αγάπιος
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Oct 30, 2024 22:32:36 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους, και με αυτό μου το πόστ νομίζω κερδίζω πλέον επάξια τον Νεκτάριο, ποστάροντας σε θέμα μου πάνω από δύο χρόνια μετά το τελευταίο ποστ. Το μοντέλο είχε ολοκληρωθεί μέσα στο 2022 αν θυμάμαι σωστά και μετά είχε γίνει πακέτο μαζί με την africa twin και είχαν πάρει το δρόμο τους για το πατρικό στην Ελλάδα όπου και θρονιάστηκαν στη βιτρίνα μαζί με τα υπόλοιπα. Τις προάλλες συνειδητοποίησα ότι δεν είχα στείλει ποτέ το όλοκληρωμένο και έψαξα να βρώ ότι φωτογραφίες είχα βγάλει τότε. Οπότε σας δείχνω κάποιες που βρήκα με σκοπό να κλείσει το παρόν θέμα και να φωτογραφίσω και κάτι πιο πρόσφατο. Κλείνοντας, μπορώ να πώ ότι ήταν μία από τις πιο ευχάριστες κατασκευές μου και θέλω πολύ να πιάσω ξανά μηχανή της meng σύντομα. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by nektarios on Oct 31, 2024 0:52:04 GMT 2
Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια ωστόσο έχω αρχίσει να ανησυχώ σοβαρά γιατί φαίνεται οτι βρέθηκε άξιος ανταγωνιστής μου στην αργοπορία των ενημερώσεων! Θα πρέπει να εντείνω τις προσπάθειές μου! Με το καλό και στα επόμενα φιλαράκι, που φαντάζομαι οτι θα είναι και τα πρώτα σεμινάρια προς τον μικρό, αφού αυτός είναι ήδη εξοικειωμένος με τα σπρέι της Ταμίγια!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 31, 2024 6:01:34 GMT 2
Πολύ όμορφη κατασκευή Αγάπιε. Σε βλέπω φουλ για την 1:9 κλίμακα! Καλημέρα!
|
|
|
Post by alex78 on Oct 31, 2024 14:22:56 GMT 2
Κουκλί ζωγραφιστό φίλε, άξιζε η αναμονή, αλλά ρε μπαγάσα τέτοιο μανάρι και μας έβγαλες με το σταγονόμετρο μονάχα 4 φωτό και μάλιστα με ίδια (σχεδόν) γωνία λήωης.....?? Να επανέλθετε δριμύτερος κύριε παρακαλώ.... Υ.Γ. Στην πλαινή εσοχή του ρεζερβουάρ (λευκή επιφάνεια) αντιμετώπισες κάποιο πρόβλημα ή είναι ιδέα μου?
|
|