|
Post by gtziaf on Aug 21, 2022 10:36:59 GMT 2
Αλεξ, σωστά δεν πρόκειται για εύκολα decals που τα ξεπετάς σε μια ώρα και γενικά το λίβερι ήθελε προσοχή. Το πιο δύσκολο σημείο, είναι το πίσω μέρος της ουράς, στις κούρμπες των εξατμίσεων και οι γρίλιες στο φαίρινγκ. Καλημέρα
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 22, 2022 22:19:33 GMT 2
Μετά τα εξωτερικά βαψίματα, ο δρόμος πλέον ήταν ανοιχτός για να φτιαχτούν τα μηχανικά μέρη. Με δεδομένο ότι δεν πήρα κάποιο βελτιωτικό, οι βελτιώσεις έπρεπε να γίνουν με τον old school τρόπο. Φυσικά, χρησιμοποιήθηκαν βιδάκια και δέστρες, που τα έχω με το κιλό στο στοκ. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να ασχοληθώ αρχικά με τα κομμάτια που χρειαζόταν βελτίωση και στη συνέχεια να ακολουθήσω τις οδηγίες, για τη συναρμολόγηση και βάψιμο των υπόλοιπων τμημάτων της NSR. Πιο συγκεκριμένα οι εργασίες ξεκίνησαν με τις δισκόπλακες, όπου ανοίχτηκαν οι οπές εξαερισμού και τα λέπτυναν όσο ήταν εφικτό. Ακολούθησε το ψυγείο, όπου έγιναν βελτιώσεις στην τάπα, βάφτηκε και προστέθηκαν σωληνώσεις και δεσίματα. Αμέσως μετά, έπιασα τον συμπλέκτη όπου το κυρίως σώμα του αντικαταστάθηκε με ροδέλες από φύλλο πλαστικού. Επίσης, αλλάχτηκε το ελατήριο ενεργοποίησης του, ενώ βελτιώσεις έγιναν στο ρελέ, όπου το κάλυμμα αναπαραστάθηκε με φύλλο αλουμινίου διαμορφωμένο στο σχήμα του με μια λίμα και φυσικά την σχετική καλωδίωση. Έχοντας πάρει φόρα, ασχολήθηκα με τις γραμμές τροφοδοσίας του μοτέρ που στο κιτ είναι πάρα πολύ απλοποιημένες. Πιο πολύ από όλα όμως ενθουσιάστηκα με το Stabilizer (Αγάπιε, ευχαριστώ για την ονοματο-βοήθεια - εγώ το φώναζα μπάμπη μέχρι να μάθω πως το λέν ) και την βελτίωση του. Φυσικά το έβαψα άμεσα. Επίσης, με διάφορα τρυπανάκια άνοιξα το δεξί, διάτρητο, ποδοστήριο. Λίγη δουλίτσα χρειάζεται και ο πίνακας οργάνων, όπου ταπώθηκε το πίσω μέρος τους για να τοποθετηθεί η καλωδιώση τους. Παράλληλα ασχολήθηκα με την ECU, που τοποθετείτε κάτω από το τιμόνι. Τελευταίο κομμάτι που βελτίωσα ήταν το δοχείο υγρών του πίσω φρένου, με fittings και rivets της top studio. Τα δεσίματα έγιναν με αλουμινοταινία. Αυτά για σήμερα. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by alex78 on Aug 24, 2022 17:20:10 GMT 2
Τρομερές εργασίες Γιώργο, ειδικότερα ο συμπλέκτης και το αμορτισέρ τιμονιού είναι το κάτι άλλο! Αν μη τι άλλο αποδεικνύεται ότι αν έχεις μεράκι και φαντασία δεν χρειάζεται να δαπανάς για βελτιωτικά.
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 25, 2022 17:49:04 GMT 2
Ευχαριστώ για τον σχολιασμό, Άλεξ. Προφανώς ο συμπλέκτης π.χ. δεν μπορεί να φτάσει στα επίπεδα των aftermarket της top studio, αλλά η συγκεκριμένη λύση θεωρώ ότι είναι αρκούντως τίμια. Και πάντα όταν εφαρμόζεις μια προσωπική ιδέα, είναι πιο διασκεδαστικό. Καλό απόγευμα
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 26, 2022 20:17:03 GMT 2
Επόμενη στάση κινητήρας, ο παλιός καλός δίχρονος V4, με τις δύο βαλβίδες ανά κύλινδρο και τον έναν μόνο στροφαλοφόρο άξονα, της Χόντα... Αρχικά βάφτηκε με το μαύρο surfacer της Mr. Hobby, το οποίο αραιώθηκε πολύ λιγότερο από το σύνηθες και ψεκάστηκε με τρόπο που να αναπαριστά την υφή του πραγματικού κινητήρα, η οποία δεν έχει σχέση με αυτή στους απογόνους του, στα σύγχρονα motogp. Στη συνέχεια πρόσθεσα μπουλόνια της top studio. Φυσικά το 90% αυτών δεν φαίνονται, αλλά είναι ωραία προσθήκη και δεν μπορούσα να αντισταθώ Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και στις κυλινδροκεφαλές, όπου επιπρόσθετα, κολλήθηκαν χαλκομανίες με τη σειρά ανάφλεξης των κυλίνδρων. Ακολούθησαν οι σωληνώσεις ψύξεις που θα ενωθούν με τα ψυγεία, οι οποίοι "στολιστήκαν" με κολιέδες της top studio (είναι 2, σας δείχνω τον έναν) και στη συνέχεια κολλήθηκαν στο μοτέρ, μαζί με τα μπουζοκαλώδια. Φυσικά δεν χρησιμοποιήθηκε ο σωλήνας του κιτ, αλλά σύρμα από τα συρτάρια του Τζιαφά. Ταυτόχρονα έφτιαξα την ντίζα του συμπλέκτη (βλέπε προηγούμενο για τον ίδιο τον συμπλέκτη) και μαζί με το ρελέ, κολλήθηκαν επίσης στο μοτέρ. Η δουλεία συνεχίστηκε με το airbox, στο οποίο συνδέθηκε η τροφοδοσία. Εδώ έφτιαξα μια σίτα χρησιμοποιώντας με κάποιο τρόπο το καλούπι από την 312 F1 1967 της Hiro. Προφανώς δεν είναι ακριβές, αλλά ΟΚ, η δουλειά έγινε. Ενημερωτικά, το κομμάτι αυτό δίνεται με το aftermarket πιρούνι της Tamiya, σετ που εγώ δεν χρησιμοποιώ στην κατασκευή μου.
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 26, 2022 20:18:29 GMT 2
|
|
|
Post by czt on Aug 30, 2022 22:24:52 GMT 2
Οπως λενε και στην αγαπημενη σου ομαδα << ζαλιζομαι>> τη να πω χαρμα οφθαλμων!!!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Aug 31, 2022 2:46:48 GMT 2
Καταπληκτικό το μοτέρ Ζώρζ!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 31, 2022 7:48:16 GMT 2
Καλημέρα στη ομάδα. Ευχαριστώ για τα σχόλια
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 1, 2022 21:21:30 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 12, 2022 20:10:33 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 12, 2022 20:12:21 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Sept 15, 2022 11:19:19 GMT 2
Μένει η συναρμολόγηση των fairing, για να μπει ο επίλογος σε μια από τις πιο ευχάριστες και χαλαρές κατασκευές, που έχουν περάσει από τον πάγκο μου.
Εγώ μένω σ' αυτό φίλε, αρχίζεις και τα ''βρίσκεις'' με τις μοτοσυκλέτες και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για εμάς τους κοινούς θνητούς.
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 16, 2022 20:50:12 GMT 2
Μένει η συναρμολόγηση των fairing, για να μπει ο επίλογος σε μια από τις πιο ευχάριστες και χαλαρές κατασκευές, που έχουν περάσει από τον πάγκο μου. Εγώ μένω σ' αυτό φίλε, αρχίζεις και τα ''βρίσκεις'' με τις μοτοσυκλέτες και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για εμάς τους κοινούς θνητούς. Ευχαριστώ, Άλεξ. Δεν σου το κρύβω ότι μου άρεσαν πολύ οι μοτοσυκλέτες και την απόλαυσα τη νου σου αρ. Θα επιστρέψω, με μια νέα, σύντομα. ΥΓ. Όσο αφορά τους θνητούς, κι εγώ ένας από αυτούς είμαι, μην έχεις καμία αμφιβολία. Και λάθη κάνω (π.χ. προχτές που γυάλιζα το εμπρος καπό της άλφα, έριξα τον θυρεό στο πάτωμα κι έπρεπε να τον ξαναβάψω από την άρχη) και αν δεν είμαι συγκεντρωμένος κάνω ανοησίες.
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 22, 2022 14:29:09 GMT 2
Δείχνει ότι πράγματι την ευχαριστήθηκες την κατασκευή Γιώργο, και όλες οι έξτρα εργασίες είναι πολύ όμορφες και πολύ χρήσιμες για όσους θελήσουν να φτιάξουν την NSR 500 στο μέλλον! Παρεμπίπτοντος, τα welds που χρησιμοποίησες είναι photo etched? Ευχαριστώ. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 22, 2022 20:15:06 GMT 2
Ναι, Φάνη τα weld είναι top studio και hobby design, αναλόγως την περίσταση. Οι μηχανές, είναι πολύ ευχάριστες κατασκευές, κρίμα που δεν έχω ασχοληθεί περισσότερο. Ελπίζω να το αναπληρώσω στο μέλλον.
|
|