|
Post by kyriakos on Nov 20, 2022 14:36:09 GMT 2
Πολύ ωραίο βγηκε το βάψιμο νικο κ ακομα καλύτερα το flocking μπράβο καλη συνέχεια εύχομαι!
|
|
|
Post by nektarios on Nov 22, 2022 0:25:03 GMT 2
Πολύ ωραία δουλειά μέχρι στιγμής, το φλόκινγκ πολύ πετυχημένο, ενώ και τα εκτυπωμένα εξαρτήματα έδεσαν πολύ όμορφα με το υπόλοιπο! Για τον ουρανό θα πρότεινα, πριν κάνεις αυτό που σου πρότειναν οι προηγούμενοι, να τον ενισχύσεις κάπως από την μέσα πλευρά, με κάποιο πολύ λεπτό φύλλο είτε πλαστικού (π.χ. διαφάνειας) είτε αλουμινίου, κολλημένο με κυανοακρυλική. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nikostheo on Nov 24, 2022 0:40:03 GMT 2
alex78 ευχαριστώ για τα καλά λόγια. konstantinf προσπαθώ να αποφύγω τις περαιτέρω επεμβάσεις στο συγκεκριμένο σημείο σημείο γιατί είναι πολύ εύθραυστο και θεωρώ ότι μόνο χειρότερο θα γίνει. Αφού σκεφτόμουν να βάψω τις από μέσα πλευρές μαύρες και να το αφήσω χωρίς να το κολλήσω καν γιατί έτσι κι αλλιώς θα το στηρίζει το παρμπρίζ από μέσα. @gtziaf αυτό με την μονωτική δεν το είχα σκεφτεί θα το δοκιμάσω! kyriakos να είσαι καλά Κυριάκο σε ευχαριστώ πολύ nektarios σε ευχαριστώ θα το δοκιμάσω σε συνδιασμό με την μονωτική που είπε ο αντμιν αν και δεν ξέρω πόσο λεπτό θα πρέπει να είναι για να μην εμποδίζει μετά στην εφαρμογή του παρμπρίζ. Θα το δούμε στην πράξη !!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 27, 2022 18:39:03 GMT 2
Ωραία πρόοδος Νίκο. Μπράβο. Ο φλόκος έστρωσε ωραία. Στο μέλλον κοίταξε αν μπορείς να προμηθευτείς κατάλληλες αυτοκόλλητες μοκέτες οι οποίες δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα σε κλίμακα. Γιο το σπασμένο κομμάτι, είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στο συγκεκριμένο μέρος. Εκτός από κόλλημα με CA, μπορείς να χρησιμοποιήσεις sprue glue (σε δοχείο με την extra thin cement, της Tamiya για παράδειγμα, που έχει μείνει και δυσκολεύεσαι να το χρησιμοποιήσεις πια με το πινέλο της, κόβεις μικρά κομματάκια στυρενίου ή από τα sprues και τα τοποθετείς μέσα και το καπακώνεις - σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμο για χρήση, μπορείς να ελέγξεις την πυκνότητα προσθέτοντας κομματάκια στυρενίου ή extra thin cement αναλόγως). Ένα πλεονέκτημα της είναι ότι κάνει πολύ καλό δεσμό με το πλαστικό, αφού είναι της ίδιας σύστασης, το άλλο ότι αν την τοποθετήσεις προσεκτικά στην περιοχή με μια οδοντογλυφίδα και την απλώσεις τρίβεται πολύ εύκολα μόλις στεγνώσει - είχα ανάλογο πρόβλημα με το εξωτερικό χερούλι στην 250GT SWB και έτσι το διόρθωσα αρκετά εύκολα - το ανέφερα και έδειξα φωτό του διορθωμένου στο αντίστοιχο θέμα. Καλή συνέχεια και καλό βράδυ!
|
|
|
Post by czt on Dec 22, 2022 13:48:38 GMT 2
Γεια σου Νικο πολυ ωραιες οι εργασιες. Στο 3D printing γτ δε κανεις μονο τη ζαντα και να βαλεις κανονικο ελαστικο?
|
|
|
Post by nikostheo on Dec 25, 2022 17:43:14 GMT 2
Γεια σου Νικο πολυ ωραιες οι εργασιες. Στο 3D printing γτ δε κανεις μονο τη ζαντα και να βαλεις κανονικο ελαστικο? Ευχαριστώ! Διότι δεν έχω σωστά λάστιχα ούτε σαν προφίλ ούτε σαν φάρδος. Σύντομα θα αγοράσω ειδικο resin που είναι συγκεκριμένα μόνο για λάστιχα και τα κάνει ακριβώς όπως αυτά που λες να χρησιμοποιήσω
|
|
|
Post by czt on Dec 31, 2022 20:56:13 GMT 2
Γεια σου Νικο πολυ ωραιες οι εργασιες. Στο 3D printing γτ δε κανεις μονο τη ζαντα και να βαλεις κανονικο ελαστικο? Ευχαριστώ! Διότι δεν έχω σωστά λάστιχα ούτε σαν προφίλ ούτε σαν φάρδος. Σύντομα θα αγοράσω ειδικο resin που είναι συγκεκριμένα μόνο για λάστιχα και τα κάνει ακριβώς όπως αυτά που λες να χρησιμοποιήσω Α ωραία θα περιμένω ενημέρωση γιατί είναι άκρος εμδιαφερον να κανεις Ότι θες όποτε θες και ειδικά σε ζαντολάστιχα αεροτομές κλπ!
|
|
|
Post by nikostheo on Jan 8, 2023 18:37:27 GMT 2
Καλημέρα σας και χρόνια πολλά για τις ημέρες και κυρίως σε όλους τους Γιάννηδες. Αυτή θα είναι η τελευταία ενημέρωση μιας και το μοντέλο επιτέλους μετά από πολύ καιρό τελείωσε. Πείσμωσα και έβαλα στόχο να το τελειώσω πριν αλλάξει ο χρόνος διότι φέτος λίγο με τις αλλαγές στο πρόγραμμα της δουλειάς μου και με το να είμαι σχεδόν κάθε μέρα σπαστός δεν κατάφερα να κάνω όσα μοντέλα ήθελα, παρόλα αυτά αναβάθμισα και έφτιαξα καλύτερα τον πάγκο μου και έτσι από δω και πέρα κάθε μοντέλο θα είναι και καλύτερο (ελπίζω). Anyway, φωτογραφίες από όλα τα στάδια δεν έχω μιας και είχα πέσει με τα μούτρα να προλάβω. Κόλλησα τα μέρη του κινητήρα και έβαλα την χαλκομανιά του. Δοκίμασα και το mr hobby super silver 2 στις εξαγωγές και έκατσε πολύ ωραία. Άλλαξα το εργοστασιακό τιμόνι με ένα Nardi Torino σχεδιασμένο από έναν φίλο από τον Καναδά ο ίδιος που μου έστειλε και τους ganador super mirrors. Ήθελα να δοκιμάσω να κάνω το μισό σαλόνι με flocking ώστε να μοιάζει με το 1/1 που είναι με πανί η κάτι τέτοιο (σε κάποιες εκδόσεις) αλλά δεν το ρισκαρα. Αλλάχτηκαν τα εργοστασιακά καθίσματα με τα recaro sr-3 σε μαύρο χρώμα, στο μέλλον θέλω κάπως να τα εμπλουτίσω ίσως με κάποια χαλκομανία carbon ή κάτι παρόμοιο θα δείξει. Σειρά είχαν τα τζάμια όπου λόγο του ότι είναι η πρώτη φορά που τα βάφω με αερογράφο δεν γνώριζα και έκανα την γκάφα να τα βάψω με semi gloss διαλυμένο με leveling thinner. Που όμως με ενημέρωσε αργότερα ο Admin είναι λάθος γιατί κάνει ζημιά. Φυσικά ήταν πολύ αργά διότι είχα ξεκινήσει να κάνω και το υπόλοιπο κομμάτι πέραν από το μαύρο με tamiya smoke ώστε να γίνουν φιμε. Φυσικά ο Admin για άλλη μια φορά με ενημέρωσε ότι ο στόχος μου δεν θα επιτευχθεί ποτέ με αυτό τον τρόπο (τα ήθελα σχεδόν τέρμα μαύρα) και αναγκάστηκα να ρίξω από πάνω πολύ καλά διαλυμένο semi gloss black. Δεν είναι τέλειο σε καμία περίπτωση αλά δεν είναι και τελείως χάλια.
Τα μέρη όπου έχει ξηλωθεί το περίγραμμα απο τα τζαμιά επιδιορθώθηκε στο τέλος. Αυτά όσο αφορά το WIP. Τελικές φωτογραφίες στο ανάλογο thead στο podium! Σας ευχαριστώ για κάθε σχόλιο βοήθεια και την συμμετοχή γενικότερα!
|
|
|
Post by czt on Jan 11, 2023 13:10:04 GMT 2
Πολυ ωραια δουλεια σε ολα!
|
|
|
Post by nikostheo on Jan 30, 2023 17:39:21 GMT 2
Πολυ ωραια δουλεια σε ολα! Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση
|
|