|
Post by konstantinf on Jul 3, 2022 18:21:55 GMT 2
Αν και σε πολύ αργότερους ρυθμούς απ' ό,τι μας είχες συνηθίσει παλιά, η ποιότητα του αποτελέσματος παραμένει! Μπόλικη, όμορφη και συστηματική δουλειά Αγάπιε - περιμένω εναγωνίως τη συνέχεια μιας και το beast βρίσκεται και στο δικό μου στοκ. Καλή συνέχεια!
ΥΓ. Επί τη ευκαιρία, όταν μιλάς για aftermarket ακτίνες, σε τι συγκεκριμένα αναφέρεσαι;
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 4, 2022 6:53:33 GMT 2
Καλημέρα Αγάπιε, Ευχαριστώ για τις φωτό για το σετ με τις ακτίνες. Κάπου το είχα δει παλιά αλλά δεν θυμάμαι που, ίσως στο ebay. Όπως είπε και ο Κωνσταντίνος, αν έχεις κάποιο λινκ , αν μπορείς, ενημέρωσε μας. Πολύ όμορφα προχωράει. Το είχα αναφέρει και σε μια κατασκευή του Κωνσταντίνου ότι βελτιώνει αρκετά την εικόνα η αλλαγή του ρυθμιστή της αλυσίδας με πραγματική βίδα. Σε 1:6 κλίμακα είναι πιο εύκολο να βρεις κάποια βίδα σε κλίμακα, σε 1:12 κάπως δυσκολοτέρα αλλά και εκεί βρίσκεται κάτι. Νομίζω όμως ότι τα παξιμάδια (γενικά του εμπορίου είναι πολύ χοντρά σε σχέση με τα μοντελιστικά, που όμως είναι κια ακριβά) που έχεις δείχνουν αρκετά μεγάλα, αλλά δεν μπόρεσα να δω κάποια φωτό με το τμήμα που τα έχεις τοποθετήσει για να έχω καλύτερη γνώμη. Εσύ που το έχεις μπροστά σου μπορείς να κρίνεις καλύτερα. Λογικά και τα σωληνάκια της Tamiya σε αρκετά τμήματα θα είναι εκτός κλίμακας, οπότε θα ήταν προτιμότερο κάποια αλλά καλύτερα σε κλίμακα, αλλά εσυ αποφασίζεις. Θα την παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον αφού είμαι ακόμη ένας που την έχει στο στοκ! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by alex78 on Jul 4, 2022 16:16:46 GMT 2
Μπράβο φίλε, χαίρομαι που σε βλέπω και πάλι ενεργό στον πάγκο σου. Η εμπειρία βαψίματος με σπρέι, παρότι λύση ανάγκης, σε βόλεψε....?
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 5, 2022 18:42:09 GMT 2
Ο παλιός καλός Αγάπιος! Όταν μπουν στο παιχνίδι τα μπουλόνια της Meng, θα είναι ακόμη καλύτερα. Πάρε και ένα λευκό χαρτόνι, να φωτογραφίζεις πάνω, για να αναδεικνύεται καλύτερα η δουλειά σου. Καλή συνέχεια, ξενιτεμένε
|
|
|
Post by czt on Jul 7, 2022 16:35:25 GMT 2
Φανταστικό αποτέλεσμα Αγαπιε! Περιμένω τη συνέχεια του κτήνους!
|
|
|
Post by nektarios on Jul 9, 2022 22:34:55 GMT 2
Πολλή δουλειά ρε φίλε! Ειδικά εκείνη την αλυσίδα, κουράστηκα και μόνο που την είδα... Το επόμενο update λογικά θα είναι και το τελευταίο, σωστά; Καλή συνέχεια, την οποία περιμένω με ενδιαφέρον!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jul 18, 2022 13:25:33 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους, Ευχαριστώ για το χρόνο σας και μιας που βρήκα λίγο ελεύθερο χρόνο ας κάνω ένα update κι εδώ. Το μοντέλο προχωράει αργά αλλά σταθερά, δυστυχώς πολύς χρόνος αφιερώνεται σε μελέτη για βελτιώσεις και κάλυψη των απαίσιων βιδών συναρμολόγησης. Αλλά περισσότερα επ'αυτού με την ολοκλήρωση της κατασκευής. Πάμε να δούμε λίγα από αυτά που γίνανε τις περασμένες εβδομάδες. Αρχικά, χρησιμοποιώντας το jig που παρέχει το κιτ, κολλήθηκαν τα 2 μισά της εμπρός ζάντας,βάφτηκε, τρυπήθηκε και περάστηκαν οι καβίλιες της ακτινολόγησης: Έπειτα πήρε σειρά ο πίσω τροχός, η αλυσίδα και το ψαλίδι. Εδώ αφιερώθηκε πολύς χρόνος στην κάλυψη βιδών, ειδικότερα στο δισκόφρενο, πίσω γρανάζι, προστατευτικό αλυσίδας, τεντωτήρες αλυσίδας με παξιμάδια και ροδέλα, βάψιμο αλυσίδας, νεες βαλβίδες για τα λάστιχα με μεταλλικό καπάκι και μηκος πλαστικού (οι βαλβίδες του κιτ έχουν ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ, ανάγλυφο Pinmark στο καπάκι της βαλβίδας, οπότε και ήταν απαίσιες στα δικά μου μάτια), wash, τρίψιμο ελαστικού να εξαφανιστεί η κεντρική γραμμή και η γυαλάδα, τέντωμα αλυσίδας όπως στο πραγματικό μέσω του πίσω άξονα: Αναλυτικότερες φωτογραφίες από τις βαλβίδες και τα δισκόφρενα αργότερα. Εχθές ασχολήθηκα με το τιμόνι, προσπαθώντας να μη ξεφύγω με τις βελτιώσεις γιατί θα το έχανα... Βάφτηκαν τα χειριστήρια, προστέθηκαν πολλές βίδες ανάγλυφες, προστέθηκαν χαλκομανίες στα χειριστήρια που δεν υπήρχαν καθόλου στο κίτ, προστέθηκε το τζαμάκι της στάθμης υγρού φρένου και βάφτηκε το κέντρο, προστέθηκαν οι βίδες του καπακιού, αλλάχτηκαν οι βίδες των λεβιέδων με μεταλλικές εξάγωνες, τροποποιήθηκε η αναμονή για το σωληνάκι των φρένων, τροποποιήθηκε η αναμονή για τη ντίζα του συμπλέκτη, όπου προστέθηκε και η ροδέλα ρύθμισης και τέλος προστέθηκαν τα καλώδια για τα χειριστήρια που επίσης έλειπαν από το κίτ: (Τώρα που τα βλέπω, καλά που δεν ξέφυγα ) Τέλος, σε κάποια φάση που δε θυμάμαι έφτιαξα τις εμπρός δαγκάνες: Το μοντέλο έχει καλυφθεί για να μη σκονίζεται μέχρι να ετοιμαστούν τα βερνίκια στα κύρια μέρη. Όταν ξεσκεπαστεί θα βγάλουμε μερικές φωτογραφίες πρίν μπούν τα ντεπόζιτα κ φτερά επάνω ώστε να δούμε και τις βίδες, προσθήκες κτλ που έχουν γίνει και εκεί. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά. Φιλικά Αγάπιος
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 18, 2022 16:34:06 GMT 2
Φοβερές εργασίες Αγάπιε! Ο πήχης μπαίνει πολύ ψηλά... Κι όλα αυτά σε εποχές πολιτικής κρίσης! (για εκεί μιλάω...) Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 18, 2022 18:31:18 GMT 2
Ωραίες οι εργασίες, Αγάπιε. Πολύ πράγμα και ποιοτικές αναβαθμίσεις.
|
|
|
Post by alex78 on Jul 22, 2022 17:39:13 GMT 2
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jul 25, 2022 20:08:13 GMT 2
Φοβερές εργασίες Αγάπιε! Ο πήχης μπαίνει πολύ ψηλά... Κι όλα αυτά σε εποχές πολιτικής κρίσης! (για εκεί μιλάω...) Καλή συνέχεια! Κωνσταντίνε σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Σίγουρα δεν είναι ψηλά ο πήχης, υπάρχουν πολύ ανώτερες κατασκευές στο φόρουμ απλώς κάνω το κέφι μου και γουστάρω πολύ την κατασκευή. Προσπαθώ να φτιάξω όσο μπορώ, ότι μου καρφώνεται στο κεφάλι. Ελπίζω να σε δούμε να την πιάνεις και εσύ σύντομα. Ωραίες οι εργασίες, Αγάπιε. Πολύ πράγμα και ποιοτικές αναβαθμίσεις. Καλησπέρα Γιώργο, Όπως, ειδικά εσύ, πολύ καλά ξέρεις είναι πολύ περισσότερα απ'όσα φαίνονται στο τέλος. Αλλά το γουστάρω να ξέρω ότι είναι έστω και λίγο μοναδικό. Ευχαριστώ και πάλι για όλες τις συμβουλές και για βίδες και υλικά. Μπόλικη δουλειά από τον μαιτρ του είδους! Κάποιο πουλάκι μου σφύριξε τι ετοιμάζεις για την συνέχεια, σατανούλη θα μας τρελάνεις εσύ.....!!! Άλεξ μου, Ευχαριστώ για το σχόλιο. Μαιτρ δεν είμαι ούτε κατα διάνοια, απλά κάνω το κέφι μου και με χαλαρώνει απιστευτα. Χαίρομαι που σου άρεσε και ελπίζω να χαρείς και τη συνέχεια με όσα ετοιμάζω. Ελπίζω να σε δώ και πάλι να κάνεις κι εσύ τίποτα. Να είστε όλοι καλά. ΜΦΧ Αγάπιος
|
|
|
Post by czt on Jul 27, 2022 11:06:09 GMT 2
Αγαπιε παρα πολυ ομορφη δουλεεια καθαρη και προσεγμενη οπως παντα! Πιστευω σιγα σιγα να σκεφτεσαι που θα μμπει για να κοσμεί το χωρο που θέλετε!
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 23, 2022 16:14:01 GMT 2
Πολύ όμορφες όλες οι έξτρα εργασίες Αγάπιε! Αυτό που μου δημιουργεί κάποιες απορίες είναι οι ακτίνες - αρκετές από αυτές φαίνονται/είναι λυγισμένες, και δεν ξέρω αν αυτό οφείλετε στο μήκος που έχουν κοπεί ή στην μη-σωστή διάταξη τους, αλλά δεν έχω τις οδηγίες μπροστά μου. Είμαι σίγουρος ότι δεν ισχύει το τελευταίο αλλά εσύ που το βλέπεις από κοντά τι πιστεύεις για αυτό το λύγισμα; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Oct 4, 2022 11:26:49 GMT 2
Αγαπιε παρα πολυ ομορφη δουλεεια καθαρη και προσεγμενη οπως παντα! Πιστευω σιγα σιγα να σκεφτεσαι που θα μμπει για να κοσμεί το χωρο που θέλετε! Καλημέρα Κωστή, Σιγά σιγά τελείωσε με αρκετές εκπλήξεις που θα δούμε μόλις κάτσω να βγάλω φωτογραφίες. Και να σου πώ την αλήθεια σκέφτομαι πώς να την πακετάρω για να πάει Ελλάδα στη μεγάλη βιτρίνα. Εδώ χρειαζόμαστε χώρο για τα επόμενα Πολύ όμορφες όλες οι έξτρα εργασίες Αγάπιε! Αυτό που μου δημιουργεί κάποιες απορίες είναι οι ακτίνες - αρκετές από αυτές φαίνονται/είναι λυγισμένες, και δεν ξέρω αν αυτό οφείλετε στο μήκος που έχουν κοπεί ή στην μη-σωστή διάταξη τους, αλλά δεν έχω τις οδηγίες μπροστά μου. Είμαι σίγουρος ότι δεν ισχύει το τελευταίο αλλά εσύ που το βλέπεις από κοντά τι πιστεύεις για αυτό το λύγισμα; Καλή συνέχεια! Καλημέρα Φάνη, Δε χρειάζεται να σε ανησυχεί καθόλου το θέμα με τις ακτίνες. Αρχικά δεν φαίνονται στο τελειωμένο μοντέλο. Για να σου λύσω την απορία, οι τρύπες για τις καβίλιες της ακτινολόγησης είναι κάθετες στο στεφάνι της ζάντας όπως έρχεται το κίτ. Αυτό συμβαίνει διοτι οι ακτίνες του κίτ είναι fake. Δηλαδή, όπως λέει και η tamiya στις οδηγίες, τις λιγίζεις με τσιμπιδάκι για να μπούν στις θέσεις τους και δεν συγκρατούν το βάρος του μοντέλου χωρίς την κεντρική βάση. Για να βάλω τις μεταλλικές, άνοιξα τις ήδη υπάρχουσες τρύπες με συγκεκριμένη γωνία προς το στεφάνι. Κάποιες τρύπες αναπόφευκτα δεν πήραν τη σωστή γωνία. ειδικά στην πίσω ζάντα όπου βλέπεις το θέμα. Η πίσω ζάντα έχει μικρότερο πάχος από το κέντρο, δημιουργώντας γωνία όχι μόνο εγκάρσια αλλά και κάθετα στο στεφάνι. Προφανώς και οι γωνίες δεν βγήκαν όλες σωστές (κάτι το οποίο ούτε κατά διάνοια δεν το περίμενα να συμβεί έτσι και αλλιώς) και οι ακτίνες πήραν την κλίση για να πάνε στις τρύπες που έπρεπε να πάνε στο κέντρο. Προσωπικά δεν με ενοχλεί ούτε στο ελάχιστο, είναι ένα ακόμα από τα πολλά λάθη που έχει το μοντέλο. Επίσης δοκιμάστηκαν χωρίς την κεντρική βάση και στηρίζουν κανονικά το βάρος του μοντέλου χωρίς πρόβλημα. Θα το δούμε στο τελικό update εκτενέστερα. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 6, 2022 7:19:41 GMT 2
Καλημέρα Αγάπιε, Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική επεξήγηση με τις καβίλιες. Να ξέρουμε και εμείς τι να προσέξουμε περισσότερο όταν και όποτε ασχοληθούμε με τις συγκεκριμμένες ακτίνες και στην δική μας κατασκευή. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Oct 17, 2022 23:20:09 GMT 2
Αφού συμπληρώθηκαν ακριβώς 3 μήνες από το τελευταίο update, ας το σχολιάσω κι εγώ... Δεν ξέρω φίλε εσύ τι λες για το ύψος του πήχη της κατασκευής, εγώ πάντως βλέπω ποιοτικές βελτιώσεις σε κάθε απειροελάχιστο σημείο του μοντέλου και έχω εντυπωσιαστεί! Περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ολοκλήρωση!
|
|