|
Post by gtziaf on Apr 13, 2022 19:19:34 GMT 2
Βρε Τζιαφα τι κανεις παλι, μιλαμε για Αυτοκινητο θρυλο !!! Καλα τελειωματα!! Ευχαριστώ Παναγιώτη. 
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 13, 2022 19:33:36 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 13, 2022 22:56:55 GMT 2
Μπραβο Γιωργο παροτι τα πολλα μετωπα προχωρας υπεροχα . Στην πρωτη φωτο με χαλκομανιες η κολωνα του συνοδηγου κ το εμπρος φτερο εχει κενα με ασπρο χρωμα .στις επομενες με βερνικι ειναι ολα υπεροχα ...το φως φταιει ? Χαρτοταινια πανω στο βερνικι μετα απο ποσες μερες βαζεις ?
|
|
|
Post by czt on Apr 14, 2022 19:45:47 GMT 2
Πολυ ωραια το αποτελεσμα Γιωργο! Ωραιο αυτο το ασπρο! Το βερνικι ειναι μηπως ταμιγια?
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 14, 2022 20:36:04 GMT 2
Ωραίες ερωτήσεις, Μιχάλη. Πολλές φορές οι χαλκομανίες, στα σημεία ένωσης τους έχουν κενά. Αυτά συμπληρώνονται με το πινέλο και ομογενοποιούνται όταν πέσει το βερνίκι. Όσο αφορά το μασκάρισμα, όσο περισσότερο το αφήσεις τόσο καλύτερα. Όπως έχω ξανά-αναφέρει, το μεγαλύτερο μειονέκτημα του 513, είναι η ευαισθησία του στη χαρτοταινία, που μπορεί να αφήσει "νερά" ακόμη και πολύ καιρό μετά το βάψιμο. Επί το προκείμενο, λόγω της ταχύτητας και φύσης της κατασκευής, παρέκαμψα τον κανόνα μου, αλλά ταυτόχρονα ήμουν και πολύ προσεκτικός (σχολαστική αφαίρεση της κολλάς της ταινίας), χωρίς όμως να αποτρέψω 100% το φαινόμενο, ιδίως πάνω από τις χαλκομανίες. Γενικά θεωρώ ότι μία βδομάδα είναι το μίνιμουμ και οι δύο εβδομάδες το ελάχιστο ιδανικό (ανάλογα βέβαια και τα wet χέρια - όσο πιο πολλά, τόσο περισσότερη ξεκούραση απαιτείται). Κωστή, το βερνίκι είναι 513. Δεν το δοκίμασα το tamiya σε αμάξωμα ακόμη. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό 
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 16, 2022 15:33:12 GMT 2
Πολύ όμορφα προχωράει Γιώργο! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 17, 2022 20:49:29 GMT 2
Πολύ όμορφα προχωράει Γιώργο! Καλή συνέχεια! Να είσαι καλά, Φάνη. Αλλά δεν την απέφυγα την τζιαφιά (συνώνυμο της βλακείας). Σύντομα λεπτομέρειες...
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 17, 2022 21:20:12 GMT 2
Καλησπέρα σε όλη την παρέα... Ξεκινάω με την βλακεία που έκανα στο Quattro και αφορά το ύψος των αμορτισέρ. Όταν τα αντικατέστησα τα πλαστικά ανάγλυφα ελατήρια, με μεταλλικά, ήθελα να του δώσω λίγο μπόι. Γιατί; Γιατί έτσι το θυμώνουν βρε αδελφέ από τους 4τροχούς εποχής. Αλλά ρε συ Τζιαφά, κοίτα καμιά φώτο πριν κολλήσεις τα "βελτιωμένα" αμορτισέρ, να ξεστραβωθείς. Τελικά, αποδείχτηκε ότι η Ιταλέρι, είχε δίκαιο, εγώ θυμόμουν λάθος και το Quattro στέκεται πλέον σαν τσολιάς εμπρός στον άγνωστό στρατιώτη.  Στο ενδιάμεσο, βελτίωσα (τρομάρα μου) τον πίνακα οργάνων, έβαλα ζωνίτσες, ένα footrest κλεμμένο από κάπου και ποδωστήρια από σετ της scaleproduction. Ο γρύλος, από τα περισσεύματα του Μάντα και 2-3 καλωδιώσεις ολοκλήρωσαν την εικόνα του εσωτερικού. Στο τέλος το έκλεισα, προσθέτοντας φωτοχαραγμένους υαλοκαθαριστήρες (ΚΑ models) και μια αντένα. Μένει να σκονιστεί ελαφρά, και να πάρει τη θέση του στη βιτρίνα, μαζί με τα άλλα 2 τζαναβάρια του Gr. B.        Σίγουρα το κιτ είναι χρέπι και θέλει τις επεμβάσεις του αλλά με λίγο περισσότερη προσοχή μπορεί να δώσει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Όπως και να έχει, παρόλο το λάθος, το ευχαριστήθηκα και σε λιγότερο από 3 εβδομάδες είχα άλλο ένα μοντελάκι στη βιτρίνα μου. Αυτό μου επιτρέπει, τώρα που έχουμε διακοπές, να προσπαθήσω να φτιάξω και το τέταρτο μέλος, πριν βγει ο μήνας. Περισσότερα, σύντομα... Καλό βράδυ
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 18, 2022 11:59:34 GMT 2
Παντα μου αρεσει η ειλικρινια σου κ η σωστη γνωση σου .δυστυχως παρα την Τζιαφα χειροεργασια φαινεται το ποσο παλιο καλουπι ειναι . Το ταμπλο αψογο κ το γενικο συνολο περνει 100 μπραβο . Γιωργο νουμερα στο πλαι δεν εχει ? Οσο για τις αναρτησεις που ειναι ψιλα θα λες τωρα μολις βγηκε απο parkferme και δεν εχουν κατσει ακομα στο σωστο υψος .
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 18, 2022 16:57:59 GMT 2
Μιά χαρά είναι Γιώργο! Θα μπορούσε να μήν είχε το "λάθος" στις αναρτήσεις και να μην είχες ευχαριστηθει την κατασκευή..... Την ευχαριστήθηκες όμως, αυτό είναι που τελικά μετράει!! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 18, 2022 21:29:21 GMT 2
Το πήγες τάπα πραγματικά, το εσωτερικό τρομερό και δεν μας χαλάει καθόλου το στήσιμο και ας είναι ολίγον ''κατσίκι'', ταιριάζει και με το κλίμα των ημερών. 
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 18, 2022 23:07:56 GMT 2
Καλησπέραααα... Μιχάλη, για τα νούμερα μπορείς να δεις το πρώτο ποστ του θέματος. Φάνη, πραγματικά αν με όσα έχω δει να συμβαίνουν γύρω μου τον τελευταίο καιρό, καθόμουν να σκάσω για 2mm θα το παρατούσα το χόμπι. Οι κατασκευές αυτές είναι αγχολυτικές και μέχρι στιγμής, εξυπηρετούν το σκοπό τους. Μακάρι να πάει μέχρι τέλους έτσι το πρότζεκτ. Άλεξ, στο επόμενο, ευελπιστώ να ανεβάσω λίγο ακόμα τον ρυθμό.  Όσο για τη σούβλα, εκεί που μας κατάντησαν  και δεν μπορούμε να αγοράσουμε κατσίκι, ας σουβλίσουμε το Quattro. Όπως προανήγγειλαν το λέρωσα ελαφρά και ανεβάζω 2 φώτο. Περισσότερες στο gallery του GB. 
|
|
|
Post by czt on Apr 22, 2022 1:22:34 GMT 2
Παρά πολύ ωραία δουλειά και ωραίο αποτέλεσμα ! Για το κατσίκι θα παίζει το τραγούδι μόνο στα όνειρα 
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 23, 2022 8:41:09 GMT 2
Καλημέρα, Κωστή. Σταματήστε να μιλάτε για κατσίκια, γιατί θα το φάω ωμό... Δεν με βλέπω να αντέχω μέχρι αύριο. 
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 23, 2022 9:47:31 GMT 2
Εν-δυο, εν-δυο, φουστανέλλα, τσαρούχ', φούντα, φεσ'... Αλλά γιατί όχι; Οι εύζωνοι γενικά μια χαρά αγοράκια είναι! Και στο άλλο με το καλό!
|
|
|
Post by nektarios on Apr 28, 2022 22:51:08 GMT 2
Χριστός Ανέστη! Βλέποντας το curbside αμάξωμα, δυσκολεύτηκα να συνειδητοποιήσω οτι ήταν δικό σου μοντέλο!  Πολύ ωραίο φίλε, συγχαρητήρια κυρίως για το ταμπλώ και την εφαρμογή των απαιτητικών χαλκομανιών!  Όσο για το... κατσίκι, μη χαλιέσαι καθόλου, εγώ έχω δίπλα μου ένα ολόκληρο μαντρί από δαύτα!  Με το καλό και στα επόμενα! 
|
|