ViL27
GP3 Driver

Σπυρος
|
Post by ViL27 on Feb 3, 2022 15:26:58 GMT 2
Δώσε κάνε hint ρε συ Νεκτάριε για να προσπαθήσουμε!
|
|
|
Post by nektarios on Feb 3, 2022 15:51:26 GMT 2
Είναι πολύ παλιό, και είναι διάσημο και ως... αεροσκάφος! 😎 Φαντάζομαι ότι για τους αεροπλανάδες είναι ήδη ευκολάκι!😉 Αν το βρει αεροπλανάς, το δώρο θα είναι αεροπορικό! (της ESCI, για να είναι και επίκαιρο!) 😋
|
|
Antonis
F3 Driver

Αντώνης
|
Post by Antonis on Feb 3, 2022 16:36:50 GMT 2
Νεκτάριε, μήπως η Cabrio Rolls-Royce Phantom II;;;;
|
|
|
Post by nektarios on Feb 3, 2022 16:52:24 GMT 2
Προφανώς!! Μπράβο φίλε! Ασχολείσαι και με αεροσκάφη;
Υ.Γ.: Ειδικά για σένα, ως συλλέκτη σπάνιων κιτ φορτηγών, το δώρο θα πρέπει να είναι κάποιο αρχαίο ΑΜΤ, αλλά πού να βρω κάτι που να μην το έχεις ήδη σε τουλάχιστον 3 αντίτυπα; 🤔
|
|
Antonis
F3 Driver

Αντώνης
|
Post by Antonis on Feb 3, 2022 17:08:58 GMT 2
Πολύ όμορφο το θέμα του εφετινού GB. Δυστυχώς και εφέτος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα μπορώ να συμμετέχω. Πρώτα ο Θεός με το χειμερινό GB του φόρουμ. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία όμως θα παρακολουθώ τις κατασκευές σας. 60 χρόνια ιστορίας γι αυτή την εμβληματική εταιρία με την τεράστια γκάμα θεμάτων για όλες τις κλίμακες και όλα τα γούστα. Και συναμα 40 χρόνια που έκλεισαν εφέτος, από την εποχή που πρώτο παρουσίασε την πρώτη της σειρά φορτηγών οχημάτων. Μια ιδιαίτερη κατηγορία με αρκετούς φαν ανά την υφήλιο, μια κατηγορία όπου η Italeri είναι πρωτοπόρος. Τα καλούπια της σήμερα, τα δανείζονται εμπορικά πλέον εκτός από την Revell & Testors και η ΑΜΤ. Σε όλα αυτά τα 40 χρόνια έχει παρουσιάσει 214 κιτ φορτηγών οχημάτων και τρέιλερ (συμπεριλαμβανομένων και των σετ ελαστικών/ζαντών και των αξεσουάρ). Ναι σωστά διαβάσατε, ούτε ένα ούτε δύο.... αλλά 214 κιτ. Απροβλημάτιστα στην κατασκευή, με αρκετή λεπτομέρεια, και όλα τους χορταστικές κατασκευές. Προσωπικά θεωρώ τα πρώτα της σειράς τα πιο ακριβή σε σχήμα και πιστότητα φορτηγά οχήματα μαζί με κάποια από τα τελευταία που παρουσίασε σαν "νέα καλούπια". Ένα βασικό μειονέκτημα είναι πως σε πιο σύγχρονους τράκτορες πρόσφερε ένα στάνταρ σασί από τις πρώτες κυκλοφορίες το οποίο ήταν τελείως λάθος (πχ στα Volvo και στις Αμερικάνικες σειρές της). Για την ιστορία τα πρώτα 3 κιτ φορτηγών που παρουσίασε ήταν τα ακόλουθα.   
Ένα από αυτά θα ήταν και η δική μου συμμετοχή αλλά....... Καλή αρχή & καλή επιτυχία σε όλους σας με ένα όμορφο αποτέλεσμα.
|
|
Antonis
F3 Driver

Αντώνης
|
Post by Antonis on Feb 3, 2022 17:11:31 GMT 2
Προφανώς!! Μπράβο φίλε! Ασχολείσαι και με αεροσκάφη; Υ.Γ.: Ειδικά για σένα, ως συλλέκτη σπάνιων κιτ φορτηγών, το δώρο θα πρέπει να είναι κάποιο αρχαίο ΑΜΤ, αλλά πού να βρω κάτι που να μην το έχεις ήδη σε τουλάχιστον 3 αντίτυπα; 🤔 Παλιά, πολύ παλιά Νεκτάριε πέρασα και από αυτά..... Πλέον πως ξέρεις οχήματα και επι το πλείστον φορτηγά. 😉😉😉😉
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 3, 2022 17:32:08 GMT 2
Κι εγώ που έψαχνα μπας κι έχει βγάλει κανένα Unimog η Italeri...
|
|
|
Post by nektarios on Feb 3, 2022 18:49:34 GMT 2
😀👍 Καλό!
|
|
|
Post by nektarios on Feb 3, 2022 19:28:11 GMT 2
Και "επισήμως" λοιπόν, ιδού η συμμετοχή μου:  Πρόκειται για όχημα "one of a kind", με εντυπωσιακή Ιστορία, την οποία έμαθα μόλις.. προχθές! Για μένα η επιλογή συμμετοχής ήταν πανεύκολη, καθώς στο στοκ μου δεν υπήρχε κανένα άλλο Italeri, ασχέτως θεματολογίας! Το δύσκολο ήταν να το... ανασύρω από το βάθος του ντουλαπιού, καθώς δεν αποτελούσε προτεραιότητα για τα τουλάχιστον 5 επόμενα χρόνια. Όμως επαληθεύτηκε πανηγυρικά το "οι έσχατοι έσονται πρώτοι"... Όχι όμως και εντελώς πρώτοι, καθώς προηγούνται αρκετές εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιηθούν ώστε να ανοίξει λίγος χώρος στον πάγκο. 
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 4, 2022 9:57:05 GMT 2
Το κυνηγάω χρόνια στην 1/8, αλλά οι τιμές είναι αστρονομικές...
|
|
|
Post by alex78 on Feb 4, 2022 14:05:11 GMT 2
Ευχαριστούμε Αντώνη για την τόσο διαφωτιστική και συναρπαστική ιστορία, προσωπικά δεν είχα ιδέα για όλα αυτά. Αλήθεια ποιό απ' τα 3 θα έφτιαχνες, αλλά και πόσα από τα συνολικά 214 βρίσκονται στην κατοχή σου?
Είδες Νεκ, έχουν και τα ευεργετικά τους τα g.b. με τα πάνω κάτω που έρχονται στις επιλογές μας...
|
|
|
Post by nektarios on Feb 4, 2022 15:46:03 GMT 2
Πράγματι, οι πληροφορίες του Αντώνη είναι πολύ χρήσιμες και διαφωτιστικές, κυρίως για όσους ασχολούνται με τη συγκεκριμένη θεματολογία!  Ευχαριστούμε, φίλε! Όσο για την ανατροπή στη σειρά των επιλογών μου, δεν ήταν η μόνη... Το ίδιο συνέβη και με το Rafale GB... Γενικά, αυτό το διάστημα βρίσκομαι σε μια κατάσταση με πολλά "μέτωπα" ανοιχτά και δεν ξέρω με ποιο να πρωτοασχοληθώ... 
|
|
|
Post by alex78 on Feb 4, 2022 16:33:34 GMT 2
Αντώνη δοθείσης ευκαιρίας μια χρόνια απορία μου: Η Revell είχε ποτέ δικά της φορτηγατζίδικα καλούπια ή χρησιμοποιούσε δανεικά (π.χ. στους αγωνιστικοί τράκτορες κλπ)?
|
|
|
Post by Sakis on Feb 5, 2022 11:47:31 GMT 2
Πάμε κι εμείς. Το κιτ το έφτιαξα πριν πάρα πολλά χρόνια, το έβαψα με πινέλο και με εξέπληξε θετικά το σχήμα της. Τώρα το αγόρασα ξανά και με εξέπληξε αρνητικά το πόσο κακό είναι εξωτερικά το καλούπι. Θέλει δουλειά για να δείξει μιας και το πραγματικό έχει χρωμιωμένα φιλέτα κλπ. που στο κιτ λάμπουν δια της απουσίας τους, φαράγγια αντί γραμμώσεων και άλλα όμορφα. Σίγουρα όμως θα ασχοληθώ με τα αγαπημένα μου scriber, στόκους και ντουκόχαρτα ενώ ταυτόχρονα θα προχωράει και άλλο κιτάκι ρητίνης έκπληξη στην 1/43 που δεν θέλει τίποτα από αυτά (άρα δεν θα μπουχτίσω στα τριψίματα). Καλή αρχή σε όλους! 
|
|
|
Post by alex78 on Feb 5, 2022 13:07:39 GMT 2
Χλιδάτη γεμάτη λούσα η κυρία, να υποθέσω κάποιο μεταλλικό χρώμα πάνω στο κορμί της?
|
|
|
Post by Sakis on Feb 5, 2022 14:31:29 GMT 2
Να υποθέσεις μαύρο και άραχνο για να κάνουν αντίθεση τα χρώμια, ανοιχτό γκρι σαλόνι με σκούρα ξύλα, τα χαρακτηριστικά σιελ tinted τζάμια των Mercedes και φυσικά άλλα ζαντολάστιχα με δισκόφρενα (που λάμπoυν δια της απουσίας τους στο κιτ). Γενικά θέλω να δοκιμάσω διάφορα πράγματα. 
|
|