|
Post by gtziaf on Mar 1, 2022 22:04:13 GMT 2
Ευχαριστώ Κυριάκο και καλό μήνα
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 7, 2022 10:01:12 GMT 2
Καλημέρα και καλή Καθαρά Δευτέρα. Τα δύο Σαββατοκύριακα που μας πέρασαν, ασχολήθηκα με το μοτέρ της Alfa και το tray πάνω στο οποίο αυτό κάθεται. Αρχικά τα airbox των ψυγείων καλύφτηκαν με CF, ενώ αντίστοιχη διαδικασία ακολούθησα στο tray. Ταυτόχρονα έφτιαξα και μια cf τάπα για να καλύψω το λογότυπο της MFH στο πάτωμα. Το κεντρικό κάτω μέρος του tray, βάφτηκε αλουμίνιο και τα cf καθαρίστηκαν, ομογενοποιήθηκαν και βερνικώθηκαν, αλλά αυτά θα σας τα δείξω στο επόμενο, μαζί με όλες τις εργασίες που θα γίνουν στο πάτωμα. Ακολούθως, προστεθήκαν ρίβετ στα καλύμματα των ψυγείων και αντιπυρική, στους χώρους που διέρχονται οι εξατμίσεις. Μετά τα στεγνά, την ομογενοποίηση με αραιωμένο μαύρο, το ελαφρύ κάψιμο της αντιπυρικής, έπιασα το μοτέρ... Όπως έκανα στη δεξαμενή καυσίμου, αρχικά αφαίρεσα όλες τις ανάγλυφες σωληνώσεις, για να τις αντικαταστήσω με braided lines. Στη συνέχεια το μοτέρ καθαρίστηκε (η βασική συναρμολόγηση του είχε γίνει κατά τις δοκιμαστικές) και βάφτηκε κατά τα ειωθότα. Η μόνη αλλαγή στα καθιερωμένα alclad που χρησιμοποιώ κατά κόρον στις μεταλλικές αναπαραστάσεις, ήταν το δοχείο λαδιού, στο πίσω μέρος του 'V', το οποίο βάφτηκε με το chrome silver από τη σειρά Super Metallic 2, της MR color (τα καλύτερα χρώματα που έχω δοκιμάσει εδώ και καιρό). Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν οι βάσεις των air funnels και οι εξατμίσεις. Τα air funnels και τις σωληνώσεις τροφοδοσίας, αποφάσισα να τα τοποθετήσω, αφού βιδώσω το μοτέρ στο tray, αφού είναι πολύ ευαίσθητα και σίγουρα θα τραυματιζόταν τόσο χρωματικά όσο και σχηματικά, αν ακολουθούσα τις οδηγίες.
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 7, 2022 10:15:29 GMT 2
Αφού το μοτέρ τοποθετήθηκε στη βάση του, έφτιαξα τα νεοτάξιτικα μπουζοκαλώδια του μοτέρ της 155, χρησιμοποιώντας τους κονέκτορες της top studio και όχι αυτούς του κιτ. Η νέα τάξη απαιτεί δεσίματα, διπλώματα και γενικά πολύ πλέξιμο για να αποδοθούν τα πραγματικά. Αναπολώντας τα κλασσικά ορθόδοξα μπουζοκαλώδια, με τους κατανεμητές και τους πολλαπλασιαστές τους, τα τοποθέτησα στο μοτέρ, μαζί με ακόμη μερικές αναμονές, για να τα συνδέσω, όταν θα μπουν τα περιφερειακά. Ακολούθως, προστέθηκαν τα braided lines της τροφοδοσίας (οι επιστροφές δεν μπήκαν ακόμη, αφού θα συνδεθούν με τα braided lines που έρχονται από το κεντρικό τμήμα του εσωτερικού) και κάποια ρίβετ. Στο τέλος, τοποθετήθηκε το cf κάλυμμα πάνω στις κυλινδροκεφαλές μαζί με τα σχετικά nuts. Καλή Σαρακοστή
|
|
|
Post by kyriakos on Mar 7, 2022 11:19:20 GMT 2
Γεια σου Γιώργο όταν φτιάχνεις μοτέρ όπως τώρα αλλά κ στην countach ειδικά σε αυτή την κλίμακα είναι πραγματικά απόλαυση, μπράβο σου για άλλη μια φορά!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 7, 2022 19:50:07 GMT 2
Γλύκισμα το σύνολο! και παρ' όλη την Σαρακοστή, όχι χαλβάς!!! Μπουζοκαλώδια: Κατά το γνωστό ρητό: Γιατί να το κάνεις απλό, όταν μπορείς να το κάνεις πολύπλοκο; Αντεπεξήλθες με μαεστρία στην διαστροφή της Alfa...
|
|
|
Post by nektarios on Mar 7, 2022 21:47:00 GMT 2
Ακόμη ένα κόσμημα ήρθε να προστεθεί στην ήδη πολύ πλούσια συλλογή!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 8, 2022 9:27:18 GMT 2
Καλημέρα κι ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Κυριάκο, αγαπάμε μοτέρ, είναι μεγάλη αλήθεια. Κώστα, δεν είναι διαστροφή της Άλφα. Όλα τα "σύγχρονα" αγωνιστικά (90's+) έτσι είναι. Νεκτάριε, απέχει πολύ από το αποτελέσει μέλος της συλλογής.
|
|
|
Post by czt on Mar 8, 2022 13:40:59 GMT 2
Τα καψιματα διαφορετικα ( ως προσ τις αποχρωσεις ) σε σχεση με αλλες κατασκευες καθιλοτικο το αποτελεσμα μεχρι στιγμης. Τα χιρο θελουν ιδιαιτερη μεταχείριση διαχείριση και υπομονη αναμένω τη συννεχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 8, 2022 21:02:16 GMT 2
Πολύ όμορφα και τακτοποιημένα όλα τα μπουζοκάλωδα Γιώργο, πράγματι μοιάζει καλύτερο από το πραγματικό το μοτέρ! Τα άσπρα/διαφανή (δεν βλέπω πια τόσο καλά ) με τα οποία έχεις δέσει τα μπουζοκάλωδα τι υλικό είναι; Επίσης, στα CF πέρασες κάποιο ματ/σατιν βερνίκι από πάνω ή όχι; Καλή συνέχεια και καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 9, 2022 9:27:09 GMT 2
Καλημέρα... Κωστή, σωστά εδώ οι αποχρώσεις στις εξατμίσεις διαφέρουν τόσο λόγο φύσης (αγωνιστικό vs πολιτικό) αλλά και λόγο υλικών (π.χ. σε σχέση με τη Mclaren) Φάνη, τα καλώδια δέθηκαν, όπως πάντα με τα binders της CTM. Τώρα για το βερνίκι, όπως έχω ξανα-γράψει προσπαθώ να το αποφεύγω, γιατί δεν είναι ρεαλιστικό. Βέβαια στο πάτωμα, που χρειάστηκε να μασκάρω, για να βάψω το κεντρικό τμήμα αλουμίνιο, χρησιμοποίησα ελάχιστο. Αυτό που ακολουθώ βασίζεται στην τεχνική της ομογενοποίησης (την είχα παρουσιάσει στην 312F1 '67) και περιλαμβάνει ελαφρύ ψέκασμα με αραιωμένα μαύρα ή/και burnt iron, που λειτουργούν ως ελαφρύ φίλτρο. Έτσι όταν πρόκειται π.χ. για cf, το πάττερν έρχεται στην κλίμακα και χάνεται η αίσθηση της χαλκομανίας ενώ για τις υπόλοιπές επιφάνειες τα διαφορετικά υλικά ομογενοποιούνται ως προς τις αποχρώσεις και στις φθορές τους. Ευχαριστώ για τη στήριξη...
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 9, 2022 19:47:00 GMT 2
Φάνη, τα καλώδια δέθηκαν, όπως πάντα με τα binders της CTM. Τώρα για το βερνίκι, όπως έχω ξανα-γράψει προσπαθώ να το αποφεύγω, γιατί δεν είναι ρεαλιστικό. Βέβαια στο πάτωμα, που χρειάστηκε να μασκάρω, για να βάψω το κεντρικό τμήμα αλουμίνιο, χρησιμοποίησα ελάχιστο. Αυτό που ακολουθώ βασίζεται στην τεχνική της ομογενοποίησης (την είχα παρουσιάσει στην 312F1 '67) και περιλαμβάνει ελαφρύ ψέκασμα με αραιωμένα μαύρα ή/και burnt iron, που λειτουργούν ως ελαφρύ φίλτρο. Έτσι όταν πρόκειται π.χ. για cf, το πάττερν έρχεται στην κλίμακα και χάνεται η αίσθηση της χαλκομανίας ενώ για τις υπόλοιπές επιφάνειες τα διαφορετικά υλικά ομογενοποιούνται ως προς τις αποχρώσεις και στις φθορές τους. Ευχαριστώ πολύ Γιώργο για τις διευκρινίσεις. Θα δοκιμάσω να ψεκάσω και εγώ κάποιο black wash ή κάτι ανάλογο (αντί για ματ βερνίκι) σε κάποια κομμάτια που έχω σε κιτ τα οποία είναι pre-CF και τα οποία γυαλίζουν αρκετά πιστεύω, ενώ σε φωτό αναφοράς που βλέπω είναι σίγουρα πιο σκούρα/ματ να δω αν πάρω το αποτέλεσμα που θέλω. Ευχαριστώ. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 9, 2022 21:47:35 GMT 2
Φάνη, εγώ χρησιμοποιώ ένα απλό μαύρο, αρκετά αραιωμένο, κι όχι κάποιο έτοιμο wash. Αν το δοκιμάσεις με wash, θα ήταν χρήσιμο να το πράξεις συγκριτικά, για να εκτιμήσεις τις διαφορές. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 10, 2022 2:27:58 GMT 2
Γιώργο είχα καιρό να ανοίξω θέμα σου. Και με το κλίκ έπεσα πάνω στις φωτο του μοτερ. Ξέρεις την αγάπη μου και την εκτίμηση μου αλλά το άκουσες το γαλλικό σου.
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Έχω 10 λεπτά σκρολάρω πάνω κάτω στις φωτογραφίες.
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 10, 2022 14:42:41 GMT 2
Φάνη, εγώ χρησιμοποιώ ένα απλό μαύρο, αρκετά αραιωμένο, κι όχι κάποιο έτοιμο wash. Αν το δοκιμάσεις με wash, θα ήταν χρήσιμο να το πράξεις συγκριτικά, για να εκτιμήσεις τις διαφορές. Καλό βράδυ Ευχαριστώ Γιώργο, ναι δεν είχα σκοπό να χρησιμοποιήσω κάποιο έτοιμο wash (συνήθως όλα αυτά που έχω είναι enamel) αλλά κάποιο πολύ αραιωμένο μαύρο ακρυλικό, μάλλον Tamiya XF-1 πολύ αραιωμένο με το acrylic thinner της, γιατί δεν ξέρω με τι είναι σφραγισμένα από επάνω (ελπίζω όχι acrylic αλλά lacquer ή enamel) αυτά τα pre-CF κομμάτια, οπότε αν χρειαστεί να αφαιρέσω κάτι να το κάνω χωρίς να τα καταστρέψω … ίσως ακόμη καλύτερα, για περισσότερη ασφάλεια, πολύ αραιωμένο ματ μαύρο της Vallejo με απλό νεράκι ….
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 11, 2022 9:07:19 GMT 2
Να είσαι καλά Αγάπιε και καλή επιστροφή στους πάγκους Φάνη, μπορείς να δοκιμάσεις την τεχνική και αλλού, όχι μόνο στα cf κομμάτια. Η διαφορά που δίνει στην αίσθηση ενός μοντέλου είναι αξιοσημείωτη, ασχέτως αν δεν μπορεί να αποτυπωθεί ακριβώς στην κάμερα. Καλημέρα
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 12, 2022 9:48:57 GMT 2
Φάνη, μπορείς να δοκιμάσεις την τεχνική και αλλού, όχι μόνο στα cf κομμάτια. Η διαφορά που δίνει στην αίσθηση ενός μοντέλου είναι αξιοσημείωτη, ασχέτως αν δεν μπορεί να αποτυπωθεί ακριβώς στην κάμερα. Ευχαριστώ Γιώργο! Θα το δοκιμάσω! Καλημέρα!
|
|