|
Post by Φάνης on Oct 14, 2021 18:33:10 GMT 2
Καλησπέρα Σπύρο, Εγώ τις αγόρασα πριν καιρό από κινέζο πωλητή στο ebay. Αν ψάξεις insect pins στο ebay θα δεις πολλές επιλογές. Ξεκινούν από 000 (μικρότερο), 00, 0, 1, κτλ. Η διαφορά τους είναι στην διάμετρο της βελόνας. Δεν είμαι σίγουρος αν η διάμετρος του κεφαλιού στα διαφορετικά μεγέθη έχουν διαφορά - δεν το έχω ελέγξει. Το κεφάλι κάποιες φορές καλύπτεται από κάποιο πλαστικό, μαύρο ή χρυσό, αλλά το βγάζεις εύκολα. Υπάρχουν και άλλες χωρίς την επικάλυψη, αλλά δεν βρήκα στο ebay. Εγώ αγόρασα κάποιες από αυτές στη φωτό (00, 1, 3), το κάθε μπουκαλάκι έχει 100. Βασικά τις αγόρασα για να αντικαθιστώ τους πλαστικούς λεβιέ ταχυτήτων (1:20, 1:24), όπως είναι με την μαύρη επικάλυψη (π.χ, στην 348TS) , αλλά και για να αλλάξω τις ακτίνες σε επόμενες κατασκευές μου σε μηχανές (1:12, 1:9, 1:8), αλλά κάνουν σε κάποιες περιπτώσεις και για ριβετς, αλλά δεν ξέρω αν (το κεφάλι τους) θα ταιριάζει στο μέγεθος που θέλεις. Η άλλη επιλογή είναι τα διάφορα soldering balls. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by nektarios on Oct 14, 2021 20:35:38 GMT 2
Αίνιγμα: livery του 1998, χαλκομανίες της Shunko, επάνω σε λευκό base color. Τι είναι; Απάντηση: το σετ SHK-D029! Μόνο που αν είναι αυτό, θα δυσκολευτώ πάρα πολύ φίλε να παρακολουθήσω τη συνέχεια της κατασκευής, γιατί αυτό το σετ το ψάχνω εδώ και περίπου 10 χρόνια! (Κυριολεκτικά) Έχω αντίστοιχο κιτ της σειράς (livery Epson) που περιμένει υπομονετικά στο ντουλάπι, έχω αποφασίσει να κάνω και όλες τις απαιτούμενες τροποποιήσεις, αλλά χαλκομανίες γιοκ... Anyway, καλή επιτυχία φίλε! Τουλάχιστον θα μπορώ να βλέπω οτι κάποιος το έφτιαξε και να το απολαμβάνω!
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 14, 2021 23:41:26 GMT 2
Νεκτάριε μάλλον έχεις κάνει λάθος!Το SHK-D029 αφορά το ARTA NSX που πήρε το πρωτάθλημα το 2007. Το δικό μου livery είναι του 1998 και είναι το SHK-D391,το οποίο μάλιστα έβγαινε ούτως η άλλως κατ ευθειαν σε Κιτ από την Tamiya Φανή ευχαριστώ για τις πληροφορίες
|
|
|
Post by nektarios on Oct 15, 2021 23:07:34 GMT 2
Έλα μωρέ, τι λευκό ΡΙΑΑ του 1998, τι κόκκινο ARTA του 2007, σιγά τη διαφορά... Πραγματικά, πιο out δεν γινόταν... Πάντως καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 16, 2021 11:59:24 GMT 2
Έλα μωρέ, τι λευκό ΡΙΑΑ του 1998, τι κόκκινο ARTA του 2007, σιγά τη διαφορά... Πραγματικά, πιο out δεν γινόταν... Πάντως καλή συνέχεια! Μπέρδεψες την Arta με τα Γιάννενα Νεκταριε Καλημερα!
|
|
|
Post by nektarios on Oct 16, 2021 13:21:54 GMT 2
Καλό!!... 👍
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 19, 2021 16:42:25 GMT 2
Θυμάστε που είπα στον Φανή ότι χαλκομανιες λογικά δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα?Κούνια που με κουνάγε. Συσκευασμενες σε ζελατίνα με προστατευτικό χαρτί και παραγωγή του 2019,λογικό να μην περιμένω προβλημα.Η εικόνα όμως ήταν αυτή: Μάλιστα μέχρι να καταλάβω το μέγεθος του προβλήματος είχα ήδη τοποθετήσει 3 χαλκομανιες στην οροφη.Οπως βλέπετε το πρόβλημα γίνεται εμφανές όταν κοιτάξουμε τις χαλκομανιες από τα πλάγια με τη βοήθεια του φωτος.Το φιλμ φαίνεται σε χαλιά κατάσταση. Για να μην τα πολυλογω έστειλα mail στο hiroboy από όπου έγινε η αγορά και στη συνέχεια μετά από σκέψη και βοήθεια φίλου κατέληξα στο να ψεκασω liquid decal film αραιωμένο με IPA 50/50(2 χέρια).Το αποτέλεσμα θα φανεί σύντομα.Παντως οι 3 χαλκομανιες που έβαλα στην οροφή αρχικα δεν ήταν εύθραυστες και μάλιστα ήταν αρκετά ελαστικές. Σήμερα μου ήρθε και η απάντηση από το hiroboy που περιλαμβάνει και τις απαντήσεις που έδωσε η Shunko αναφορικά με το πρόβλημα,που αφορά χαλκομανιες παραγωγής του 2019. Το 2019 λοιπόν η Shunko,για να δώσει μεγαλύτερη αντοχή και ελαστικότητα στις χαλκομανιες της,άρχισε να χρησιμοποιεί ένα άλλο υλικό σε μορφή τζελ στην κατασκευή τους.Ομως αυτό το υλικό ήταν πιο εύκολα παραμορφωσιμο,οπότε στην επαφή του με το προστατευτικό ριζοχαρτο παραμορφώνεται.Ετσι,η εταιρία μετά τα παράπονα επέστρεψε στα προηγούμενα υλικά στις αρχές του 2020. Ωστοσο ακόμα και έτσι προτείνουν ότι με την χρήση clear coat η εικόνα βελτιώνεται κατά πολύ και ότι δεν κινδυνεύουν οι χαλκομανιες. Η απόφαση μου είναι να προχωρήσω με την χρήση τους αφού στεγνώσει το film,και βλέπουμε...
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 19, 2021 17:50:28 GMT 2
Κρίμα γιατί δεν είναι και φθηνές αυτές οι χαλκομανίες γενικά! Ελπίζω όλα να πάνε καλά μετά το ψέκασμα Σπύρο! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by alex78 on Oct 19, 2021 20:01:03 GMT 2
Λογική η ξενέρα σου Σπύρο. Μεταξύ μας τώρα η Shunko αν θέλει να την πάρουν στα σοβαρά, από την στιγμή που παραδέχεται την προβληματική παρτίδα της, οφείλει να στις αντικαταστήσει δωρεάν. Ο ''μέλανας ζωμός'' της Microscale κάνει θαύματα και τον εμπιστεύονται πολλοί, λογικά θα σου κάνει δουλίτσα.
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 19, 2021 23:41:07 GMT 2
Άλεξ ούτε email επικοινωνίας της Shunko δεν βρήκα..τεσπα δεν νομίζω ότι παράγουν πλέον τις συγκεκριμένες χαλκομανιες. Φανή μπήκα σήμερα στα wip bikes(δεν το συνηθίζω λόγω μη συμπάθειας στα δίκυκλα) και είδα το πρόβλημα σου.Η μέθοδος που χρησιμοποίησα μοιάζει να έχει δουλέψει πολύ καλά,έχει καλύψει τις ανωμαλίες και έχει γίνει ενιαίο το φιλμ.Ελπιζω να πάνε το ίδιο καλά και στην πράξη ,θα το δούμε σύντομα.Προτιμησα τον αερογραφο πάντως θεωροντας ότι θα πάρω καλύτερη ομοιομορφία. Παραθετω το αποτελεσμα
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 20, 2021 6:02:28 GMT 2
Φανή μπήκα σήμερα στα wip bikes(δεν το συνηθίζω λόγω μη συμπάθειας στα δίκυκλα) και είδα το πρόβλημα σου.Η μέθοδος που χρησιμοποίησα μοιάζει να έχει δουλέψει πολύ καλά,έχει καλύψει τις ανωμαλίες και έχει γίνει ενιαίο το φιλμ.Ελπιζω να πάνε το ίδιο καλά και στην πράξη ,θα το δούμε σύντομα.Προτιμησα τον αερογραφο πάντως θεωροντας ότι θα πάρω καλύτερη ομοιομορφία. Παραθετω το αποτελεσμα Μια χαρά δείχνουν Σπύρο. Όπως είδες οι δικές μου σπάνε αμέσως με το που βγαίνουν από το νερό, οπότε είναι πολύ χάλια. Ας ελπίσουμε το film θα τους δώσει το έξτρα πάχος ώστε να μην διαλυθούν! Οψόμεθα! Καλημέρα!
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 20, 2021 8:05:12 GMT 2
Φανή μπήκα σήμερα στα wip bikes(δεν το συνηθίζω λόγω μη συμπάθειας στα δίκυκλα) και είδα το πρόβλημα σου.Η μέθοδος που χρησιμοποίησα μοιάζει να έχει δουλέψει πολύ καλά,έχει καλύψει τις ανωμαλίες και έχει γίνει ενιαίο το φιλμ.Ελπιζω να πάνε το ίδιο καλά και στην πράξη ,θα το δούμε σύντομα.Προτιμησα τον αερογραφο πάντως θεωροντας ότι θα πάρω καλύτερη ομοιομορφία. Παραθετω το αποτελεσμα Μια χαρά δείχνουν Σπύρο. Όπως είδες οι δικές μου σπάνε αμέσως με το που βγαίνουν από το νερό, οπότε είναι πολύ χάλια. Ας ελπίσουμε το film θα τους δώσει το έξτρα πάχος ώστε να μην διαλυθούν! Οψόμεθα! Καλημέρα! Φανή είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχεις το επιθυμητό αποτελεσμα,άλλωστε αυτή είναι η δουλειά του προϊόντος.Το καλό είναι ότι δεν έχασες κάποια σημαντική χαλκομανια.Μπορεις να περάσεις και 3 χέρια πιστευω,άσε μετά και ένα 48ωρο για το στέγνωμα και ξεκινά με τις χαλκομανιες που γράφουν τα στοιχεία του Κιτ,δοκιμαστικά. Αμα θες μπορείς να περιμένεις και λίγο να δούμε πως θα συμπεριφερθούν οι δικές μου,έτσι ώστε άμα θελήσεις να το ψεκάσεις και εσύ με αερογραφο για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.Αν θυμάμαι καλά χρησιμοποίησα γύρω στα 2ml συνολικό υγρό(μισό ldf μισό ipa) με το δεύτερο χέρι να έχει πολλαπλά περάσματα. Καλημερα
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 20, 2021 11:48:59 GMT 2
Ναι Σπύρο, τα πρώτα 2 χέρια τα πέρασα με πινέλο γιατί ήθελα να «δυναμώσουν», έχουν κάτσει ομοιόμορφα όπως τα βλέπω. Θα κάνω και μερικά περάσματα, αραιωμένο liquid decal, με αερογραφο, όπως εσύ. Δεν βιάζομαι, έχω σκοπό να τις τοποθετήσω αρχές της άλλης εβδομάδας. Θα περιμένω και την δική σου πρόοδο. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 21, 2021 14:16:08 GMT 2
|
|
|
Post by kyriakos on Oct 21, 2021 16:35:00 GMT 2
Έμπλεξες φιλαράκι εύχομαι να την βρεις την άκρη κ να πάνε όλα καλά κρίμα είναι!
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 22, 2021 9:20:49 GMT 2
Κυριάκο βρέθηκε η άκρη φίλε όλα καλά! Καλημέρα
|
|