|
Post by Φάνης on Sept 27, 2021 11:47:28 GMT 2
Το είδα σήμερα σε κάποιο group στο Facebook και σκέφτηκα να το ανεβάσω εδώ για όποιον δεν το γνωρίζει. Το είχα δει και παλαιότερα, πριν μήνες, σε κάποιο άλλο group στο Facebook (υπήρχε αναφορά και στην χημική τους σύσταση, 99% η ίδια, αν θυμάμαι καλά), ότι το υγρό στο καθαριστικό της Tamiya για αερογράφο είναι το ίδιο που είναι και στην υγρή κόλλα της! Ας αναλογιστείτε την διαφορά τιμής/ποσότητας - με ένα μπουκαλάκι καθαριστικό (250 ml, 8-10 ευρώ) μπορείτε να γεμίσετε 6+ φορές το μπουκαλάκι της υγρής κόλλας (40ml, 4-6 ευρώ). Εγώ έχω αγοράσει 2 μπουκαλάκια καθαριστικό και με αυτά προσθέτω στο μπουκαλάκι της κόλας όταν μειώνετε αρκετά και δυσκολεύεται η χρήση του πινέλου. ΥΣ. Το καθαριστικό δεν αλλοιώνει φυσικά το μέταλλο στον αερογράφο, αλλά αν αλείψετε με ένα πινελάκι ένα κομμάτι sprue θα το αλλοιώσει, όπως κάνει η κόλλα. Δοκιμάστε να κολλήσετε 2 κομματάκια πλαστικού με το καθαριστικό της tamiya και πράξτε το ίδιο με την υγρή κόλλα - αυτό για κάποιον που θέλει να το δοκιμάσει/διαπιστώσει κάπου πρόχειρα. Happy Modeling!
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 27, 2021 19:27:23 GMT 2
Πενία τέχνας κατεργάζεται... Ευχαριστούμε Φάνη!
ΥΓ. Το 1% που διαφέρουν, τι είναι;
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 27, 2021 20:17:17 GMT 2
Νομίζω δεν έλεγε, ίσως fragnaces Κωνσταντίνε!
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 27, 2021 21:54:05 GMT 2
Ναι, ναι! Γι αυτό το καθαριστικό μυρίζει τριαντάφυλλο, ενώ η κόλλα γαρδένια!
|
|