|
Post by nektarios on Sept 21, 2021 21:05:21 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Μετά από 2,5 χρόνια εργασιών που κανείς δεν θα μπορούσε να είναι σίγουρος ότι θα οδηγούσαν κάπου, αφού επρόκειτο για το πρώτο μου μοντέλο με τόσο εκτεταμένες τροποποιήσεις, και μάλιστα με βελτιωτικό κιτ ρητίνης (της C-1 models που αντικατέστησε παραπάνω από το μισό (!) τού σκάφους της Tamiya, τελικά η κατασκευή ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ασφαλώς το τελικό αποτέλεσμα απέχει έτη φωτός από το να χαρακτηριστεί ως αψεγάδιαστο μοντέλο, ωστόσο αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα μου εκθέματα στην "πτέρυγα Honda" της βιτρίνας! Και ας είναι αγωνιστικό πίστας με στήσιμο … WRC! [Αυτό προέκυψε κατά την τελική συναρμολόγηση, και παρά τα άφθονα dry fits που είχαν προηγηθεί – Μη γελάτε, στη συγκεκριμένη περίπτωση έκανα και από αυτά, αλλά το τελικό κλείσιμο δεν δικαίωσε τις προσπάθειές μου… Προφανώς κάποιος με μάτιαξε…]. Anyways που λένε και τα παιδιά μου, το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό: Η περιπετειώδης κατασκευή βρίσκεται εδώ: scalewheels-gr.com/thread/2811/spoon-honda-s2000-tamiya-models Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο, την προσοχή και τα σχόλιά σας!
|
|
|
Post by alex78 on Sept 22, 2021 1:08:52 GMT 2
Τι να λέμε τώρα, τούμπανο με τα όλα του !!! Απλά για την ιστορία και μόνο, θα το προτιμούσα λίγο πιό ''σαυροειδές'' και με πατουράτο ζαντικό...
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 22, 2021 7:29:54 GMT 2
Μπράβο, μπράβο, εύγε!!! Όσο για την τελική συναρμογή, ανήκουμε στην ίδια συνομοταξία...
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 22, 2021 8:06:14 GMT 2
Θέλεις να μας πεις ότι η βιτρίνα σου έχει και μη-Honda πτέρυγα; Δυόμιση χρόνια ρε αθεόφοβε Νομίζω εκεί σταματάει κάθε κουβέντα. Απλά ΥΓ. Δεν σε μάτιασε κάποιος, στοιχηματίζω μια βιτρίνα Lidl ότι στο cage από Unimog βρίσκει και κάθεται ψηλά. Καλημέρα
|
|
|
Post by nektarios on Sept 22, 2021 20:29:28 GMT 2
Αλέξη, Κωνσταντίνε και Γιώργο, σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια! Αλέξη, κι εγώ σαύρα ήθελα, αλλά μου προέκυψε... καμήλα! Ίσως να φταίει και το cage που λέει ο Γιώργος, αν και σε όλες τις δοκιμές δεν υπήρχε κανένα θέμα... Το πρόβλημα προέκυψε στο τελικό κούμπωμα, τότε δηλαδή που δεν σωζόταν με τίποτα άλλο παρά μόνο με κόψιμο των τροχών και κόλλημά τους πιο ψηλά... Αλλά αντιδρούσε η συνείδησή μου... Κωνσταντίνε, είναι παρήγορο οτι τουλάχιστον ένας ακόμη αντιμετωπίζει ανάλογα θέματα, αλλιώς θα ένοιωθα απελπιστικά μόνος... Γιώργο, για μένα και μόνο το οτι ολοκληρώθηκε ήταν επιτυχία, αφού δεν είχα ξαναδουλέψει ρητίνη σε αυτοκίνητο, και μάλιστα με transkit που αντικατέστησε πάνω από το μισό τού σκάφους... Επίσης, εκτός από αυτό το κιτ, δούλευα παράλληλα και αρκετά άλλα, και κυρίως τη... γάγγραινα που εδώ και 2 χρόνια αποδεκατίζει συστηματικά τον χρόνο μου! Όσο για τη συλλογή, επειδή όπως πολύ σωστά παρατηρείς, ουσιαστικά αποτελείται από μόνο μια πτέρυγα, σύντομα πρόκειται να δημιουργηθεί και μια δεύτερη (στον απέναντι τοίχο, έχοντας τον ρόλο τής... αντιπολίτευσης), κυρίως με movie cars.
|
|
|
Post by kyriakos on Sept 23, 2021 22:04:21 GMT 2
Μπράβο ρε Νεκτάριε επιτέλους πως κ πως περιμέναμε πολύ ωραίο αποτέλεσμα συγχαρητήρια !!!
|
|
|
Post by nektarios on Sept 24, 2021 22:59:45 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε! Κι εγώ το περίμενα πώς και πώς!..
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 25, 2021 11:34:18 GMT 2
Συγχαρητήρια φίλε για μια ακόμη (επεισοδιακή ) ολοκλήρωση! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Sept 29, 2021 22:25:59 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ, φίλε! Για κάποιον ανεξήγητο λόγο όλα τα μοντέλα μου ολοκληρώνονται με επεισοδιακό τρόπο...
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 8, 2021 8:26:25 GMT 2
Νεκτάριε βαλτο στο πάτωμα και πάτα το λίγο με το πόδι να κατσει Πέρα από την πλάκα φανταστικό φίλε και υπερτουμπανο!!!Πολύ όμορφο livery και πολύ ταιριαστός ο συνδυασμός χρωμάτων της spoon. Ανάμενουμε σε 2,5 χρόνια το επόμενο,καλημερα
|
|
|
Post by nektarios on Oct 9, 2021 23:33:35 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε για το θετικό σχόλιο! Χαίρομαι που σου άρεσε! Αυτό με το πόδι το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά φοβήθηκα μήπως το πατήσω πολύ και μετά δεν θα ήξερα πώς να το συνεφέρω... Το επόμενο (δηλαδή το Charger που ήδη φτιάχνω) δεν αναμένεται να πάρει τόσο πολύ - αλλά πάντα έτσι λέω, και στο τέλος κάτι άλλο γίνεται... Το αντίστοιχο όμως του S-2000 concept που περιμένει υπομονετικά στο ντουλάπι μου (Spoon Jazz racing!) μπορώ να σε διαβεβαιώσω από τώρα οτι θα πάρει πάνω από 2,5 χρόνια! Μπορεί να μην είναι "Franken-kit", όπως το S-2000, αλλά παρ' όλα αυτά απαιτεί ατελείωτες μικρές τροποποιήσεις εντός και εκτός...
|
|