|
Post by gtziaf on Mar 28, 2024 9:16:05 GMT 2
Αντώνη, έχεις πάρει φόρα. Μακάρι να μείνεις αρκετό καιρό μέχρι το επόμενο ταξίδι, και να προλάβεις να φτιάξεις όσα περισσότερα μπορείς. Πολύ ενδιαφέρουσα η C4 του le mans. Χαλκομανίες υπάρχουν πουθενά, άραγε;
|
|
|
Post by kyriakos on Mar 28, 2024 20:00:13 GMT 2
Καλή αρχή κ πάλι φίλε μου με το ωραίο εργαλείο περιμένω την συνέχεια!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Mar 29, 2024 0:02:26 GMT 2
Γιώργο & Κυριάκο σας ευχαριστώ πολύ για το σχολιασμό.
Όσο και να το έψαξα δεν βρήκα χαλκομανίες.
🙂🙂🙂
|
|
|
Post by ViL27 on Mar 29, 2024 21:53:59 GMT 2
Σε παρακολουθώ κ εγώ με ενδιαφέρον Αντώνη,είναι σοβαρό εργαλείο η ZR1!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Apr 28, 2024 22:07:28 GMT 2
Τις ημέρες που προηγήθηκαν ασχολήθηκα περαιτέρω με την κατασκευή της Corvette. Στο αμάξωμα εξαφανίστηκαν οι γραμμώσεις από το καλούπι (δυστυχώς ήταν πολλές) και περάστηκε το κόκκινο χρώμα. Βερνικώθηκε εν συνεχεία και όλο το όχημα περάστηκε με τις Tamiya Polishing compounds. Αρκετές ώρες δαπανήθηκαν για μαρκάρισμα, βάφτηκε ο χώρος του μηχανοστάσιου και τοποθετήθηκε το μεγάλο διάφανο κομμάτι που περιλαμβάνει και την γυάλινη οροφή. Αυτή βάφτηκε μέσα έξω με μαύρο.
Στην συνέχεια κατασκευάστηκε το εσωτερικό χρησιμοποιώντας διαφόρων αποχρώσεων μαύρα και έγινε σχετικό weathering και washing. Πινελιές με γυαλιστερό βερνίκι για το ταμπλό και την κεντρική οθόνη, μέθοδος στεγνού πινέλου κίτρινου χρώματος για τον ανάγλυφο πίνακα οργάνων ακολούθησαν.
Απομένει η προσθήκη ζωνών και θα ολοκληρωθεί το εσωτερικό για να ασχοληθώ με την μηχανή. Ηδη έχει κατασκευαστεί το μπλοκ της και το ψυγείο με τα διπλά βεντιλατέρ.
Τέλος προετοιμάστηκε ο εμπρός προφυλακτήρας, έτοιμος πλέον να δεχτεί τα μεγάλα φωτιστικά καθώς και οι καθρέφτες.
Το πλάνο μου είναι να ολοκληρωθεί μέσα στις αργίες του Πάσχα μιας και μετά ακολουθεί μαραθώνιος με το Group Build για το Le Mans. Ένα τελευταίο σχόλιο για το κιτ της Corvette. Η λεπτομέρεια που έχει είναι τρομερή, είναι πολύ προσεγμένο, παρέχει την καλύτερη δυνατή λεπτομέρεια και ειλικρινά όσο προχωράω στην κατασκευή του τόσο εντυπωσιάζομαι. Πολλά μπράβο στην Monogram. Στα χέρια ενός πιο έμπειρου μοντελιστή, (πχ Γιώργου) θα έβγαινε πολύ καλύτερο. Νεκτάριε έχεις παρόμοιο, μπες στην πρίζα και ξεκίνησε το. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα, να περάσετε όμορφα τις γιορτές του Πάσχα.
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 29, 2024 16:12:28 GMT 2
Ωραίο η Βέτα, Αντώνη. Φτιάχνω κι εγώ αυτό τον καιρό την ανοικτή Τεσταρόσσα της Monogram, και όντως η λεπτομέρεια είναι πολύ καλή. Δυστυχώς υστερούν πολύ σε engineering, ενώ θέλουν και πολύ καθάρισμα. Καλή μεγάλη εβδομάδα.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 29, 2024 17:52:18 GMT 2
Πολύ ωραίες οι εργασίες Αντώνη! Ο κινητήρας είναι ούτως ή άλλως το "κύριο πιάτο" αυτού του αυτοκινήτου... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by ViL27 on Apr 29, 2024 19:21:29 GMT 2
Ωραίο γίνεται το εργαλείο Αντώνη!Ωραία που σε έχουμε πίσω ενεργό εν όψη Le Mans GB
|
|
|
Post by alex78 on Apr 30, 2024 16:56:56 GMT 2
Ωραία προχωράει Αντώνη, το κοκκινάκι ποιό είναι?
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on May 1, 2024 17:52:53 GMT 2
Ευχαριστώ για τα σχόλια σας.
Αλέξη είναι το Italian Red TS-8 της Tamiya με βάση γκρι αστάρι ώστε να σκουρινει κάπως. Καλό μήνα 🙂🙂🙂
|
|
|
Post by nikostheo on May 3, 2024 8:23:17 GMT 2
Πολύ όμορφο μέχρι στιγμής! Δεν έχω δει να κατασκευάζονται πολλά monogram η αλήθεια είναι!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on May 3, 2024 19:23:08 GMT 2
Ευχαριστώ Νίκο. Έχει κάποια κιτ ή Monogram σκέτα.... διαμάντια!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on May 6, 2024 17:18:07 GMT 2
Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη. Άλλο ένα update για την Corvette C4 ZR-1 με τις εργασίες να προχωρούν στις αργίες του Πάσχα. Στην καμπίνα προστέθηκαν οι ζώνες ασφαλείας και αυτή κούμπωσε στο αμάξωμα.
Ακολούθησε η κατασκευή της μηχανής. Προστέθηκε υποτυπώδης καλωδίωση και διάφορα plate decals για αληθοφάνεια.
Ακολούθησαν οι αναρτήσεις με τα αμορτισέρ και τα πίσω χαρακτηριστικά φωτιστικά ...
Και τέλος ασχολήθηκα με τα φρενα & τα ζαντολάστιχα. Οι δίσκοπλακες τρυπήθηκαν & χαράχθηκαν μιας και μέρος τους είναι ορατό από τις πεντάκτινες ζάντες. Μαύρο wash τόνισε την λεπτομέρεια τους. Η λεπτομέρεια των ελαστικών που δίνει η Monogram είναι άξιας αναφοράς για την αληθοφάνεια τους.
Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση. Το μπροστινό τμήμα έχει απομείνει και οι εξατμίσεις. Λάθη;;;;; Φυσικά και υπάρχουν, φυσικά και έγιναν. Είναι όμως το δίδαγμα για την αποφυγή τους στο μέλλον. Χρόνια πολλά, καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by alex78 on May 6, 2024 19:39:12 GMT 2
Αληθώς ο Κύριος Αντώνη. Μου άρεσαν ιδιαίτερα οι ζώνες και το ζαντικό και γενικά πολύ προσεγμένο ατο σύνολό του, ανυπομονώ να το δώ ολοκληρωμένο,
|
|
|
Post by nektarios on May 11, 2024 19:58:58 GMT 2
Αληθώς Ανέστη! Με τη συνηθισμένη για εμένα χρονοκαθυστέρηση (που εν μέρει οφείλεται στα προσωπικά μου μοντελιστικά βάσανα, τα οποία γνωρίζεις...), να πω οτι προχωράει πολύ καλά και αναμένεται ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα! Επίσης χαίρομαι που το κιτ δεν βγάζει ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς βλέπω εδώ και καιρό την αντίστοιχη δική μου να μου χαμογελάει από το βάθος του ντουλαπιού... Καλά τελειώματα, φίλε!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on May 12, 2024 10:53:28 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε.
Σχεδόν τελείωσα φίλε, όμορφα και απροβλημάτιστα.
Θα επανέλθω με φωτογραφίες.
Καλημέρα
|
|