|
Post by Φάνης on Jul 30, 2021 10:58:06 GMT 2
|
|
|
Post by Sakis on Jul 30, 2021 12:20:59 GMT 2
Τουλάχιστον απολαυστικός. Ακολουθώ αρκετούς με παρόμοιο "χέρι" αλλά το συγκεκριμένο κανάλι μου είχε διαφύγει. Θα τον μελετήσω δεόντως. Ευχαριστούμε Φάνη!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 30, 2021 16:59:50 GMT 2
Φάνη, ευχαριστούμε. Πολύ πολύ ενδιαφέρον, με ωραίες ιδέες και τρομερά σκρατσοσκίλς. Σπάνια μπορώ να δω βίντεο στο youtube, συνήθως ξενερώνω. Είδα τα 3 βίντεο της miura το μεσημέρι στο γραφείο που δεν κινιόταν φύλλο και τρόμαζα στο χρόνο που θα απαιτούνταν για να τριφτούν, καθαριστούν όλα αυτά που φτιάχνει. Τελικά μου λύθηκε η απορία. Ο τύπος δεν τρίβει, δεν καθαρίζει... σχολαστικά τουλάχιστον, με συνέπεια αυτά που φτιάχνει να έχουν σημάδια, κόλλες, τρυπίτσες κλπ. Αυτά διακρίνονται πολύ στον κινητήρα, στο τελευταίο βίντεο. Σίγουρα, όμως είναι βίντεο που σε ιντρικάρει για το κάτι παραπάνω.
|
|
|
Post by Sakis on Jul 30, 2021 17:34:02 GMT 2
Αυτό ισχύει απόλυτα. Άραξα κι εγώ για διάλειμμα από τη δουλειά και τα είδα μονορούφι. Παρατήρησα ακριβώς το ίδιο, εκεί που τρίβει / καθαρίζει και λες "έχει κι άλλο" προχωράει παρακάτω και στο επόμενο πλάνο είναι όπως το άφησε. Είναι απίστευτα χρονοβόρο να τρίβεις ένα σκαλοπάτι ή να ενσωματώνεις απόλυτα καινούρια τμήματα σε ένα μοντέλο οπότε στην περίπτωση του βίντεο θα απαιτούνταν δυσθεώρητη δουλειά. Δεν παύει να είναι εντυπωσιακό μολαταύτα.
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 30, 2021 21:24:03 GMT 2
Ούτως ή άλλως, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν υπάρχει τέλειο μοντέλο παίδες! Τέτοια βίντεο είναι σίγουρα πολύ χρήσιμα γιατί μας δίνουν ιδέες για αλλαγές/βελτιώσεις, και για αυτό το ανέβασα. Έχει ακόμη μερικές κατασκευές ενδιαφέρουσες, για αυτούς που το έψαξαν, ειδικά στην DS-21 της Ebbro, με ενδιαφέρουσες αλλαγές/βελτιώσεις στον κινητήρα της, ανεξαρτήτως τελικού finish. Κάτι που παρατήρησα, είναι ότι τα πλάνα δεν έχουν μονταριστεί όλα στην σωστή σειρά γιατί σε κάποια ενώ έχει κάνει κάποια δουλειά σε κάποια από τα επόμενα δεν φαίνεται η συγκεκριμένη δουλειά .... Πάντως ανεξαρτήτως της τελειότητας της δουλειάς του, σπάνια χρησιμοποιεί βελτιωτικά/PE ή τόρνο, οπότε σίγουρα κάποιες από τις βελτιώσεις είναι χοντροκομμένες αλλά η όλη δουλειά του είναι εντυπωσιακή και απολαυστική και χρήσιμη πιστεύω σε πολλούς από εμάς! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 30, 2021 21:59:03 GMT 2
Φάνη, συμφωνούμε απόλυτα. Είναι πολύ χρήσιμο το video με πολλές και ωραίες ιδέες. Απλά για μένα το καθάρισμα των κομματιών και μια καθαρή δουλειά κατά συνέπεια, δεν είναι θέμα τελειότητας αλλά βασικό. Χωρίς αυτό όμως να ακυρώνει κάτι. Το ανέφερα, γιάτι βλέποντας τι κάνει και κυρίως πως το κάνει, αναρωτιόμουν πως τα καθαρίζει, τρίβει, ομαλοποιεί και πόσο χρόνο άραγε θα χρειάζεται για αυτό. Τελικά, η απορία μου λύθηκε με τον τρόπο που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ. Ευχαριστούμε και πάλι
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 30, 2021 22:27:48 GMT 2
Σίγουρα Γιωργο, συμφωνώ απόλυτα, γιατί και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου απο εκείνους που αφιερώνουν πολύ χρόνο στο καθάρισμα και στην προετοιμασία γενικά πριν το βασικό βάψιμο! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 31, 2021 7:38:52 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 31, 2021 9:01:24 GMT 2
Νομίζω ότι η αξία των βίντεο αυτών έγκειται στην πληθώρα αναλυτικών υποδείξεων για επιμέρους τεχνικές. Για παράδειγμα, το άνοιγμα οπών (πρώτα τρυπανάκι, μετά κόφτης), ο επακριβής διαχωρισμός κομματιών (πρώτα scriber, μετά κοφτης) ή η κόλληση μεταλλικών ράβδων. Μπροστά σε τέτοια χρησιμότητα κλείνω ενάμισι μάτι στην έλλειψη τέλειου καθαρισμού...
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 31, 2021 9:26:38 GMT 2
Αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα, Φάνη τελικά είναι ότι πρέπει κάποιος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (ναι φωνάζω, με ακούτε, φωνάζω... ) να βγάλει ένα καλό κιτ της Miura είτε στην 1/24 ή/και στην 1/12. Καλημέρα Γιώργο, με κουρδίζεις πρωί-πρωί! Ελα ντε, βγάζουν και επανεκδίδουν ένα κάρο πα@@@@ες και κανείς δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το πρώτο supercar και ένα από τα ομορφότερα αμάξια στα μάτια μας και όχι μόνο! Ας ελπίσουμε να εισακουστούν οι προσευχές μας σύντομα!!!! Καλό Σ/Κ!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 31, 2021 10:17:29 GMT 2
Στις πα@@@@ες λείπει μια οξεία!
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 31, 2021 10:55:40 GMT 2
Στις πα@@@@ες λείπει μια οξεία! Είπαμε να είμαστε ευπρεπείς, να κρατήσουμε και ένα επίπεδο Κωνσταντίνε!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 31, 2021 15:55:14 GMT 2
Συμφωνώ με την ευπρέπεια (και την τήρηση των κανόνων του φόρουμ!), αλλά, αν δεν βάλεις τόνο στο "ε", ο άλλος καταλαβαίνει Παραλίες, Πατρίδες, κ.ά.
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 7, 2021 18:37:05 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Aug 8, 2021 11:59:38 GMT 2
Αρκετά ενδιαφέρον Φάνη και σ' ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Ωστόσο για την λεπτομέρεια, θα ήταν νομίζω πρακτικότερο να προστίθενται συντεταγμένα στο αρχικό ποστ τα πρωτοεμφανιζόμενα parts.
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 9, 2021 9:22:26 GMT 2
Αρκετά ενδιαφέρον Φάνη και σ' ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Ωστόσο για την λεπτομέρεια, θα ήταν νομίζω πρακτικότερο να προστίθενται συντεταγμένα στο αρχικό ποστ τα πρωτοεμφανιζόμενα parts. Δεν είναι εφικτό να κάνεις edit προηγούμενες αναρτήσεις, όταν περάσουν μερικές ημέρες Άλεξ. Αυτός που θα ενδιαφερθεί να παρακολουθήσει όλη την κατασκευή (όταν ολοκληρωθεί) δεν θα έχει πρόβλημα να ανακαλύψει όλα τα μέρη της κατασκευής είτε εδώ είτε στο YouTube channel του μοντελιστή. Απλώς εγώ προσθέτω στην ροή του θέματος τα καινούργια βίντεο όταν είναι διαθέσιμα (όταν φυσικά πέσουν στην αντίληψη μου). Καλή εβδομάδα!
|
|