|
Post by Φάνης on Jul 25, 2021 10:23:29 GMT 2
Επειδή γενικά είμαι άσχετος, αλλά λόγω περιορισμένης εισαγωγής μοντελιστικών χρωμάτων καθώς επίσης και αύξησης του κόστους τους, εδώ στην μεγαλόνησο, μπορεί κάποιος που γνωρίζει να μου συστήσει μερικές μάρκες ΕΜΠΟΡΙΟΥ που έχουν SPRAY CANS (ώστε να μπορώ με αφαίμαξη να τα χρησιμοποιήσω και στον αερογράφο) με LACQUER paints κατάλληλα (αν είναι και car paints ακόμη καλύτερα) για το hobby μας; Δεν είμαι σίγουρος ότι θα τις βρω εδώ, αλλά τουλάχιστον θα ξέρω τι να ψάξω! Ευχαριστώ!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 25, 2021 16:48:18 GMT 2
Έχω δοκιμάσει τρεις φορές car paints, απ' αυτά που σου φτιάχνουν σε χρωματοπωλεία αυτοκινήτων ακριβώς στην απόχρωση του αυτοκινήτου σου βάσει καταλόγου και στο δίνουν σε σπρέι: Γκρι μεταλλικό για το Mini Cooper, εκρού για την Rolls Royce και θαλασσί ανοιχτό για το Fiat 500. Απ' αυτά. μόνο το μεταλλικό δεν είχε προβλήματα, τα άλλα δύο (gloss) έκαναν αιώνες να στεγνώσουν και πάλι παρέμειναν μη μου άπτου (νομίζω ήταν laquer). Πολύ καλά αποτελέσματα έχω δει με τα ακρυλικά AUTO COLOR της Dupli-Color (βγαίνουν σε άπειρες αποχρώσεις (Μεταλλικά και plain), στεγνώνουν γρήγορα, τιμές επιπέδου Tamiya). Αν τα βρεις στην Κύπρο σου συνιστώ να τα δοκιμάσεις...
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 26, 2021 7:57:49 GMT 2
Ευχαριστώ Κωνσταντίνε, Θα το κοιτάξω. Αυτό που με ανησυχεί με μπογιές που αναγράφουν acrylic είναι ότι εγώ πάντα ρίχνω βερνίκι μετά το χρώμα, οπότε αν και τα βερνίκια 2Κ λογικά να μην τις επηρεάζει, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ασυμβατότητα με βερνίκια 1Κ (lacquer) ή Β513 (enamel). Αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει αυτούς τους συνδυασμούς, ας με ενημερώσει. Ευχαριστώ. Καλημέρα!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 26, 2021 9:20:37 GMT 2
Έχω ρίξει Β513 πάνω από ακρυλικό (Humbrol) χωρίς κανένα πρόβλημα. Σύντομα θα κάνω και δοκιμές πάνω σε Tamiya και Dupli-Color και θα σε ενημερώσω.
|
|
|
Post by alex78 on Jul 26, 2021 10:35:30 GMT 2
Καλημέρα Φάνη και καλή εβδομάδα! Έχω ψεκάσει κάμποσες φορές βερνίκι B-513 πάνω σε βαμμένες επιφάνειες περασμένες με σπρέι Tamiya (lacquer) χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ασυμβατότητας μεταξύ τους.
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 26, 2021 11:20:46 GMT 2
Κωνσταντίνε, Αλέξ, ευχαριστώ.
Αλεξ, φυσικά και το Β513 δεν έχει πρόβλημα πάνω από Tamiya TS αφού τα Tamiya ειναι lacquer, οπως σωστα αναφέρεις, αρα ισχυρή βαση!
Η ερώτηση μου έχει να κάνει με ακρυλικά σπρευ για βάψιμο όπου εκεί το Β513 είναι τζόγος (ο Κωνσταντίνος λέει ότι δεν επηρέασε το ακρυλικά της Humbrol). Σίγουρα αν ψεκάσεις με 1Κ αντι για B513 πρεπει να ειναι καταστροφή. Για αυτο ψαχνω σπρευ εμπορίου τύπου lacquer!
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 26, 2021 11:52:26 GMT 2
Θα μάθουμε και για το B513 πάνω από τα ακρυλικά της Duplicolor οταν το τεστάρει ο Κωνσταντίνος!
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 4, 2021 11:21:13 GMT 2
Σήμερα έγινε η εν λόγω δοκιμή και δεν δείχνει καμιά ασυμβατότητα. Δυο χέρια Β513 πάνω από Duplicolor (αριστερά) και Tamiya (δεξιά). Επί τη ευκαιρία: Το Duplicolor έχει κατά τη γνώμη μου λεπτότερο κόκκο, άρα θα ταίριαζε καλύτερα στην 1/24, αλλά το Tamiya έχει πιο έντονο χρώμα. Δεν έχω καταλήξει ακόμα ποιο θα χρησιμοποιήσω για την Porsche...
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 5, 2021 19:07:02 GMT 2
Ευχαριστούμε Κωνσταντίνε! Καλή συνέχεια!
|
|