|
Post by konstantinf on Apr 21, 2021 8:16:35 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια Φάνη! Τα μεντεσαδάκια είναι από εδώ: modelshop.co.uk/Shop/Item/Piano-hinge-304mm-long-Pk2/ITM4646Τα της εργαλειοθήκης τα βλέπω κι εγώ, αλλά δοθέντος ότι μπαίνει από πάνω το καπάκι του πορτμπαγκάζ μισόγερτο, δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο η περαιτέρω ενασχόληση. Θα μπορούσα καν να επιλέξω την εκδοχή με το καπάκι εντελώς κλειστό, αλλά κάθισα και έκανα τα βαψίματα και την αφαίρεση του περιττού πλαστικού για την πλάκα του πράγματος. Καλή σου μέρα!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 21, 2021 8:28:25 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Σίγουρα, πολλές φορές κάνουμε πράγματα για την ικανοποίηση μας, ακόμη και εάν ξέρουμε ότι στο τέλος ίσως και τίποτα να μην φαίνεται! Πιστευεις αυτά τα μεντεσεδάκια κάνουν και για 1:12, για παράδειγμα στην 8C, της Italeri; Ευχαριστώ!
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 21, 2021 8:37:25 GMT 2
Πιστευεις αυτά τα μεντεσεδάκια κάνουν και για 1:12, για παράδειγμα στην 8C, της Italeri; Η 8C δεν χρειάζεται έξτρα μεντεσεδάκια. Τα δίνει το κιτ σε πλαστικό και με λίγη προσοχή δουλεύουν μια χαρά. Αλλά γενικότερα: Αφού ταιριάζουν στην 1/16, γιατί να μην κάνουν και στην 1/12;
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 21, 2021 10:06:58 GMT 2
Ευχαριστώ Κωνσταντίνε, Η ερώτηση μου είχε να κάνει με το αν εσύ που τα βλέπεις από κοντά πιστεύεις ότι ταιριάζουν και στην 1:12 κλίμακα. Έχω δει το καπό της 8C, Ναι, είναι λειτουργικό αλλά έχω διαβάσει από κάποιους για δυσκολίες στον χειρισμό του (λόγω των πλαστικών εγκοπών του) οπότε αν υπάρχει χώρος για βελτίωση όπου μπορούμε/έχουμε όρεξη, τα μεντεσεδάκια που ανέβασες μου κίνησαν την περιέργεια ως προς αυτή την κατεύθυνση, αν αυτό είναι εφικτό! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 21, 2021 11:47:33 GMT 2
Η ερώτηση μου είχε να κάνει με το αν εσύ που τα βλέπεις από κοντά πιστεύεις ότι ταιριάζουν και στην 1:12 κλίμακα. Έχω δει το καπό της 8C, Ναι, είναι λειτουργικό αλλά έχω διαβάσει από κάποιους για δυσκολίες στον χειρισμό του Νομίζω ότι ταιριάζουν μια χαρά. είναι περίπου στο ίδιο μέγεθος, λίγο μικρότερα απ' αυτά που δίνει η Pocher στην δική της 8C. Εξ άλλου, οι μικροί μεντεσέδες υπάρχουν σε δύο μεγέθη, οπότε διαλέγεις και παίρνεις. Τώρα σε ό,τι αφορά στην χρήση των πλαστικών μεντεσέδων της Italeri, εγώ δεν τους βρήκα δύσχρηστους ούτε στην συναρμολόγηση ούτε στην χρήση. Βέβαια δεν είναι φτιαγμένοι για να ανοιγοκλείνεις το καπό δις ημερησίως, αλλά μπορείς με λίγη προσοχή να επιδεικνύεις τις εκδοχές ανοιχτό-κλειστό.
|
|
|
Post by alex78 on Apr 21, 2021 12:32:46 GMT 2
Εντυπωσιακό update με μεγάλο και επιτυχημένο όγκο εργασιών, καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 21, 2021 16:58:11 GMT 2
Να 'σαι καλά Αλέξη, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 21, 2021 17:57:39 GMT 2
Ωραίοι οι μεντεσέδες, Κώστα! Ταίριαξαν ακριβώς στο μήκος με αυτό που δείχνεις στο κατάστημα; Καλά κλεισίματα
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 21, 2021 20:05:23 GMT 2
Να 'σαι καλά Γιώργο! Φυσικά όχι. Το κατάστημα πουλάει τον λεγόμενο "μεντεσέ πιάνου" σε κομμάτια των 30 εκ. τα οποία μετά κόβονται εύκολα στο επιθυμητό μήκος με τον ταχυτροχό.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 28, 2021 8:09:34 GMT 2
Το 7ήμερο που πέρασε έπεσαν οι τελευταίες πινελιές στο μοντέλο και έγινε η τελική συναρμολόγηση. Η πλαστική ράβδος τάνυσης του κιτ μεταξύ πυροφράγματος και ψυγείου αντικαταστάθηκε με μεταλλική στην σωστή κλίμακα και τα ανάγλυφα του μαρσπιέ καλύφθηκαν με BMF: Μονταρίστηκαν καθίσματα και πυρόφραγμα...
... οι πόρτες και η κουκούλα...
... και τέλος ρόδες καπό και πορτμπαγκάζ και να το τελικό αποτέλεσμα:
Και τέλος, ως είθισται, η Κυρία στο κουτί της:
Περισσότερες φωτογραφίες στα τελειωμένα. Να 'στε όλοι καλά!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 28, 2021 8:14:48 GMT 2
Όμορφη, Κώστα και ταχύτατος. Τελικά όχι μόνο ο κινητήρας ανοίγει, αλλά και οι πόρτες - πίσω κάπο. Μπράβο
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 28, 2021 10:45:29 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Τελικά η λειτουργικότητα θυρών και πορτμπαγκάζ είναι μούφα, καθώς δεν υπήρχε χώρος/δυνατότητα για τοποθέτηση μεντεσέδων. Απλά κολλήθηκαν σε ανοιχτή θέση. Αλλά κι έτσι ωραία δείχνουν.
|
|