|
Post by konstantinf on Apr 8, 2021 12:34:59 GMT 2
Ε, εδώ παίζει η ματαιοδοξία του μοντελιστή...
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 9, 2021 9:02:43 GMT 2
Σε χαλάσαμε, κ. Κώστα μας. Αν ξεκινάς με Rolls Royce με τον κινητήρα κλειστό, το επόμενο θα είναι εντελώς curbside... Καλημέρα και καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 9, 2021 11:21:23 GMT 2
Μα γι' αυτό είπα "μόνο αν δεν μου βγει με τα μεντεσεδάκια"... Να 'σαι καλά Γιώργο! Όσο για curbside, έχω κανα-δυο από ανταλλαγές Χριστουγεννιάτικων δώρων (για τα βαθύτερα γεράματα).
|
|
|
Post by nikostheo on Apr 9, 2021 16:37:23 GMT 2
Αρχοντικό αυτοκίνητο από τα λίγα, καλή συνέχεια στο πρότζεκτ και πολύ λεπτομέρεια και κυρίως λατρεύω το ότι είναι δώρο αποκτά μια αξία ανεκτίμητη σε συνδιασμό με τον κόπο που κάνεις
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 10, 2021 5:55:34 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια Νίκο! Σε ό,τι αφορά στο δώρο, προσωπικά δεν βλέπω διαφορά απ' ό,τι φτιάχνω για να μπει στην βιτρίνα μου. Ούτως ή άλλως, η ευχαρίστηση για μένα βρίσκεται στην κατασκευή και πολύ λιγότερο στην ενατένιση του τελειωμένου. Άσε που καθώς θα βρίσκεται εκτεθειμένο σε σπίτι που επισκέπτομαι συχνά, θα έχω την ευχαρίστηση να το βλέπω εκεί.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 11, 2021 18:31:04 GMT 2
Ερώτηση αδαούς: Πριν βερνικώσω πάνω από ματ χρώμα, το γυαλίζω πρώτα με micromesh / αλοιφές; HELP!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 11, 2021 19:12:51 GMT 2
Δεν χρειάζεται τίποτα Κωνσταντίνε! Απλώς ελεγξε μόνο αν έχει στρώσει καλά το χρώμα και δεν έχουν κάτσει πάνω τίποτα σκόνισες κτλ, και αν δεν χρειάζεται κάποια διόρθωση, βερνίκωσε με ελαφρά χέρια. Αλήθεια, ποιο χρώμα χρησιμοποίησες και τι βερνίκι σκέφτεσαι να ψεκάσεις;
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 14, 2021 11:12:43 GMT 2
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Φάνη! Το χρώμα είναι Humbrol και το βερνίκι θα είναι Β513. Και άνευ ετέρου στα πραχθέντα το τελευταίο επταήμερο: Κατ' αρχήν αποπερατώθηκαν κατά 95% (μένουν το πυρόφραγμα και το ψυγείο) τα μηχανικά μέρη με την προσθήκη της μπρος και πίσω ανάρτησης και το μοντάρισμα του κινητήρα, του άξονα μετάδοσης και της εξάτμισης στο σασί:
Στην συνέχεια περάσαμε στο αμάξωμα. Η βάση (φτερά και πάτωμα δίνονται σε ένα κομμάτι) βάφτηκαν, όπως και τα καθίσματα και δοκιμάστηκαν σε dry fit:
Κατόπιν βάφτηκαν και γυαλίστηκαν η κουκούλα, το πορτμπαγκάζ και η ρεζέρβα...
... και τέλος ετοιμάστηκαν τα τάσια, συναρμολογήθηκαν οι ζάντες και φορέθηκαν τα λάστιχα:
Στη συνέχεια θα ασχοληθώ με πόρτες, πίσω μέρος του αμαξώματος και ταμπλό, πριν το τελικό γυάλισμα και την συναρμολόγηση. Να 'στε όλοι καλά!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 14, 2021 13:29:00 GMT 2
Δεν σε προλαβαίνουμε Κωνσταντίνε! Πολύ όμορφο update! 1) Γιατι είπες ότι γυάλισες την κουκούλα; Χρειάζεται κάπου γυάλισμα; Πάντως έχει ωραίο texture το πλαστικό της κουκούλας επάνω του από ότι βλέπω. 2) Το χρώμα και το βερνίκι-γυάλισμα φαίνεται όμορφο. Πραγματικά, το συγκεκριμένο χρώμα μου αρέσει πολύ και ταιριάζει. Αν επαναλάμβανες την διαδικασία βερνίκι-γυάλισμα, θα είχες ακόμη περισσότερο βάθος. Ίσως κάποια άλλη φορά μπορείς να το δοκιμάσεις. Πως σου φαίνεται γενικά η διαδικασία αυτή (η οποία έχει αρκετά πλεονεκτήματα) σε σχέση με το γυάλισμα του gloss χρώματος; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 14, 2021 13:39:17 GMT 2
Και μένα μου άρεσε το texture του πλαστικού στην κουκούλα. Ωραίες υφές γενικά το πλαστικό της Revell και όμορφα - καθαρά βαψίματα. Τα καθίσματα σηκώνουν πολύ σε πράγμα σε σκιάσεις. Τα βλέπω στην οθόνη και κοιτάω τα λάδια μου στον πάγκο . Εθισμός ; Όπως και να έχει λίγο στεγνό πινέλο με πιο ανοιχτό καφέ στις ακμές, θα τα αναδείξει. Πολύ όμορφο update. Μπράβο!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 14, 2021 14:41:54 GMT 2
Τρομερά, ως είθισται, βαψίματα Κωνσταντίνε!
Αυτό το υπέροχο σοκολατί ποιό είναι? Καταστάλαξες τελικά στον χρωματισμό της καρότσας?
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 14, 2021 17:05:01 GMT 2
Φάνη, Γιώργο και Αλέξη ευχαριστώ πολύ για την ταχύτατη ανταπόκριση στο update και τα χρήσιμα σχόλια!
#Φάνη, όντως η κουκούλα δεν γυαλίστηκε. Θα έπρεπε να γράψω "...βάφτηκαν η κουκούλα, το πορτμπαγκάζ και η ρεζέρβα και γυαλίστηκαν τα δύο τελευταία". Εν τη ρύμη του λόγου... Όσο για το γυάλισμα, δεν βλέπω διαφορά από τα άνευ βερνικιού. Απλά εδώ χρειάζονταν το βερνίκι μιας και το χρώμα είναι ματ.
#Γιώργο, δεν αμφιβάλλω ότι θα τα έκανες τα καθίσματα να απογειωθούν. Αλλά α) δεν έχω λάδια διαθέσιμα, β) και αν είχα δεν θα δοκίμαζα την τεχνική σε μια "παραγγελία" και γ) μιας και η παραγγελία είναι δώρο και δεν θα πληρωθώ και θα μπει σε ψηλό ράφι, η περαιτέρω ενασχόληση με το σαλόνι θα ήταν too much. Απλά σε καπαρώνω για ένα δίωρο στην επόμενη live συνάντησή μας να μου κάνεις λίγο privé φροντιστήριο επί του θέματος.
#Αλέξη τα χρώματα που χρησιμοποίησα είναι για τα καθίσματα TS-69 και για το αμάξωμα διχρωμία TS-46 και Humbrol #63. Για το εσωτερικό (μοκέτες) χρησιμοποιήθηκε Humbrol #93. Ό,τι είχα στο στοκ δηλαδή...
Και μια γενική παρατήρηση: Το κιτ με εξέπληξε όχι μόνο με την ποιότητα του καλουπώματος (καινούργια καλούπια του 1978) αλλά και την ποιότητα των επιφανειών. Τόσο η κουκούλα, όσο και το δέρμα των καθισμάτων αλλά και η μοκέτα έχουν προσεγμένες αποδόσεις της εκάστοτε texture. Το ίδιο και τα ξύλα σε ταμπλό και πόρτες (στο επόμενο). Και προφανώς το κιτ ήταν προσεκτικά αποθηκευμένο και δεν έχει σημάδια του χρόνου που πέρασε. Ακόμα και οι χαλκομανίες είναι (σχετικά) σε καλή κατάσταση.
|
|
|
Post by kyriakos on Apr 16, 2021 16:43:15 GMT 2
Πολύ ωραίες η εργασίες σου φίλε μου, πολύ ωραία τα βαψιματα κ ωραία επιλογή χρώματος τόσο το μπεζακι άλλα ακόμα πιο πολύ τα καθίσματα μπράβο σου!
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 16, 2021 20:45:38 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κυριάκο, να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 21, 2021 6:25:22 GMT 2
Καλημέρα σε όλους! Ένα μεγάλο μέρος του επταήμερου που πέρασε αφιερώθηκε στην μετατροπή του καπό σε σπαστό. Κατ' αρχήν αφαιρέθηκε περίπου 1 χιλ. από την ακμή συναρμογής των δύο επάνω φύλλων για να γίνει χώρος για το πάχος του μεντεσέ. Στην συνέχεια φρεζαρίστηκε περίπου 0,5 χιλ. κατά μήκος αυτής της ακμής για να δημιουργηθεί σκαλοπατάκι όπου θα κολλήσει χωνευτά το φύλλο του μεντεσέ:
Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν αντίστοιχα σκαλοπατάκια για να δεχτούν τα μεντεσεδάκια των πλαϊνών φύλλων:
Τέλος τα φύλλα βάφτηκαν και εν μέρει γυαλίστηκαν:
Μια δεύτερη μετατροπή έγινε στο πορτμπαγκάζ, όπου αφαιρέθηκε η επίπεδη πλάκα που έδινε το κιτ αφήνοντας μόνο την εργαλειοθήκη και τον πυροσβεστήρα:
Κατόπιν ετοιμάστηκε το πυρόφραγμα. Εδώ εκτός από το βάψιμο κατασκευάστηκε το δεύτερο δοχείο πλάι στην αντλία καυσίμου που δεν δίνεται στο κιτ και προστέθηκαν σωληνάκια καυσίμου:
Τέλος, αφού βάφτηκαν σε απομίμηση ξύλου τα διακοσμητικά στις πόρτες και το ταμπλό, συναρμολογήθηκαν οι πόρτες όπου προστέθηκαν τζάμια από διαφανές φύλλο πλαστικού:
Αυτά για σήμερα. Λογικά με το γυάλισμα των υπολοίπων κομματιών και της καρότσας η κατασκευή θα περατωθεί μέσα στην Μεγαλοβδομάδα. Να 'στε όλοι καλά!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 21, 2021 8:07:06 GMT 2
Καλημέρα Κωνσταντίνε, Πολύ όμορφο το σπαστό καπό! Το μεντεσαδακι από τι είναι (που το βρήκες); Φαίνεται μια χαρά στην κλίμακα. Οι ανάγλυφες λεπτομέρειες είναι από τα αδύναμα σημεία του κιτ πιστεύω - η εργαλειοθήκη σίγουρα έδειξε καλύτερη μετά το βάψιμο, ίσως κάποια σημεία χρειάζονται λίγο καλύτερο καθάρισμα, εκεί που ακουμπούν τα εργαλεία γιατί φαίνεται έντονα το ασημένιο χρώμα. Όμορφη και η απομίμηση του ξύλου στο ταμπλό. Καλά τελειώματα!
|
|