|
Post by ViL27 on Feb 12, 2021 0:13:06 GMT 2
Μετα απο το ατυχημα μου με το R8,εψαχνα κατι στα γρηγορα να παρω μαζι στη δουλεια για μελετη και επεξεργασια,για να ξεχαστω και να μου περασουν τα νευρα.Εδω που τα λεμε ξεμεινα και απο wip. Η σκεψη μου ηταν να παρω κατι πολιτικο και σχετικα απλο,και επειδη εχω σκοπο να επανερθω στο 2κ βερνικι που εχω να χρησιμοποιησω πολυ καιρο,ηθελα κατι που και να παει στραβα δεν θα χαλαστω πολυ. Ετσι προεκυψε η 500sec,η κουπε εκδοχη της S Class της εποχης(w126,). Η 500 sec(C126) λοιπον κυκλοφορησε το 1981 και εμεινε στην παραγωγη για 10 χρονια,ενω το κιτ της Tamiya κυκλοφορησε το 1982.Η Lorinser εκδοχη κυκλοφορησε το 1983 και απο τοτε το συγκεκριμενο κιτ δεν επανεκδοθηκε ποτε.Κοινως αυτο το κιτ ειναι ενα χρονο μεγαλυτερο σε ηλικια απο μενα . Κατα τη γνωμη μου η C126 ειναι ενα καλοσχεδιασμενο και ομορφο αμαξι με διαχρονικη σχεδιαση.Ενα πολυτελες θηριωδες κουπε που απολαμβανει να καταπινει μεγαλες αποστασεις με ανεση και ασφαλεια για οδηγο και επιβατες. Το κιτ,παροτι 39 χρονων παραμενει τιμιο, αλλα δειχνει την ηλικια του σε διαφορους τομεις.Αρκετο φλας,καλες συναρμολογησεις,καθολου χαλκομανιες ειναι καποια απο τα χαρακτηριστικα του Μερικες δουλειτσες εγιναν ηδη,οπως mold lines και χαραξη των panel lines.Μετα ακολουθησαν τα test fits για να δω που βρισκομαστε με τα ζαντολαστιχα και αν θα τα αλλαξω,αλλα εμεινα ικανοποιημενος με αυτο που ειδα και μαλλον θα τα κρατησω. καλο βραδυ
|
|
|
Post by alex78 on Feb 12, 2021 8:10:13 GMT 2
Σωστό θεριό Σπύρο, σοφή επιλογή να πάς, τούτη την ώρα τουλάχιστον, σε κάτι ασφαλές και χαλαρό. Όντως για κιτ του '82 μια χαρά στέκεται, εγώ ας πούμε εντυπωσιάστηκα που κάθεται σωστά στους τροχούς του και δεν υπάρχουν κενά. Θα πάει oob ή θα δούμε κάποια τσαχπινιά σου? Αποφάσισες χρωματικούς συνδυασμούς? Να έχεις μια ευχάριστη και απροβλημάτιστη κατασκευή φίλε!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 12, 2021 8:27:21 GMT 2
Καλό ξεκίνημα και καλή επιτυχία Σπύρο! Κι επειδή το όχημα είναι εμβληματικό για την εποχή του και επιβλητικό ακόμα και σήμερα, ρίξε μια ματιά στο χρωματολόγιο της Mercedes πριν αποφασίσεις για το χρώμα... Κοίτα π.χ. εδώ: www.classicway.de/overview.php?idtitel=W124
|
|
|
Post by ViL27 on Feb 12, 2021 13:23:42 GMT 2
@Κωνσταντινε και Αλεξη χαιρομαι που σας αρεσει το κτηνος! Αλεξη ναι οντως καθεται πολυ καλα στους τροχους του,θα σου παραθεσω φωτο απο το αντιστοιχο κιτ της Revell που εχω να δεις κατι τεραστια κενα στους θολους. Μελεταω το link που εβαλε ο Κωνσταντινος να δω αν θα προσεγγισω καποια απο τις αποχρωσεις.Τσαχπινιες δεν αναμενονται,θελω να παω σε γρηγορη κατασκευη! Κωνσταντινε πραγματικα εμβληματικο,ακομα και σημερα μου αρεσει παρα πολυ ο σχεδιασμος του,ειδικα του εμπρος μερους.Ευχαριστω για το χρωματολογιο,ισως μπορεσω να προσεγγισω καποια αποχρωση!
|
|
|
Post by alex78 on Feb 12, 2021 13:40:48 GMT 2
Σαν WRC μοιάζει, σωστό ''κατσίκι''...!!! Η Revell με την σειρά της ''Premium'' προσπάθησε να ανταγωνιστεί την Fujimi με την σειρά των ''Enthusiast'', όμως μάλλον με απογοητευτικά αποτελέσματα. Αφού λοιπόν δεν προσανατολίζεσαι να αλλάξεις ζαντκό, έλεγα έτσι για την τσαχπινιά να βάλεις κάποια σίτα και καρφίτσα στα προσκέφαλα των καθισμάτων κλπ. Αυτό το σαμπανιζέ πάντως μπορώ να πώ ότι του ταιριάζει ταμαμ.....http://www.classicway.de/Silberdistel%20Metallic%20(Thistle%20Green%20Metallic)%20_124/w_881/Mercedes_.htm
|
|
|
Post by ViL27 on Feb 12, 2021 14:45:41 GMT 2
Θα δειτε συντομα και καποιο Revell Premium απο μενα,και θα δουμε αν θα γοητευτουμε η απογοητευτουμε! Αν υπαρχει διαθεση μπορει να το κανω αυτο που λες. Εγω προσανατολιζομαι να προσεγγισω αυτο το χρωμα www.classicway.de/Champagner%20(Champagne)%20_126/w_473/Mercedes_.htm χρησιμοποιωντας αυτο
Σχετικα κοντα σε αυτο που προτεινεις,αλλα δεν θα παω για ψωνια ψαχνομαι με αυτα που εχω στο στοκ
|
|
|
Post by alex78 on Feb 12, 2021 15:22:31 GMT 2
Παρεμφερή και εξίσου όμορφη απόχρωση Σπύρο, συμφωνώ με τα όσα λές, ας πορευτούμς με ό,τι έχουμε, ευκαιρία και για λίγη οικονομία.
|
|
|
Post by ViL27 on Feb 12, 2021 17:29:14 GMT 2
|
|
|
Post by ViL27 on Feb 12, 2021 18:53:55 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Feb 12, 2021 19:17:43 GMT 2
Άξια λόγου τα ''LP'' αλλά και άξια θαυμασμού το βάψιμο και το βερνίκωμα σου Σπύρο!
Σωστό πιστόλι, τα ''διεκπεραίωσες'' μέσα σ' ένα απόγευμα, αν και κάπως ριψοκίνδυνο που δεν άφησες να ''τραβήξει'' λίγο το χρώμα και ψέκασες κατευθείαν από πάνω το ''2K''.
|
|
|
Post by ViL27 on Feb 12, 2021 19:40:52 GMT 2
Ευχαριστω φιλε!Νομιζω η 1+ ωρα που εδωσα ειναι αρκετη για στεγνωμα λακερ χρωματος. Αλλωστε σημερα ειχα την διαθεση,τον χρονο και την διαυγεια να το κανω σωστα,μετα θα πηγαινε απο Τριτη λογικα . Θα σου αρεσε να δεις διχρωμια στο οχημα με ματ γκρι στους προφυλακτηρες? Ως τωρα σκεφτομαι να το αφησω μονοχρωμο ως πιο 'σπορ' επιλογη καθως φτιαχνω την κουπε εκδοση.Φυσικα θα βαφτουν και τα χρωμιωμενα φιλετα.
|
|
|
Post by alex78 on Feb 12, 2021 20:36:12 GMT 2
Νομιζω η 1+ ωρα που εδωσα ειναι αρκετη για στεγνωμα λακερ χρωματος.
Να σου πώ δεν έχω και μεγάλη εμπιστοσύνη στα λάκερ, προσωπικά όταν ψεκάζω σπρέι τ' αφήνω μια μέρα τουλάχιστον να στεγνώσουν πρίν προχωρήσω ώστε να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο. . Θα σου αρεσε να δεις διχρωμια στο οχημα με ματ γκρι στους προφυλακτηρες? Ως τωρα σκεφτομαι να το αφησω μονοχρωμο ως πιο 'σπορ' επιλογη καθως φτιαχνω την κουπε εκδοση.Φυσικα θα βαφτουν και τα χρωμιωμενα φιλετα.
Μες στο μυαλό μου βρίσκεσαι φίλε. αυτό ακριβώς σκεφτόμουν, ότι των '80s ειδικά τα sedan είχαν αυτήν την διχρωμία, οπότε δεν θα ήσουν και λάθος αν την έκανες. Από την άλλη πάλι καλύτερα μονόχρωμο, θα δείχνει πολύ πιό μοντέρνο.
|
|