|
Post by Φάνης on Jan 6, 2021 10:12:46 GMT 2
Καλημέρα Φίλε, Είσαι ασταμάτητος βλέπω! Μπράβο! Γιατί όμως λες ότι η ραφή μπροστά στο κάτω μέρος δεν θα φαίνεται; Από ότι αντιλαμβάνομαι μπροστά η μύτη με το κάτω μέρος είναι ένα ενιαίο κομμάτι, οπότε πρέπει να κολληθεί, να στοκαριστεί και να τριφτεί. Ίσως ο Γιώργος ή κάποιος άλλος να ξέρει καλύτερα, δεν έχω και πολλές γνώσεις για τα σύγχρονα μονοθέσια! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by czt on Jan 6, 2021 12:18:11 GMT 2
Φανη σωστα εχεις δικιο η ενωση εκει πρεπει να μην υπαρχει φυσικα αυτο που αναφερει ο Νεκταριος και οπως το βλεπω απο τις φωτο ο στοκος θα μπει ετσι για να μη πουμε οτι δε βαλαμε.
|
|
|
Post by alex78 on Jan 6, 2021 14:07:51 GMT 2
Super βαψίματα Νεκ, με όλα αυτά που περιγράφεις η Ebbro δείχνει να είναι μια πολύ σοβαρή και ποιοτική εταιρεία!
Έχω και εγώ το ίδιο ερώτημα με τον Σπύρο, καλή συνέχεια φίλε!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 7, 2021 17:06:58 GMT 2
Νεκτάριε, το πήρες πολύ γρήγορα και με ενθουσιασμό. Αυτό έχει τα θετικά του αλλά και κάποια αρνητικά. Το μονοθέσιο δυστυχώς χρειάζεται στόκο, αφού κάποιες ενώσεις δημιουργούν πάνελ που δεν υπάρχουν στο πραγματικό. Εκτός από το κάτω μέρος της μύτης που σου είπαν τα παιδιά, το ίδιο ισχύει για τις βάσεις των καμερών του ρύγχους και το εμπρός τμήμα του airbox (πάνω από το κεφάλι του οδηγού). Εκεί η εμπρός ένωση πρέπει να καλυφθεί ενώ η πίσω μένει ως έχει, αφού αναπαριστά την ένωση με το καπάκι του κινητήρα. Ελπίζω να βοηθούν τα παραπάνω. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 7, 2021 19:56:39 GMT 2
Νεκτάριε, εκτός από αυτά που σου σημείωσε ο Γιώργος, θα μπορούσες να δεις και την αναλυτική κατασκευή του πολύ καλού μοντελιστή David Thibodeau στο YouTube channel της Gravity Colors USA. Δική μου αμέλεια που δεν το ανέφερα νωρίτερα, έχει αρκετά χρήσιμα πράγματα και με τα panels και με κάποια μέρη για carbon fiber, νομίζω αξίζει να την παρακολουθήσει κάποιος (για να πάρει κάποιες ιδέες, ή να δει κάποια προβλήματα αν δεν είναι πολύ γνωστής του συγκεκριμμενου μονοθεσίου!) πριν ξεκινήσει την δική του κατασκευή. Ελπιζω να είναι βοηθητική η παρέμβαση μου αυτή, ακόμη και τώρα! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 8, 2021 15:50:21 GMT 2
Αγαπητοί φίλοι, σας ευχαριστώ πολύ όλους για το σχολιασμό! Κώστα, όπως ανέφερα και στο update, θα βάλω χρώμιο ώστε να βγει αποτέλεσμα σαν αλουμίνιο! (Σε αυτό συντελεί και το οτι το LP40 που χρησιμοποιώ και ως βάση για το νίκελ δεν είναι εντελώς gloss). Αν βάλω αλουμίνιο, δεν μπορώ να φανταστώ τί θα βγει... Επίσης, επειδή το μαύρο είναι μεταλλικό και συνεπώς φαίνεται κάπως σαν σκούρο γκρι, θέλω η αντίθεση με το άλλο χρώμα να είναι δυνατή. Σπύρο, το γιατί έβαψα τις ζάντες χρυσές ενώ σε όλες τις ref είναι μαύρες, δεν νομίζω οτι υπάρχει κάποια Επιστήμη που θα καταφέρει να το εξηγήσει... Ωστόσο, η αλήθεια είναι οτι οι οδηγίες στο συγκεκριμένο σημείο ήταν ασαφείς και με μπέρδεψαν. Οι ζάντες έχουν ήδη βαφεί σατινέ μαύρο. Με την ευκαιρία να αναφέρω οτι στις οδηγίες υπάρχει ακόμη ένα λάθος, και μάλιστα ξεκάθαρο και όχι θέμα σαφήνειας: υπάρχει ένα εξάρτημα σαν "στεφάνι" εσωτερικά και περιμετρικά τού κόκπιτ, που σύμφωνα με τις οδηγίες πρέπει να γίνει στο χρώμα του αμαξώματος (μεταλλικό μαύρο) ενώ στην πραγματικότητα είναι χρώμα αλουμινίου. Τόσο τις ζάντες όσο και αυτό το εξάρτημα τα είχα βάψει λάθος και στη συνέχεια ο Κώστας (ο οποίος σε προσωπική επικοινωνία μας είχε την ίδια απορία σχετικά με τις ζάντες και τον οποίο ευχαριστώ!) μου έστειλε ένα πολύ κατατοπιστικό βιντεάκι, που μου έλυσε και διάφορες άλλες απορίες.. Γιώργο και Φάνη, το κιτ σίγουρα θα μπορούσε να στοκαριστεί για καλύτερο αποτέλεσμα (π.χ. στο κάτω μέρος του ρύγχους που αναφέρετε), ωστόσο επειδή αφενός η εφαρμογή των κομματιών είναι υποδειγματική και αφετέρου στο σημείο που βρίσκεται η ένωση φαίνεται μόνον αν γυρίσεις ανάποδα το κιτ, εγώ τουλάχιστον θεωρώ οτι δεν χρειάζεται να αφιερωθεί χρόνος για στοκάρισμα και τρίψιμο. Όσο για τις γραμμώσεις που αναφέρει ο Γιώργος, σίγουρα έχει δίκαιο από άποψη πιστότητας (αν λ.χ. στο πραγματικό δεν υπάρχει το συγκεκριμένο ένωμα στο airbox), αυτό όμως θα το καταλάβει μόνον όποιος ξέρει το μονοθέσιο "απέξω κι ανακατωτά" (δηλαδή σίγουρα όχι εγώ), και αφετέρου το να παραμείνει η γράμμωση δεν δημιουργεί κάποιο αισθητικά άσχημο αποτέλεσμα (πάντα κατά τη γνώμη μου), αφού φαίνεται σαν γράμμωση μεταξύ πάνελ και όχι σαν ένωση εξαρτημάτων του κιτ. Τέλος, για τις βάσεις των καμερών, το μεν σημείο ένωσής τους με το σκάφος έχει στοκαριστεί, οι δε γραμμώσεις δίνονται από το κιτ και δεν αποτελούν ενώσεις κομματιών. Φάνη, ευχαριστώ για το βιντεάκι!
|
|
|
Post by czt on Jan 9, 2021 23:47:59 GMT 2
Νεκταριε το στεφανι πρεπει αν ειναι το δαχτυλιδι απο το μπουλονι που το δειχνει στη φωτογραφια σαν μεταλλικό κοκκινο - ροζ
|
|
|
Post by nektarios on Jan 10, 2021 0:54:06 GMT 2
Ναι, εκείνο σκέφτομαι κι εγώ να το κάνω κόκκινο.. Θα δείχνει ωραίο μέσα σε όλο το υπόλοιπο μαύρο.
|
|
|
Post by czt on Jan 10, 2021 1:02:39 GMT 2
Ναι κανει φανταστικη αντιθεση ειναι κινκι χαχααχα
|
|
|
Post by nektarios on Jan 21, 2021 0:19:13 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Αφού δεν βρίσκω χρόνο για να σχολιάσω τις δικές σας κατασκευές, τουλάχιστον ας σας παρουσιάσω τις εξελίξεις στη Μακλάρεν… Το σημερινό update πιστεύω ότι είναι το πιο ενδιαφέρον, καθώς περιέχει τα απαιτητικότερα βαψίματα και σχεδόν όλες τις χαλκομανίες. Μετά το βάψιμο του σκάφους με το κύριο χρώμα του (Tamiya LP-40 metallic black), και αφού έγιναν τα απαραίτητα μασκαρίσματα, βάφηκε το “αλουμίνιο”, με ZP M-1000 chrome που, όπως ακριβώς το είχα προβλέψει, έχει εφέ αλουμινίου! [Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην ασχετοσύνη μου με το βάψιμο των μεταλλικών χρωμάτων (και δη των χρωμίων) αλλά και στο ότι ως βάση του χρησιμοποιήθηκε το LP-40 που είναι σατινέ]. Τέλος, και αφού πρώτα βερνικώθηκε η «αλουμινένια» επιφάνεια (με Tamiya X-22) για λόγους προστασίας τού ιδιαίτερα ευαίσθητου χρώματος, στη συνέχεια κολλήθηκαν οι χαλκομανίες. Όλα αυτά σε φωτογραφίες… Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 21, 2021 7:49:20 GMT 2
Ωραιος Νεκταριε ολα καλα πηγαν!Οι χαλκομανιες ευκολες?Με 2κ θα βερνικωσεις?Καλη συνεχεια!
|
|
|
Post by czt on Jan 21, 2021 10:28:07 GMT 2
Παρα πολυ ωραιο νεκταριε!!! Βλεπω και συντομα τερματισμο!!! Αντε με το καλο!!!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 21, 2021 13:48:24 GMT 2
Πολύ ωραία βαψίματα και εντυπωσιακοί χρωματιστοί, καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 21, 2021 14:07:31 GMT 2
Σπύρο, Κωστή και Αλέξη, σας ευχαριστώ πολύ! Σπύρο, οι χαλκομανίες είναι εξαιρετικές και λειτούργησαν εντελώς απροβλημάτιστα. Βερνίκι θα χρησιμοποιήσω το Χ-22, τόσο επειδή το χρησιμοποίησα ήδη ως "υπόστρωμα" για τις χαλκομανίες όσο και επειδή δεν σκοπεύω να κάνω σοβαρό τρίψιμο με γυαλόχαρτα (για να μην κινδυνέψουν τα ιδιαίτερα ευαίσθητα μεταλλικά χρώματα), οπότε δεν θα μου χρειαστεί η αυξημένη ανθεκτικότητα του 2Κ. Όσο για τον τερματισμό, ελπίζω το κιτ μου να τερματίσει στο πλαίσιο του GB σε καλύτερη θέση από αυτές που τερμάτιζε το πρωτότυπο στο Πρωτάθλημα!...
|
|
|
Post by czt on Jan 21, 2021 15:55:53 GMT 2
Όσο για τον τερματισμό, ελπίζω το κιτ μου να τερματίσει στο πλαίσιο του GB σε καλύτερη θέση από αυτές που τερμάτιζε το πρωτότυπο στο Πρωτάθλημα!... Νεκταριε παρα πολυ καλο εγραψες!!!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 21, 2021 16:14:42 GMT 2
Καλά γυαλίσματα και καλά τελειώματα Νεκτάριε!
|
|