|
Post by Diecast917k on Dec 13, 2020 21:38:55 GMT 2
|
|
|
Post by Diecast917k on Dec 13, 2020 22:03:19 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Dec 15, 2020 22:43:11 GMT 2
Είναι μαγικό! Ξεκινάς από ένα μοντέλο και καταλήγεις σε ένα άλλο... Εμένα μου φαίνεται μια χαρά! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Diecast917k on Dec 15, 2020 23:06:44 GMT 2
Νεκταριε εχεις ενα δικιο μοιαζει λιγο με μαγεια αλλα οι μαγικες λεξεις αποτελουνται συνηθως απο καταρες και φωνες!! Ευχαριστω!!
|
|
|
Post by ViL27 on Dec 16, 2020 10:12:57 GMT 2
Δημήτρη μου αρέσει πάρα πολύ το bodykit και δεν είδα και κάτι που να μη μοιάζει σωστό βλέποντας το αμάξωμα.Το μόνο που νομίζω δεν μου αρέσει είναι οι καθρέφτες,όχι η θέση τους αλλά το σχήμα τους που κάπως αντιτίθεται στο μυώδες αμάξωμα.Απο χρώμα τι θα δούμε?Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Diecast917k on Dec 16, 2020 11:09:20 GMT 2
Οι καθρεφτες πανε πακετο με το χρωμα που θα εχει το αμαξι!! Αν ξερεις, ξερεις! Επισης, επειδη οι καθρεφτες ηταν 1/1 σε 3δ,επρεπε εγω να τους φτιαξω στην 1/18 κλιμακα. Μπορει ομως το αμαξι να ναι 1/18,2 ή η στρογγυλοποιηση που εκανα ( 100 /18 = 5,5555 ) να τους μικρυνε στην 1/17,8 οπότε να μην βρισκονται στην ιδια κλιμακα. Θα του ριξω μια ματια γιατι αυτο μπορει να ειναι που σε χαλαει!
|
|
|
Post by ViL27 on Dec 16, 2020 11:39:09 GMT 2
Έκατσα και είδα μερικές φώτο του hakosuka,και είδα ότι έχεις παίξει στο ίδιο στυλ,οπότε μάλλον σωστή μοιάζει η επιλογή σου.Ισως ήταν μια αρχική εντύπωση ότι δεν ταιριάζουν,όσο το κοιτάω καλύτερα νομίζω ότι θα βγει σωστή η επιλογή σου στο τελικό αποτέλεσμα.Οπως και να χει έχεις ρίξει σούπερ δουλεια
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 16, 2020 12:16:56 GMT 2
Πολύ όμορφη δουλειά Δημήτρη! Συγχαρητήρια! Ήθελα να ρωτήσω με ποια κριτήρια αποφασίζεις σε ποιον εκτυπωτή (πλαστικό ή ρητινένιο) θα εκτυπώσεις το τελικό κομμάτι για επεξεργασία πριν την εφαρμογή του; Παίζει ρόλο σε αυτήν την απόφαση και η σχετικά μεγάλη κλίμακα (1:18) που δουλεύεις; Ευχαριστώ.
|
|
|
Post by Diecast917k on Dec 16, 2020 14:29:18 GMT 2
Στο 99% των περιπτωσεων το τελικο κομματι θα ειναι παντα στον ρητινενιο (εχει τυχει το τελικο να ειναι πλαστικο αλλα ειναι κυριως για αντικειμενα που δεν θα φαινονται στο τελος). Εκτος απο την αριστη ποιοτητα εκτυπωσης που εχουν οι ρητινες ειναι και πολυ ευκολες στο τριψιμο (εννοειται με προσοχη γιατι ειναι κι αυτες τοξικες οποτε σε ανοιχτο χωρο ή με νερο παντα τριψμο) αρα αυτα τα χαρακτηριστικα τις κανουν ιδανικες για αυτο που κανω. Το πλαστικο (συγκεκριμενα PLA αλλα υπαρχει και το ABS που ειναι το πλαστικο των κιτ ομως στην εκτυπωση ειναι δυσκολο και μυριζει πολυ εντονα οποτε για αυτο χρησιμοποιω το PLA) δεν εχει καλη επιφανεια στο τελος και ειναι και δυσκολο στο τριψιμο. Οσο για την κλιμακα, μεχρι τωρα ο εκτυπωτης, παρολο που ειναι μικρος ( 120mm μηκος x 60mmm πλατος x 150mm υψος) , μου φτανει γιατι δεν εχω φτιαξει ενα ολοκληρο αμαξωμα (ακομα ). Για 1/12 μπορει να χρησιμοποιηθει αλλα για λιγα πραγματακια. Ασχετα με τον δικο μου, αυτη τη στιγμη υπαρχει εκτυπωτης ρητινης που εχει γυρω στα 500-600 ευρω και ειναι 20εκ μηκος x 12 εκ πλατος x 25 εκ υψος. Anycubic Photon Mono X λεγεται αν θελει να δει καποιος
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 16, 2020 16:59:53 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τον συγκεκριμένο ρητινένιο υπολογιστή τον γνωρίζω, όπως και κάποιους άλλους. Είχα κάνει έρευνα αγοράς για ρητινένιους εκτυπωτές, μετά από κάποιους συνδέσμους που μου είχε στείλει ο Γιωργος. Μάλιστα αφιέρωσα και αρκετό χρόνο το καλοκαίρι να μάθω να δουλεύω την fusion 360. Ήταν και είναι ακόμη μέσα στα πλάνα μου να αγοράσω ένα σχετικά οικονομικό-αλλά ικανοποιητικό για μικροδουλειές ρητινένιο εκτυπωτή, βοηθητικό για το hobby μας. Αυτήν την στιγμή έχω κάποιες άλλες προτεραιότητες, αν όμως χρειαστώ στο μέλλον κάποια βοήθεια-γνώμη θα σε ρωτήσω Δημήτρη. Ευχαριστώ και καλό βράδυ!
|
|
|
Post by czt on Dec 19, 2020 22:55:50 GMT 2
παρα πολυ ωραια δουλεια!!!!
@ Φανη εχεις δικιο οτι ειναι πολυ βοηθητικός αλλα η επενδυση χρονου ειναι το πιο δυσκολο μερος σε αυτη τη φαση πιστευω
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 20, 2020 10:10:34 GMT 2
Ωραίο πρότζεκτ, Δημήτρη. Καλή επιτυχία. Αισθητικά είναι αρκετά ισορροπημένο κι εμένα ο καθρέπτης δεν με ξενίζει. Έχω κάποιες ενστάσεις για το σχήμα των εμπρός φτερών. Επίσης, το νεύρο τους θα έπρεπε να καταλήγει στο νεύρο της πόρτας (όπως γίνεται στα πίσω). Μάλλον δεν διορθώνεται τώρα, αλλά για τα επόμενα μπορεί να το λάβεις υπόψη σου. Εντυπωσιακό όπως και να έχει. ΥΓ. Ως τέκνο της τεχνολογίας περίμενα να σε γνωρίσουμε στο χθεσινό meeting. Ελπίζω να μπορέσεις στο επόμενο. Καλημέρα
|
|
|
Post by Diecast917k on Dec 20, 2020 13:18:58 GMT 2
Ωραίο πρότζεκτ, Δημήτρη. Καλή επιτυχία. Αισθητικά είναι αρκετά ισορροπημένο κι εμένα ο καθρέπτης δεν με ξενίζει. Έχω κάποιες ενστάσεις για το σχήμα των εμπρός φτερών. Επίσης, το νεύρο τους θα έπρεπε να καταλήγει στο νεύρο της πόρτας (όπως γίνεται στα πίσω). Μάλλον δεν διορθώνεται τώρα, αλλά για τα επόμενα μπορεί να το λάβεις υπόψη σου. Εντυπωσιακό όπως και να έχει. ΥΓ. Ως τέκνο της τεχνολογίας περίμενα να σε γνωρίσουμε στο χθεσινό meeting. Ελπίζω να μπορέσεις στο επόμενο. Καλημέρα Ευχαριστω πολυ! Το νευρο ναι θα επρεπε να ειναι ετσι αλλα το αντιληφθηκα αργα στην κατασκευη και απλα θα το αφησω δυστυχως. Οσο για το meeting, επειδη δεν ελαβα μερος στην ανταλλαγη δωρων, δεν εριχνα πολυ συχνα ματιες στο τοπικ οποτε το ανακαλυψα τελευταια στιγμη και δεν ημουν καν σπιτι μου. Αν ξαναγινει θα ηθελα να ειμαι εκει!
|
|
|
Post by Diecast917k on Feb 13, 2021 12:47:30 GMT 2
Συνεχιζω με το R32 στο οποιο οι αλλαγες ειναι λιγες μιας και παλευα το μπροστινο προφυλακτηρα και τα μπροστινα φτερα να ερθουν στο σωστο σχημα τα οποια και εφτασα πιστευω. Το νευρο συνεχιζεται απο την πορτα οπως ειχε επισημανει ο αντμιν στο προηγουμενο ποστ. Εαν καποιος θελει να συνεχισει να βλεπει αυτο ή καποιο αλλο απο τα μοντελα μου ριξτε μια ματια στο Youtube ή στο Instagram στα οποια θα ανεβαζω τις συνεχειες και για να μην χαθουμε. Επισης, ανεβαζω και σε αυτη τη σελιδα του Facebook
|
|