|
Post by Φάνης on Nov 24, 2020 11:10:19 GMT 2
Βάλαμε το σκαρί για λίγο στην άκρη (το μεταφέραμε σε άλλο πάγκο εργασίας για την ακρίβεια!) και σήμερα πρωί-πρωί ξεκινήσαμε δειλά-δειλά την 555 F1. Αφού αφαιρέσαμε όλα τα κομμάτια από τα πλαστικά τους και τα τοποθετήσαμε σε άλλες θήκες, αρχίσαμε να εξετάζουμε τα κομμάτια και πως εφαρμόζουν κάποια από αυτά. Όπως αντιλαμβάνεστε, και βλέπετε από φωτό, η χύτευση είναι κακή και η εφαρμογή τους αρκετά προβληματική. Επίσης, όπως αναμενόταν, όλα είναι στο περίπου, αφού δεν υπάρχουν θέσεις για να πιάσουν τα κομμάτια και οι οδηγίες δεν σου κάνουν τη ζωή ευκολότερη, τουναντίον.... Οπότε πρέπει να αφιερώσουμε πολύ χρόνο, για να δούμε πως ακριβώς θα μπουν τα κομμάτια στην «μπανιέρα» για να κάτσουν σωστά στην θέση τους και να μπορέσει να εφαρμόσει και το ταμπλό (δίνεται σε PE). Επίσης, οι χαλκομανίες, ειδικά αυτές για το ταμπλό, είναι για κλάματα, μαύροι κύκλοι για τα στροφόμετρα-ταχύμετρα! Δεν ξέρω αν έχω spare που να ταιριαζουν για να τα αντικαταστήσω....
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 24, 2020 11:15:12 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on Nov 24, 2020 11:51:56 GMT 2
Καλημερα ...περιμενω με αγωνια το καινούργιο σου tumbler . εαν μπορεις βαλε φωτο πριν κ μετα ...
|
|
|
Post by mikys2019 on Nov 24, 2020 11:59:34 GMT 2
Η τελευταια φωτο με το απειρο ρινισμα μεταλλου που εχει κ το χρωμα στα δαχτυλα σου μας δειχνει ποσο πολυ δουλεια εριξες για αρχη . Εαν μπορεις πες μας λιγα στοιχεια για το τροχουδακι (dremel )το μπλε που εχεις που φαινεται τελειο μικρο κ ελαφρυ .
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 24, 2020 15:09:18 GMT 2
Καλημερα ...περιμενω με αγωνια το καινούργιο σου tumbler . εαν μπορεις βαλε φωτο πριν κ μετα ... Δυστυχώς, δεν θα υπάρξει διαφωτιστική φωτο πριν και μετά Μιχάλη, γιατί ξεκινώ και τρίβω με το χέρι πρώτα και ταυτόχρονα καθαρίζω και τις ραφές, άρα προϋπάρχει ένα καλό γυάλισμα πριν μπει στο tumbler για έξτρα περιποίηση!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 24, 2020 15:17:41 GMT 2
Η τελευταια φωτο με το απειρο ρινισμα μεταλλου που εχει κ το χρωμα στα δαχτυλα σου μας δειχνει ποσο πολυ δουλεια εριξες για αρχη . Εαν μπορεις πες μας λιγα στοιχεια για το τροχουδακι (dremel )το μπλε που εχεις που φαινεται τελειο μικρο κ ελαφρυ . Είναι από την Mr Hobby Tool. Σίγουρα υπάρχουν διάφορα τέτοια στο ebay, σχετικά οικονομικά! Το έχω γύρω στα 6 χρόνια, το χρησιμοποιώ ανελλιπώς, αλλάζω μόνο μπαταρίες, όταν δω ότι χρειάζεται!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 24, 2020 15:26:36 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Nov 24, 2020 16:39:53 GMT 2
Καταναγκαστική αλλά απαραίτητη εργασία Φάνη και την κάνεις πολύ καλά!
|
|
|
Post by mikys2019 on Nov 24, 2020 17:25:14 GMT 2
Φανη να σε ρωτησω κατι ......ωραια η δουλεια που κανεις κ τριβεις κ τριβεις ... εαν ετρωγες τα χοντραδια κ μετα περνουσες εναν στοκο πιστολιου (για μεταλλα ) δεν θα μπορουσες να δουλεψεις παλι την επιφανεια ....με το ιδιο αποτελεσμα ?
Εαν το δει καποιος που δεν εχει διαβασει την επικεφαλιδα θα νομιζει οτι κανεις ασημενια mercedes ... καθρεπτη το εχεις κανει ...ευγε .
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 24, 2020 17:34:41 GMT 2
Ωραίες δουλειές Φάνη... Καλό κουράγιο!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 24, 2020 19:42:16 GMT 2
Καταναγκαστική αλλά απαραίτητη εργασία Φάνη και την κάνεις πολύ καλά! Ευχαριστώ Άλεξ! Το πολύ καλά είναι σχετικό! Ας πούμε, ικανοποιητικά, καλύτερα, φίλε!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 24, 2020 19:45:12 GMT 2
Ωραίες δουλειές Φάνη... Καλό κουράγιο! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε! Τώρα που ακόμη κάτι βλέπουμε, έστω και με τα optivisor!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 24, 2020 19:50:42 GMT 2
Φανη να σε ρωτησω κατι ......ωραια η δουλεια που κανεις κ τριβεις κ τριβεις ... εαν ετρωγες τα χοντραδια κ μετα περνουσες εναν στοκο πιστολιου (για μεταλλα ) δεν θα μπορουσες να δουλεψεις παλι την επιφανεια ....με το ιδιο αποτελεσμα ? Εαν το δει καποιος που δεν εχει διαβασει την επικεφαλιδα θα νομιζει οτι κανεις ασημενια mercedes ... καθρεπτη το εχεις κανει ...ευγε . Μιχάλη, δεν έχω τρίψει σχεδόν καθόλου ακόμη! Απλώς, το χάιδεψα λίγο, να δω τις ραφές και τα προβλήματα και έχω διώξει μόνο τις ραφές και το έξτρα μέταλλο. Ακόμη δεν έχεις δει τίποτα! Θα φάει, στόκο, τρίψιμο, αστάρι, τρίψιμο και τουμπαλιν μέχρι να γίνει σαν κ@λ@ς μωρού, ώστε να μπορέσει να δεχθεί το πρώτο χέρι χρώμα! Θελει προσοχή, είναι μια σταλίστα και θέλει προσεκτικό τρίψιμο να μην αρχίσει να χάνει τις καμπύλες του!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 24, 2020 19:52:15 GMT 2
|
|
|
Post by Sakis on Nov 24, 2020 21:40:03 GMT 2
Μαζί με τα μέταλλα γυαλισες και δαχτυλάκι. Kosutte Ginsan και κουραφέξαλα. Καλα είσαι κι εσύ... Εδώ και δυο μέρες κι εγώ στο τρίψιμο είμαι κι ακομα έχουμε. Πολύ προσεγμένες οι εργασίες σου έως εδω!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 25, 2020 6:26:01 GMT 2
Μαζί με τα μέταλλα γυαλισες και δαχτυλάκι. Kosutte Ginsan και κουραφέξαλα. Καλα είσαι κι εσύ... Εδώ και δυο μέρες κι εγώ στο τρίψιμο είμαι κι ακομα έχουμε. Πολύ προσεγμένες οι εργασίες σου έως εδω! Ευχαριστώ Σάκη. Τρίψιμο-γυάλισμα-καθάρισμα-ανοίγματα, από τα αγαπημένα βήματα της κατασκευής Όπως και να έχει, απαραίτητα και σημαντικά βήματα για ένα έχουμε ένα όμορφο τελικό αποτέλεσμα! Καλημέρα!
|
|