|
Post by gtziaf on Oct 24, 2020 9:17:04 GMT 2
Τον τελευταίο μήνα παράλληλα με το κάτερχαμ και μια ακόμη δουλειά που θα δείτε εν εύθετο χρόνο, ασχολήθηκα με την F2007 της revell. Το κιτ είναι πραγματικά χοντροκομμένο με ηλίθιο engineering και μέτρια εφαρμογή. Τα λάστιχα είναι επίσης χάλια (deformed στο δικό μου κιτ) αλλά οι χαλκομανίες της cartograf εξαιρετικές. Η δουλειά μου επίσης είναι μετριότατη με αρκετά flaws, ως απόρροια της ελλιπούς συγκέντρωσης κατά την κατασκευή. Δεν χρησιμοποιήθηκε κανένα βελτιωτικό εκτός από 3 αντένες που έφτιαξα με metal rods. Για να αναπαρασταθεί το περίεργο χρώμα των F2007, από το Μονακό και μετά, το βάψιμο έγινε με το rosso fuoco (ZP), πάνω σε titanium gold βάση. Στο τέλος, ο κόκκος "σβήστηκε" με ένα χέρι clear red. Το βερνίκι δεν γυαλίστηκε, όπως επίσης το σκαλοπάτι των χαλκομανιών δεν κατέβηκε, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του συλλέκτη, που θα καταλήξει το μοντέλο, αφαιρώντας πόντους από το αποτέλεσμα. Στο ίδιο πλαίσιο δεν έγινε κανένα wash. Αλλά, ΟΚ η αίσθηση ρεαλιστικότητας του καθενός είναι σεβαστή. Καλημέρα και καλό ΣΚ
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 24, 2020 10:55:38 GMT 2
Καλημερα Γιωργο .....Αγορι μου εισαι καλα κ εφτιαξες buraco .... Δεν μου αρεσει καθολου το χρωμα ....δεν μου καθοταν καθολου στο ματι κ εψαξα στο μοντε καρλο του 2007 δεν ειχαν αυτο το χρωμα τουλαχιστον του Ραικοννεν, εγραφαν πανω marlboro κ δεν ειχαν πτερυγια μπροστα απο τον οδηγο .... Οσο για λαστιχα σεβομαι την αποψη σου κ γνωση σου αλλα εμενα μου θυμιζουν λιωμενα λαστιχα μετα απο αγωνα οποτε θα ηθελα να ηταν πολυ βρωμικη η φορμουλα .
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 24, 2020 12:13:19 GMT 2
Είναι κάπως χοντρόκομμένη αλλά στο κατασκευαστικο κομμάτι προσωπικά με ικανοποιεί απόλυτα.Το χρώμα δεν έχω ιδεα πόσο πιστό είναι στο πραγματικό αλλά μου αρέσει στο μάτι.Το titanium gold γιατί το χρησιμοποιήσεις ως βάση Γιώργο?Μπράβο για την κατασκευή! Καλημέρα καλό Σ/Κ
|
|
|
Post by nektarios on Oct 24, 2020 13:00:24 GMT 2
Το οτι το μοντέλο δεν κινείται στα γνωστά κορυφαία gtziaf επίπεδα (αφού ο συλλέκτης - πελάτης μάλλον δεν κατάλαβε σε ποιον ανέθεσε τη δουλειά) δεν αναιρεί το οτι είναι καλοφτιαγμένο. Για τα ελαστικά θεωρώ οτι ίσως χρειάζονταν τουλάχιστον ένα ματ βερνίκι... Αυτό όμως που οπωσδήποτε χρειαζόταν είναι τα λογότυπα της Μ**** , έστω και για λόγους ελάχιστης πιστότητας. Η ιδέα με το clear red, ασχέτως του αν αποδίδει ή όχι το πραγματικό χρώμα του οχήματος (για το οποίο φυσικά δεν έχω την παραμικρή ιδέα), βγάζει ένα πολύ όμορφο και ενδιαφέρον - τουλάχιστον στα δικά μου μάτια - αποτέλεσμα.
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 24, 2020 16:03:12 GMT 2
Παιδια το μοντελο κατασκευαστικα ειναι ΤΕΛΕΙΟ ....δεν το συζηταω καν ....Αλλα απο τι μια το χρωμα απο την αλλη η revell νομιζω οτι βλεπω buraco .
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 24, 2020 18:14:08 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου. Χαίρομαι που σας αρέσει το μοντελάκι Λίγο μας μπέρδεψε ο Μιχάλης. Το μονοθέσιο δεν είναι Μονακό αλλά Βραζιλία όπως αναφέρει ο τίτλος και δεν έχει "M@lboro". Όπως φυσικά έχει τα εμπρός φτερά, κλπ Το Μονακό αναφέρθηκε ως το σημείο καμπής αλλαγής τους χρώματος. Το χρώμα είναι ένα πολύ - πολύ περίεργο σκούρο μεταλλικό (το 2007 η ferrari συμπλήρωνε 60 χρόνια ζωής και θέλησαν να συνδυάσουν το σκούρο κόκκινο των πρώτων ferrari με το σύγχρονο βλ. κόκκους και πέρλα ) το οποίο αλλάζει αποχρώσεις με την έκθεση του στον ήλιο και γίνεται πιο φωτεινό. Αυτός είναι ο ένας λόγος που χρησιμοποιήθηκε το "χρυσό" υπόβαθρο Σπύρο. Αν έκανα τη φωτογράφηση στο φως του ήλιου και όχι με μια λάμπα μέσα στο δωμάτιο, θα φαινόταν διαφορετικό. Επισυνάπτω μια φώτο, με το κινητό, από χτες του βράδυ, λίγο πριν ολοκληρωθεί με το φως της λάμπας από κάτω, όπου η διαφορά στην απόχρωση είναι εμφανής. Ο άλλος είναι ότι το κόκκινο στο πραγματικό μονοθέσιο χρυσίζει (υπάρχουν δεκάδες θέματα σε φόρουμ ferrari κλπ, που περιγράφουν το κόκκινο αυτό) και είναι κάτι γνωστό σε όσους ασχολούνται γενικά με αυτό το αντικείμενο. Για την ιστορία, μια κοντινή φώτο από την Κίνα, όπου στον αγώνα είχε συννεφιά και φαίνεται πόσο σκούρο είναι το χρώμα σε αυτές τις συνθήκες αλλά και το χρυσό reflection του. Τα λάστιχα Νεκ, ψεκάστηκαν με αραιωμένο μαύρο, για να ματάρουν και να ομογενοποιηθούν οι χαλκομανίες και οι σημάνεις που έκαναν με το πινέλο. Το βερνίκι δεν είναι αληθοφανές γιατί τα περισσότερα αντικείμενα (αυτά που έχουν π.χ. τα αμαξώματα αντιμετωπίζονται διαφορετικά) δεν έχουν στρώσεις βερνικιού πάνω τους . Οπότε η θεώρηση μου είναι να το αποφεύγω και να προσπαθώ να επιτύχω το επιθυμητό εφέ με χρώμα. Καλό σαββατόβραδο
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 24, 2020 18:22:56 GMT 2
Καλησπερα .... Γραφεις ....Για να αναπαρασταθεί το περίεργο χρώμα των F2007, από το Μονακό και μετά, Οποτε κοιταξα μοντε καρλο 2007 κ σου ανεβασα κ φωτο ....αλλο χρωμα ....στην νεα φωτο απο κινητο παρα πολυ ωραιο κ καμμια σχεση με τις παλιες ...για να πω ειλικρινα δεν ειδα το βραζιλια 2007
|
|
|
Post by alex78 on Oct 24, 2020 20:37:07 GMT 2
Ωραία πρόβα τζενεράλε για το επικείμενο g.b. μας Γιώργο. Κάτι θα ήξερε ο πελάτης που σε ''αγγάρεψε'' φθινοπωριάτικα....
|
|
|
Post by czt on Oct 24, 2020 22:13:37 GMT 2
πω πω ομορφιες σαν λατρεις της φ1 μου αρεσε το μονοθεσιο που πηρε το πρωταθλημα οδηγων με το τρελο φιλανδο (κανονικα επρεπε να γραψω μεθυσμενο). Οι απαιτησεις του συλλεκτη οκ .Τιθεται για ακομη μια φορα το θεμα ρεβελ και τα προιοντα της, ειχα μια τετοια συζητηση τυχαιος με το φιλο συναγωνιστη σακη δεν ειχα δει το συγκεκριμενο ποστ αλλα μαλλον θα καταληξω οτι εχει καταστρεψει δυστυχως μοναδικα θεματα ελπιζουμε στο μελλον με νεα σχεδιαση κλπ. Για το μοτελο γουοσ θα ηθελα προσωπικα.
#Αλεξ θα εχουμε φ1 γβ? λεγε με τετοια
|
|
|
Post by alex78 on Oct 25, 2020 13:32:19 GMT 2
#Αλεξ θα εχουμε φ1 γβ? λεγε με τετοια Απλώς έθεσα ''φωναχτά'' μια σκέψη μου Κωστή, όταν αποφασιστεί κάτι θα ανακοινωθεί άμεσα, μην μου αγχώνεσαι...
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 25, 2020 20:30:50 GMT 2
Κώστη, υπάρχει και το κιτ της Fujimi, που πάλι έχει θέματα εφαρμογής αλλά δεν είναι χοντροκομμένο. Τα revell, είναι αυτά που είναι. Στη βιτρίνα δείχνουν ΟΚ, είναι 1/24 που είναι σημαντικό αν φτιάχνεις αποκλειστικά 24άρια και αποτελούν καλή "εκπαίδευση" για προετοιμασία σε πιο δύσκολα κιτ. Αλλά μέχρι εκεί. #Αλεξ θα εχουμε φ1 γβ? λεγε με τετοια Απλώς έθεσα ''φωναχτά'' μια σκέψη μου Κωστή, όταν αποφασιστεί κάτι θα ανακοινωθεί άμεσα, μην μου αγχώνεσαι... Δεν του είπαμε Άλεξ, ότι το gb θα είναι αποκλειστικά lewis, τώρα που έσπασε και το ρεκόρ του Σούμι, να χαρεί
|
|
|
Post by alex78 on Oct 25, 2020 21:03:30 GMT 2
Δεν του είπαμε Άλεξ, ότι το gb θα είναι αποκλειστικά lewis, τώρα που έσπασε και το ρεκόρ του Σούμι, να χαρεί
Και όχι μόνο αυτό....φήμες θέλουν να ετοιμάζουν την επετειακή (100 νίκες) κατακίτρινη....
|
|
|
Post by czt on Oct 25, 2020 21:07:43 GMT 2
Κώστη, υπάρχει και το κιτ της Fujimi, που πάλι έχει θέματα εφαρμογής αλλά δεν είναι χοντροκομμένο. Τα revell, είναι αυτά που είναι. Στη βιτρίνα δείχνουν ΟΚ, είναι 1/24 που είναι σημαντικό αν φτιάχνεις αποκλειστικά 24άρια και αποτελούν καλή "εκπαίδευση" για προετοιμασία σε πιο δύσκολα κιτ. Αλλά μέχρι εκεί. Απλώς έθεσα ''φωναχτά'' μια σκέψη μου Κωστή, όταν αποφασιστεί κάτι θα ανακοινωθεί άμεσα, μην μου αγχώνεσαι... Δεν του είπαμε Άλεξ, ότι το gb θα είναι αποκλειστικά lewis, τώρα που έσπασε και το ρεκόρ του Σούμι, να χαρεί Ωραια επισυμαση για τα πιο δυσκολα κιτ αρα ξεκιναω με ρεβελ
Για τα τζιν αναφερεσε? Ο ανυπαρκτος με πλασματικα νουμερα δεν εκανε τιποτα το δειχνουν τα νουμερα! Επειδη θίγεις αυτο το θεμα οι αμερικανοι τα εχουν κανει σαλατα!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 25, 2020 21:24:54 GMT 2
Και αφού το μοντελάκι αναπαριστά το μονοθέσιο με το οποίο πήρε το πρωτάθλημα ο Kimi, 13 χρόνια μετά ο iceman το έχει ακόμη... Θα βοηθήσει και τον Κωστή, να ξεχάσει τον πόνο του ΥΓ. Αυτοσπαμάρω το θέμα, αλλά δεν πειράζει... Υγεία
|
|
|
Post by czt on Oct 25, 2020 21:44:28 GMT 2
λες να ξεκίνησω τα ρεβελ φ1? ποιον πονο ρε φιλε οι τυποι καταστρεφουν το αθλημα
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 26, 2020 13:44:44 GMT 2
Κάπου μου ξέφυγε αυτή η παραγγελιά και δεν την πήρα αμέσως είδηση. Για τα δεδομένα των απαιτήσεων του πελάτη και της ποιότητας του κιτ, πολύ καλή δουλειά. Υποθέτω ότι αν κάποιος σου ζητήσει επιταυτού κακοτεχνία, θα δυσκολευτείς να την κάνεις...
Παρεμπιπτόντως, η F πάει κατά διαόλου φέτος και η Μ αλωνίζει...
|
|