|
Post by ViL27 on Jun 7, 2020 16:18:57 GMT 2
Η δικη μου επιλογη για το summer group build ειναι η φουσκωμενη βερσιον του κλασσικου κουπε των 70s απο την Nissan/Datsun,εκτελεσμενη σε κλιμακα 1/24 απο την Aoshima. Το αυτοκινητο αγαπηθηκε οσο λιγα για το πολυ ομορφο σχεδιο του για εκεινη την εποχη,για τις επιδοσεις του και την προσιτη του τιμη.Για το bodykit δεν γνωριζω σχεδον τιποτα αλλα στα ματια που ειναι πανεμορφο και ο λογος που αγορασα το κιτ. Τα περιεχομενα: Το κιτ ειναι curbside και αρκετα απλο στην κατασκευη του και γι αυτο επιλεχτηκε αλλωστε.Η εκτελεση λογικα θα ειναι oob,εκτος αν αποφασισω στην πορεια να κανω καμια μικρουτσικη προσθηκη. Καποιες εργασιες εχουν γινει ηδη στο αμαξωμα,οπως εμβαθυνση των panel lines,καθαρισμα των mold lines,και τριψιμο του αμαξωματος,χωρις ωστοσο να εχω ολοκληρωσει την διαδικασια.Επισης εχουν γινει καποια test fit,ενας τομεας στον οποιο θελω να δωσω την πρεπουσα σημασια,πραγμα που δεν εκανα αρκετα ως τωρα. Στα των προσωπικων επιλογων τωρα,θα γινει διχρωμια οπως προτεινει η aoshima,αλλα με αλλες αποχρωσεις.Το χρωμα των φτερων,προφυλακτηρων θα ειναι μαυρο σε αντιθεση με το steel που προτεινει η εταιρια,ενω το χρωμα του υπολοιπου αυτοκινητου το εχω αποφασισει κατα 90% και το εχω παραγγειλει,και αν με ικανοποιησει και απο κοντα θα το χρησιμοποιησω. Επιθυμια μου για το συγκεκριμενο αυτοκινητο ειναι να ειναι σε ματ αποχρωσεις,καθως πιστευω οτι θα του ταιριαζει καλυτερα με το χρωμα που επελεξα.Οποτε η θα βερνικωσω με καποιο ματ βερνικι(το πιο πιθανο) η δεν θα βερνικωσω καθολου,περιμενω τις προτασεις σας,και αν προτιματε βερνικι ποιας εταιριας καθως δεν εχω κανενα ματ βερνικι στη συλλογη μου.
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 7, 2020 17:06:53 GMT 2
Καλό ξεκίνημα Σπύρο! Πολύ ωραίο όχημα και σίγουρα θα το περιποιηθείς... Όσο για το βερνίκωμα... ίσως έχεις πάρει είδηση την άποψή μου. Κι αφού το θέλεις ματ, δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί κάποια ιδιαίτερη επεξεργασία αν το χρώμα σου είναι μεταλλικό. Αλλά αφήνω τους ειδήμονες να μιλήσουν.
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 7, 2020 17:14:56 GMT 2
Κωνσταντινε το χρωμα δεν θα ειναι μεταλλικο και ειναι αυτο: Αν εχω καταλαβει καλα,η πρακτικη σου ειναι οτι βερνικωνεις μονο τα μεταλλικα χρωματα,σωστα?Αρα η επιλογη σου στην συγκεκριμμενη περιπτωση θα ηταν χωρις βερνικι η εχω καταλαβει κατι λαθος?
|
|
|
Post by alex78 on Jun 7, 2020 17:46:26 GMT 2
Πολύ μάχιμο και millitary χρώμα Σπύρο, ωραία το σκέφτηκες! Για το βερνίκι θα συμφωνήσω με τον Κωνσταντίνο. 'Αν επιμείνεις όμως τελικά σε κάποιο matt βερνίκι, είχα χρησιμοποιήσει της gunze παλαιότερα κατευθείαν από την φιάλη και με είχε αφήσει ικανοποιημένο. Τέλος θα προτιμούσα να δίνονταν ξεχωριστά τα φτερά και το body kit για να αποφύγω περιττά μασκαρίσματα. Καλή επιτυχία!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 7, 2020 17:46:27 GMT 2
Καλή επιτυχία, Σπύρο. Μιλάμε για αλήτικο χρώμα. Για το ματ βερνίκωμα, επειδή τα ZP είναι απ΄ τη φύση τους ματ - σέμι ματ, δεν είναι απαραίτητο, ιδίως αν είσαι πολύ προσεκτικός, βάψεις με λεπτά στρώματα και δεν έχει "κόκκο" στο βάψιμο σου. Εναλλακτικά, το ματ βερνίκι της tamiya, από τη σειρά LP είναι εξαιρετικό.
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 7, 2020 18:20:23 GMT 2
Η αληθεια παιδια ειναι οτι ειχα στο μυαλο μου να το κανω 3χρωμη παραλλαγη,αλλα ειχα πιασει κουβεντα με τον Γρηγορη στο G.E.hobbies και με απετρεψε😂😂😂 οποτε ειπα να παω σε κατι μιλιτερ αλλα πιο συμβατικο! Ο μονος λογος για να βενικωσω στην ουσια ειναι η προστασια και οχι η εμφανιση,αλλα η αληθεια ειναι οτι εψαχνα και λιγο αφορμη να το αφησω αβερνικωτο οποτε αφου με ενθαρρυνετε αυτο θα κανω😉 Αλεξη δυστυχως δεν δινονται ξεχωριστα τα φτερα οποτε το πραγματικα δυσκολο κομματι της κατασκευης θα ειναι το μασκαρισμα.Λογικα θα βαλω ταινια και θα σημειωσω με μολυβι τα σημεια κοψιματος.Εναλλακτικα αγορασα προσφατα και την λευκη ταινια της ταμιγια αλλα δεν πιστευω οτι κανει για την συγκεκριμμενη περιπτωση.Αν εχετε αλλη προταση ειμαι ολος αυτια. Fun fact:Το κιτ εχει θεση για μπαταρια για να δωσει κινηση στους πισω τροχους,κατι που δεν εχω ξαναδει εβερ!!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 7, 2020 19:31:22 GMT 2
Σχετικά με το μασκάρισμα Σπύρο: Αν έχεις τον διαβήτη-κόφτη και αν οι περιφέρεια των φτερών είναι ακριβώς κυκλική, απλά μετράς την διάμετρο, κόβεις από φαρδιά ταινία μασκαρίσματος έναν κύκλο αυτής της διαμέτρου και κολλάς το υπόλοιπο της ταινίας γύρω από το φτερό. Τόσο απλά...
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 7, 2020 19:50:23 GMT 2
Σχετικά με το μασκάρισμα Σπύρο: Αν έχεις τον διαβήτη-κόφτη και αν οι περιφέρεια των φτερών είναι ακριβώς κυκλική, απλά μετράς την διάμετρο, κόβεις από φαρδιά ταινία μασκαρίσματος έναν κύκλο αυτής της διαμέτρου και κολλάς το υπόλοιπο της ταινίας γύρω από το φτερό. Τόσο απλά... Δεν μου μοιαζουν απολυτα κυκλικα τα φτερα,αλλα και να ισχυει αυτο,δεν ξερω πως μπορω να υπολογισω ακριβως την διαμετρο...δεν εχω διαβητη αλλα αν πεισθω οτι ειναι η πιο ευκολη μεθοδος θα παρω.Δεν μου μοιαζει απλο παντως,μπορει λογω απειριας..Ευχαριστω για την σκεψη Κωνσταντινε!
|
|
|
Post by alex78 on Jun 7, 2020 19:50:44 GMT 2
Η δουλειά για την οποία διαφημίζεται η λευκή Tamiya είναι ότι ακολουθεί και οριοθετεί εύκολα καμπύλες επιφάνειες, όπως είναι στην προκειμένη περίπτωση τα φτερά. Θεωρώ πως δεν θα αντιμετωπίσεις ιδιαίτερο πρόβλημα Σπύρο. Πρόσφατα προμηθεύτηκα την ''3άρα'' της που δεν έχω δουλέψει ακόμη, αλλά νομίζω ότι έχει βγάλει και πιό ψιλές για πιό λεπτοδουλειές..
Είναι φιλοσοφίας motorized που χρησιμοποιούταν κατά κόρον παλαιότερα από πολλές εταιρείες, ιδίως Ιαπωνικές. Προφανώς το συγκεκριμένο είναι κάποιο rebox που δεν έχουν αλλάξει το πάτωμα για λόγους κόστους.
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 7, 2020 21:25:40 GMT 2
Μακαρι Αλεξη να βοηθησει,θα το δουμε στην πραξη αν θα αφηνει κενα η οχι! Σε αλλα νεα το πρασινακι που παρηγγειλα δυστυχως απο λαθος υπηρχε ακομα στο site του αντιπροσωπου των ZP στην Ελλαδα,οποτε ψαχνομαι για αλλο χρωμα πλεον
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 8, 2020 10:47:28 GMT 2
Δεν μου μοιαζουν απολυτα κυκλικα τα φτερα,αλλα και να ισχυει αυτο,δεν ξερω πως μπορω να υπολογισω ακριβως την διαμετρο...δεν εχω διαβητη αλλα αν πεισθω οτι ειναι η πιο ευκολη μεθοδος θα παρω.Δεν μου μοιαζει απλο παντως,μπορει λογω απειριας..Ευχαριστω για την σκεψη Κωνσταντινε! Καλημέρα Σπύρο! Για να μην σ' αφήσω ξεκρέμαστο, ιδού πιο αναλυτικά η μέθοδος που σου πρότεινα:
1. Μετράμε την διάμετρο των φτερών με παχύμετρο ή με χαρακάκι: 2. Μεταφέρουμε την διάμετρο που μετρήσαμε (στο παράδειγμα 46 χιλ. ή 4,6 εκ.) στον διαβήτη-κόφτη (κάτω κλίμακα, μιας και μετρήσαμε διάμετρο): 3. Κόβουμε την ταινία μασκαρίσματος (εδώ ταινία φάρδους 4 εκ., μιας και θα κόψουμε ημικύκλιο ακτίνας 2,3 εκ. είναι υπεραρκετή) 4. Αφαιρούμε την ταινία από την επιφάνεια εργασίας αφήνοντας πίσω το ημικύκλιο που δεν μας χρειάζεται και μασκάρουμε το κομμάτι μας: Αυτό ήταν! Διαβήτη-κόφτη (Compass-Cutter) βρίσκεις στο eBay σε πολύ χαμηλές τιμές, π.χ. εδώ: www.ebay.co.uk/p/1444581675?iid=401156642058). Είναι ένα χρησιμότατο εργαλείο, που κι εμένα μου το υπέδειξε ο admin και δεν το μετάνιωσα. Μπορείς να κόψεις άνετα και φύλλο στυρενίου μέχρι 0,5 χιλ. πάχος.
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 8, 2020 13:40:25 GMT 2
Ευχαριστω πολυ για την παρουσιαση Κωνσταντινε,πολυ κατατοπιστικη και αναλυτικη!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 8, 2020 17:14:48 GMT 2
Κωνσταντίνε αν δεν σου κάνει κόπο, κάνε το μια αντιγραφή - επικόλληση και στις τεχνικές. Είναι πολύ χρήσιμο νομίζω. Ευχαριστώ
|
|
|
Post by nektarios on Jun 8, 2020 18:05:19 GMT 2
Σπύρο, καλή επιτυχία κι από μένα, στην πραγματικά πανέμορφη επιλογή σου! Σχετικά με το μασκάρισμα, η πρόταση του Κωνσταντίνου είναι βεβαίως "πανεπιστημιακού" επιπέδου, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση δεν πιστεύω οτι μπορεί να σε βοηθήσει, ακόμη κι αν αυτά που θέλεις να μασκάρεις είναι απολύτως ημικυκλικά, αφού υπάρχουν τα βαθουλώματα των φλας, οι ακανόνιστες επεκτάσεις στα μαρσιπιέ, κ.λπ. Εγώ θα έκανα κάτι πολύ πιο "μπακάλικο", αλλά πιστεύω αποτελεσματικό. Θα μασκάριζα κομμάτι-κομμάτι με μια "κλασική" ταινία 10 ή 12 χιλιοστών, και μετά θα έκοβα τα περισσεύματα με το κοπίδι. Δηλαδή κάπως έτσι: (Η φωτό είναι ασφαλώς απελπιστικά πρόχειρη, εννοείται οτι το μασκάρισμα που θα κάνεις θα είναι πιο προσεκτικό). Επίσης, είναι πολύ βοηθητικό στο μοντέλο σου το οτι μεταξύ των 2 επιφανειών υπάρχει διακριτή γωνία, γεγονός που βοηθάει πολύ στο να μη σου ξεφύγει το κοπίδι. Καλή επιτυχία!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 8, 2020 18:21:27 GMT 2
Κωνσταντίνε αν δεν σου κάνει κόπο, κάνε το μια αντιγραφή - επικόλληση και στις τεχνικές. Είναι πολύ χρήσιμο νομίζω. Ευχαριστώ Έγινε!
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 8, 2020 18:29:28 GMT 2
Ευχαριστω Νεκταριε για την προταση σου,που ειναι και η πιο πιθανη να χρησιμοποιησω,αφου κανω πρωτα μια δοκιμη με την λευκη ταινια της ταμιγια.Εν τω μεταξυ εν μεσω των εργασιων για τη ολοκληρωση της Ιταλια,περασα το πρωτο χερι ασταρι,διορθωσα τις ατελειες και πεταχτηκα και στο τοπικο μαγαζι και βρηκα και πηρα το χρωματακι που θα πεσει στο κορμι: Ειναι η σειρα λακερ της AK που δεν την εχω ξαναχρησιμοποιησει,αλλα γιατι οχι
|
|