|
Post by mikys2019 on May 23, 2020 11:54:46 GMT 2
Καλή αρχή Μιχάλη !!! Πολύ όμορφο και ενδιαφέρον κιτ !! Καλημερα Νασο ....σε ευχαριστω για τα καλα λογια .....ναι το ξερω οτι ειναι ομορφο κιτ ....καποια ψυχη μου εδινε γη κ υδωρ για τα παρει ....αλλα εγω βραχος .....χιχιχι
|
|
|
Post by mikys2019 on May 23, 2020 17:58:37 GMT 2
το πρωτο update ... καθαριστηκε περασα με scriber ολες τις ενωσεις .....πλυθηκε γυαλοχαρταριστηκε κ πηγε στο βαφειο κ τρια διαφορετικα ασταρια ασταρι λευκο μοτιπ για το εξωτερικο του αμαξωματος ασταρι γκρι dubli για το πατωμα πανω κατω ασταρι gunza 1200 για το αμαξωμα .. για τα ματια του αδαη ολα μελι γαλα ...αλλα οι ειδικοι χασκογελανε .... και βλεπω αυτο ....ασ ειναι καλα το ασταρι ..
θα περιμενω λιγο κ θα δουλεψει 600-800-1000 να εξαφανισω τις γραμμες απο το scriber εαν μετα υπαρχει ασταρι θελει παλι περασμα ?
|
|
|
Post by Sakis on May 23, 2020 18:21:04 GMT 2
Μιχάλη εδώ υπάρχει προβληματάκι.
Δεν πιστεύω ότι χρειαζόταν αστάρι για να δεις ότι η χάραξη έχει ξεφύγει τελείως. Αυτό που βλέπω είναι ότι το scriber το πατούσες πολύ δυνατά με αποτέλεσμα και να κομπιάζει η κίνηση και να ξεφεύγεις προς πάσα κατεύθυνση κάνοντας μπόλικη ζημιά.
Με το scriber περνάμε απαλά χωρίς καθόλου πίεση και αφήνουμε το εργαλείο να κάνει τη δουλειά. Η κίνηση έτσι είναι μονοκόμματη, χωρίς διακοπές και πάντα προς μία κατεύθυνση. Έπειτα με ένα σφουγγαράκι ή με ντουκόχαρτο γλυκαίνουμε τυχόν γρέζια. Στη φάση που είσαι πιστεύω πως για να εξαφανίσεις αυτές τις χαρακιές με γυαλόχαρτο θα χαλάσεις το σχήμα γιατί πρέπει να φας πολυ υλικό.
Στη θέση σου θα έτριβα απαλά να φύγουν τα ξέφτια και θα γέμιζα προσεκτικά τις χαρακιές με λεπτόρευστη κυανοακρυλική και οδοντογλυφίδα (για γρήγορη επέμβαση) ή στόκο (για σιγουριά) τρίβοντας έπειτα και επαναφέροντας την επιφάνεια. Κατόπιν με ντουκόχαρτο προσπαθείς να ισιώσεις όσο γίνεται τη γράμμωση. Θέλουμε πάντα απαλές κινήσεις και ελεγχόμενες.
|
|
|
Post by alex78 on May 23, 2020 19:04:32 GMT 2
Μιχάλη τα παραπάνω του Σάκη τα κρατάς ως Ευαγγέλιο! Μια καλή λύση είναι να εξασκηθείς πρώτα πάνω σε παλιά και άχρηστα αμαξώματα που έχεις για χρήση πειραματισμών μέχρι να εξοικειωθεί το χέρι σου. Επίσης μετά από τις εργασίες μας όπως επαναχαράξεις γραμμώσεων. στοκαρίσματα κλπ. το ενδεδειγμένο αστάρι που θα μας ''αποκαλύψει'' τυχόν ατέλειες είναι το γκρί.
Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by mikys2019 on May 23, 2020 19:35:19 GMT 2
Αλεξ Σακη σας ευχαριστω πολυ πολυ ...
|
|
|
Post by czt on May 23, 2020 21:16:53 GMT 2
Κάνει δουλειά και γρήγορα δλδ σε μικρότερο χρόνο της έχεις έτοιμες. Προσωπικά δεν έχω αλλά πολύ καλός φίλος το δοκίμασε και όλα έγιναν οκ. Όπως και ο προ μηνών καταστηματάρχης κ. Καλφάκης είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο θέμα . Όσο πιο δυνατό τόσο πιο καλά το κόστος μαξ είναι 10€ και αν δεν σου βγει που δε νομίζω έχεις και που να το δώσεις . Άρα η επένδυση παραμένει Κωσταντινε μου κ γω μπορω να βρω ....οκ παω το βαζω ....για ποση ωρα ? υπαρχει ρυθμιση για watt ενταση ? αυτο παιζει αναλογα με το ποσες λαμπες εχει κλπ. Δε το ξερω αυτο για βατ αλλα λογικα παιζει απο συσκευη σε συσκευη
|
|
|
Post by czt on May 23, 2020 21:27:37 GMT 2
θα συμφωνησω με τον αλεξ και με το σακη με αυτα που αναφερουν! κυανοακρυλικη και οδοντογλυφιδα η καλυτερη λυση! Η σκεψη της επανεκινησης θα ηταν καλη σκεψη για εμενα !
|
|
|
Post by mikys2019 on May 23, 2020 21:52:25 GMT 2
θα συμφωνησω με τον αλεξ και με το σακη με αυτα που αναφερουν! κυανοακρυλικη και οδοντογλυφιδα η καλυτερη λυση! Η σκεψη της επανεκινησης θα ηταν καλη σκεψη για εμενα ! ΠΑΙΔΙΑ η δουλεια τις οδοντογλυφιδα ειναι να κανει παλι την νεα χαραξη ?
|
|
|
Post by Sakis on May 23, 2020 22:22:00 GMT 2
Η οδοντογλυφίδα είναι για να βάλεις προσεκτικά και τοπικά την κόλλα ή τον στόκο στις χαρακιές που έχεις κάνει εκτός της γράμμωσης.
|
|
|
Post by czt on May 24, 2020 17:31:08 GMT 2
εγω θα εκανα ρισετ θα εβαζα φορνετ να φυγει το ασταρι μετα στα σημεια τριψιμο με 1500 ντουκοχαρτο και πανω για να φυγουν οσο πιο πολυ γινεται και μετα οπως λεει και ο σακης κολλα η στοκο για τις χαρακιες.
|
|
|
Post by Sakis on May 24, 2020 18:06:16 GMT 2
Παίδες και πρεσβύτεροι απλοποιήστε τα πράγματα σας παρακαλώ:
1) Προσπαθούμε να μάθουμε τι κάνουμε και κυρίως γιατί το κάνουμε. Δεν γίνεται να κατανοήσουμε πως δουλεύει το 2Κ και τα βερνίκια όταν δεν είμαστε ακόμα εξοικειωμένοι με αναμίξεις και βαψίματα.
2) Αν δεν γνωρίζουμε ή νιώθουμε ότι δεν το κατέχουμε, ρωτάμε, ψάχνουμε στο διαδίκτυο και πειραματιζόμαστε κάπου εκτός μοντέλου. Δεν γίνεται να δουλεύουμε πιο πολύ το fornet από τον αερογράφο/spray.
3) Ξεκινάμε με τις βασικές εργασίες και σιγά σιγά ανεβάζουμε τον πήχυ και τις απαιτήσεις μας. Δεν γίνεται να μην ξέρουμε να κολλάμε καθαρά και ίσια δύο κομμάτια πλαστικό αλλά να τρέφουμε αυταπάτες περί τελειότητας και να ονειρευόμαστε super-detail set (τυχαίο παράδειγμα).
4) Ένα βήμα τη φορά. Φροντίζουμε να κάνουμε καθαρές κατασκευές, να αρχίσουμε να βάφουμε στρωτά, να ρίχνουμε ένα ωραίο βερνίκι, και σιγά σιγά βάζουμε στο παιχνίδι στόκους, επαναχαράξεις, βελτιωτικά, σκιάσεις κλπ.
Είναι ωραίο να βλέπουμε καλύτερες κατασκευές από τις δικές μας γιατί μας ανοίγει τους ορίζοντες αλλά το να φτάσουμε εκεί απαιτεί χρόνο, σκέψη, πειραματισμό, αντίληψη και ολίγο ταλέντο φυσικά.
Τουτέστιν, δεν χρειάζεται reset. Μπορεί να δουλευτεί και να διορθωθεί μια χαρά το μοντέλο με το αστάρι του ως έχει.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on May 25, 2020 0:17:51 GMT 2
Και "ώρες πτήσης" να προσθέσω Σάκη. Όλοι στο πεντηκοστό μας μοντέλο ήμαστε κλάσεις πάνω κατασκευαστικά απ ότι ήμασταν στο πρώτο.
|
|
|
Post by gtziaf on May 25, 2020 20:19:19 GMT 2
Μιχάλη, δεν ξέρω κατά πόσο ξεβάφονται τα αστάρια από σπρέι εμπορίου αλλά και πάλι δεν το κρίνω σκόπιμο. Στοκάρισμα, τρίψιμο, αστάρωμα και ξανά επανάληψη τη διαδικασίας αν χρειαστεί. Απλά κάθε κίνηση, κάθε επόμενο βήμα πρέπει να είναι μελετημένο και προσεκτικό. Έτσι όλα θα πάνε καλά. Καλή συνέχεια και καλές επιδιορθώσεις
|
|
|
Post by mikys2019 on May 26, 2020 1:11:46 GMT 2
Μιχάλη, δεν ξέρω κατά πόσο ξεβάφονται τα αστάρια από σπρέι εμπορίου αλλά και πάλι δεν το κρίνω σκόπιμο. Στοκάρισμα, τρίψιμο, αστάρωμα και ξανά επανάληψη τη διαδικασίας αν χρειαστεί. Απλά κάθε κίνηση, κάθε επόμενο βήμα πρέπει να είναι μελετημένο και προσεκτικό. Έτσι όλα θα πάνε καλά. Καλή συνέχεια και καλές επιδιορθώσεις Γιωργο μου το fornet η το mr muscle που εβαλα στο αλπιν δεν εβγαλε το ασταρι mr hobby 1200 οποτε δεν ασχοληθηκα καθολου με το ξεβαμα .( δεν το ακουμπησε καν πουθενα ) Εβαλα γυαλοχαρτο απο 320 εως 1000 σφουγγαρακι με σαπουναδα κ πιστευω οτι εγινε παλι ομορφο κ μετα παλι λιγο μαλακα scriber .. αυριο ξανα ασταρι κ θα ανεβασω παλι φωτο
|
|
|
Post by mikys2019 on May 31, 2020 12:18:50 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on May 31, 2020 12:34:54 GMT 2
Ξεκάθαρη βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα Μιχάλη... Μπράβο! Προσοχή τώρα στο αμάξωμα. Επίσης, το πάτωμα μου δείχνει πολύ γυαλιστερό... για πάτωμα! Ένα ελαφρό πέρασμα με ένα ματ βερνίκι πιθανόν να βοηθούσε... Καλή συνέχεια!
|
|