|
Post by gtziaf on May 1, 2020 9:32:23 GMT 2
Η συμμετοχή μου στο καραντινάτο gb, ήταν μια 250 GT από το hi-tech kit της Gunze. Βάφτηκε με rosso corsa 50's της ZP και βερνικώθηκε με splash. Το εσωτερικό είναι σε αποχρώσεις του μαύρο με κόκκινο βελούδο για τις μοκέτες, όπως το αυτοκίνητο με αριθμό σειράς #2639GT, που αναπαριστά η κατασκευή μου. Κάπου εκεί τελειώνουν τα νορμάλ, αφού το κιτ κατά τα άλλα είναι άθλιο και εξίσου τραγική ήταν και η αντιμετώπιση από μέρος μου. Αρχικά το σασί έρχεται σε μέταλλο το οποίο από τα χρόνια είχε οξειδωθεί με συνέπεια να φουσκαλιάζει στο βάψιμο. Επίσης, ο συγκεκριμένο σασί είναι φτιαγμένο για τη GTO της εταιρείας, οπότε στις οδηγίες προτείνονται κάτι κοψίματα από εδώ, κάτι αφαιρέσεις από εκεί, αλλά εγώ ζαμαν φου. Ήταν λες και δεν ήθελα να πάρω χαμπάρι ότι έπρεπε να το αντιμετωπίσω σαν multimedia kit και να το τρελάνω στις δοκιμαστικές. Όταν επιτέλους δοκίμασα το σασί με το αμάξωμα , διαπίστωσα με τρόμο, ο στραβούλιακας, ότι το σασί δεν ήταν συμμετρικό, με τις σχετικές επιπτώσεις. Τα πράγματα έγινα πιο σπούκι, όταν αποφάσισα να αντικαταστήσω τους πολύ λεπτούς (λάθος) τροχούς του κιτ με ένα σετ που μου είχε ξεμείνει από τις 4-5 250 που έχω φτιάξει στο παρελθόν για τον γνωστό Γερμανό πελάτη μου και υποτίθεται έχουν το σωστό πάχος με διαφορά στις διαστάσεις για εμπρός - πίσω. Φυσικά, αυτοί δεν χωρούσαν και τους έσκαψα (ναι... έφαγα το "λάστιχο" ) για να κάτσουν στους θόλους, όπου τα πολύ χοντρά μεταλλικά αμορτισέρ, εμποδίζουν (αν είχα κάνει σωστές δοκιμαστικές θα το έβλεπα και θα τα έφτιαχνα απ΄την αρχή.) Το κλείσιμο της διήρκεσε 2 νύχτες και φυσικά το αποτέλεσμα απέχει, πολύ, από το ιδανικό. Μετά τη φωτογράφηση διόρθωσα λίγο τη θέση των εμπρός τροχών και ένα ασκούπιστο wash στη πόρτα του οδηγού που δεν είχα προσέξει. Τουλάχιστον στη βιτρίνα δείχνει όμορφη και ξεχνιούνται λίγο τα όποια λάθη. Κατά τα άλλα, το πάθημα έγινε μάθημα και θα είμαι πιο προσεκτικός, ακόμη και με τα μοντέλα χαλάρωσης, όπως η συγκεκριμένη. Καλή πρωτομαγιά
|
|
|
Post by ViL27 on May 1, 2020 10:48:14 GMT 2
Πανεμορφο ειναι Γιωργο,οτι δυσκολιες και αν αντιμετωπισες δεν φαινονται καθολου στο τελικο αποτελεσμα!καλη πρωτομαγια
|
|
|
Post by alex78 on May 1, 2020 11:14:36 GMT 2
Γιώργο αν δεν αναφερόσουν εκτενώς στα ζητήματα εφαρμογής που αντιμετώπισες πρέφα δεν θα πέρναμε. Όχι ό,τι δηλαδή τώρα πήραμε, αφού το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά άρτιο φίλε!!!
|
|
|
Post by mikys2019 on May 1, 2020 12:54:26 GMT 2
Γιωργο καλο μηνα ..... Ειλικρινα οπως λεει και ο Αλεξ εαν δεν τα ελεγες δεν θα καταλαβαιναμε τιποτα Εχει βγει κουκλι σε ολους τους τομεις ... Λατρευω τις ζαντες .
|
|
|
Post by Φάνης on May 1, 2020 19:37:53 GMT 2
Πολύ όμορφο Γιώργο, και μια οπό τις ομορφότερες ferrari. Τα window trims είναι με το μαρκαδοράκι της molotov? Καλό Σ/K
|
|
|
Post by konstantinf on May 2, 2020 5:57:58 GMT 2
Δεν πειράζει, κι έτσι όμορφη είναι... Η πλειονότης των μοντελιστών θα την ζηλέψουν. Μπράβο!
|
|
|
Post by gtziaf on May 2, 2020 8:46:02 GMT 2
Ευχαριστώ συνάδελφοι για τα σχόλια σας. Να είστε καλά.
|
|
|
Post by gtziaf on May 2, 2020 9:22:22 GMT 2
Τα window trims είναι με το μαρκαδοράκι της molotov? Ναι, Φάνη αλλά φαίνεται ότι η μύτη έχει λερωθεί από τη χρήση και πρέπει να την αλλάξω. Δεν έγινε τόσο καθαρή δουλειά όσο στα προηγούμενα. Και μια και το αναφέρεις, ένα από τα μειονεκτήματα του gunze σε σχέση με το italeri, είναι ότι το πρώτο έχει αρκετά χοντρότερα σιρίτια παραθύρων, που χαλάνε λίγο την εικόνα του αυτοκινήτου. Αν το παρατηρούσα πιο νωρίς θα ψέκαζα το molotov με τον αερογράφο, για να είναι πιο λεπτό το φιλμ του χρώματος. Δεν πειράζει, κι έτσι όμορφη είναι... Η πλειονότης των μοντελιστών θα την ζηλέψουν. Δύο φράσεις, Κωνσταντίνε που σηκώνουν πολύ δημιουργική κουβέντα. Η πρώτη "κι έτσι όμορφη είναι" που για μένα έχει δύο αναγνώσεις (+1 μία μπόνους) στα μοντέλα μας. Η πρώτη ότι είναι καλύτερο να βλέπουμε τα μοντέλα μας στη βιτρίνα, ακόμη και όταν δεν είναι όπως τα φανταζόμασταν, απ΄το να είναι κομμάτια παρακείμενα στον πάγκο μας. Η 2η ανάγνωση, αφορά την προσπάθεια, ακόμη και σε καταστάσεις που μοιάζουν ανυπέρβλητες. Άστο, ηρέμησε μια - δύο μέρες και κάτι θα σκεφτούμε μετά και θα λύσουμε το όποιο πρόβλημα.Το τελευταίο έχει εφαρμογές και εκτός πάγκου. Αν θες και τρίτη... δοκιμαστικές εφαρμογές, δοκιμαστικές εφαρμογές και πάλι δοκιμαστικές εφαρμογές... Στη δεύτερη φράση σου, νομίζω κρύβεται το μυστικό για το πως θα απολαμβάνουμε το χόμπι περισσότερο. Αν καλλιεργήσουμε τη μοντελιστική αρετή να χαιρόμαστε όταν βλέπουμε ένα μοντέλο του Κώστα, του Μπάμπη ή του Βάγγου, ξεφεύγοντας απ΄ το σαράκι του ανταγωνισμού ή της μικροπρέπειεας που μας πιάνει καμιά φορά, θα είναι βέβαιο ότι μοντελάρουμε για μας..., για τη προσωπική μας διασκέδαση και ψυχαγωγία. Γιατί, για μένα αν μάθουμε να χαιρόμαστε για τον δίπλα, θα χαιρόμαστε διπλά και τρίδιπλα τη διαδικασία της δικής μας δημιουργίας. Είναι, δύσκολο, το ξέρω από προσωπική και συνεχή πάλη αλλά το καταθέτω ως τροφή για σκέψη και προβληματισμό. Κάποιοι μπορεί να συμφωνούν, κάποιοι όχι, είναι λογικό, αλλά δεν χάνουμε τίποτα αν αναλογιστούμε λίγο επ' αυτού. Για να μην παρεξηγηθώ, ξέρω την έννοια που γράφεις το "ζηλέψουν", αλλά άδραξα την ευκαιρία, λίγο ποιητική αδεία βέβαια, μιας και είναι ένα θέμα που συζητούσα με τον Αλέξη χθες και τον Σάκη, λίγες μέρες πιο πριν. Ευχαριστώ και πάλι για τα σχόλια σας και κυρίως για το έναυσμα προβληματισμού και αυτοκριτικής. Καλό ΣΚ
|
|
|
Post by kyriakos on May 2, 2020 9:54:33 GMT 2
Τρομερή δουλειά Γιώργο κ ανάλογο αποτέλεσμα μπράβο !!!
|
|
|
Post by konstantinf on May 2, 2020 10:06:48 GMT 2
Χρησιμοποίησα την λέξη "ζηλεύω" με την πρωταρχική της σημασία (αρχ. ζηλώ, μσν. ζηλεύω): "Μετά ζέσεως και προθυμίας μιμούμαι" (Μέγα Λεξικόν της Ελληνικής Γλώσσης Δ. Δημητράκου, σελ. 3194/3195). Παράδειγμα και έναυσμα προς μίμηση λοιπόν και σίγουρα όχι με την κύρια σημερινή της σημασία που τείνει προς το "φθονώ"...
|
|
|
Post by gtziaf on May 2, 2020 11:16:51 GMT 2
Ευχαριστώ Κυριακό, να είσαι καλά... Χρησιμοποίησα την λέξη "ζηλεύω" με την πρωταρχική της σημασία (αρχ. ζηλώ, μσν. ζηλεύω): "Μετά ζέσεως και προθυμίας μιμούμαι" (Μέγα Λεξικόν της Ελληνικής Γλώσσης Δ. Δημητράκου, σελ. 3194/3195). Παράδειγμα και έναυσμα προς μίμηση λοιπόν και σίγουρα όχι με την κύρια σημερινή της σημασία που τείνει προς το "φθονώ"... Το αντιλήφθηκα Κωνσταντίνε και το επισήμανα στο σχόλιο μου. Για να μην παρεξηγηθώ, ξέρω την έννοια που γράφεις το "ζηλέψουν", αλλά άδραξα την ευκαιρία, λίγο ποιητική αδεία βέβαια, μιας και είναι ένα θέμα που συζητούσα με τον Αλέξη χθες και τον Σάκη, λίγες μέρες πιο πριν.
|
|
|
Post by mikys2019 on May 2, 2020 12:53:43 GMT 2
Χρησιμοποίησα την λέξη "ζηλεύω" με την πρωταρχική της σημασία (αρχ. ζηλώ, μσν. ζηλεύω): "Μετά ζέσεως και προθυμίας μιμούμαι" (Μέγα Λεξικόν της Ελληνικής Γλώσσης Δ. Δημητράκου, σελ. 3194/3195). Παράδειγμα και έναυσμα προς μίμηση λοιπόν και σίγουρα όχι με την κύρια σημερινή της σημασία που τείνει προς το "φθονώ"... Το αντιλήφθηκα Κωνσταντίνε και το επισήμανα στο σχόλιο μου. Για να μην παρεξηγηθώ, ξέρω την έννοια που γράφεις το "ζηλέψουν", αλλά άδραξα την ευκαιρία, λίγο ποιητική αδεία βέβαια, μιας και είναι ένα θέμα που συζητούσα με τον Αλέξη χθες και τον Σάκη, λίγες μέρες πιο πριν. Καλημερα παιδια ...εαν μου επιτρεπεται δεν συμφωνω σε τιποτα απο αυτα ... Ειμαστε μια ομορφη παρεα με παιδια που ξερουν πολλα ,παιδια που ξερουν λιγα κ παιδια που δεν ξερουν τιποτα κ ηρθαν στην παρεα για να μαθουν . Ενας νορμαλ κ τιμιος μοντελιστης βλεποντας ενα ομορφο μοντελο ανεξαρτητα ποιος το εφτιαξε η πρωτη αντιδραση ειναι τις χαρας τις ομορφιας κ του θαυμασμου η δευτερη ειναι του εγω του, που βλεποντας το ομορφο μοντελο λεει εγω τι κανω ? κ βλεπει κρινει κ βλεπει τα λαθη του και αποκταει γνωση Προσεξτε δεν μπορουμε ολοι να γινουμε τελειοι για διαφορους προσωπικους λογους Και το επακολουθο ενα νορμαλ σωστος μοντελιστης να ανεβει στο τραινο με προορισμο την τελειοτητα κ ο καθε ενας απο εμας θα κατεβει κ σε αλλη σταση πριν το τερμα . Τωρα ορισμενες φορες το βλεπω το καταλαβαινω ψαχνουμε να βρουμε τα λαθη για να τονισουμε το εγω μας αλλα δεν πιστευω ποτε οτι ειναι ζηλεια κ πολλες φορες ειναι κ η βιασυνη του πνευματος κ τις γλωσσας. Οποτε Γιωργο Αλεξη Σακη δειξτε λιγο υπομονη μην τα περνετε ολα τις μετρητοις κ σκεφτητε την δικη σας θεση οταν εισαστε στα σπαργανα του ειδους . Οσο για το ζηλευω του κωνσταντινου να ειστε σιγουρη οτι ειναι πολυ σπανιος και κυρίος ανθρωπος σε ολους τους τομεις κ γω ζηλευω με ακριβως την ιδιο τροπο ,απλος εγω ντρεπομαι να το πω οχι για μην παρεξηγηθω απλος το εγω μου ικανοποιηται να πω καλες κουβεντες κ να μαθω παρα να ψαχνω να βρω ελλατωματα . ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ...δεν πιστευω εδω μεσα να υπαρχουν ανθρωποι που ζηλευουν πραγματικα απλος εχουμε κ μεις την μυγα κ μας ενοχλουνε ολα ..γιατι εδω ειμαστε να μαθουμε κ να γινουμε μια παρεα χαρας κ δημιουργιας . Σας ευχαριστω για το χρονο σας .
|
|
|
Post by gtziaf on May 2, 2020 14:11:21 GMT 2
Μιχάλη, θα συμφωνήσω απόλυτα στο πρώτο μέρος της δημοσίευσης σου. Μετά με παρεξήγησες, λίγο... Ότι αναφέρω δεν έχει σχέση με κριτική, τελειότητα που δεν είναι εφικτή άλλωστε, ή οτιδήποτε άλλο σχετικό. Επίσης, το scw και τα μέλη του έχουν την ποιότητα που η στήριξη, η υποστήριξη και η χαρά με την επιτυχία (και όταν αναφέρομαι σε επιτυχία δεν αναφέρομαι σε ένα τέλειο μοντέλο, αλλά σε ένα τελειωμένο μοντέλο) του άλλου είναι αυτονόητη, όπως σωστά ανέφερες και εσύ στο τέλος. Να είσαι σίγουρος, ότι αν δεν ίσχυαν αυτά, κανείς μας δεν θα "σπαταλούσε" τον χρόνο του να συνδράμει στη παρέα του φόρουμ μας. Έδινα μια εξήγηση σε σχέση με αντεκδικήσεις, που συνέβησαν σε εκθέσεις κυρίως, στο μακρινό παρελθόν, και οδήγησαν στην αποχώρηση παλαιών μελών του φόρουμ, ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον ανάλογα γεγονότα. Όπως και να έχει οι διαφορετικές απόψεις είναι κάτι θεμιτό και χρήσιμο να ακούγονται και να γράφονται. Γιατί αφορούν τη βελτίωση όλων μας. Πρώτα ως ανθρώπους και μετά ως μοντελιστές.
|
|
|
Post by mikys2019 on May 2, 2020 14:38:18 GMT 2
Γιωργο μου δεν μπορω να εκφερω γνωμη για κατι που δεν εχω ζησει φυσικα ...εγω μιλαω για αυτα που βλεπω εδω μεσα κ οχι φυσικα για κατι που εχετε ζησει εσεις σε αλλες στιγμες κ αλλες καταστασεις . Ειμαι παρα πολυ παλιος μοντελιστης κ σε στατικα κ σε τηλεκατευθηνομενα κ τα εχω ζησει ολα τα χαζα κ εγωιστικα τοσα χρονια (αχ που ειναι ολοι αυτοι οι τελειοι μοντελιστες με την ψιλη κ μεγαλη μυτη ) θα σου πω κατι που στο εχω ξαναπει κ πιστευω οτι συμφωνουμε ολοι εδω μεσα .. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΜΑΣ Κ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Κ ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ Κ ΔΙΚΑΙΟ ΠΑΝΤΑ .
|
|
|
Post by gtziaf on May 3, 2020 20:48:49 GMT 2
Ευχαριστώ για τη στήριξη, Μιχάλη. Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κάνω λάθη.
|
|
|
Post by Sakis on May 4, 2020 12:09:28 GMT 2
Γιώργο υπέροχο αυτοκίνητο και εξαιρετική η έκδοσή του 24 φορές μικρότερη! Θα τα ήθελα τα φιλέτα λίγο πιο χρωμιομένα στα παράθυρα (όπως είναι πχ. το χρώμιο στα εμπρός φανάρια) αλλά μάλλον είναι από τη λερωμένη μύτη που ανέφερες. Διαμάντι το έκανες το μοντελάκι...
Τώρα σε ό,τι αφορά στα λοιπά γραφόμενα θα μπορούσα να πληκτρολογώ για πολλή ώρα και να δείτε ένα κατεβατό σαν το "Κατηγορώ" του Ζολά. Είναι μεγάλη συζήτηση που είτε απαιτεί το δικό της thread είτε πρέπει να γίνει από κοντά.
|
|