|
Post by gtziaf on Apr 18, 2020 8:32:27 GMT 2
Το 1978, τη σεζόν που η Lotus παρουσίασε την επαναστατική 79 και το πρώτο αυτοκίνητο-πτέρυγα (wing-car) ήταν πλέον πραγματικότητα. Οι Andretti και Peterson, σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμα τους, αλλά μια χρυσή σεζόν βάφτηκε μαυρή, καθώς στο Ιταλικό gp, ο εντυπωσιακός Σουηδός, μας άφησε για τις πίστες του ουρανού. Ως φόρο τιμής στη τεχνική ιδιοφυΐα του Chapman και τιμώντας τη μνήμη του Super Swede ξεκίνησα το ακόλουθο αφιέρωμα... scalewheels-gr.com/thread/2584/faster-lotus-79-austrian-tamiyaτου οποίου το αποτέλεσμα ήταν : Αυτή είναι η πρώτη εκδοχή του αποτελέσματος, στην οποία έκλεισα τα καπάκια του αμαξώματος (νταξ', δεν τα πίεσα και τέρμα για να να μπορώ να τα βγάλω χωρίς δράματα και κλάματα ) . Θα τη χαρώ λίγο καιρό έτσι και μετά θα τα αφαιρέσω, μαζί με τους τροχούς, για να την εκθέσω με τις λεπτομέρειες της προς θέαση. Ελπίζω να σας αρέσει. Χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση μαζί με τις θερμότερες ευχές μου σε εσάς και τις οικογένειές σας.
|
|
|
Post by alex78 on Apr 18, 2020 11:26:30 GMT 2
Εξαιρετικό και πανέμορφο αποτέλεσμα Γιώργο! (...και εντός χρονοδιαγράμματος.... ), καλή Ανάσταση!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 18, 2020 12:54:32 GMT 2
Υπέροχη δουλειά και εντυπωσιακό αποτέλεσμα Γιώργο, σε ένα από το ομορφότερα μονοθέσια! Καλή Ανάσταση!
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 18, 2020 14:13:19 GMT 2
ΤΕΛΕΙΟ ......ειλικρινα παρα πολυ ομορφη δουλεια ...ΕΥΓΕ Καλη Ανασταση Γιωργο σε σενα κ την οικογενεια σου . τρελαθηκα με το L & R κ τα τοξα στους τροχους ...
|
|
|
Post by iliasbass on Apr 20, 2020 13:45:43 GMT 2
φοβερη κατασκευη και livery!!!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Apr 20, 2020 19:12:30 GMT 2
Γιωργο εξαιρετικη δουλεια σε ενα πανεμορφο Αυτοκινητο!!!!!
|
|
|
Post by ViL27 on Apr 21, 2020 15:15:58 GMT 2
Ομορφο μονοθεσιο και απιστευτη δουλεια!!Μπραβο Γιωργο!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 24, 2020 8:24:41 GMT 2
Καλημέρα κύριοι κι ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Να είστε καλά, με υγεία (...και εντός χρονοδιαγράμματος.... ) Ήταν φραγμένο στο στοίχημα, Άλεξ...
|
|
|
Post by ViL27 on Apr 24, 2020 17:59:13 GMT 2
Ενταξει ονειρο ειναι.Απιστευτη δουλεια οπως παντα Γιωργο!Μονο το λαστιχο με ξενιζει λιγο σε σχεση με την καθαροτητα του υπολοιπου μοντελου αλλα περι ορεξεως..!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 24, 2020 18:45:23 GMT 2
Ευχαριστώ Σπύρο, να είσαι καλά φίλε μου. Μονο το λαστιχο με ξενιζει λιγο σε σχεση με την καθαροτητα του υπολοιπου μοντελου αλλα περι ορεξεως..! Φορέσαμε πατημένα για το πρώτο stint Δεν έχεις άδικο, αλλά δεν είναι και απίθανο αφού τα λάστιχα στο 1/4 του γύρου μπορεί να γίνουν χάλια. Γενικά, έχω μια φιλοσοφία κατασκευής όπου το αμάξωμα είναι περιποιημένο για να τονίζει το σχήμα του αυτοκινήτου και τα κινούμενα - μηχανικά μέρη ελαφρώς παλαιωμένα για δίνει την αίσθηση της λειτουργικότητας στον παρατηρητή. Αυτό μερικές φορές καταστρατηγεί την απόλυτη ιστορική ακρίβεια για χάρη της "αρτιστικ" εικόνας , αλλά είναι τμήμα του προσωπικού μου στυλ στα μοντέλα μου. Ενδιαφέρουσα παρατήρηση όπως και να έχει. Σε ευχαριστώ και πάλι
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 24, 2020 19:23:51 GMT 2
Να κανω μια παρατηρηση ....εχετε δει ποτε στα ιστορικα χρονικα φορμουλα 1 ανεξαρτητος μαρκας βρωμικη κ χωρις να γυαλιζει ....τα λαστιχα μπορει να ειναι σε οτι κατασταση θελετε αλλα το αμαξωμα καθρεπτης ...
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Apr 24, 2020 23:10:21 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 25, 2020 1:56:18 GMT 2
Αγαπητε Δημητρη .....μιλαμε παντα για φορμουλα που εχει κατσει στην γραμμη στην αφετηρια ετοιμη να ξεκινησει αγωνα ...κ οχι μετα τον αγωνα ...κ στο φιναλε ο Κόλιν Τσάπμαν την γυαλιζε ολη μερα κ την ηθελε πεντακαθαρη .. αληθεια γιωργο αυτην οδηγουσε το 1982 που πεθανε ?
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 25, 2020 9:00:41 GMT 2
Δημήτρη, ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Οι τροχοί όπως έγραψα δεν είναι κολλημένοι ούτε έχουν polycap, για να μπορώ να τους αφαιρώ εύκολα, αφού όπως είπα το μοντέλο θα εκτεθεί Full open (για αυτόν τον λόγο δεν κούμπωσα τα πάνελ του αμαξώματος 100% όπως θα παρατήρησες). Στη φωτογράφηση έπαιζαν, εδώ κι εκεί, ένας έφυγε μάλιστα κάνα δύο φορές, κι επειδή δεν έχω 6 χέρια για να τους ευθυγραμμίζω, βασίστηκα στην επιείκεια σας Για το χρώμα του σασί και τα ρακόρ, θα ήθελα το σχόλιο να γινόταν κατά το WIP ώστε να μπορεί να τροποποιηθεί ή βελτιωθεί. Αλλιώς, μοιάζει λίγο με μουντ κακιά πεθεράς... " Στα έλεγα κορίτσι μου, είναι τεμπέλης αυτός το άντρας σου..." Όπως και να έχει δεν χρησιμοποιώ gloss βάσεις στα μέταλλα μου, χρώμια και λοιπά. Το στυλ μου είναι πιο μουντό, όπως πιστεύω έχεις παρατηρήσει στα 10άδες μοντέλα που σας έχω δείξει στο φόρουμ. Κι όπως και να έχει δεν θα κάνω κάτι που δεν μου αρέσει ή το θεωρώ μη ρεαλιστικό για την κλίμακα, ακόμη και αν είναι λίγο λάθος στην 1/1. Στα ρακόρ, έβαλα ότι είχα στο στοκ... ήθελε άπειρα η άτιμη και τα logistics δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν. Οι ζάντες είναι βαμμένες με polished και "κατέβηκαν" σε γυαλάδα μαζί με την ομογενοποίηση των λογοτύπων των ελαστικών. Καλημέρα και καλό ΣΚ.
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 25, 2020 9:08:44 GMT 2
αληθεια γιωργο αυτην οδηγουσε το 1982 που πεθανε ? Μιχάλη το '82 σκοτώθηκε ο Βιλνέβ. Ο Πέτερσον το 1978. Δεν οδηγούσε την 79 στη Monza, αλλά μια τροποποιημένη περσινή 78 αφού το μονοθέσιο του δεν ήταν έτοιμο, μετά από κάποια προβλήματα που είχε με αυτό την Παρασκευή. Πιθανόν, αν δεν συνέβαινε όλο το σκηνικό και είχε καταταχτεί με την 79, θα ήταν πιο ψηλά στην εκκίνηση και δεν θα εμπλεκόταν στο ατύχημα. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα "αν", που προσθέτει δράμα στην ιστορία. Καλημέρα
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Apr 25, 2020 9:18:25 GMT 2
Για το χρώμα του σασί και τα ρακόρ, θα ήθελα το σχόλιο να γινόταν κατά το WIP ώστε να μπορεί να τροποποιηθεί ή βελτιωθεί. Αλλιώς, μοιάζει λίγο με μουντ κακιά πεθεράς... " Στα έλεγα κορίτσι μου, είναι τεμπέλης αυτός το άντρας σου..." Ενταξει καλα ολα αυτα με τα στυλ, απλα το αποτελεσμα οπως βγηκε δεν ειναι ρεαλιστικο ακομα και για την κλιμακα. Τα περι κακιας πεθερας τα αφηνω ασχολιαστα Καλημερα και καλη συνεχεια
|
|