|
Post by mikys2019 on Apr 8, 2020 19:34:11 GMT 2
Αλεξ καλησπερα ...μπορεις να εχεις δικιο στα γραφομενα σου γιατι πρεπει να εχουμε κ λιγο μυαλο ..απλος εγω ανεφερα το τι καναμε σε μια αναφορα για βερνικια ...τωρα πμ σε ποιον ? σε ολους ?
|
|
|
Post by alex78 on Apr 8, 2020 19:56:43 GMT 2
Αλεξ καλησπερα ...μπορεις να εχεις δικιο στα γραφομενα σου γιατι πρεπει να εχουμε κ λιγο μυαλο ..απλος εγω ανεφερα το τι καναμε σε μια αναφορα για βερνικια ... Γειά σου Μιχάλη. Καταλαβαίνεις νομίζω ότι δεν είναι και το πιό σοφό να βάλεις σε ένα προθερμασμένο φούρνο ένα π.χ. αμάξωμα που κουβαλά πάνω του όλη την χημεία του κόσμου (χρώματα, βερνίκια κλπ). Όσο χαμηλή θερμοκρασία και να έχει δεν παύει να είναι....επικίνδυνο!! Επίσης οι αναθυμιάσεις διατηρούνται, ειδικά όταν μιλάμε για έναν οικιακό φούρνο που την άλλη μέρα θα βάλεις να ....μαγειρέψεις. Παλιά όλα ήταν πιό απλά και αθώα, ας πούμε, όποιος φορούσε μάσκα για να ψεκάσει ήταν δακτυλοδεικτούμενος, οι εποχές όμως αλλάζουν, οι εξελίξεις μας προλαβαίνουν.... τωρα πμ σε ποιον ? σε ολους ? Στον Γιώργο απευθυνόσουν, στον Γιώργο θα στείλεις....
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 8, 2020 20:35:10 GMT 2
ΑΛΕΞ τοτε δεν ειχαμε φουρνο με αερα κ ο φουρνος για οποιον θυμαται κατω ειχαν κ προθαλαμο για να κραταει ζεστο το φαι
|
|
|
Post by alex78 on Apr 8, 2020 20:55:47 GMT 2
ΑΛΕΞ τοτε δεν ειχαμε φουρνο με αερα κ ο φουρνος για οποιον θυμαται κατω ειχαν κ προθαλαμο για να κραταει ζεστο το φαι Παιδί των '70s είμαι Μιχάλη, με αυτά μεγάλωσα και ας μην το διατυμπανίζω....
|
|
|
Post by czt on Apr 15, 2020 23:00:28 GMT 2
Να πω την αληθεια τετοιο φουρνο πρωτη φορα βλεπω. Αν τον εχετε και ειναι ανενεργος γιατι οχι να μη το χρησιμοποιησεις φυσικα χωρις ζεστη κλπ λογο χημειας οπως λεει και ο Αλεξ. Μια ερωτηση περι βερνικιων διαπιστωσα πριν απο λιγο οτι υπαρχουν και 2Κ βερνικια σε σπρει εχει χρησιμοποιησει ποτε κανεις?
|
|
|
Post by nasosampa on Apr 15, 2020 23:55:58 GMT 2
Να πω την αληθεια τετοιο φουρνο πρωτη φορα βλεπω. Αν τον εχετε και ειναι ανενεργος γιατι οχι να μη το χρησιμοποιησεις φυσικα χωρις ζεστη κλπ λογο χημειας οπως λεει και ο Αλεξ. Μια ερωτηση περι βερνικιων διαπιστωσα πριν απο λιγο οτι υπαρχουν και 2Κ βερνικια σε σπρει εχει χρησιμοποιησει ποτε κανεις? Γειά σου Κωνσταντίνε, έχω χρησιμοποιήσει κάποιο 2Κ σε σπρέυ που ήταν για φανοποιία και μου είχε βγάλει μια χαρά αποτέλεσμα. Δεν θυμάμαι μάρκα, αλλά νομίζω πως δεν θα κάνει και διαφορά. Υπάρχουν και μοντελιστικά βερνίκια 2Κ σε σπρέϋ, νομίζω της Gunze, αλλά για αυτό καλύτερα να σου πουν όσοι τα έχουν δουλέψει. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 16, 2020 8:14:12 GMT 2
Να πω την αληθεια τετοιο φουρνο πρωτη φορα βλεπω. Αν τον εχετε και ειναι ανενεργος γιατι οχι να μη το χρησιμοποιησεις φυσικα χωρις ζεστη κλπ λογο χημειας οπως λεει και ο Αλεξ. Μια ερωτηση περι βερνικιων διαπιστωσα πριν απο λιγο οτι υπαρχουν και 2Κ βερνικια σε σπρει εχει χρησιμοποιησει ποτε κανεις? Γειά σου Κωνσταντίνε, έχω χρησιμοποιήσει κάποιο 2Κ σε σπρέυ που ήταν για φανοποιία και μου είχε βγάλει μια χαρά αποτέλεσμα. Δεν θυμάμαι μάρκα, αλλά νομίζω πως δεν θα κάνει και διαφορά. Υπάρχουν και μοντελιστικά βερνίκια 2Κ σε σπρέϋ, νομίζω της Gunze, αλλά για αυτό καλύτερα να σου πουν όσοι τα έχουν δουλέψει. Καλή συνέχεια Τα μοντελιστικά βερνίκια της Gunze κλπ είναι 1Κ, όχι 2Κ. Και κάποια σπρέι εμπορίου που γράφουν 2Κ, πάλι 1Κ είναι. Δεν μπορεί να είναι δύο συστατικών αφού ο σκληρυντής πετρώνει το μείγμα σε ελάχιστη ώρα. Έχω ακούσει, ότι υπάρχουν χρωματοπωλεία που αναμιγνύουν 2Κ και σου το βάζουν σε σπρέι. Όμως είναι για μια χρήση και για μικρό διάστημα από την πλήρη ανάμιξη (κούνημα). Δεν το έχω δοκιμάσει οπότε δεν ξέρω λεπτομέρειες. Τώρα για τους φούρνους... Ο φούρνος δεν προκαλεί καμιά χημική αντίδραση στο βερνίκι ή το χρώμα. Εκτός βέβαια του να το κάνεις φλαμπέ, αν το παρα-ψήσεις. Οι επαγγελματίες μοντελιστές αλλά και οι εταιρίες die cast, χρησιμοποιούν τέτοιους για να επιταχύνουν τη διαδικασία στεγνώματος. Δείτε το σχετικό βίντεο. Αν θυμάστε οι γιαπωνέζοι που φτιάχνανε τα plamo βιντεάκια στο youtube, χρησιμοποιούσαν επίσης μικρούς φούρνους, μετά το 2Κ. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί food dehydrator (Αποξηραντής φαγητού), ο οποίος κάνει την ίδια δουλειά. Αλλά, όπως είπε και ο Άλεξ, προφανώς δεν είναι καλή ιδέα να βάλετε το ψεκασμένο με 2Κ μοντέλο σας, στο φούρνο που μετά η γυναίκα σας θα ψήσει τον μουσακά του μεσημεριανού. Δεν είναι υγιεινό. Δεν θα εκραγεί τίποτα, αλλά αυτές οι συσκευές θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη μία δουλειά, όχι και τις δύο. Το ίδιο ισχύει και για τους αποξηραντές. Αν κάποιος πάρει έναν, πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά΄για μοντελισμό. Τέλος, ακόμη και στο food dehydrator, το μοντέλο μπορεί να λιώσει, αν δεν ρυθμιστού σωστά οι θερμοκρασίες και ο χρόνος. Ελπίζω να βοήθησα, λίγο. Καλημέρα
|
|
|
Post by alex78 on Apr 16, 2020 12:15:04 GMT 2
Πολύ χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα όσα έγραψες Γιώργο, ευχαριστούμε! Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Οι συγκεκριμένες κουζίνες ήταν από τις πρώτες ηλεκτρικές που άρχισαν να γίνονται ευρέως γνωστές στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στην Ελλάδα. Ουσιαστικά άρχισαν να γίνονται μόδα και να αντικαθιστούν τις κουζίνες υγραερίου. Η συγκεκριμένη ήταν της ελληνικής Elco. Επίσης παρόμοιες παρήγαγαν και οι Eskimo, Izola κ.α. Ήταν τότε που η Ελλάδα είχε την λεγόμενη βαριά βιομηχανία.... Διέθετε φούρνο, θερμοθάλαμο στο κάτω μέρος, τέσσερα μάτια κουζίνας (εκ των οποίων μία ''ταχεία''), καθώς και ρολόι με αφύπνιση (σαν χρονοδιακόπτης) για να μην ξεχνιόσουν στο facebook ή στο ScW και σου γινόταν κάρβουνο το φαί....
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Apr 16, 2020 12:56:09 GMT 2
Και κάποια σπρέι εμπορίου που γράφουν 2Κ, πάλι 1Κ είναι. Δεν μπορεί να είναι δύο συστατικών αφού ο σκληρυντής πετρώνει το μείγμα σε ελάχιστη ώρα. Έχω ακούσει, ότι υπάρχουν χρωματοπωλεία που αναμιγνύουν 2Κ και σου το βάζουν σε σπρέι. Όμως είναι για μια χρήση και για μικρό διάστημα από την πλήρη ανάμιξη (κούνημα). Δεν το έχω δοκιμάσει οπότε δεν ξέρω λεπτομέρειες. Υπαρχουν σπρεη αληθινα 2Κ δυο συστατικων σε τιμες που προκαλουν ζαλη πριν ζαλιστουμε απο τις αναθυμιασεις. Το προβλημα ειναι οτι απο τη στιγμη που θα πατησεις ενα κουμπι στον πατο του σπρεη και αναμιχθουν τα 2 συστατικα μεσα στο δοχειο, εχεις το πολυ 48 ωρες να βαψεις. Επισης, με 400ml συσκευασια, για να εχει νοημα η αγορα του και να μην παει χαμενο, θα πρεπει να περασεις δεν ξερω και εγω ποσα μοντελα με βερνικι για να μη σου μεινει αμανατι Δε νομιζω οτι αξιζει τον κοπο, με λιγα ευρω παραπανω αγοραζεις μισο κιλο 2Κ και εισαι αρχοντας. Εντιτ: βεβαια αν καποιος μισει το καθαρισμα του αερογραφου και θελει να βαψει κανενα 12αρι, μπορει και να το σκεφτοταν... (μου σφυριιιιιιιζω )
|
|
|
Post by czt on Apr 17, 2020 20:16:42 GMT 2
Πολύ χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα όσα έγραψες Γιώργο, ευχαριστούμε! Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Οι συγκεκριμένες κουζίνες ήταν από τις πρώτες ηλεκτρικές που άρχισαν να γίνονται ευρέως γνωστές στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στην Ελλάδα. Ουσιαστικά άρχισαν να γίνονται μόδα και να αντικαθιστούν τις κουζίνες υγραερίου. Η συγκεκριμένη ήταν της ελληνικής Elco. Επίσης παρόμοιες παρήγαγαν και οι Eskimo, Izola κ.α. Ήταν τότε που η Ελλάδα είχε την λεγόμενη βαριά βιομηχανία.... Διέθετε φούρνο, θερμοθάλαμο στο κάτω μέρος, τέσσερα μάτια κουζίνας (εκ των οποίων μία ''ταχεία''), καθώς και ρολόι με αφύπνιση (σαν χρονοδιακόπτης) για να μην ξεχνιόσουν στο facebook ή στο ScW και σου γινόταν κάρβουνο το φαί.... Αν σε πω οτι ζηλεψα το τροπο λειτουργιας της θα το πιστεψεις? Τετοια στοιχεια δεν εχουν σημερα! Ολες οι εταιρειες αρκετα αξιολογες και εποχες διαφορετικες. Πιστευω ομως το φουρνισμα του κιτ ειναι λιγο υπερβολει. Και κάποια σπρέι εμπορίου που γράφουν 2Κ, πάλι 1Κ είναι. Δεν μπορεί να είναι δύο συστατικών αφού ο σκληρυντής πετρώνει το μείγμα σε ελάχιστη ώρα. Έχω ακούσει, ότι υπάρχουν χρωματοπωλεία που αναμιγνύουν 2Κ και σου το βάζουν σε σπρέι. Όμως είναι για μια χρήση και για μικρό διάστημα από την πλήρη ανάμιξη (κούνημα). Δεν το έχω δοκιμάσει οπότε δεν ξέρω λεπτομέρειες. Υπαρχουν σπρεη αληθινα 2Κ δυο συστατικων σε τιμες που προκαλουν ζαλη πριν ζαλιστουμε απο τις αναθυμιασεις. Το προβλημα ειναι οτι απο τη στιγμη που θα πατησεις ενα κουμπι στον πατο του σπρεη και αναμιχθουν τα 2 συστατικα μεσα στο δοχειο, εχεις το πολυ 48 ωρες να βαψεις. Επισης, με 400ml συσκευασια, για να εχει νοημα η αγορα του και να μην παει χαμενο, θα πρεπει να περασεις δεν ξερω και εγω ποσα μοντελα με βερνικι για να μη σου μεινει αμανατι Δε νομιζω οτι αξιζει τον κοπο, με λιγα ευρω παραπανω αγοραζεις μισο κιλο 2Κ και εισαι αρχοντας. Εντιτ: βεβαια αν καποιος μισει το καθαρισμα του αερογραφου και θελει να βαψει κανενα 12αρι, μπορει και να το σκεφτοταν... (μου σφυριιιιιιιζω ) Να πω την αληθεια βρηκα μια φιαλη 400μλ αλλα δε ξερω αν εχει κουμπια κλπ ελληνικης εταιρειας ειναι αυτο που βρηκα και τιμη αρκετα καλη ουτε 6€. Μαλλον πρεπει να μαζεψουμε αρκετα κιτ για να μη παει χαμενο.
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 17, 2020 21:05:34 GMT 2
ΠΑΙΔΙΑ 2Κ σε σπρευ εχουν πολλες εταιριες ...απλος πρεπει να σπασεις κατι για να αναμειχτουν και φυσικα εχουν λιγο χρονο ζωης . ΓΙΩΡΓΟ σε ευχαριστω πολυ για την αποκαταστασεις τις αληθειας για τον φουρνο και την αδικη επιθεση κ μην ξεχνατε απο τις καλυτερες βαφες ειναι η ηλεκτροστατικη η οποια για να τελειοποιηθει θελει φουρνο στους 200-500 βαθμους κελσιου αναλογα την πουδρα βαφης .
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 17, 2020 21:07:47 GMT 2
παρενθεση ....ειχαν κυκλοφορησει κ σπρευ με διπλο μπεκ αναμιξεις αλλα δεν περπατησαν .
|
|
|
Post by alex78 on Apr 17, 2020 22:41:04 GMT 2
ΓΙΩΡΓΟ σε ευχαριστω πολυ για την αποκαταστασεις τις αληθειας για τον φουρνο και την αδικη επιθεση κ μην ξεχνατε απο τις καλυτερες βαφες ειναι η ηλεκτροστατικη η οποια για να τελειοποιηθει θελει φουρνο στους 200-500 βαθμους κελσιου αναλογα την πουδρα βαφης . Ελπίζω μόνο Μιχάλη να αστειεύεσαι ή να υπερβάλλεις....
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 18, 2020 6:41:34 GMT 2
ΓΙΩΡΓΟ σε ευχαριστω πολυ για την αποκαταστασεις τις αληθειας για τον φουρνο και την αδικη επιθεση κ μην ξεχνατε απο τις καλυτερες βαφες ειναι η ηλεκτροστατικη η οποια για να τελειοποιηθει θελει φουρνο στους 200-500 βαθμους κελσιου αναλογα την πουδρα βαφης . Ελπίζω μόνο Μιχάλη να αστειεύεσαι ή να υπερβάλλεις.... Καλημερα κ Καλη Ανασταση Εγω φυσικα αστειευομαι εσυ απλος υπερεβαλες κ απο οτι ειδες δεν ειχε καμμια σχεση με το που μπαινει το φαγητο κ απλος ανεφερα τι καναμε πριν 40 χρονια .
|
|
|
Post by alex78 on Apr 18, 2020 11:22:26 GMT 2
Ότι πείς Μιχάλη, καλή Ανάσταση!
|
|