|
Post by alex78 on Mar 14, 2020 16:58:41 GMT 2
Λίγες ημέρες μετά το cooper και αφού είχα ''ζεσταθεί'' , αποφάσισα να ασχοληθώ με κάτι πιό δύσκολο. Ο Ιαγουάρος μου έκλεισε το μάτι και έτσι με συνοπτικές αποφάσισα να ξεκινήσω. Πρόκειται για ένα πανέμορφο και συλλεκτικό πλέον κίτ, σαφώς πιό απαιτητικό και πολύπλοκο με πληθώρα λεπτομερειών, πλήρη κινητήρα και αγωνιστική προίκα που όμως δεν θα χρησιμοποιηθεί. Η διαδικασία που ακολούθησα και εδώ η γνωστή, επαναχάρσξη, τρίψιμο, αστάρωμα, βάψιμο, βερνίκωμα. Χρώμα το Pearl Light Blue (Ts-58) της Tamiya, πάνω σε γκρί βάση. Βερνίκι B-513 και τα ασημένια φιλέτα, κατόπιν μασκαρίσματος, με ασημί μαρκαδοράκι Edding 780 0,8mm. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και καλά μοντελαρίσματα σε όλους!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 14, 2020 17:44:57 GMT 2
Τι μου θύμισες τώρα... Κι εδώ πολύ προσεγμένη δουλειά στο βάψιμο και γυάλισμα! Το μαρκαδοράκι δούλεψε τέλεια. (Πρόσεξε μόνο το κάτω-κάτω εμπρός κομμάτι της αριστερής υδρορροής, έχει μείνει άβαφτο). Ανυπομονώ να δω τον Inline 6 με τα 3800 κυβικά του. Μόνη ένσταση: Γιατί Pearl στο χρώμα (στην περίπτωση που είναι εμφανές); τα περλέ δεν βγαίναν ακόμα την δεκαετία του '60. Εναλλακτική (και φθηνότερη) θα ήταν το 20-0110 της Dupli-Color. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 14, 2020 18:09:39 GMT 2
Ωραιο θεμα κ πολυ ωραιο βαψιμο ...κ να πω κ μια αληθεια οταν διαβασα για το μαρκαδορακι 780 δεν το πιστευα ...πως κ δεν χρησιμοποιεις bare metal εσυ ενας εμπειρος ...?
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Mar 14, 2020 19:16:06 GMT 2
Επισης πολυ ωραια βαψιματα Σχετικα με το μεταλλικο που προτεινει ο Κωνσταντινος, η εμπειρια μου απο dupli/motip λεει μακρυα απο τα μεταλλικα τους για μοντελισμο λογω μεγαλου κοκου, εκτος και αν ειναι κατι chrome που κανουν 15+ ευρω και θελουν υποστρωματα κλπ κλπ. Μαη του γιουροσεντς, η συνολικη εικονα ειναι που μετραει και οχι η ετικετα στο σπρεη, και οπως φαινεται απο την παρακατω φωτογραφια, το TS58 παροτι pearl, αποδιδει την πραγματικοτητα παρα πολυ καλα. 1/1 Jaguar Mk II metallic light blue
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 14, 2020 20:07:14 GMT 2
Ωραίο το χρωματάκι-βάψιμο-γυάλισμα Άλεξ! Και το μαρκαδόρακι πολύ καλό. Δεν έχεις Molotov για τα χρωμιωμένα μέρη; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by alex78 on Mar 15, 2020 10:28:28 GMT 2
Τι μου θύμισες τώρα... Κι εδώ πολύ προσεγμένη δουλειά στο βάψιμο και γυάλισμα! Το μαρκαδοράκι δούλεψε τέλεια. (Πρόσεξε μόνο το κάτω-κάτω εμπρός κομμάτι της αριστερής υδρορροής, έχει μείνει άβαφτο). Ανυπομονώ να δω τον Inline 6 με τα 3800 κυβικά του. Μόνη ένσταση: Γιατί Pearl στο χρώμα (στην περίπτωση που είναι εμφανές); τα περλέ δεν βγαίναν ακόμα την δεκαετία του '60. Εναλλακτική (και φθηνότερη) θα ήταν το 20-0110 της Dupli-Color. Καλή συνέχεια! Επισης πολυ ωραια βαψιματα Σχετικα με το μεταλλικο που προτεινει ο Κωνσταντινος, η εμπειρια μου απο dupli/motip λεει μακρυα απο τα μεταλλικα τους για μοντελισμο λογω μεγαλου κοκου, εκτος και αν ειναι κατι chrome που κανουν 15+ ευρω και θελουν υποστρωματα κλπ κλπ. Μαη του γιουροσεντς, η συνολικη εικονα ειναι που μετραει και οχι η ετικετα στο σπρεη, και οπως φαινεται απο την παρακατω φωτογραφια, το TS58 παροτι pearl, αποδιδει την πραγματικοτητα παρα πολυ καλα. 1/1 Jaguar Mk II metallic light blueΓια να πώ την αλήθεια δεν το σκέφτηκα το θέμα πέρλας στα '60s. Μου άρεσε αυτή η απόχρωση, είχα και το spray εύκαιρο, οπότε γιατί όχι....? Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις επισημάνσεις και τα σχόλια! Ωραιο θεμα κ πολυ ωραιο βαψιμο ...κ να πω κ μια αληθεια οταν διαβασα για το μαρκαδορακι 780 δεν το πιστευα ...πως κ δεν χρησιμοποιεις bare metal εσυ ενας εμπειρος ...? Ευχαριστώ Μιχάλη αλλά γελάνε και οι 19 κορωναιοί με τα περί εμπειρίας μου. Το BMF μου έχει τελειώσει.
Ωραίο το χρωματάκι-βάψιμο-γυάλισμα Άλεξ! Και το μαρκαδόρακι πολύ καλό. Δεν έχεις Molotov για τα χρωμιωμένα μέρη; Καλή συνέχεια!
Φάνη Molotov δεν έχω, χρησιμοποιώ τα τίμια Edding εδώ και μα 10ετία περίπου, με έχουν βολέψει πολύ. Σε ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 15, 2020 11:25:08 GMT 2
Ωραίος, Άλεξ. Εξαιρετική απόχρωση και βάψιμο. Τα σπρέι της Tamiya είναι τα πιο πιστά στην κλίμακα, όσο αφορά τον μεταλλικό κόκκο. Dupli, zero κλπ είναι εκτός κλίμακας και θέλουν πολύ δουλειά για να δείξουν καλύτερα. Τώρα για αποχρώσεις σε πολιτικό αυτοκίνητο κλπ, εγώ τα ακούω τζάμπα και βερεσέ, αφού μπορεί να έχουν βαφτεί εκατό φορές. Βάφεις με ότι σου αρέσει. Καλημέρα και μπράβο
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 15, 2020 12:18:20 GMT 2
Το Molotov απο οτι καταλαβα ειναι μαρκαδορακι η κανω λαθος ...γιατι στο google δεν βρηκα τιποτα ..
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 15, 2020 12:20:42 GMT 2
Όχι, κοκτέιλ είναι... Και πρώην στρατάρχης!
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 15, 2020 12:30:00 GMT 2
χαχαχαχα αυτα ελεγε κ το google ...κ μπουκαλι με βενζινη κ μαντηλι κωστα μου οπως αυτα που πεταγες μικρος ..
|
|
|
Post by Sakis on Mar 15, 2020 13:14:32 GMT 2
Αποφεύγω τα μεταλλικά όσο μπορώ για τον λόγο του υπερμεγέθους κόκκου για την κλίμακα. Εδώ όμως φαίνεται εντάξει. Κι αν στη φωτό η οποία μεγενθύνει τον κόκκο, φαντάζομαι ότι από κοντά θα είναι ακόμα καλύτερο. Εξαιρετικό φινίρισμα και εδώ.
|
|
|
Post by alex78 on Mar 15, 2020 13:40:16 GMT 2
Ωραίος, Άλεξ. Εξαιρετική απόχρωση και βάψιμο. Τα σπρέι της Tamiya είναι τα πιο πιστά στην κλίμακα, όσο αφορά τον μεταλλικό κόκκο. Dupli, zero κλπ είναι εκτός κλίμακας και θέλουν πολύ δουλειά για να δείξουν καλύτερα. Τώρα για αποχρώσεις σε πολιτικό αυτοκίνητο κλπ, εγώ τα ακούω τζάμπα και βερεσέ, αφού μπορεί να έχουν βαφτεί εκατό φορές. Βάφεις με ότι σου αρέσει. Καλημέρα και μπράβο Συμφωνώ Γιώργο, στα πολιτικά υπάρχει μεγαλύτερη ''ανοχή'' στα βαψίματα. Να είσαι καλά και σ' ευχαριστώ πολύ! Το Molotov απο οτι καταλαβα ειναι μαρκαδορακι η κανω λαθος ...γιατι στο google δεν βρηκα τιποτα .. Ναι Μιχάλη πρόκειται για μαρκαδόρο. Άν το googlάρεις ''Molotov μαρκαδοράκι'' θα το βρείς.... Επιπρόσθετα ο Γιώργος και ο Φάνης το δουλεύουν κατά κόρον, σίγουρα θα έχουν να πούνε περισσότερα.... Αποφεύγω τα μεταλλικά όσο μπορώ για τον λόγο του υπερμεγέθους κόκκου για την κλίμακα. Εδώ όμως φαίνεται εντάξει. Κι αν στη φωτό η οποία μεγενθύνει τον κόκκο, φαντάζομαι ότι από κοντά θα είναι ακόμα καλύτερο. Εξαιρετικό φινίρισμα και εδώ. Σάκη σ' ευχαριστώ φίλε. Αλήθεια αυτό που γράφεις, τώρα που το παρατηρώ καλύτερα, υπάρχει μια διαφορά στον φακό από το γυμνό μάτι....
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 15, 2020 17:12:09 GMT 2
Ναι Μιχάλη πρόκειται για μαρκαδόρο. Άν το googlάρεις ''Molotov μαρκαδοράκι'' θα το βρείς.... Επιπρόσθετα ο Γιώργος και ο Φάνης το δουλεύουν κατά κόρον, σίγουρα θα έχουν να πούνε περισσότερα.... σας προκαλω ....το google Molotov μαρκαδοράκι δεν βγαζει ...τιποτα ...μονο ενα αρθρο του φορουμ .. χαχαχαχα
|
|
|
Post by alex78 on Mar 15, 2020 17:49:44 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 15, 2020 18:28:02 GMT 2
αλεξ ευχαριστω ...φοβερη ποικιλια διαστασεων ..
|
|
|
Post by pkout on Mar 16, 2020 21:45:05 GMT 2
Καλησπέρα και από εδώ Άλεξ Ξυράφι τα περιγράμματα των παραθύρων. Στο τελείωμα της οροφής καθώς και ανάμεσα από το πίσω παρμπρίζ και τον χώρο των αποσκευών, οι γραμμές που φαίνονται είναι από το καλούπι; Όπως και να έχει πολύ καλή δουλειά στο βάψιμο Keep modelling
|
|