|
Post by nikostheo on Apr 5, 2021 21:53:11 GMT 2
Το κατάστημα δεν παίζει ρόλο. Είναι αγορασμένο στο eBay. Και δεν έκανα καμιά συνεννόηση. Απλά κοιτάς να λέει κάτω από την τιμή του αντικειμένου που θες να αγοράσεις: Customs services and international tracking provided. Κάπου διάβασα ότι σύντομα όλες οι αγορές στις ΗΠΑ θα κρατούν αυτόματα τον ΦΠΑ της εκάστοτε χώρας εξαγωγής. και αυτό είναι καλό η κακό τώρα;
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 6, 2021 5:47:17 GMT 2
Τα Κυπριακά ταχυδρομεία ανακοίνωσαν ότι από 1η Ιουλίου 2021 καταργείται το αφορολόγητο όριο των €17,09 (που υπήρχε) για αγορές από χώρες εκτός ΕΕ και όλες οι αγορές φορολογούνται ανεξαρτήτως ποσού. Η ανακοίνωση τους τονίζει ότι αυτό είναι εναρμόνιση με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό: «... Από την 1η Ιουλίου 2021, θα εφαρμοστεί ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός για το ηλεκτρονικό εμπόριο, με βάση τον οποίο καταργείται η απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ για τα αντικείμενα αξίας κάτω των € 17,09. Ως εκ τούτου, όλα τα εισερχόμενα ταχυδρομικά αντικείμενα από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία περιέχουν εμπόρευμα (εξαιρούνται τα αντικείμενα που περιέχουν έγγραφα ή προσωπική αλληλογραφία), θα υπόκειται σε καταβολή ΦΠΑ, ανεξαρτήτως αξίας....» Έγινε (ή θα γίνει) ανάλογη αλλαγή στην Ελλάδα σχετικά με το αφορολόγητο όριο για αγορές εκτός ΕΕ; Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 6, 2021 5:59:46 GMT 2
#Νίκο, καλό είναι, γιατί θα πληρώνεις μόνο ΦΠΑ και όχι έξοδα εκτελωνισμού.
#Φάνη, δεν έχει πάρει τίποτα το αυτί μου, αλλά αν όντως είναι Ευρωπαϊκός Κανονισμός, δεν θα 'ρθει κι εδώ; Απ' την άλλη, αν είναι να περνάνε όλα από εκτελωνιστές θα μπουκώσει το σύστημα... Άρα θα πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος απλοποίησης της διαδικασίας, π.χ. κράτηση των κρατικών τελών στην πηγή.
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 6, 2021 6:43:07 GMT 2
|
|
|
Post by nikostheo on Aug 20, 2021 1:18:25 GMT 2
Βοηθήστε γιατί όσο το ψάχνω τόσο μπερδεύομαι. Έχω ένα παλικάρι Καναδό που έχουμε μιλήσει κάποιες φορές και ψάχναμε κάποια ανταλλακτικά για τα μοντέλα μας που δεν είχε φτιάξει κανείς άλλος και τώρα που τα εκτύπωσε θέλει να μου τα στείλει.
Θα τον πληρώσω μέσω PayPal. Θα είναι ένα κουτάκι 17x15x14cm. Ο Τ.Κ του είναι V6L2C2.
Ποιος είναι ο καλύτερος και πιο ασφαλής τρόπος να μου τα στείλει χωρίς να πληρώσω παραπάνω απ' όσα πρέπει;!
Ρώτησα στα ΕΛΤΑ και μου είπαν και δώρο να πει ότι στα στέλνει δεν ξέρω κατά πόσο θα το πιστέψουν στο τελωνείο. Οπότε προτιμώ να τα κάνω όλα κανονικά (απόδειξη από την PayPal; Δεν ξέρω τι θέλει) και νόμιμα ώστε να μην έχω θέματα και έξτρα χρεώσεις.
Αυτός κάτι μου λέει για smallpacket international air. Γνωρίζετε κάτι;
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 20, 2021 6:13:55 GMT 2
Αν μπορέσει να σου τα στείλει μέσα σε padded envelope (φάκελο με φούσκες) ως γράμμα και να το δηλώσει ως "sample with no value" πιθανώτατα να μην πληρώσεις τίποτα. Good luck!
|
|
|
Post by nikostheo on Aug 20, 2021 18:20:11 GMT 2
Αν μπορέσει να σου τα στείλει μέσα σε padded envelope (φάκελο με φούσκες) ως γράμμα και να το δηλώσει ως "sample with no value" πιθανώτατα να μην πληρώσεις τίποτα. Good luck! Και πόσο καιρό θα πάρει να έρθει ως απλό γράμμα ; Διότι δεν έχω θέμα να πληρώσω πχ ένα 20αρικο αν έρθει σε μια δύο βδομάδες. Δεν με βιαζει απλά ρωτάω
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 20, 2021 21:00:03 GMT 2
Κάπου τόσο, ίσως τρεις.
|
|
|
Post by nikostheo on Aug 23, 2021 9:55:09 GMT 2
Θεωρεί ότι δεν θα καταφέρει να έρθει σώος ο φάκελος, οπότε γυρνάμε στο πρώτο ερώτημα ποια είναι η διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσω για να μην έχω έξτρα χρεώσεις από το τελωνείο;
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 23, 2021 16:37:57 GMT 2
Τώρα που καταργήθηκε το ελάχιστο ποσό, δεν γλυτώνεις τον εκτελωνισμό αν έρθει σε πακέτο...
|
|
|
Post by nikostheo on Aug 23, 2021 17:25:35 GMT 2
Τώρα που καταργήθηκε το ελάχιστο ποσό, δεν γλυτώνεις τον εκτελωνισμό αν έρθει σε πακέτο... Κάτι είχα ακούσει έως 22 ευρώ δεν εκτελωνιζεται δεν ισχύει πλέον;
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 23, 2021 17:32:34 GMT 2
Τώρα που καταργήθηκε το ελάχιστο ποσό, δεν γλυτώνεις τον εκτελωνισμό αν έρθει σε πακέτο... Κάτι είχα ακούσει έως 22 ευρώ δεν εκτελωνιζεται δεν ισχύει πλέον; 'Οπως ανέφερε και ο Κωνσταντινος, δεν υπάρχει πια αφορολόγητο ελάχιστο ποσό, αυτό δυστυχώς καταργήθηκε από 1η Ιουλιου σε όλες τις χώρες της ΕΕ!
|
|
|
Post by nikostheo on Aug 23, 2021 17:38:17 GMT 2
Κάτι είχα ακούσει έως 22 ευρώ δεν εκτελωνιζεται δεν ισχύει πλέον; 'Οπως ανέφερε και ο Κωνσταντινος, δεν υπάρχει πια αφορολόγητο ελάχιστο ποσό, αυτό δυστυχώς καταργήθηκε από 1η Ιουλιου σε όλες τις χώρες της ΕΕ! Πφφ οπότε η μόνη λύση είναι αυτό που λέει με το free sample ?
|
|