|
Post by kyriakos on Jan 7, 2021 12:43:12 GMT 2
ευχαριστω κωσταντινε για την ενημερωση ευχομαι να φτιαξουν καποια στιγμη τα πραγματα
|
|
|
Post by czt on Jan 7, 2021 18:57:37 GMT 2
Κυριακο θα δειξει οπως και να εχει θα μαθουμε σε καποια φαση μολις ξεκαθαρισει το τοπιο.Δυστυχως τα ελτα μας ταλαιπωρουν γιατι δεν δεχονται απο Ιαπωνια αν μεινουν οι τιμες σε λογικα επιπεδα θα συμφερει να φερεις πραγματα με καλη τιμη σε σχεση με την ευρωπη. Για να ημαστε ολο εκτος τοπικ πιστευω η εξαγωγες Αγγλιας στο κομματι του μοντελισμου θα εχει τεραστια πτωση. Μονο με φιλικο προσωπο μπορει να συμφερει.
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 13, 2021 3:49:17 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 13, 2021 9:26:31 GMT 2
Αυτό που κάνει η Amazon σύμφωνα με το άρθρο, δηλ. η χρέωση του δασμού από τον πωλητή, είναι αυτό που σας είπα και στο κόψιμο της πίτας. Συμφέρει, καθώς το δέμα περνάει από το τελωνείο εδώ χωρίς εκτελωνιστές και γλιτώνουμε το χαράτσι τους. Αυτό που πληρώνουμε είναι το 24% ΦΠΑ.
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 13, 2021 11:36:02 GMT 2
|
|
|
Post by czt on Jan 14, 2021 9:52:17 GMT 2
Κωνσταντίνε πιστεύω αυτό που ειχες αναφέρει είναι η καλύτερη λύση στη παρούσα φάση. Πάντως σε επικοινωνία με καταστήματα στην Ελλάδα για προϊόντα που έρχονται από Αγγλία υπάρχει μια γενική αναμπουμπούλα .
|
|
|
Post by nikostheo on Feb 8, 2021 18:21:55 GMT 2
Συγγνωμη που μπαινω ετσι στο ακυρο στην συζητηση αλλα ως νεο μελος εδω δεν ξερω ακομα πως λειτουργουν τα πραγματα και σιγουρα δεν εχω παραγγειλει αρκετα πραγματα απο εξωτερικο για να ξερω τι μου γινεται αυτο που ηθελα να ρωτησω εγω ειναι οτι δεν θα μπορουσαμε να συννενοηθουμε με καποιο μαγαζι μοντελισμου που φερνει πραγματα απ εξω ειτε αυτο λεγεται ιαπωνια ειτε οτιδηποτε αλλο και να του κανουμε ειδικη παραγγελια καποια εξτρα πραγματα που θελουμε εμεις; ετσι και εκεινον στηριζουμε αλλα και εμεις παιρνουμε αυτα που χρειαζομαστε! προσφατα προσεξα οτι το modelzone πχ εφερε πραγματα απο zoomon δεν θα μπορουσε να κανει το ιδιο και με αλλα πραγματα; και παλι σρυ αν λεω βλακειες δεν γνωριζω πως λειτουργουν ολα αυτα
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 8, 2021 18:59:20 GMT 2
Νίκο, μπορείς να φέρεις ότι θέλεις. Το πρόβλημα είναι το τελωνείο (για ποσά πάνω από 22 € με τα μεταφορικά) και φυσικά οι χρόνοι παράδοσης.
|
|
|
Post by nikostheo on Mar 15, 2021 14:23:40 GMT 2
Ξανά ανοίγω μια το θέμα μιας και βλέπω ότι τα ελληνικά καταστήματα προσωπικά εμένα (παρόλο που είναι νωρίς) δεν με καλύπτουν είτε από αξεσουάρ (κυρίως ζάντες) είτε από συγκεκριμένα μοντέλα που ψάχνω. Παραδόξως οι τιμές σε κάποια είναι και καλύτερες από εξωτερικού, δεν ξέρω αν είναι το σωστό να το ρωτήσω εδώ η να πάω στο άλλο θέμα με τα καταστήματα η γενικά που πρέπει να πάω αλλά το ερώτημα μου είναι το εξής.
Εκτός Ελλάδος ποια καταστήματα προτιμάτε εν έτη 2021 που να: Είναι ξεκάθαρα στο θέμα μεταφορικά, Να έχουν στοκ, με οργανωμένα σαιτ Και που θα μας τσούξει λιγότερο το να πάρω(ουμε) από εκεί!
Πετάω ένα παράδειγμα απλά και μόνο για να δω τι γνώμη έχετε super-hobby.gr
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 15, 2021 19:52:23 GMT 2
Όταν λέμε εκτός Ελλάδος εννοούμε εντός ΕΕ, αλλιώς θα σε φάνε τα μεταφορικά και οι εκτελωνισμοί. Προσωπικά εγώ ψωνίζω - Από Γερμανία: Autograph, Haertle, Axel's Modellbau Shop
- Από Βέλγιο: Domino, BestBalsaKits
- Από Ισπανία: Spot Model, AK Interactive
Όλοι αυτοί πληρούν τα κριτήρια σου (αξιοπιστία, ποικιλία, επαρκές στοκ) και ξέρεις το κόστος αποστολής πριν πατήσεις το τελικό ΟΚ.
|
|
|
Post by Diecast917k on Mar 16, 2021 16:36:17 GMT 2
Μαλλον φιλε Νικο δεν εχεις, ακομα, αντιληφθει οτι ο μοντελισμος με αυτοκινητα ειναι λιγοτερο δημοφιλης στην Ελλαδα. Γενικα οι περισσοτεροι μοντελιστες φτιαχνουν τανκσ και αεροπλανα, οποτε αν δεις στα ελληνικα σαιτ η ποικιλια για τα θεματα αυτα ειναι πολυ μεγαλυτερη απλα και μονο επειδη υπαρχει περισσοτερο ενδιαφερον. Αυτος ηταν και ενας λογος που εγω αρχικα ξεκινησα με 1/18 επειδη δεν υπηρχε τιποτα σε 1/24 που να μου αρεσε στην χωρα (βεβαια η ενασχοληση με 1/18 μαλλον μου βγηκε πιο ακριβα απ'οτι θα μου εβγαινε αν αρχιζα με 1/24).
Στην ερωτηση σου εγω θα προσθεσω και το ebay, καμια φορα πετυχαινεις διαμαντακια σε ολες τις κλιμακες!
|
|
|
Post by nikostheo on Mar 16, 2021 22:47:57 GMT 2
Όταν λέμε εκτός Ελλάδος εννοούμε εντός ΕΕ, αλλιώς θα σε φάνε τα μεταφορικά και οι εκτελωνισμοί. Προσωπικά εγώ ψωνίζω - Από Γερμανία: Autograph, Haertle, Axel's Modellbau Shop
- Από Βέλγιο: Domino, BestBalsaKits
- Από Ισπανία: Spot Model, AK Interactive
Όλοι αυτοί πληρούν τα κριτήρια σου (αξιοπιστία, ποικιλία, επαρκές στοκ) και ξέρεις το κόστος αποστολής πριν πατήσεις το τελικό ΟΚ.
Απ' ότι είδα γενικά έχουν καλύτερο στοκ αλλά έχει μεταφορικά 15+ €
|
|
|
Post by nikostheo on Mar 16, 2021 22:48:57 GMT 2
Μαλλον φιλε Νικο δεν εχεις, ακομα, αντιληφθει οτι ο μοντελισμος με αυτοκινητα ειναι λιγοτερο δημοφιλης στην Ελλαδα. Γενικα οι περισσοτεροι μοντελιστες φτιαχνουν τανκσ και αεροπλανα, οποτε αν δεις στα ελληνικα σαιτ η ποικιλια για τα θεματα αυτα ειναι πολυ μεγαλυτερη απλα και μονο επειδη υπαρχει περισσοτερο ενδιαφερον. Αυτος ηταν και ενας λογος που εγω αρχικα ξεκινησα με 1/18 επειδη δεν υπηρχε τιποτα σε 1/24 που να μου αρεσε στην χωρα (βεβαια η ενασχοληση με 1/18 μαλλον μου βγηκε πιο ακριβα απ'οτι θα μου εβγαινε αν αρχιζα με 1/24). Στην ερωτηση σου εγω θα προσθεσω και το ebay, καμια φορα πετυχαινεις διαμαντακια σε ολες τις κλιμακες! Ebay για ευρωπαϊκές χώρες μόνο η γενικά; Γιατί εγώ τελωνείο δεν πληρώνω ούτε με σφαίρες.
|
|
|
Post by Diecast917k on Mar 16, 2021 23:06:50 GMT 2
Εννοειται μονο ευρωπη,κι εγω δεν εχω παρει τιποτα εκτος ε.ε., στο ebay συγκεκριμενα εχει επιλογη να βαλεις τοπο αποστολης μονο ευρωπη αλλα βγαζει και την αγγλια ακομη οποτε προσοχη.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 17, 2021 8:59:37 GMT 2
Απ' ότι είδα γενικά έχουν καλύτερο στοκ αλλά έχει μεταφορικά 15+ € Τι εννοείς "αλλά"; Τι περίμενες δηλαδή; Όταν η Γενική Ταχυδρομική ζητάει από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα 7 Ευρώ;
|
|
|
Post by nikostheo on Mar 17, 2021 12:39:39 GMT 2
Απ' ότι είδα γενικά έχουν καλύτερο στοκ αλλά έχει μεταφορικά 15+ € Τι εννοείς "αλλά"; Τι περίμενες δηλαδή; Όταν η Γενική Ταχυδρομική ζητάει από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα 7 Ευρώ; Μου φάνηκε λίγο τραβηγμένο σε κάποια μαγαζιά ίσως ήταν βάση βάρους διότι βρήκα και με 9+ που ακούγεται πολύ λογικό άλλο 9-15 και άλλο 15 και πάνω αυτό θέλω να πω
|
|