|
Post by konstantinf on Mar 18, 2020 19:29:05 GMT 2
Χαίρομαι που σου αρέσει Ηλία! Σίγουρα πολλά από τα αυτοκίνητα του μεσοπολέμου και της δεκαετίας του 50 δεν ήταν ιδιαίτερα "καλλίγραμμα". Αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως π.χ. αυτή η ιστορική Citroën. Παρεμπιπτόντως έβλεπα χτες βράδυ στην τηλεόραση μια ταινία πάνω στον Μακκαρθισμό στις ΗΠΑ (αρχές του '50) όπου ο πρωταγωνιστής (Robert de Niro) οδηγεί μια ξεσκέπαστη άσπρη Jaguar XK 120 που πραγματικά την ζήλεψα...
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 22, 2020 21:32:34 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Στο σημείο που είχα φτάσει με την προηγούμενη ανάρτηση, επίκειται το χτίσιμο της καρότσας. Ετοιμάστηκαν έτσι τα δύο πλαϊνά και το πίσω με το σκέπασμα του πορτμπαγκάζ (μαύρο ματ της Humbrol για αστάρι, 3 χέρια μαύρο gloss Tamiya από πάνω) - δεν έχουν γυαλιστεί ακόμα: Στο σημείο αυτό έγινε και η επιλογή της τελικής όψης του μοντέλου: Μαύρο χρώμα εξωτερικά, μοντέλο του 1951 (έχει τον πιο πλούσιο μπροστινό προφυλακτήρα και το πιο κομψό πορτμπαγκάζ). Για το χρώμα του εσωτερικού βλέπε παρακάτω. Καθώς όταν τα στοιχεία αυτά μονταριστούν πάνω στο πάτωμα θα δυσκολέψουν την προσθήκη κομματιών στο εσωτερικό, επωφελήθηκα από τον αναγκαίο χρόνο στεγνώματος πριν το γυάλισμα για να κατασκευάσω αυτά τα κομμάτια. Έτσι φτιάχτηκε το γείσο πάνω από παρμπρίζ και το παρμπρίζ:
Ετοιμάστηκε το ταμπλό αποτελούμενο από 28 κομμάτια και 2 χαλκομανίες (λείπει ακόμα το σκέπασμα του ντουλαπιού γαντιών (στο βάθος του οποίου προστέθηκε επικάλυψη από αυτοκόλλητο βελούδο για να κρύψει τα sink marks) και ο εσωτερικός καθρέφτης - άλλα 6 κομμάτια):
Ετοιμάστηκε το κάτω μέρος του πορτμπαγκάζ (είμαι αρκετά ικανοποιημένος από το άνοιγμα τρύπας στο χερούλι του συρταρωτού σκεπάσματος του δείκτη βενζίνης...):
Και μιας και είχα στα χέρια μου το μαύρο gloss ετοίμασα το φίλτρο αέρα του κινητήρα και τα τόξα πορείας (τα θυμάται κανείς σας; )
Ετοιμάστηκαν ακόμα οι σκελετοί των μπροστινών καθισμάτων:
Κι ενώ είχα βάψει τις ταπετσαρίες (με Royal Light Gray, TS-81, στο πλαίσιο ενός εσωτερικού σε γκρι τόνους όπως δείχνει και η γενική άποψη του πατώματος)...
...ήρθε η πρώτη σοβαρή κατραπακιά αυτής της κατασκευής: Αστάρι και μπογιά δεν πιάνουν πάνω στο υλικό (γκρι μαλακό πλαστικό) που δίνει το κιτ! Στροφή 180 μοιρών λοιπόν προς ταπετσάρισμα των καθισμάτων με δέρμα. Και καθώς τα αποθέματα δέρματος που διαθέτω είναι σε καφέ και μπεζ, αναγκαστικά στρέφομαι προς ένα εσωτερικό σε καφέ τόνους. Το πάτωμα διορθώνεται εύκολα καθώς θα σκεπαστεί με μοκέτα. Πιο προβληματικό είναι το προαναφερθέν γείσο, που θα πρέπει να ξαναβαφτεί, στο χέρι αυτή τη φορά . Περισσότερα επ' αυτού σε μια βδομάδα που σας εύχομαι ευχάριστη, με υγεία και δημιουργική ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!!! (σκεφτείτε κι εμάς τους γέρους...)
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 22, 2020 22:10:45 GMT 2
Θα το ξαναπω ....τρομερη λεπτομερεια απο το heller μπραβο κ στους δυο Κωστα μου μια ερωτηση ,,,εβαψα με σπρευ humbrol το δευτερο χερι κ ηταν τελειο με φοβερη γυαλαδα ομως οταν στεγνωσε ματαρισε αρκετα ....θελει κ τριτο χερι η εκανα κατι λαθος .. Για τα καθισματα θα μπορουσε να τα αφησεις με γρι ασταρι ..
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 22, 2020 22:13:07 GMT 2
τα νικελ στο ταμπλο τα δινει το κιτ η δικα σου ?
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 23, 2020 8:19:58 GMT 2
Με τη σειρά Μιχάλη: 1. Πάντα γυαλίζουν κατά την διάρκεια του βαψίματος (ακόμα και τα ματ!) και μετά χάνουν ένα μέρος από τη γυαλάδα τους (ακόμα και τα gloss). Η γυαλάδα θα επανέλθει με το τρίψιμο/γυάλισμα. Αν μιλάς για την Alpine, το metallic blue καταλήγει ούτως ή άλλως σε ματ, και θέλει βερνίκι από πάνω. Ο αριθμός των χεριών (συνήθως τρία) έχει να κάνει και με την απώλεια υλικού κατά το τρίψιμο/γυάλισμα: Όσο περισσότερα χέρια, τόσο μικρότερη η πιθανότητα να εμφανιστεί κατά το τρίψιμο το αστάρι ή ακόμα και το πλαστικό. 2. Στα καθίσματα, το αστάρι είναι που δεν έπιασε... Οπότε, με την σοφία που φέρνει ο ύπνος μπορεί και να μείνω στα γκρί και να βάψω τα μονταρισμένα καθίσματα στο χέρι. Το σκέφτομαι ακόμα... 3. Τα νίκελ τα δίνει το κιτ, θέλουν όμως αρκετό καθάρισμα και προσεκτική επιλογή της θέσης τους ώστε να μην φαίνονται οι ενώσεις με το πλαίσιο και τυχόν pin marks.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 23, 2020 12:54:16 GMT 2
Αμ' έπος αμ' έργον: έγινε δοκιμή του ταπετσαρίσματος των καθισμάτων με δέρμα. Χρησιμοποιήθηκε το ίδιο δέρμα που έβαλα στην Bugatti (ευτυχώς υπήρχε αρκετό...) αφού επενδύθηκε όλη η ανάποδη με ταινία διπλής όψης (ώστε να ακολουθήσει κατά το δυνατόν τις χαραγμένες λεπτομέρειες). Για τα πλαϊνά κόπηκαν πατρόν σε χαρτόνι και για την κάλυψη των ενώσεων χρησιμοποιήθηκε φεστόνι από συρματάκι: Και ιδού το αποτέλεσμα (κάθισμα του οδηγού και δίπλα η πλάτη του δεξιού καθίσματος με ξεφτισμένη την μπογιά) :
Το βρίσκω ικανοποιητικό. Έτσι θα συνεχίσω και με τα υπόλοιπα καθίσματα και τις εσωτερικές επενδύσεις των θυρών.
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 23, 2020 13:59:26 GMT 2
Ταπετσερη μου ....τελεια κωστα μπραβο ..ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ το εκανες ..
|
|
|
Post by czt on Mar 23, 2020 15:06:08 GMT 2
πολυ ωραια δουλεια τα καθιμσατα φανταστικα!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 23, 2020 17:03:09 GMT 2
Μιχάλη, Κωνσταντίνε, να 'στε καλά!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 23, 2020 19:02:13 GMT 2
Προχωράει ακάθεκτη η Γαλλίδα, Κωνσταντίνε. Κι εμένα μου άρεσαν τα καθίσματα.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 23, 2020 20:35:52 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Τζώρτζ!
|
|
|
Post by alex78 on Mar 23, 2020 20:39:19 GMT 2
Έλα πές μας την αλήθεια, μικρός τα καλοκαίρια για το χαρτζιλίκι δούλευες σε ταπετσεράδικο, έτσι δεν είναι.....
|
|
|
Post by czt on Mar 23, 2020 21:02:47 GMT 2
Έλα πές μας την αλήθεια, μικρός τα καλοκαίρια για το χαρτζιλίκι δούλευες σε ταπετσεράδικο, έτσι δεν είναι..... πες τα αλεξ!!!!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 23, 2020 22:33:48 GMT 2
Θα σας απογοητεύσω, αλλά όχι. Όμως έχω φτιάξει (πριν 30 χρόνια) στη ραπτομηχανή καλύμματα για καρέκλες τραπεζαρίας...
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 23, 2020 22:53:48 GMT 2
ΜΑΘΕ ΤΕΧΝΗ Κ ΑΣΤΗΝΑ Κ ΕΑΝ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ ΠΙΑΣΤΗΝΑ ....Ο ΑΡΧΙΤΑΠΕΤΣΕΡΗΣ ...ΚΩΝ/ΝΟΣ ...
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 23, 2020 23:10:34 GMT 2
Ανακαλύπτετε τις κρυφές πλευρές μου...
|
|