|
Post by nektarios on Jan 19, 2020 0:34:44 GMT 2
Δεν δίνει δυο, δίνει τρεις. Εννοώ αυτή που είναι πιο πάνω από όλες! (Θα μοιάζει και με Spoon)
|
|
|
Post by pkout on Jan 19, 2020 8:16:53 GMT 2
Καλημέρα Κωνσταντίνε, Επειδή το γλυκοκοιτάζω το πορσικο, θα παρακολουθώ την κατασκευη σου από κοντά Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by czt on Jan 19, 2020 8:37:30 GMT 2
Δεν δίνει δυο, δίνει τρεις. Εννοώ αυτή που είναι πιο πάνω από όλες! (Θα μοιάζει και με Spoon) Νεκταριε κίτρινο δε βάζω γαλάζιο όσο θες! Θα με πεις από κοντά τη σκέφτεσαι γιατί θα με βάλεις να σκέφτομαι αλχημείες
|
|
|
Post by czt on Jan 19, 2020 8:38:58 GMT 2
Καλημέρα Κωνσταντίνε, Επειδή το γλυκοκοιτάζω το πορσικο, θα παρακολουθώ την κατασκευη σου από κοντά Καλή συνέχεια Καλημέρα! Εκ πρώτης όψεως καλό είναι σαν κιτ και έχω και το πρώτο απντειτ μικρό αλλά καλο
|
|
|
Post by czt on Jan 19, 2020 8:52:17 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Jan 19, 2020 9:43:16 GMT 2
Καλημέρα Κώστα,
Προσπάθησε να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία και καθαρισμό των κομματιών, ας πούμε η αεροτομή και τα φώτα μπροστά θέλουν μια έξτρα δουλίτσα νομίζω. Επίσης τις πόρτες (αν δεν κάνεις κάποιο flocking) μπορείς να τις κολλήσεις από τώρα στην μπανιέρα. Θα ανοίξεις την ηλιοροφή?
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 19, 2020 10:09:06 GMT 2
Ωραία προχωράει Κωνσταντίνε! Τώρα, μετά το κόλλημα των προφυλακτήρων θέλει ξανά τρίψιμο πριν το αστάρωμα για να έρθουν στα ίσια τους οι επιφάνειες. Και μετά το αστάρωμα ξανά τρίψιμο για να εξαφανιστούν οι όποιες μικροανωμαλίες απομένουν που θα γίνουν εμφανείς πάνω στο γκρι χρώμα. Όσο για την αεροτομή, φυσικά και θα μπει στο τέλος, αλλιώς θα έχεις πρόβλημα με την ομοιογένεια του βαψίματος στα μέρη του αμαξώματος που βρίσκονται από κάτω της. Φρόντισε να μασκάρεις με λίγο μασκόλ τα σημεία κολλήματος αεροτομής - αμαξώματος πριν το αστάρωμα / βάψιμο για να σιγουρευτείς ότι μετά θα κολλήσουν γερά. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 19, 2020 13:17:54 GMT 2
Μια χαρά προχωράει, αλλά δώσε βάση στα όσα είπαν και οι προηγούμενοι. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικά τα πρώτα βήματα (καθάρισμα, στοκάρισμα, τονισμός γραμμώσεων κ.λπ.), γιατί αν κάτι μάς ξεφύγει σε αυτά τα στάδια, μετά είναι πολύ δύσκολο - αν όχι αδύνατο - να διορθωθεί, και είναι κρίμα. Την έχω πατήσει άφθονες φορές... Για το χρώμα, επειδή είμαστε φίλοι και δεν θέλω να σε κακοκαρδίσω, θα υποχωρήσω από την αγαπημένη μου επιλογή και θα συμφωνήσω να το κάνεις μπλε. Ούτως ή άλλως, κι έτσι θα μοιάζει με Spoon, οπότε δεν με χαλάει. Τέλος σχετικά με την αεροτομή, είναι μονόδρομος το να την τοποθετήσεις στο τέλος, τόσο για τον λόγο που προανέφερε ο συνονόματός σου όσο και επειδή αυτό θα σε διευκολύνει στη διαδικασία τού γυαλίσματος (όσο πιο απλό είναι αυτό που έχεις να γυαλίσεις τόσο καλύτερα). Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by czt on Jan 20, 2020 0:03:07 GMT 2
Καλημέρα Κώστα, Προσπάθησε να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία και καθαρισμό των κομματιών, ας πούμε η αεροτομή και τα φώτα μπροστά θέλουν μια έξτρα δουλίτσα νομίζω. Επίσης τις πόρτες (αν δεν κάνεις κάποιο flocking) μπορείς να τις κολλήσεις από τώρα στην μπανιέρα. Θα ανοίξεις την ηλιοροφή? Καλησπερα Αλεξ,
δεν πιστευω να κανω φλοκιν ( δεν εχω αποφασισει χρωματισμους αρα δεν ξερω αν εχω και το φλοκο που θελει κλπ), για την ηλιοροφη δεν ξερω ακομα θα το δω εφωσων κανω σκραιμπερ και τελειωσω με τους καθαρισμους που σωστα επισημανες.
|
|
|
Post by czt on Jan 20, 2020 0:06:03 GMT 2
Ωραία προχωράει Κωνσταντίνε! Τώρα, μετά το κόλλημα των προφυλακτήρων θέλει ξανά τρίψιμο πριν το αστάρωμα για να έρθουν στα ίσια τους οι επιφάνειες. Και μετά το αστάρωμα ξανά τρίψιμο για να εξαφανιστούν οι όποιες μικροανωμαλίες απομένουν που θα γίνουν εμφανείς πάνω στο γκρι χρώμα. Όσο για την αεροτομή, φυσικά και θα μπει στο τέλος, αλλιώς θα έχεις πρόβλημα με την ομοιογένεια του βαψίματος στα μέρη του αμαξώματος που βρίσκονται από κάτω της. Φρόντισε να μασκάρεις με λίγο μασκόλ τα σημεία κολλήματος αεροτομής - αμαξώματος πριν το αστάρωμα / βάψιμο για να σιγουρευτείς ότι μετά θα κολλήσουν γερά. Καλή συνέχεια! αγαπητε συνονοματε μια ερωτηση πιστευεις η ενωση μπροστινου προφυλακτηρα και υπολοιπου αμαξωματος χρειαζεται τριψιμο? αυτο με το μασκολ καλη ιδεα δεν το ειχα σκεφτει αλλα και δει ωραιο κολπο
|
|
|
Post by czt on Jan 20, 2020 0:09:26 GMT 2
Μια χαρά προχωράει, αλλά δώσε βάση στα όσα είπαν και οι προηγούμενοι. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικά τα πρώτα βήματα (καθάρισμα, στοκάρισμα, τονισμός γραμμώσεων κ.λπ.), γιατί αν κάτι μάς ξεφύγει σε αυτά τα στάδια, μετά είναι πολύ δύσκολο - αν όχι αδύνατο - να διορθωθεί, και είναι κρίμα. Την έχω πατήσει άφθονες φορές... Για το χρώμα, επειδή είμαστε φίλοι και δεν θέλω να σε κακοκαρδίσω, θα υποχωρήσω από την αγαπημένη μου επιλογή και θα συμφωνήσω να το κάνεις μπλε. Ούτως ή άλλως, κι έτσι θα μοιάζει με Spoon, οπότε δεν με χαλάει. Τέλος σχετικά με την αεροτομή, είναι μονόδρομος το να την τοποθετήσεις στο τέλος, τόσο για τον λόγο που προανέφερε ο συνονόματός σου όσο και επειδή αυτό θα σε διευκολύνει στη διαδικασία τού γυαλίσματος (όσο πιο απλό είναι αυτό που έχεις να γυαλίσεις τόσο καλύτερα). Καλή συνέχεια! δε θα πω οχι σε ενα γαλαζιο σπουν! ωραιο χρωμα. θα μπει στο τελος η αεροτομη για τους λογους που αναφερεται, το σκραιμπερ δε προλαβα να το παρω διοτι επρεπε να παω ικεα να προλαβουμε το μπους για σακη αλλα συντομα θα το παρω που θα παει
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 20, 2020 13:36:13 GMT 2
αγαπητε συνονοματε μια ερωτηση πιστευεις η ενωση μπροστινου προφυλακτηρα και υπολοιπου αμαξωματος χρειαζεται τριψιμο? Ε, ναι θέλει... Και μετά σκριμπάρισμα στην ένωση.
|
|
|
Post by czt on Jan 20, 2020 14:32:10 GMT 2
αγαπητε συνονοματε μια ερωτηση πιστευεις η ενωση μπροστινου προφυλακτηρα και υπολοιπου αμαξωματος χρειαζεται τριψιμο? Ε, ναι θέλει... Και μετά σκριμπάρισμα στην ένωση. Ωραία σε ευχαριατω πολύ για τη βοήθεια γιατί θα έχανε πολύ το μοντέλο! Θέλει λίγο προσοχή γιατί είναι και η ένωση στη μέση δυστυχώς
|
|
|
Post by czt on May 23, 2022 18:51:15 GMT 2
Το συγκεκριμενο μοντελο θα το δειτε στο Gb Italeri συντομα διοτι ειναι και Ιταλερι κιτ. Το μοναδικο σποιλερ ειναι οτι εχει ολοκληρωθει με διαφορα θεματα που ειχε τα οποια θα αναφερθουν σε αλλο ποστ. ευχαριστω πολυ!
|
|