|
Post by Φάνης on Dec 10, 2019 10:35:15 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 10, 2019 10:47:00 GMT 2
Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι όταν κολληθεί το κάτω μέρος με το αμάξωμα, αλλάζει όλη η φιλοσοφία προσαρμογής του κόκπιτ όπως δίνει στις οδηγίες της η Revell! Με λίγα λόγια, ακόμη και εάν δεν κολληθεί το airbox στο αμάξωμα, το κόκπιτ δεν χωράει! Μου πήρε ένα ολόκληρο απόγευμα να καταλάβω ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να προσαρμόσω το κόκπιτ, και εάν μπορούσα ακόμη καλύτερα μετά την προσαρμογή του airbox (διότι υπάρχουν κενά σε κάποιες ενώσεις που θέλουν στοκάρισμα, αλλιώς φαίνονται....εγώ πάντως τα βλέπω...) Ευτυχώς, η λύση ήταν τελικά σχετικά απλή! Αφαιρούμε τα δυο pins που η Revell δίνει για να κάτσει το τζαμάκι, και αφαιρούμε τις υποδοχές κάτω από το αμάξωμα που η Revell έδινε ώστε να κάτσει το κόκπιτ. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι κόβουμε όλο το γύρω μέρος του τμήματος που κάθεται μπροστά στο κόκπιτ για να μπει το τιμόνι. Αυτό δίνει τον απαραίτητο χώρο για να κάτσει εύκολα το κόκπιτ, και μάλιστα αφού, εάν θέλει βέβαια κάποιος, προσαρμόσει πρώτα όχι μόνο το airbox, αλλά και το πάνω μέρος του κόκπιτ. Στο τέλος, απλώς προσαρμόζεις εύκολα το τζαμάκι!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 10, 2019 10:56:29 GMT 2
Αποφάσισα λοιπόν μετά όλες αυτές τι δοκιμές να κολλήσω το airbox και το πάνω τμήμα που δίνει η Revell για το κόκπιτ ώστε να μην έχω να κολλήσω πολλά κομμάτια μετά το γυάλισμα και να εξαλείψω όποια κενά υπάρχουν, όταν στεγνώσει η κόλλα, πριν το αστάρωμα. Υπάρχει όμως κάτι που δεν με βοηθούν οι φωτό: Οι ενώσεις αυτές πρέπει να εξαλειφθούν και να φαίνεται ένα ενιαίο κομμάτι με το αμάξωμα ή υπάρχουν και στην πραγματικότητα; Αν πρέπει να εξαλειφθούν, να το κάνω τώρα πριν ασταρώσω-βάψω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 10, 2019 11:01:54 GMT 2
Και κάτι τελευταίο, με προβληματίζει αν πρέπει να κολλήσω το πάνω μέρος πίσω από το air box πριν το αστάρωμα-βάψιμο (δεν γνωριζω τι ακριβώς είναι) και εάν είναι ένα ενιαίο τμήμα με το υπόλοιπο σώμα, δηλαδή αν πρέπει να στοκάρω-τρίψω. Οποίος γνωρίζει, ας με ενημερώσει πως να προχωρήσω και με αυτό το τμήμα. Ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 10, 2019 21:34:54 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη, Με βοήθησες πολύ. Μόλις κολλήσω το πάνω τμήμα και στοκάρω-τρίψω νομίζω θα είμαι έτοιμος να ασταρώσω να δω τι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα και να διορθώσω τις οποίες ατέλειες πριν προχωρήσω στα κυρίως βάψιμο!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 10, 2019 22:14:54 GMT 2
Φάνη, ενδιαφέρουσα πρόοδος στην προετοιμασία. Πριν προχωρήσω σε αυτά που ρωτάς, σου επισημάνω κάτι που σου έχω γράψει ξανά στα αυτοκίνητα σου και που στις F1 είναι ακόμη πιο σημαντικό. Τα διάφορα πάνελς, προφυλαχτήρες, airbox κλπ κλπ τα κολλάς στο αμάξωμα, εκτός αν είναι αδύνατο να συναρμολογηθεί αλλιώς το μοντέλο. Ιδίως στις F1, τα πάνελ σχεδόν δεν ξεχωρίζουν, οπότε πρέπει να κολληθούν από πριν και να τριφτούν. Αν τα βάλεις μετά το βάψιμο βερνίκωμα θα μοιάζουν αφύσικα. Το 2ο είναι ότι όταν φτιάχνεις μια F1, ιδίως σύγχρονη, διαλέγεις τον αγώνα και βρίσκεις φώτο απ΄ το συγκεκριμένο αγώνα ως ref για το μοντέλο σου. Τα μονοθέσια μπορεί να μεταβληθούν δραματικά από αγώνα σε αγώνα. Πάμε σε αυτά που ρωτάς. Για το headrest, όπως σου είπε και ο Μήτσος, είναι ξεχωριστό κομμάτι και δεν χρειάζεται στοκάρισμα. Το πάνελ πίσω από το airbox, είναι τμήμα του καλύμματος του κινητήρα, οπότε στο εμπρός μέρος δεν πρέπει να στοκαριστεί, ενώ αντίθετα στο σημείο που συναντάει το shark fin, πρέπει να στοκαριστεί. Σου επισυνάπτω μερικές φώτο από τεστ εξέλιξης: Τέλος, για να σε προλάβω, αφού είσαι έτοιμος για βαψίματα, όσο αφορά κάτι που ρώτησες του "ειδικούς" του F1 models, στο silverstone, που αναπαριστάς, τα ανοίγματα ψύξης του κινητήρα ήταν 7-4.
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 11, 2019 7:55:48 GMT 2
Ευχαριστώ για τον σχολιασμό Γιώργο, 1) Νομίζω ήταν ξεκάθαρες και αναλυτικές οι εργασίες μου στο συγκεκριμμένο κομμάτι και μάλιστα ανέφερα ποια κομμάτια έχω κολλήσει μέχρις στιγμής. Θα κολληθούν επίσης και αλλά, όπως τα 2 μικρά πτερύγια πάνω στο αμάξωμα στο μπροστινό μέρος τα οποία υπήρχαν στο Silverstone. Όμως υπάρχουν και 1-2 ακόμη που θα το σκεφτώ γιατί επηρεάζουν πάρα πολύ το τρίψιμο-γυάλισμα, θα δω όμως.... 2) Δεν νομίζω να μην ασχολήθηκα με τις φωτό του πραγματικού που θέλω να φτιάξω. Αν θυμάσαι χάρη σε αυτές τις φωτό άνοιξα το μπροστινό τμήμα στην μύτη. Ήμουν ξεκάθαρος εξαρχής ποιο αγωνιστικό ήθελα να φτιάξω και πραγματικά αυτό το σχόλιο σου με στεναχώρησε. Αφιέρωσα αρκετό χρόνο σε αυτό και στις εργασίες που έχω κάνει μέχρι τώρα. 3) Σχετικά με τα panels, το πρόβλημα μου ήταν ότι όλες οι φωτό που έχω από τον αγώνα είναι θολές και δεν διακρίνεις τον ακριβή αριθμό, στον συγκεκριμμένο αγώνα για το συγκεκριμμένο μονοθέσιο. Ακόμη και οι φωτό σου 7-4 δεν πιστεύω ότι είναι από τον αγώνα, δεν βλέπω τον αριθμό 6 για παράδειγμα στο μονοθέσιο. Είναι από τα δοκιμαστικά; Ούτε από τα σχόλια του F1 Group είμαι πεπεισμένος ότι ήταν 8-7 αφού οι φωτό στο τελευταίο post δεν είναι από το Silverstone αφού λείπουν τα μπροστινά μικρά πτερύγια. Παρεπιμπτοντος, το 1:20 κιτ της Fujimi δίνει 8-4! Όμως από φωτό φωτό που έχω βρει αν και θολές τείνω στο 8-7 οπότε δεν θα ασχοληθώ με οποιεσδήποτε αλλαγές στα panels, θα τα αφήσω όπως είναι. 4) Ευχαριστώ για τις φωτό για τα ερωτήματα που έθεσα, είναι πολύ βοηθητικές όπως και αυτές του Δημήτρη. Καλημέρα
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 11, 2019 9:32:40 GMT 2
Καλημέρα Φάνη Το σχόλιο μου για τα ref ήταν γενικό - βοηθητικό για σένα κι όσους φτιάχνουν F1 και πουθενά δεν ανέφερα ότι δεν ασχολήθηκες. Απλά, επισήμανα την ιδιαιτερότητα των σύγχρονων μονοθεσιών να μεταβάλλονται από αγώνα σε αγώνα. Οπότε δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι , για κάτι που δεν ήταν επικριτικό και σκοπό είχε να βοηθήσει κι όχι να κρίνει. Πόσο μάλλον όταν κατανάλωσα από τον χρόνο μου για να σου βρω φώτο για τι μύτη, για τις εισαγωγές, να σου απαντήσω για το χρώμα και με ποια μέθοδο θα το βάψεις, κλπ - κλπ. Για τις εισαγωγές, σου ανέβασα μια φώτο από το τριήμερο του silverstone, που ήταν όσο πιο καθαρή γίνεται και να φαίνεται το 7-4. Όταν γράφω κάτι τέτοιας φύσης είναι τεκμηριωμένο, όσο είναι εφικτό, για να μην οδηγήσω τον συνάδελφο σε λάθος, όπως έγινε με τα τσακάλια του F1 models. Πριν σου το γράψω έλεγξα μία προς μία όλες τις φώτο που είχα από την Αγγλία, το διπλοτσέκαρα και προσπάθησα να σε προλάβω. Σου παραθέτω και μία από τον αγώνα, έτσι για του λόγου του αληθές. Καλημέρα και καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 13, 2019 15:25:45 GMT 2
Το ξεπέρασα μετά από 1 λεπτό Γιώργο, κανένα πρόβλημα! Ευχαριστώ πολύ για την αμέριστη βοήθεια σου! Μετά από πολύ σκέψη θα αφήσω τα panels όπως είναι (δεν μου είναι δύσκολο να τα διορθώσω), αλλά νομίζω ακόμη και αν τα διορθώσω υπάρχουν πολλά αλλά που πρέπει να αλλάξουν για να ανταποκρίνεται στο πραγματικό. Ακόμη και κάποιες έξτρα λεπτύνσεις που ήθελα να κάνω στα end plates και σε αλλά μέρη δεν είναι εφικτές λόγω των διαμορφώσεων τους. Επίσης πολλές από τις λεπτύνσεις που έκανα ήδη, δημιουργούν έξτρα κενά στις ενώσεις και φυσικά θέλουν διόρθωση αλλιώς φαίνονται, οπότε προχωράω αργά. Οπότε, για να μην φτάσω σε αδιέξοδο στο τέλος και δεν το ολοκληρώσω, και επειδή ακόμη στο μάτι μου αρέσει μέχρι εδώ που έχω φτάσει με την προετοιμασία, αποφάσισα να κολλήσω ακόμη κάποια κομμάτια και να ψεκάσω λίγο αστάρι να διορθώσω ατέλειες. Θα κολληθούν και αλλά κομμάτια πριν το βάψιμο, αλλά επειδή δεν θα έχω πρόσβαση σε κάποιο μέρη που θέλουν διόρθωση το κάνω τμηματικά μέχρι να τα φέρω στο σημείο που θα είμαι έτοιμος να ψεκάσω το βασικό χρώμα. Ίσως χρειαστώ ακόμη την βοήθεια σας σε κάποια σημεία, θα ανεβάσω φωτογραφία σύντομα.
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 31, 2019 13:27:17 GMT 2
|
|
|
Post by czt on Jan 4, 2020 20:44:16 GMT 2
πολυ ωραια δουλεια φανη!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 10, 2020 17:24:57 GMT 2
Ευχαριστώ φίλε! Και αυτό ελπίζω να προχωρήσει και να τελειώσει σύντομα.
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 16, 2020 18:00:59 GMT 2
´Επεσε ακόμη 1 ελαφρύ χέρι αστάρι στο κυρίως σώμα και επίσης ασταρώθηκαν όλα τα υπόλοιπα κομμάτια (εκτός από το cockpit με το οποίο θα ασχοληθώ σε μεταγενέστερο στάδιο). Νομίζω από βδομάδα είμαι έτοιμος να ψεκάσω το βασικό χρώμα (υπόστρωμα χρυσό και από επάνω Rosso Corsa όπως μου είχε υποδείξει ο Γιώργος) και επίσης να περάσω όλα τα CF decals που δίνει το κιτ στα διαφορά μέρη. Στην συνέχεια θα ασχοληθώ με τα κυρίως decals και τα sponsored decals!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 26, 2020 12:47:24 GMT 2
Έχει περάσει καιρός από το τελευταίο update! Όσο στεγνώνει το EX-03 στο 2000GT, ξεκίνησα το βάψιμο στην F2007. Το κιτ δίνει Carbon Fiber decals για αρκετά κομμάτια, και θα χρησιμοποιηθουν. Πριν από αυτό, έβαψα τα απαραίτητα κομμάτια με ανάμειξη 90% X-1 και 10% XF-56, ώστε και να έχω μια λεία επιφάνεια για τα CF decals και για να έχει κάποιο υποτυπώδες CF look το πάτωμα, αφού εκεί δεν υπάρχει ανάλογο CF decal από το κιτ, και δεν θέλω να χρησιμοποιησω aftermarket. Θα του ρίξω και λιγο 1Κ βερνίκι, και μετά θα μασκάρω για να βάψω την απόχρωση του ξύλου. Επίσης έβαψα τον κινητήρα με διάφορα silver και aluminium χρώματα (ούτως ή άλλως δεν θα φαίνεται τίποτα όταν καπακωθεί), και ξεκίνησα με το βασικό χρώμα, ρίχνοντας πρώτα gold (EX-08) ως υπόστρωμα και το απόγευμα θα πέσει το rosso corsa, ύστερα από συζήτηση/πρόταση του Γιώργου.
|
|
|
Post by alex78 on Apr 26, 2020 14:42:09 GMT 2
Πόσα ανοιχτά μέτωπα που σε διατηρούν συνεχώς σε εγρήγορση Φάνη.
Ενδιαφέρον το χρυσαφί υπόστρωμα, είμαι περίεργος να δώ πως θα στρώσει πάνω του το κόκκινο, όπως επίσης και στην δουλειά σου πάνω στο ''ξύλο''.
Καλή συνέχεια φίλε!
|
|