|
Post by Φάνης on Nov 22, 2019 13:18:29 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 22, 2019 13:19:26 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 22, 2019 14:21:30 GMT 2
Έχοντας ξεκινήσει την F399 σε 1:43 (με κάποια προβλήματα στην πίσω ανάρτηση που ακόμη δεν τα έχω λύσει) είπα να ξεκινήσω δύο ακόμη μονοθέσια, ένα σε 1:24 και ένα σε 1:20. Για την 1:24 διάλεξα την F2007 γιατί ήταν το μοναδικό που είχα σε στόκ! Για την 1:20 δεν έχω καταλήξει ακόμη αφού υπάρχουν αρκετά στο στοκ μας! Εκτός από τα aftermarket tobacco livery, το κιτ θα φτιαχτεί από το κουτί που λέμε (δεν ξέρω καν αν υπάρχουν aftermarket PE για το συγκεκριμμένο, ούτε έψαξα αφού δεν με ενδιέφεραν). ´Ενα από τα γνωστά προβλήματα των πλαστικών κιτ, πόσο μάλλον σε σχετικά σύγχρονα μονοθέσια με τόσες ακμές, και ειδικά στην μη-δημοφιλή κλίμακα 1:24, είναι ότι πολλά κομμάτια είναι εκτός κλίμακας και, ελλείψη aftermarket PE, θέλουν λέπτυνση! Οπότε, εκτός από την αφαίρεση των ραφών στο αμάξωμα και στοκαρίσματος-τριψίματος σε κανα δυό sink marks που βρήκα, ξεκίνησα την διαδικασία λέπτυνσης στα πτερύγια του διάχυτη, στις περιοχές γύρω από τον διάχυτη, και σε διαφορά τμήματα πάνω στο αμάξωμα. Έχω σχεδόν ολοκληρώσει την 1 μεριά, την άλλη δεν την έχω ξεκινήσει ακόμη. Σκοπός μου δεν είναι να λεπτύνω όλα τα κομμάτια, αλλά αυτά που πιστεύω βγάζουν μάτι και θα βοηθήσουν περισσότερο στην τελική εικόνα, κάποια από αυτά μάλιστα θα δεχθούν και χαλκομανίες carbon fiber.
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 22, 2019 14:33:21 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 22, 2019 15:30:17 GMT 2
Καλή επιτυχία, Φάνη... Γιατί δεν το βάζεις στο group build;
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 22, 2019 17:30:30 GMT 2
Καλή επιτυχία, Φάνη... Γιατί δεν το βάζεις στο group build; Ευχαριστώ Γιώργο! Ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα, απλώς δεν ξέρω πως να το κάνω. Αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος που έχει πρόσβαση ας το μεταφέρει παρακαλώ!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 22, 2019 17:45:11 GMT 2
Ένα άλλο πρόβλημα που έχει το κιτ είναι ότι δεν υπάρχει ούτε το άνοιγμα μπροστά στην μύτη του μονοθέσιου ούτε το περίγραμμα του. Έχω προσέξει από φωτό ότι με αυτά που αγωνίστηκε ο Räikkönen υπήρχε το άνοιγμα ενώ σε αυτά που αγωνίστηκε ο Massa δεν υπήρχε το άνοιγμα αλλά υπήρχε το περίγραμμα (δεν είμαι όμως απόλυτα σίγουρος ότι αυτό ίσχυε σε όλους τους αγώνες της σεζόν 2007)! Επειδή σκέφτομαι να φτιάξω το μονοθέσιο του Räikkönen στο GP της Αγγλίας (με το οποίο κατέλαβε την 1η θέση), πρέπει να το ανοίξω όπως φαίνεται σε φωτό από τον συγκεκριμμένο αγώνα. Γνωρίζει κάποιος εάν πίσω από το άνοιγμα υπήρχε κάποια σίτα; Πρέπει να βάλω κάτι ή να το αφήσω απλώς ανοικτό; Εσωτερικά, στο μπροστινό του αμαξώματος, υπάρχουν υποδοχές για να κουμπώνει το κάτω μέρος. Επειδή αυτές οι υποδοχές είναι αρκετά μεγάλες, λογικά αν βαφτεί το εσωτερικό με μαύρο ματ δεν θα υπάρχει πρόβλημα να φανεί κάτι μέσα από αυτό το πολύ μικρό άνοιγμα στην 1:24. Αν όμως πρέπει να μπει κάποια σίτα πρέπει να την τοποθετήσω πριν κολλήσω το κάτω μέρος!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 22, 2019 22:00:53 GMT 2
Καλό ξεκίνημα Φάνη και καλή επιτυχία, αν και από τα λεγόμενα σου το κιτ μοιάζει αρκετά αλαλούμ...
|
|
|
Post by nektarios on Nov 22, 2019 23:16:47 GMT 2
Καλή συνέχεια, φίλε! Η δουλειά σου με τις λεπτύνσεις μού άρεσε πολύ!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 23, 2019 7:48:58 GMT 2
Φίλοι, σας ευχαριστώ πολύ! Καλό Σ/Κ και καλά να περάσετε στην συνάντηση σας!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 23, 2019 10:51:35 GMT 2
Φάνη, στο μετέφερα. Απλά εσύ ενημέρωσε με τα νέα σου project το "Ferrari GB Grid", ώστε να τα έχω συγκεντρωμένα και τα αξιοποιήσω μόλις βρω χρόνο. Για την τρύπα ναι, έχει σίτα μέσα και σου επισυνάπτω τις σχετικές φώτο μετά από βουτιά στο αρχείο μου. Το κόνσεπτ ήταν τα κατευθύνει αέρα μέσα στη μύτη του μονοθέσιου, για την διαμόρφωση της ακάθαρτης ροής υψηλής πίεσης που πηγαίνει κάτω από την αεροτομή. Η ιδέα βασιζόταν στη Λότους 80 (τότε το chapman προσπαθούσε να φέρει περισσότερο αέρα κάτω απ΄ το μονοθέσιο για τη μεγιστοποίηση του ground effect). Χρησιμοποιήθηκε απ΄τα μέσα της χρόνιας και έπειτα και πάλι όχι σε όλες τις πίστες (δεν το χρησιμοποιούσαν σε σιρκουί χαμηλής αεροδυναμικής αντίστασης ρυθμίσεις), ενώ το 2008 εξελίχθηκε παραπέρα με την προσθήκη οπής απαγωγής και επάνω στο ρύγχος. Το 2009 απαγορεύτηκε, αλλά εκδόσεις του χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα από όλες τις ομάδες.
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 23, 2019 13:05:52 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Ναι, φαίνεται ξεκάθαρα σε αυτές της φωτό η σίτα από μέσα!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 23, 2019 17:51:37 GMT 2
Μου έφαγε 2 ώρες, αλλά νομίζω ολοκλήρωσα την λέπτυνση του διαχύτη. Μένει τώρα να λεπτύνω τα άκρα περιμετρικά στο σασί που είναι πολύ χοντρά καθώς επίσης και την άλλη μεριά των διαφόρων τμημάτων πάνω στο αμάξωμα που έχω ήδη λεπτύνει, για να μπορέσω να προχωρήσω με το άνοιγμα στην μύτη του μονοθεσίου και την διόρθωση στην υποδοχή της μπροστινής ανάρτησης, όπως έχω προαναφέρει. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by alex78 on Nov 28, 2019 14:02:31 GMT 2
Μπόλικη δουλίτσα έχουν αυτά τα Ρεβελλάκια, αλλά είναι συμπαθητικά τα άτιμα. Καλή κατασκευή Φάνη.
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 28, 2019 14:39:15 GMT 2
Μπόλικη δουλίτσα αυτά τα Ρεβελλάκια, αλλά είναι συμπαθητικά τα άτιμα. Καλή κατασκευή Φάνη. Ευχαριστώ φίλε! Η χαρά του μοντελιστή! Πάντως η λέπτυνση δεν είναι θέμα Revell. Σε όλα τα κιτ (και ακόμη περισσότερο σε σύγχρονα μονοθέσια), πλαστικά, resin ή μεταλλικά, ανεξαρτήτως εταιρείας, αν δεν υπάρχουν PE (και πάλι δεν υπάρχουν για όλα τα μέρη) έχει να αντιμετωπίσει κανείς τμήματα/ακμές που είναι πραγματικά εκτός κλίμακας, βγάζουν μάτι. Οπότε, ο μοντελιστής ή δεν κάνει τίποτα και έχει το κεφάλι του ήσυχο, τελειώνει το μοντέλο σε λογικό διάστημα και το απολαμβάνει στη βιτρίνα του ή τρώγεται με τα ρούχα του και αρχίζει να τρίβει τα πάντα μέχρι να νιώσει πιο ήρεμος, όπως εγώ. Φυσικά, πάλι εκτός κλίμακας είμαι, αλλά νιώθω καλύτερα και σίγουρα υπάρχει κάποια αισθητή διαφορά στο τέλος, ειδικά και σε τμήματα που θα δεχθούν CF decals. Τώρα αν αξίζει ο κόπος να μπει κανείς σε όλη αυτή την φασαρία έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία του καθενός από εμάς. Πάντως τελείωσα σήμερα με το σασί και το αμάξωμα, όσο αναφορά την λέπτυνση (αφιέρωσα αρκετές ώρες...) και έχω αρχίσει να ασχολούμαι με το άνοιγμα στην μύτη του αμάξωματος και την εξάλειψη του ορατού κενού που υπάρχει μετά την προσαρμογή της μπροστινής ανάρτησης, όπως έχω αναφέρει παραπάνω. Ελπίζω να ανεβάσω φωτό σύντομα!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 1, 2019 18:35:33 GMT 2
Καλησπέρα σε όλη την παρέα! Άνοιξα την περιοχή στη μύτη του αμαξώματος που δεν υπάρχει στο κιτ για το αυτοκίνητο του Kimi Räikkönen όπως αγωνίστηκε στο British Grand Prix που θέλω να φτιάξω. Στην αρχή, με ένα μολύβι σχεδίασα την περιοχή που ήθελα να ανοίξω, στη συνέχεια άνοιξα μερικές τρύπες με τρυπανάκια 0,3 και 0,5 mm και μετά αφαίρεσα προσεκτικά το πλαστικό με μια κοφτερή λεπίδα. Στο τέλος, λείανα την περιοχή με τα αγαπημένα μου Hobby Elements micro files (χρησιμοποίησα επίσης το Tamiya Liquid Surface Primer για να εξομαλύνω τις μικρές γρατζουνιές). Επίσης, χρησιμοποιησα το γνωστό mesh που δίνει η Tamiya στα 1:24 αυτοκίνητα της - σίγουρα εκτός κλίμακας για το συγκεκριμμένο, αν βρω κάποιο κατάλληλο κομμάτι PE mesh που να μου κάνει θα το χρησιμοποιήσω προτού κολλήσω το κάτω μέρος, αλλά και έτσι να μείνει δεν νομίζω να υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα αφού με γυμνό μάτι λίγα φαίνονται σε τόσο μικρό άνοιγμα! Επίσης, νομίζω ότι έχω τελειώσει με την λέπτυνση στο σασί. Αρκετές ώρες τριψίματος, αλλά είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Μετά την εφαρμογή των CF decals, πιστεύω θα δείξει καλύτερο! Επίσης, έχω καθαρίσει αρκετά κομμάτια από όλα τα βήματα και αρκετά δοκιμαστικά να δω πως εφαρμόζουν και αν τελικά πρέπει να κολλήσω κάποια από αυτά πριν το αστάρωμα (εκτός από το κάτω κομμάτι στο μπροστινό μέρος όπως έχω αναφέρει προηγούμενως το οποίο χρειάζεται αρκετή δουλειά). Ένα από αυτά που θα κολλήσω είναι το airbox (το οποίο δίνεται σε 2 κομμάτια και ανοίχτηκε σχετικά εύκολα, αλλά πρώτα πρέπει να στοκάρω-τρίψω κάποια από τα κενά που φαίνονται όταν κολληθεί στο αμάξωμα. Επίσης, δεν ξέρω αν χρειάζεται και το airbox αντίστοιχο mesh, όπως μπροστά στην μύτη του αμαξώματος....
Αυτά για σήμερα! Καλό βράδυ, καλό μήνα και καλή εβδομάδα σε όλους!
|
|