paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Oct 14, 2019 21:54:00 GMT 2
Μπονα σερα ραγκατσι Απο εκει που δεν τελειωνα τιποτα, τωρα που το γυρισα στα ιταλικα, τελειωνω τα μοντελα δυο-δυο. Το σκηνικό παραμένει ίδιο, λεητ σεβεντις, βιβα Ιτάλια, σεξ ιζ σεηφ εντ μοτορσπορτ ντεηντζερους. Alfa Romeo 177, η επιστροφη της Αλφα στην F1 το 1979 μετα από απουσια 28 ετών. Κανονική επιστροφή. Οχι ντεμεκ, με βαφτισια. Το αυτοκινητο πανασχημο και με αισθητικη φορτηγου, γιαυτο και μιλησε κατευθειαν στην καρδια μου (και την τσεπη μου) οταν κυκλοφορησε σε κιτ. Το κιτ ειναι απο τα πολυ φρεσκα του Λουκα του Ταμεο σε 1/43. Απροβληματιστη κατασκευη, αουτ οβ δε μποξ, εκτος απο ανοιγμα των δυο naca ducts (οι οποιες μπαη δε γουεη δεν φαινεται να αεριζουν και τιποτα, κλασικη ιταλικη σχολη χο χο ). Το χρωμα ειναι RAL 3020 duplicolor σπρεη πανω σε ασπρο ασταρι σπρεη gunze, και βερνικι Gunze B513. Απευθειας απο τη φιαλη, χωρις μεταγγισεις και συριγγες σαν ζακιπρε. Τη μηχανη την μαθαινω ακομα και πειραματιζομαι με φωτισμους, βασεις, ρυθμισεις κλπ, οποτε μπεαρ γουιθ μη και θα ερθουν καλυτερες πρασινες μερες Το καλο ειναι οτι αποτυπωνονται πραγματα τα οποια δεν ειχα ιδεα οτι υπηρχαν και δεν φαινονταν ουτε καν με τα μεγενθυτικα γυαλια, με αποτελεσμα η επεξεργασια της πληροφοριας αυτης και η εφαρμογη της στα επομενα μοντελα, να με βοηθησουν να βελτιωσω την ποιοτητα τους.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 14, 2019 22:06:30 GMT 2
Όσο μαθαίνεις την μηχανή, τόσο φωτογραφίζεις από τον πύργο του COTA Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται Εξαιρετικό, τι να λέμε τώρα Μπράβο, λεμανίτη μου Και το καλύτερο... μπορώ να αποχωρήσω πλέον με την συνείδηση ήσυχη, αφού έχω αφήσει τον διάδοχο μου στη θεματολογία (ferrari, alfa, καπάκι ferrari, μια πορς για ξεκάρφωμα, κοκ)
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Oct 15, 2019 13:47:12 GMT 2
Ευχαριστώ Γιωργο. Όσο μαθαίνεις την μηχανή, τόσο φωτογραφίζεις από τον πύργο του COTA Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται Η επιλογη των εν λογω φωτογραφιών εχει να κανει καθαρα με λογους αισθητικης Υπαρχουν και φωτογραφιες απο χαμηλα, και δεσμευομαι να τις ανεβασω. Εκει θα δεις την ασχημια προσωποποιημενη σε μονοθεσιο της F1. Εγω φταιω που προστατευω την αισθητικη σας
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 15, 2019 13:59:22 GMT 2
Πολύ όμορφο Δημήτρη! Βλέπω σε έχουν ξετρελάνει αυτά τα easy kits της Tameo. Έριξα και εγώ μια ματιά στις οδηγίες τους και είναι πράγματι πολύ τεμπτινγκ σε σχέση με τα super kit της που σαλτάρεις με το ατελείωτο λύγισμα PE ... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by alex78 on Oct 15, 2019 17:20:49 GMT 2
Όμορφο μονοθέσιο δεν το λές (αν και γούστα είναι αυτά), αλλά είναι σίγουρα πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό. Η κατασκευή όμως πραγματικά τα σπάει φίλε!! Στις ζάντες & τα ψυγεία τι έκανες? Οι φωτό super!! Το χρωμα ειναι RAL 3020 duplicolor σπρεη πανω σε ασπρο ασταρι σπρεη gunze, και βερνικι Gunze B513. Απευθειας απο τη φιαλη, χωρις μεταγγισεις και συριγγες σαν ζακιπρε. Αυτά κάνεις και σε συμπαθώ κάθε μέρα και περισσότερο....
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 15, 2019 18:06:33 GMT 2
Επίσης, ξέχασα να αναφέρω, ότι η φωτογράφηση μου αρέσει πάρα πολύ!
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Oct 15, 2019 22:06:26 GMT 2
Θενκ γιου γκαηζ Αλεξ, θα το τονιζω καθε φορα απο εδω και περα για τα σπρεη, ετσι για να γουσταρεις Λευτερια στους φαναρτζηδες!!! Σοβαρα παντως, σε περιπτωσεις σαν τη δικη σου που ο χρονος στον παγκο ειναι πραγματικα περιορισμενος λογω ταξιδιων κλπ, και στη δικη μου που πλεον λογω συνδιασμου δουλειας/υποχρεωσεων (οπως λιγο πολυ ολοι) & του μικροκλιματος της περιοχης που κατοικω πλεον, οπου το να βγω να ψεκασω μεσα στα χωραφια απογευμα μετα τη δουλεια ισοδυναμει με αυτοκτονια λογω υγρασιας, η χρηση σπρεη ειναι μονοδρομος. Εχω ενα χρονικο παραθυρο για βαψιμο μιση ωρα τα πρωινα με τον καφε. Αν πηγαινα με αερογραφο θα τελειωνα ενα μοντελο καθε τρια χρονια. Ο μοντελισμος δεν χωραει δογματισμους. Υπαρχουν πολλοι τροποι να πετυχεις το αποτελεσμα που επιθυμεις. Απλα σε ολα υπαρχει ενα κοστος ευκαιριας. Κατι δινεις, κατι παιρνεις. Φανη, τα νεα κιτ του Ταμεο ειναι πραγματικα πολυ ευχαριστα στην κατασκευη, χωρις αυτο φυσικα να σημαινει οτι easy kit σημαινει φτιαχνω tamiya. Παντως αν θελει κανεις να ξεκινησει σε 1/43 μονοθεσια, ειναι οτι πρεπει. Τα Super kits ειναι αλλη φαση, ειχα φτιαξει μια McLaren MP4/2 και απορουσα γιατι επρεπε να διπλωσω PE για να φτιαξω το μονοκοκ ενω καλλιστα θα μπορουσε να ειναι μεταλικο. Εχω και μερικα ακομα στο στοκ, που εννοειται θα τα φτιαξω γιατι ειναι μοντελιστικη προκληση. Παρολα αυτα νομιζω οτι με τα super kits, ο Ταμεο το παρατραβηξε σε περιπλοκοτητα, και ευτυχως το καταλαβε και αυτος διοτι πλεον ακομα και η 500 F2 που εβγαλε προσφατα, παροτι Super kit, φαινεται να εχει στο μυαλο του πως θα φτιαχτει απο ανθρωπο με 2 χερια και οχι τη θεα Καλι. Το γεγονος οτι βρισκονται στον παγκο ταυτοχρονα ειναι εντελως τυχαιο. Η March 792 που βρισκεται στον παγκο δεν ειναι απο τα καινουργια, ενω ακολουθει μια Brabham BT46 (Αλφα Ρομεο.. ιταλικο ), οπου παροτι δεν ειναι super kit, βλεπω τις αναρτησεις και δακρυζω ΑΣΧΕΤΟ: Για τις φωτογραφιες που λετε υπαρχει ενα φοβερο θρεντ που ειχε γραψει καποτε ο Παναγιωτης rawshooter σχετικα με την φωτογραφιση των μοντελων. Αξιζει να το διαβασετε και γενικα αξιζει να πειραματιστειτε λιγο οσοι φωτογραφιζετε με μηχανη. Οι φωτογραφιες ειναι ο μονος τροπος να επικοινωνησουμε τη δουλεια μας, και να ειστε σιγουροι οτι (παρολο που ακομα εχω μαυρα μεσανυχτα απο φωτογραφια) αν εβγαζα την Αλφα με κινητο, χωρις τριποδο και με φως απο τον απορροφητηρα, η αποψη σας για το μοντελο δεν θα ηταν η ιδια, ασχετα αν το μοντελο θα ηταν το ιδιο κα το αυτο.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 16, 2019 11:53:13 GMT 2
Θα το διαβάσω το ποστ του Παναγιώτη για την φωτογράφιση Δημήτρη! Θέλω και εγώ να φωτογραφίζω τα μοντέλα μου καλύτερα. Είχα αντιληφθεί την σημασία της καλής φωτογράφισης από τον καιρό που ασχολιόμουν - ακόμη συλλέγω αραιά και που δηλαδή όταν μπορώ οικονομικά - με την συλλογή ελληνικών νομισμάτων και μου τα φωτογράφιζε φίλος που αναδείκνυε το λούστρο τους κιτ ..... Επίσης, είμαι στην διαδικασία να φτιάξω ένα photobooth με χαρτόκουτο όπως έχω δει σε πολλές αναρτήσεις στο διαδύκτιο! Μόλις με το καλό ολοκληρώσω (ελπίζω δηλαδή!) την 340 Mexico, το επόμενο 43αρι μου θα είναι σίγουρα μεταλλικό μονοθέσιο! Είτε η παρακάτω F399 της BBR που έχω δει ήδη ή κάποιο από τα easy kit της Tameo.
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Oct 21, 2019 12:52:31 GMT 2
Στις ζάντες & τα ψυγεία τι έκανες?
Στα ψυγεια τα οποια ειναι PE, τα περασα με wash citadel nuln oil (σχεδον μαυρο) και οταν στεγνωσε, ετριψα τα υπερυψωμενα μερη για να γυαλιζουν και να μεινει το wash μονο μεσα στις σχισμες. Οι ζαντες ειναι απο χυτευμενο μαλακο μεταλλο (δεν ειναι αλουμινιο σε τορνο), οποτε τις ετριψα με συρματακι κουζινας για να γυαλισουν. Στις μπροστινες, το μεσαιο κομματι βαρεθηκα να το μασκαρω, και τις εβαψα πινελατο με ενα χρυσαφι ακρυλικο Ammo και εκανα wash παλι με το nuln oil. Tου μπι αμπσολουτλι χονεστ, ο χρωματικος τονος του wash θα μπορουσε να ειναι καλυτερος, καθως η μαυριλα βγαζει μια ταλαιπωρια που δεν δενει και τοσο με το καλογυαλισμενο μοντελο. Ως εκ τουτου στην 312Β2 & Β3 (που εχουν χρυσες ζαντες) δοκιμασα καφε wash και συντομα το αποτελεσμα θα το δειτε στις οθονες σας για να κρινετε και εσεις, εμενα παντως μου στεκεται πολυ καλυτερα στο ματι. Φανη, προχωρα αφοβα, ΒΒR Φ1 90ς ειναι αντιστοιχη ποιοτητα Ταμεο 90ς, δηλαδη μια χαρα
|
|
|
Post by alex78 on Oct 21, 2019 13:56:27 GMT 2
Ευχαριστώ Δημήτρη!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 21, 2019 19:13:11 GMT 2
Στις ζάντες & τα ψυγεία τι έκανες?
Στα ψυγεια τα οποια ειναι PE, τα περασα με wash citadel nuln oil (σχεδον μαυρο) και οταν στεγνωσε, ετριψα τα υπερυψωμενα μερη για να γυαλιζουν και να μεινει το wash μονο μεσα στις σχισμες. Οι ζαντες ειναι απο χυτευμενο μαλακο μεταλλο (δεν ειναι αλουμινιο σε τορνο), οποτε τις ετριψα με συρματακι κουζινας για να γυαλισουν. Στις μπροστινες, το μεσαιο κομματι βαρεθηκα να το μασκαρω, και τις εβαψα πινελατο με ενα χρυσαφι ακρυλικο Ammo και εκανα wash παλι με το nuln oil. Tου μπι αμπσολουτλι χονεστ, ο χρωματικος τονος του wash θα μπορουσε να ειναι καλυτερος, καθως η μαυριλα βγαζει μια ταλαιπωρια που δεν δενει και τοσο με το καλογυαλισμενο μοντελο. Ως εκ τουτου στην 312Β2 & Β3 (που εχουν χρυσες ζαντες) δοκιμασα καφε wash και συντομα το αποτελεσμα θα το δειτε στις οθονες σας για να κρινετε και εσεις, εμενα παντως μου στεκεται πολυ καλυτερα στο ματι. Φανη, προχωρα αφοβα, ΒΒR Φ1 90ς ειναι αντιστοιχη ποιοτητα Ταμεο 90ς, δηλαδη μια χαρα Ευχαριστώ Δημήτρη, θα προχωρήσω! Με την ευκαιρία, έχω χρησιμοποίησει και εγώ brown wash αντί του κλασικού black σε χρυσές ζάντες (στο Ford GT40) και μου άρεσε ιδιαίτερα! Αυτό που χρησιμοποίησα είναι το γνωστό brown από την σειρά panel line accent color της Tamiya!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 25, 2019 12:22:47 GMT 2
Τέλεια και τα τρία Δημήτρη! Συγχαρητήρια! Και χαίρομαι ιδιαίτερα για τη χρήση σπρέι (και δη εμπορίου!!!). Που αποδεικνύει ότι το σπρέι, σωστά χρησιμοποιημένο, αρμόζει σε όλες τις κλίμακες... Όσο για τη φωτογράφηση σε "θερμό" φως κουζίνας, σκέφτηκες ένα θαλασσί φιλτράκι "ψύξης" μπροστά στο φακό; (σε περίπτωση που η μηχανή σου δεν προβλέπει ρύθμιση αντίστοιχης διόρθωσης); Και στα επόμενα με το καλό!
|
|
|
Post by Sakis on Oct 25, 2019 14:11:07 GMT 2
Μήτσε εγώ πιο πολύ γούσταρα το μοντέλο σου παρά το γεγονός ότι παίζεις μπαλίτσα με spray. Πολλή καταπίεση ρε παιδί μου βγήκε στο thread, σαν τον καφενέ των φιλάθλων μπήκαν όλοι κι έδωσαν πόνο...
-Έλα Γιώργο. -Έλα ρε μάγκα (τζούρα) -Πως τη βλέπεις την Tamiya εφέτο, πάει για πρωτάθλημα; -Δύσκολα φίλε. Δεν παίζει να πέσει η παράγκα της Iwata. -Γιατί ρε συ Γιώργο; -Άμα δεν παίζουν δυνατές μεταγραφές κι έχεις την άλλη τη μπυραρία της Hycote που πάει από ήττα σε ήττα δεν έχει κοκό φέτος.
Καλά είναι τα spray ρε σύντροφοι δεν τα έθιξε κανείς!
Α, για την Alfa είπα; Πένα το μοντελάκι σου!
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Oct 25, 2019 20:19:33 GMT 2
Σας ευχαριστω για τα σχολια. Κωνσταντινε, δεν χρειαζεται να μπει κανεις σε εξοδα για φιλτρα. Η φωτογραφική μου οντως εχει ρυθμισεις για ισορροπια λευκου και πολλα πολλα αλλα πραγματα που ακομα δεν γνωριζω τι κανουν. Προς το παρον προσπαθω να μαθω τα πολυ βασικα τυπου aperture/shutter speed/ISO και σιγα σιγα θα προχωρησω στα πιο κομπλικε. Θεωρητικα και χωρις φιλτρο, αν φωτογραφισω σε RAW αρχειο, μπορω ακολουθως να κανω οτι θελω στο PC, αλλα εχω ντεηταημ τζομπ και συζυγο, οποτε η λυση ειναι καλος φωτισμος και η βοηθεια των Αγιων. Αγαπητε Σακη, δεν γραφω συχνα, αλλα οταν το κανω, φαινεται οτι απελευθερώνω καταπιεσμενες μοντελιστικες παρορμησεις του υποσυνειδητου των συνμοντελιστων. Στην τελικη, απλοι φαναρτζηδες ειμαστε
|
|